Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

CallerID app για iPhone/iPod Touch από την ATWORKS


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
51 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   DJACID

DJACID

    iPH Enthousiast

  • 419 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 12:01

Θα σημφωνισοω με ολους εσας παιδια.Προσωπικα ειχα αγορασει το εορτολογιο της ιδιας εταιρειας και πραγματικα δεν εμεινα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα.Επειτα βγηκε και μια αλλη εφαρμογη με το ονομα Giortes απο αλλους ελληνες developers,η οποια αν και φθηνοτερη εκανε περισσοτερα πραγματα.Πραγματικα πιστευω πως η εφαρμογη αυτη ειναι αρκετα ακριβη για αυτο που προσφερει. Οπως ειπε και καποιος χρηστης πιο πανω ειναι προτιμοτερο για ολους μας να προσθεσουμε στο springboard μας το link της σελιδας greekphones.info παρα να πληρωσουμε 2 και ευρω για μια εφαρμογη που μας προσφερει ακριβως το ιδιο πραγμα. Atworks λυπαμαι που θα το πω αυτο αλλα πρεπει να ανοιξεις τα ματια σου και να αντιληφθεις τα δεδομενα της εποχης. Δεν μπορεις να χρεωνεις τις εφορμογες σου τοσο ακριβα οταν στην ιδια τιμη υπαρχουν αλλες εφαρμογες που κανουν παππαδες,καθως επισης και παιχνιδια με απιστευτα γραφικα.Αυτα ειχα να πω εγω και φυσικα βολευομαι με το greekphones.info

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Zephyros

Zephyros

    iPH newbie

  • 29 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/10/2009 - 12:02

Όχι ρε παιδιά 3 ευρώ σχεδόν για να ένα front end του www.whitepages.gr ,δηλαδή λίγο έλεος!

#18   nikoss123

nikoss123

    iPH Enthousiast

  • 467 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 21/10/2009 - 12:24

το greekphones απο που ειναι διαθεσιμο ?Στο itunes δεν μου το βρισκει καν..

Βαλε στο safari greekphones.info και προσθεσε το link στο springboard.Ετσι εχεις ακριβως οτι κανει και το callerid

#19   hexblot

hexblot

    iPH newbie

  • 92 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/10/2009 - 12:38

Από το site του προγράμματος, συγκεκριμένα οι συχνές ερωτήσεις:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1 - Πως χρησιμοποιώ το CallerID App?

Η χρήση της εφαρμογής είναι πάρα πολυ απλή. Κατα την εκκίνηση της το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου για το οποίο θέλετε να αναζητήσετε τον κάτοχο.

2 - Πόσο διαρκεί κάθε αναζήτηση? Τι αποτελέσματα θα περιμένω να δώ?

Κάθε αναζήτηση για ένα νούμερο διαρκεί περίπου 25 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος χρόνος ισχύει είτε έχετε πρόσβαση στο Internet μέσω 3G, απλό UTMS ή WiFi. Για κάθε αναζήτηση τα απαιτούμενα δεδομένα που ανταλλάσονται δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 55Kb.

Τα αποτελέσματα κάθε αναζήτησης για κάποιο νούμερο ποικίλουν αναλόγος με το πόσες πληροφορίες έχει δώσει ο κάτοχος του τηλεφώνου στην αρμόδια αρχή. Στην πληρέστερη μορφή τους περιλαμβάνουν: ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα, περιοχή καθώς και Νομό.

3 - Πως μπορώ να καταχωρήσω ένα αποτέλεσμα στις επαφές μου?

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Κάνοντας tap πάνω σε κάποιο αποτέλεσμα μιας αναζήτησης ενεργοποιείται μέρος του Address Book interface μέσα απο το οποίο μπορείτε να καταχωρήσετε με πλήρη λεπτομέρεια τα στοιχεία για την επαφή. Τα στοιχεία που βρέθηκαν κατά την αναζήτηση είναι ήδη συμπληρωμένα.

4 - Τι αριθμούς τηλεφώνων μπορώ να αναζητήσω με το CallerID?

Προς το παρόν το CallerID έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει αποτελέσματα μόνο για σταθερά τηλέφωνα τα οποία ανήκουν στον εθνικό πάροχο σταθερής τηλεφωνίας. Αναζητήσεις για κινητά τηλέφωνα και υπόλοιπα νούμερα θα είναι διαθέσιμες μόλις προκύψουν τα συγκεκριμένα στοιχεία και γίνουν διαθέσιμα για το κοινό. Τέλος, το CallerID δεν είναι σε θέση να βρίσκει αποτελέσματα για νούμερα τα οποία είναι ιδιωτικά (private)


Όλα τα σημεία μου φαίνονται προβληματικά! Συγκεκριμένα:
1. Για να είναι όντως απλό στην χρήση ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεν με ενδιαφέρει τόσο το να πληκτρολογήσω το νούμερο -- το έχω ήδη στις πρόσφατες επαφές μου. Θέλω λοιπόν είτε
* να μπορώ να έχω ένα πλήκτρο στις λεπτομέρειες μιας αναπάντητης κλήσης στο phone.app
* μέσα στην εφαρμογή, εκτός από την πληκτρολόγηση να υπάρχει επιλογή να χρησιμοποιήσω τους αριθμούς αυτούς

2. Δεν θα επικεντρωθώ τόσο στον χρόνο ( ο οποίος μου φαίνεται υπερβολικός ), αλλά στον όγκο. 55Kb για να σταλεί ένα 10ψήφιο νούμερο, και να επιστραφούν δεδομένα που δεν έχουν μέγεθος πάνω από 1Kb - ακόμα και με υπερβολικά πολλά XML tags δεν είναι πάνω από 2Kb... τα υπόλοιπα 50+ τι είναι;;

3. Δεν αναφέρεται αν υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης δεδομένων. Αν για κάποια επαφή μου έχω μόνο το όνομα της εταιρίας και το σταθερό, μπορώ εύκολα να σώσω την διεύθυνση, νομό κλπ; Ή πρέπει να διαγράψω την επαφή και να δημιουργήσω καλά και ντε μια καινούργια;

4. Πρακτικά ότι μπορεί να βρει κανείς με μια επίσκεψη στο www.whitepages.gr δηλαδή, το οποίο είναι δωρεάν υπηρεσία του ΟΤΕ. Τα "υπόλοιπα νούμερα" δεν πρόκειται να διατεθούν ποτέ κατά την άποψή μου, καθότι οι εταιρίες κινητής έχουν ήδη αρνηθεί πολλές φορές να δώσουν τα στοιχεία στο κοινό, και οι ιδιωτικές εταιρίες σταθερής φαίνονται να ακολουθούν το ίδιο μοντέλο.

Συνολικά, ο μόνος λόγος ύπαρξης της εφαρμογής φαίνεται να είναι η εύκολη δημιουργία επαφών από ένα ( πιθανώς αγνώστου ταυτότητας ) σταθερό. Εάν ήταν μια δωρεάν εφαρμογή μάλλον θα την εγκαθιστούσα. Το μάλλον έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορώ να δικαιολογήσω τον όγκο δεδομένων, το οποίο με ανησυχεί για το περιεχόμενό τους. Αλλά ακόμα και να ήταν ένα app των 0,79EUR πάλι θα μου φαινόταν υπερχρεωμένο για την λειτουργικότητα που προσφέρει!

Ελπίζω να υπάρξει κάποια θετική αλλαγή που να κάνει αυτή την εφαρμογή ενδιαφέρουσα, προς το παρόν όμως δεν το βλέπω...

Edit: Να σημειωθεί ότι δεν έχω τίποτα με την εταιρία, το Εορτολόγιο που έχουν βγάλει όντως μπόρεσε και έγινε αρκετά χρήσιμο με το update που του έκαναν, και πλέον έχει βρει την θέση του στο τηλέφωνό μου :)

Τελευταία επεξεργασία από: hexblot, 21/10/2009 - 12:46


#20   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:04

2.39€. Μάλιστα. Απαράδεκτη τιμή γιατί ουσιαστικά πληρώνεις μόνο την ιδέα αυτού που το σκέφτηκε. Keep walking. Ακου κει 2.39€ για κάτι που παίζει να μην το χρησιμοποιήσεις και ΠΟΤΕ και δεν είναι τπτ άλλο απο ένα front-end.

Τελευταία επεξεργασία από: Smaug, 21/10/2009 - 13:06


#21   attheodo

attheodo

    iPH newbie

  • 26 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:13

Γεια χαρά προς όλους,

αρχικά θέλω να σας πληροφορήσω πως ο τρόπος που διαθέτουμε applications στο App Store θέλουμε πάντα να βρίσκει σύμφωνους τους πελάτες μας. Για αυτό τον λόγο λάβαμε πολύ σοβαρά τα σχόλια σας για την τιμή της εφαρμογής και για αυτό τον λόγο μειώθηκε. Ελπίζω να κατανοήσετε πως ξοδεύουμε πολύ χρόνο και κόπο για να υλοποιήσουμε ποιοτικές εφαρμογές, και αυτός ο κόπος και χρόνος πρέπει να αποσβεστεί με τον πιο συμφέρον τρόπο για εμάς αλλά φυσικά και εσάς. Δεν μπήκαμε σε αυτό τον χώρο για το "γρήγορο/εύκολο χρήμα".. αντίθετα έχουμε σκοπό να δημιουργούμε νέες, χρήσιμες και καινοτόμες εφαρμογές όσο το δυνατόν πιο συχνά γίνεται.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για να κάνει την χρήση του greekphones.info/whitepages.gr γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη, από την αναζήτηση ενώς τηλεφώνου μέχρι την αποθήκευση του στις επαφές. Ασφαλώς, η εφαρμογή δεν είναι απαραίτητη σε κάποιον που προτιμάει να ανοίξει το Safari, να μεταβεί στο προκείμενο website να κάνει tap στο field, να πληκτρολογήσει το τηλέφωνο, να περιμένει τα αποτελέσματα, να τα σημειώσει σε ένα χαρτί (διεύθυνση, Τ.Κ κτλ) και μετέπειτα να ανοίξει τα Contacts του και να τα ξαναεισάγει ένα ένα.

Με την ίδια λογική του "μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά και με κάτι άλλο" θα μπορούσατε κάθε μέρα να ανοίγετε στο Safari το eortologio.gr για να δείτε τις εορτές, το facebook.com για να ελένξετε τα notifications σας ή οτιδήποτε, το maps.google.com για να δείτε χάρτες, το twitter.com για να κάνετε post τα tweets σας, το cine.gr για να δείτε το πρόγραμμα των κινηματογράφων (που η αντίστοιχη εφαρμογή υπάρχει... βέβαια κοστίζει 5 ευρώ) και το Τηλέραμα για να δείτε το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Παρ'ολα αυτά, there's an app for that. Δεν προσπαθούμε να ξαναεφεύρουμε τον τροχό.. δημιουργούμε εφαρμογές για να σας παρέχουμε ψηφιακές διευκολύνσεις με τον πιο απλό τρόπο που αυτό είναι δυνατό. Και εμείς και θέλω να πιστεύω και οι άλλοι Έλληνες developers.

'Οσον αφορά το άλλο Caller ID που υπάρχει διαθέσιμο στο App Store, η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν επιστρέφει πληροφορίες για τον κάτοχο του τηλεφώνου. Απλώς κοιτάει τον κωδικό και σου λέει από πια χώρα είναι... και πράγματι αυτή η εφαρμογή είναι αντικαταστίσιμη με ένα search στο Google.

Επίσης, αναφέρω για άλλη μια φορά πως όταν στοιχεία για τηλέφωνα άλλων παρόχων καθώς και κινητά γίνουν διαθέσιμα θα υπάρξει αναβάθμιση ώστε να ενσωματωθούν στο CallerID.

Τέλος, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει μια νέα 0,66eur εφαρμογή-έκπληξη στο App Store καθώς και update στο Εορτολόγιο. Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά.

Οποιοσδήποτε χρειαστεί το οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο at@atworks.gr ή εδώ με ένα προσωπικό μήνυμα.

Με εκτίμηση,
Θάνος - ATWORKS

#22   attheodo

attheodo

    iPH newbie

  • 26 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:22

Μιας και μόλις είδα το σχετικό post του hexblot θέλω να προσθέσω κάποια πράγματα:

1) Αυτά που αναφέρεις πράγματι θα ήταν πολύ βολικότερα. Δηστυχώς όμως το SDK του iPhone δεν επιτρέπει πρόσβαση στον Developer σε τέτοιες πληροφορίες. Φαντάσου να μπορούσε κάποιος να έχει στη διάθεση του όλα τα recent calls σου.

2) Ο χρόνος είναι αυτός που είναι επειδή καθυστερεί τόσο αυτός που παρέχει τα στοιχεία. Ο όγκος ΔΕΝ είανι 55kb, είναι typo στην σελίδα και θα διορθωθεί άμμεσα.

3) Μπορείς να προσθέσεις τα στοιχεία σε μια ήδη υπάρχουσα επαφή καθώς και να δημιουργήσεις μια νέα.

4) Πρακτικά μπορείς να βρείς και τις εορτές των επαφών σου με μια επίσκεψη στο eortologio.gr. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποια πράγματα ευκολότερα.

Πλέον η τιμή της εφαρμογής είναι 1.59eur και δίνω το λόγο της τιμής μου πως θα μειωθεί και άλλο..

Τέλος χαιρόμαστε πολύ που το Εορτολόγιο κατάφερε να αποσπάσει μια θέση στο Springboard σου. Το καλύτερα βέβαια έρχονται... ;)

Ευχαριστώ και πάλι.

#23   DJACID

DJACID

    iPH Enthousiast

  • 419 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:25

Νομιζω φιλε μου πως ολοι κατανοουμε οτι λες. Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο αυτη η εφραμογη με το whitepages αλλα οπως και να χει το ενα ειναι free και το αλλο αρκετα ακριβο. Παρ'ολα αυτα αναφερεις οτι μειωσατε τη τιμη αλλα εξακολουθω να τη βλεπω στο 2.39. Αν πραγματικα μειωσετε τη τιμη τοτε πιθανοτατα και να την αγορασω. Μου αρεσει η δουλεια σας για αυτο και ειχα αγορασει το εορτολογιο,απλα πιστευω πως ισως οι τιμες σας ειναι λιγο τσιμπημενες. Anyway παντως καλη η προσπαθεια. Ελπιζω να δω συντομα τη τιμη μειωμενη ή να δω καποια λειτουργια που θα εχει η εφαρμογη η οποια θα δικαιολογει τη τιμη της. :rolleyes:

#24   attheodo

attheodo

    iPH newbie

  • 26 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:27

Νομιζω φιλε μου πως ολοι κατανοουμε οτι λες. Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο αυτη η εφραμογη με το whitepages αλλα οπως και να χει το ενα ειναι free και το αλλο αρκετα ακριβο. Παρ'ολα αυτα αναφερεις οτι μειωσατε τη τιμη αλλα εξακολουθω να τη βλεπω στο 2.39. Αν πραγματικα μειωσετε τη τιμη τοτε πιθανοτατα και να την αγορασω. Μου αρεσει η δουλεια σας για αυτο και ειχα αγορασει το εορτολογιο,απλα πιστευω πως ισως οι τιμες σας ειναι λιγο τσιμπημενες. Anyway παντως καλη η προσπαθεια. Ελπιζω να δω συντομα τη τιμη μειωμενη ή να δω καποια λειτουργια που θα εχει η εφαρμογη η οποια θα δικαιολογει τη τιμη της. :rolleyes:


Παρακαλώ δώσε λίγο χρόνο στο App Store να κάνει sync τα νέα δεδομένα.

#25   macgalileo

macgalileo

    iPH Member

  • 310 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:29

κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η εφαρμογή

δηλαδή πως είναι δυνατόν να κερδίζετε μέσα από πληροφορίες τρίτου (whitepages.gr)

υπάρχει στη διάθεσή σας σχετική άδεια από το whitepages.gr για τη μεταπώληση του περιεχομένου του?

#26   avpap

avpap

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Aλάνες πριν πολλά χρόνια.

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:48

Ρε παιδιά τι παραπάνω έχει η δική σας εφαρμογή (εκτός του ότι είναι ντόπια,άρα πιο υγιεινή και χωρίς φυτοφάρμακα),από την εφαρμογή
Caller ID,η οποία κοστίζει 0,79 ευρά;
Άσε που και το ID σας είναι κολλητά με το caller και θα 'πρεπε να είναι πιο φτηνή. >:(
Έλεος.Μην υποβαθμίζετε το Caller IQ μας.

Τελευταία επεξεργασία από: avpap, 21/10/2009 - 13:49


#27   attheodo

attheodo

    iPH newbie

  • 26 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 13:58

Ρε παιδιά τι παραπάνω έχει η δική σας εφαρμογή (εκτός του ότι είναι ντόπια,άρα πιο υγιεινή και χωρίς φυτοφάρμακα),από την εφαρμογή
Caller ID,η οποία κοστίζει 0,79 ευρά;
Άσε που και το ID σας είναι κολλητά με το caller και θα 'πρεπε να είναι πιο φτηνή. >:(
Έλεος.Μην υποβαθμίζετε το Caller IQ μας.


Η άλλη εφαρμογή Caller ID όπως έγραψα και πιο πάνω το μόνο που κάνει είναι να σου λέει από πιο μέρος του κόσμου είναι το τηλέφωνο. Θα πρέπει να εφιστίσεις λίγο περισσότερο την προσοχή σου όταν διαβάζεις descriptions και βλέπεις screenshots για να μην νομίζει και κανένας ότι έχεις υποβαθμισμένο Caller IQ ;)

Τελευταία επεξεργασία από: attheodo, 21/10/2009 - 14:04


#28   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/10/2009 - 14:04

Γενικοτερα η ATWORKS εχει φτιαξει καποια ομορφα project που κατα την γνωμη μου παντα,εχουνε ομορφο intarface αλλα μεχρι εκι..Γενικοτερα δεν προσφερουνε τπτ παραπανω απο καποια apps,που οπως ειπανε οι προλαλησαντες ειτε κυκλοφορουνε free στο appstore ειτε παρεχοντε σε μορφη σελιδοδικτη για το springboard του iphone.Προφανος ολοι μας αρχικα χερωμαστε που στην τεραστια αγορα που ακουει στο ονομα appstore εχουνε διεισδύσει για τα καλα οι ελληνες develοper και σε πολλες περιπτωσεις εχουνε σπασει και τον ανταγωνισμο.Παρολα αυτα ομως της τιμες θα πρεπει να της προσαρμοσετε αναλογικα με της τιμες του παγκοσμιου καταλογου και οχι με το ελληνικο στοιχειο-κριτιριο σιγα τι ειναι 2euros?.Λειτουργοντας με αυτο σαν γνωμωνα ισως να καταπολεμουσατε και εσεις οι ιδιοι την λεγωμενη πειρατεια.Κατα την γνωμη μου τα φενωμενα των cracked apps αρχιζουνε και τελιωνουνε απο εκι.Και ο λογος ειναι οτι,ναι σαφως και εχεται αφιερωσει χρονο,σαφως ειχατε μια ιδεα και την κανατε πραξη και σας αξιζει ενα μεγαλο μπραβο για την δουλεια σας αλλα ας μην ξεχναμε και οτι ο καθενας χρηστης που θελει να προσθεσει κατι σαν την εν λογο εφαρμογη θα καταφυγει στην λυση του "σπασμενου" οταν για κατι που δεν του παρεχει μια προτοτυπια να βλεπει 1,5 και 2 ευρο. Και με την σειρα σας και εσεις να βλεπετε τον κοπο σας να διακινητε απο site σε site σπασμενα.

Φιλικα παντα Θανασης.

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 21/10/2009 - 14:06

ezgif_com_crop_2.gif


#29   thanasisg01

thanasisg01

    iPH newbie

  • 7 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/10/2009 - 15:19

Ειναι αληθεια οτι την εριξαν την τιμη αλλα δεν ειναι ακομη διαθεσιμι στοAppStore.
Απο την αλλη δεν νομιζω οτι ενα τετοιο κοστος ειναι σοβαρο αν με αυτο ενθαρυνουμε καποιους Ελληνες developers να συνεχισουν να δημιουργουν .
με εκτιμηση

#30   dmc15

dmc15

    iPH newbie

  • 14 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/10/2009 - 15:27

Κι εμείς που το αγοράσαμε στην παλιά τιμή την πατήσαμε?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες