Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Google Maps Navigation beta: Coming to Android 2.0... iPhone next?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
20 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 29/10/2009 - 12:45

Και τα maps online ήταν αλλά απο την εποχή του 3G πέρισυ μια χαρά είχαμε δημιουργήσει offline maps.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/10/2009 - 13:18

Λοιπόν παραθέτω 2-3 πραγματάκια για το τι σημαίνει η κίνηση αυτή της Google και την πιθανή κίνηση της Apple για το iPhone:

Ξεκαθαρίζω πως αυτά αφορούν την Αμερικανική αγορά για την ώρα, καθώς στις ΗΠΑ, δεν νοείται πλέον να μην έχεις συνδεσιμότητα στο Internet (3G) όπου και αν βρίσκεσαι, επίσης η χαρτογράφηση της Google έχει προχωρήσει κατά πολύ σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο (δορυφορική απεικόνιση σε high-definition, street view)

Με την εφαρμογή αυτή λοιπόν, η Google χτυπάει:

1. Τις εταιρείες κατασκευής GPS συστημάτων πλοήγησης όπως η TomTom και η Garmin (που έτσι κι αλλιώς είχαν αρχίσει να στρέφονται σε εφαρμογές για κινητά
2. Τις GPS εφαρμογές για κινητά (από τις ίδιες και άλλες εταιρίες)
3. Τους παρόχους τηλεφωνίας ΚΑΙ internet (στις ΗΠΑ είναι ένα και το αυτό) όπως π.χ. AT&T, που προσφέρουν υπηρεσίες GPS μέσω 3G με συνδρομή


Παραθέτω τι απάντησε CEO της Google όταν ρωτήθηκε αν η υπηρεσία αυτή της Google θα "πληγώσει" την αγορά της GPS Πλοήγησης:

Ο Eric E. Schmidt (Google chief executive) είπε χαρακτηριστικά: "Δεν την βλέπω ως κίνηση για να πληγώσει την αγορά, αλλά μία προσφορά στους καταναλωτές η οποία προήλθε από την ολόενα αυξανόμενη δύναμη των smartphones και την την αυξανόμενη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο από παντού"
Επίσης πρόσθεσε: "Προφανώς μας αρέσει η τιμή (της υπηρεσίας) να είναι δωρεάν, γιατί αυτό αρέσει και στους καταναλωτές.
(Σημείωση: την δήλωση τη είχα στις πηγές αλλά το link ήταν σπασμένο, Διόρθώνη λοιπόν του link: NYTimes)

Μην ξεχνάμε ότι η Google έχει τον τρόπο και τα μέσα να χτίσει το Maps navigation, χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες της και να βγει κερδισμένη καθώς τα έσοδα της είναι σχεδόν 100% από online διαφημισεις που πιστεύω θα συμπεριληφθούν στην νέα υπηρεσία.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως πρόκειται για υπηρεσία και όχι εφαρμογή για να πω τι πιθανολογώ πως θα γίνει με το iPhone


+1

Νομίζω ότι η Apple σιγά σιγά θα χωρίσει τα τσανάκια της από την google (τουλάχιστον όσον αφορά το iPhone και το Maps.app)


Μάλλον η Apple θα χωρίσει τα τσανάκια της με την AT&T και όχι με την Google καθώς η Verizon έχει δηλώσει επίσημα πως θέλει το iPhone στο δίκτυο της (το οποίο επιτρέπει την υπηρεσία της Google, αφού το Motorola Droid -που θα τρέξει πρώτο την υπηρεσία- το ανακοίνωσε και το διαθέτει η Verizon) απλά περιμένει απάντηση από την Apple. Επίσης η AT&T σε πρόσφατες δηλώσεις από επίσημα χείλη άφησε υπονούμενα πως κάποια στιγμή θα λήξει η απκλειστικότητα της με το iPhone, και επίσης έχουν ακουστεί φήμες για δοκιμές του μελλοντικού iPhone 4G από την Verizon (που είναι και ο Νο1 πάροχος κινητής τηλεφωνίας και internet στις ΗΠΑ)

Το γράφω και στο άρθρο πως η Apple με το iPhone ήδη έχει σοβαρούς αντιπάλους τις συσκευές που θα φοράνε Android, οπότε δεν την παίρνει να μην μπορεί να ανταγωνιστεί (να μην παρέχει δλδ) μια τόσο εκπληκτική υπηρεσία όπως το Google Maps Navigation beta (το οποίο δεν είναι ακριβώς beta, έτσι ονομάζει τα πάντα η Google πριν τα διαθέσει δωρεάν)

Το μηχανάκι είναι κομμένο και ραμμένο για Internet, άμα του το βγάλεις, τότε δεν είναι παρά μια μετριότατη συσκευή κινητής τηλεφωνίας.


Εδώ θα συμφωνήσω...αλλά θα διαφωνήσω μόνο για την προσωπική χρήση μου του iPhone. Δεν είχα ούτε θα έχω στο (άμεσο) μέλλον Data Plan γιατί

Α) Κινούμαι στην Αθήνα και τα ξεκλείδωτα wi-fi είναι πάρα πολλά (σε πρόσφατη επισκεψη Γερμανία έπαθα πλάκα που δεν υπήρχε ούτε ένα ξεκλείδωτο)
Και έχω βρει λύσεις όταν είμαι offline και για χάρτες και για σωσμένες σελίδες από internet κτλ το οποίο με καλύπτει...

Β) Δεν αγόρασα το iPhone ως κινητό - όταν πήρα το 3G και λόγω software και λόγω jailbreak...μόνο για τηλέφωνο δεν έκανε - το πήρα γιατί ήτανε ένα κορυφαίο internet-gadget και iPod της Apple που απλά.. δούλευε και σαν κινητό (δεν ήμουν φαν των κινητών οπότε δεν παραπονέθηκα αλλά έχω γίνει μάρτυρας της αγανάκτισης φίλων και γνωστών)

Γ) Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να μας προσφέρουν ελκυστικά πακέτα μόνιμης σύνδεσης internet (data plan) και μετά μαζί σου με τα χίλια να αξιοποίησω τις όντως φοβερές δυνατότητες iPhone όταν είναι (ανα πάσα στιγμή) online...απλά πιστεύω πως αυτό θα αργήσει λιγουλάκι...

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 29/10/2009 - 13:26


#18   bakis

bakis

    iPH Addict

  • 626 μηνύματα
  • Twitter:@vbakis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:bakis

Δημοσίευση 29/10/2009 - 13:22

Δεν ξερω αν θα ειναι φοβερη η οχι η εφαρμογη, εμενα παντος μου φανηκε φοβερο το T-Shirt του τυπου στο βιντεο!

#19   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1.205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/10/2009 - 17:49

και με street view

Συνημμένα αρχεία



#20   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/10/2009 - 18:04

ωραίο!

#21   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/10/2009 - 18:17

My link

YouTube Video
:P




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες