Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Επαναληπτικές Εκλογές 2012-Τι θα ψηφίσετε?


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
526 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Δημοσκόπηση: Επαναληπτικές Εκλογές 2012-Τι θα ψηφίσετε?? (207 μέλη έχουν ψηφίσει)

Τι θα ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου;

Δεν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης μέχρι να ψηφίσετε. Παρακαλούμε συνδεθείτε και δώστε την ψήφο σας για να δείτε τα αποτελέσματα.
Ψηφίστε

#61   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:23

Ότι όλα παραποιούνται δε διαφωνώ αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω με το άρθρο που έβαλες παραπάνω.

Εγώ θεωρώ ντροπή για τη χώρα να μπαίνει ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή.Και βέβαια ο Μιχαλολιάκος δεν είναι το πρόβλημα αλλά η αντανάκλαση του προβλήματος.Πάντα σε δυστυχίες και οικονομικές στενότητες ξεπετάγονταν τέτοιες ιδεολογίες.
Οι Βουλευτές θα έπρεπε να φοβούνται το λαό κι όχι το Μιχαλολιάκο..


Βρήκα ενα ενδιαφέρον αρθρο που παρουσιαζει ολη σχεδον την ευρωπη και σε χωρες ποιο αναπτυγμενες απο την ελλαδα


Ολλανδία- Το εθνικιστικό κόμμα της Ελευθερίας του Γκέερτ Βίλντερς καταγγέλλει τους μουσουλμάνους μετανάστες και τη χρήση της μαντήλας, ενώ συγκρίνει το Κοράνι με το βιβλίο του Χίτλερ «ο Αγών μου». Στις εκλογές του 2010 συγκέντρωσε 15% των ψήφων και ήρθε τρίτο κόμμα παρέχοντας τη στήριξή του στην κυβέρνηση μειοψηφίας που σχηματίσθηκε από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους.

Βουλγαρία- Το εθνικιστικό κόμμα Αττάκ είναι γνωστό για τη ρητορεία του εναντίον των Ρομά (τους οποίους απειλεί να κάνει “σαπούνι”) και τις προτάσεις του για διάλυση των καταυλισμών και την εφαρμογή σκληρών πολιτικών στη μειονότητα των τσιγγάνων. Στις εκλογές του 2009 έλαβε 9,4% και ήρθε τέταρτο κόμμα.

Ρουμανία- Κατά την άποψη του Κόμματος της Μεγάλης Ρουμανίας, που το 2004 απέσπασε το 13,5% των ψήφων και 31 έδρες στη Βουλή, η μείζων απειλή για τη χώρα είναι οι Εβραίοι, αλλά επίσης “εχθροί του έθνους” είναι η ουγγρική μειονότητα και οι Ρομά. Ωστόσο, στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2008, το Κόμμα της Μεγάλης Ρουμανίας δεν κατόρθωσε να περάσει το κοινοβουλευτικό “κατώφλι” του 5%.

Ουγγαρία- Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik (Κίνημα για μια καλύτερη Ουγγαρία) μπήκε στη Βουλή για πρώτη φορά στις εκλογές του 2010 συγκεντρώνοντας 12.1%, ενώ ήδη διέθετε τρείς ευρωβουλευτές. Ο πολιτικός του λόγος χαρακτηρίζεται από την πολεμική του προς τους μετανάστες και τους εβραίους, καθώς και την έμφαση σε θέματα ασφάλειας, ενώ διατηρεί την παραστρατιωτική οργάνωση “Ουγγρική Φρουρά” - η οποία συνηθίζει τις ένστολες παρελάσεις για επίδειξη πυγμής.

Αυστρία- Το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας που υποθάλπτει ανοιχτά τον αντισημιτισμό, κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του 2010 το 1/4 των ψήφων της Βιέννης βελτιώνοντας τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό ενόψει των εκλογών του 2013 - όπου είχε ήδη εισχωρήσει το 1999, όταν το 27% των ψήφων του το έχρισε κυβερνητικό εταίρο του Λαϊκού κόμματος προκαλώντας το εμπάργκο της ΕΕ έναντι της Αυστρίας.

Σουηδία- Το ρατσιστικό Κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών πήρε τις πρώτες του κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές του 2010 συγκεντρώνοντας 5,7%. Ο αντι-μεταναστατευτικός του λόγος σε μια χώρα που χαρακτηριζόταν από την ανοιχτή της κοινωνία έπιασε τόπο στα επίχειρα του πολέμου στο Ιράκ, που έφερε χιλιάδες πρόσφυγες στη Σουηδία για να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης ασύλου.

Γαλλία- Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη όταν ο ηγέτης του Ζαν Μαρί Λεπέν ήρθε δεύτερος στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών το 2002, εκτοπίζοντας τον Λιονέλ Ζοσπέν. Στις προεδρικές του 2007, το Εθνικό Μέτωπο έλαβε 10,4%, ενώ στις πρόσφατες περιφερειακές με τη νέα αρχηγό του Μαρίν Λεπέν, το Εθνικό Κόμμα εκτοξεύτηκε εκ νέου στο 15,3%. Με κεντρικό του σύνθημα το σλόγκαν «πρώτα η Γαλλία», προτείνει τη χορήγηση επιδομάτων στους «πραγματικούς Γάλλους», την αποχώρηση από την ΕΕ, την επιστροφή στο φράγκο και καταδικάζει τον «εξισλαμισμό» της χώρας.

Βρετανία- Με 16,09% το εθνικιστικό UKIP (Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου) ήρθε δεύτερη δύναμη στις ευρωεκλογές του 2009, ενώ και το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή. Το UKIP υποστηρίζει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αντιμετωπίζει με σκληρότητα τους μετανάστες, ενώ ο αρχηγός του, Νάιτζελ Φάρατζ, έγινε διάσημος με τις φράσεις στην Ευρωβουλή προς τον Πρόεδρο Βαν Ρομπάι, όταν τον είχει αποκαλέσει «πατσαβούρα», που προέρχεται μάλιστα από μιαν «ανύπαρκτη» χώρα... Το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα στις δημοτικές εκλογές της άνοιξης του 2006 διπλασίασε τη δύναμή του σε αρκετούς δήμους, ενώ σε αυτούς του Μπάρμινγκ και του Ντάνκεχαμ (του Λονδίνου) ήρθε δεύτερο κόμμα.

Δανία- Το κόμμα του Λαού είναι ένα εθνικιστικό κόμμα που έρχεται σταθερά τρίτο στις βουλευτικές εκλογές και το οποίο από το 2001 στηρίζει τις κυβερνήσεις των συντηρητικών κομμάτων. Η αρχηγός του Πία Κγιέρσγκάαρντ είναι διάσημη για τα σχόλιά για τους μουσουλμάνους, ενώ ηγήθηκε αποτελεσματικά στην πλευρά του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ένταξη της Δανίας στο ευρω.

Σλοβακία- Στις εκλογές του Ιουνίου 2010 σημειώθηκε μια πολιτική ανατροπή στην κυβέρνηση της Μπρατισλάβας, όμως ο κυβερνητικός εταίρος - το ακραία εθνικιστικό και Εθνικό Σλοβακικό Κόμμα - έχασε τη μισή του δύναμη αλλά διασώθηκε κοινοβουλευτικά με 5.07%. Ο ηγέτης του Γιαν Σλότα περιστοιχίζεται από «πιστούς» και συμπεριφέρεται ηγεμονικά. Διάσημη φράση του: «θάθελα να μπώ στη Βουδαπέστη με τανκς»...

Πολωνία- Το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) των δίδυμων αδελφών Καζίνσκι, μαζί με το εθνικιστό Κόμμα Αυτοάμυνας και την ακροδεξιά ΄Ενωση Πολωνικών Οικογενειών, δημιούργησαν ένα κυβερνητικό σχήμα που προώθησε ακραία συντηρητικές συμπεριφορές, την επαναφορά της θανατικής καταδίκης, το κυνήγι των πρώην κομμουνιστών, την τιμωρία των ομοφυλοφίλων, τη θρησκοληψία και τη ξενοφοβία. Το PiS από το 32,1% που είχε λάβει το 2007, ανέβασε τα ποσοστά του στις έκτακτες Προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο 2010 σε 36,4% με την υποψηφιότητα του Γιάροσλαβ Καζίνσκι λόγω του τραγικού θανάτου του συνιδρυτή του Λέχ Καζίνσκι (και προέδρου, τότε, της Πολωνίας), πλην όμως στις δημοτικές εκλογές που ακολούθησαν (Νοέμβριος 2010) το PiS PiS περιορίστηκε σε 27%.

Τσεχία- Στην Τσεχία τα δύο ακροδεξιά κόμματα, το Εργατικό και το Εθνικό, έχουν πολύ περιορισμένη επιρροή και είναι εξωκοινοβουλευτικά, ενώ στις εκλογές του Μαίου 2010 έλαβε αιφνιδίως 10,9% το συντηρητικό και λαϊκιστικό κόμμα "Δημόσιες Υποθέσεις". Τα ακροδεξιά σχήματα της Τσεχίας πάντως, βρίσκονται πολύ κοντά στον νεο-ναζιστικό χώρο, τραγούδια και σύμβολα του οποίου προβάλλονται στις κομματικές εκδηλώσεις. Τα δύο κόμματα καταγγέλλεται, επίσης, ότι οργανώνουν «περιπολίες προστασίας» για την «αντιμετώπιση απροσάρμοστων πολιτών», έχουν απειλήσει και την οικογένεια του νυν πρωθυπουργού Γιάν Φίσερ, ενώ θύελλα προκάλεσε η διαφήμιση του Εθνικού Κόμματος (που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση), η οποία αναφερόμενη στους Ρομά επικαλέστηκε την «Τελική Λύση» του Χίτλερ για τους εβραίους...

Ιταλία- Η ακροδεξιά «Εθνική Συμμαχία» του Τζιανφράνκο Φίνι και η «Λέγκα του Βορρά» του Ουμπέρτο Μπόσι στη γειτονική μας Ιταλία, είναι πλέον δύο κόμματα του πολιτικού κατεστημένου. Η Εθνική Συμμαχία διαχύθηκε μαζί με τη Φόρτσα Ιτάλια στον «Λαό της Ελευθερίας», ενώ η Λέγκα του Βορρά στις τελευταίες εκλογές (Απρίλιος 2008) συγκέντρωσε 8.3%. Το πολιτικό στίγμα των δύο σχημάτων είναι σαφές και εδραιωμένο - ασκούνται στην καταγγελτική ρητορεία του φτωχού Νότου και στην πίεση απόσχισης της εύπορης βόρειας Ιταλίας, αντιμετωπίζουν με σκληρότητα το θέμα των μεταναστών και αντιμετωπίζουν εξαιρετικά συντηρητικά την παραβατικότητα.

Βέλγιο- Στις τελευταίες εκλογές του Βελγίου, τον Ιούνιο του 2010, η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία του Μπαρτ Ντε Βεβέρ κέρδισε (με 28.3%) την πρωτιά στη Φλάνδρα (που κατοικείται από το 60% του πληθυσμού) και μαζί με τις άλλες αποσχιστικές δυνάμεις συγκεντρώνει το 45%. Ο ηγέτης του κόμματος Μπαρτ Ντε Βεβέρ λάνσαρε σε τούτες τις εκλογές το σύνθημα «πρώτα συνομοσπονδία και μετά ανεξαρτησία», ενώ οι οπαδοί του - κυματίζοντας τις κίτρινες σημαίες της Φλάνδρας με το λιοντάρι - συνθηματολογούσαν υπέρ του σχίσματος.

Φινλανδία- Από την 8η θέση το 2007 στην 3η θέση το 2011 και από το 4,1% στο 19%. Αυτή είναι η τροχιά που διέγραψε το κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών»

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#62   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.564 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:24

Σε αυτή τη χώρα πάντα ήμασταν των άκρων. Πάντα. Και αυτό είναι το χειρότερο.. Μέση λύση θα βρούμε ποτε? Μάλλον όχι.

Οι περισσότεροι δε ξέρουν τι ψηφίζουν.

Το να ψηφίζει κάποιος Χ.Α είναι το λιγότερο ντροπή. Δε σέβεστε κυρίως τους ίδιους σας τους εαυτούς..

Ακούσατε το Μιχαλολιάκο να λέει οτι δεν έγινε τίποτα (!) στο Πολυτεχνειο και τα ασπάζεστε κανονικά..! Σοβαρά τα λέτε αυτα? Πριν απο αυτό λέγατε τα ίδια?

Δε νομίζω..

Άτομα που έχουν κατηγορηθεί για δολοφονίες.. Ο Μιχαλολιάκος που έχει κάνει φυλακή και είναι στη Βουλή.. Αυτό πως επιτρέπεται απο το Σύνταγμα? Επιτρέπεται να μπεί κάποιος που δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο?

Σκεφτείτε καλύτερα λοιπόν τι ψηφίζετε γιατι θα τα βρείτε (βρούμε) μπροστά μας στο μέλλον..

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 24/05/2012 - 00:25

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#63   MarkKnopfler

MarkKnopfler

    iPH Intergalactic Leader

  • 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:28

@Dream

Το ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο γνωστό με την ειδοποιό διαφορά ότι στις περισσότερες από αυτές τις χώρες που παρέθεσες τα κόμματα που μπήκαν πχ Λε Πεν στη Γαλλία είναι Εθνικιστές,όχι Ναζιστές.Έχει μεγάλη διαφορά.

Αναρτημένη εικόνα


#64   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:36

@Dream

Το ότι είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο γνωστό με την ειδοποιό διαφορά ότι στις περισσότερες από αυτές τις χώρες που παρέθεσες τα κόμματα που μπήκαν πχ Λε Πεν στη Γαλλία είναι Εθνικιστές,όχι Ναζιστές.Έχει μεγάλη διαφορά.


Αμα τρέξεις σε ξενα φορουμ θα δεις οτι σε καθε χωρα τους εθνικιστες τους αποκαλλουν ναζιστες.
Δυστηχως εχω καταλαβει οτι σε αυτη τη χωρα το να φορας μπλουζα με την ελληνικη σημαια, με το να εχεις ελληνικη σημαια στο μπαλκονι σου , με το μιλας για την ιστορια τις ελλαδος , με το να λες οτΙ εισαι πατριωτης ,θεωρησε φασιστας.Μεγα λαθος
κατεμε.

#65   MarkKnopfler

MarkKnopfler

    iPH Intergalactic Leader

  • 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:42

Πάμε άλλη μια φορά(πιο εμπλουτισμένο τώρα).Αν θεωρείς ότι εμείς τους αποκαλούμε ναζιστές και δεν είδε δες ένα μικρό δείγμα και ένα πιο πρόσφατο στο τέλος.
ΟΧΙ δεν θεωρώ ότι όποιος έχει τη σημαία στο μπαλκόνι του ότι είναι εθνικιστής.Δεν έχει καμμία σχέση.Αλλά θεωρώ ότι αυτός που φωτογραφίζεται με το Χίτλερ ή φωτογραφίζεται με το Waffen SS μπλούζα είναι ναζιστής.


Ηλίας Κασιδιάρης (εκπρόσωπος τύπου): από δηλώσεις του καμμία σχέση με το Ναζισμό.
Αναρτημένη εικόνα
Αναρτημένη εικόνα

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΛΑΜΑΚΗΣ: ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ

Αναρτημένη εικόνα
Αναρτημένη εικόνα
Αναρτημένη εικόνα
Αναρτημένη εικόνα

Δύο από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, o Ηλίας Κασιδιάρης και o Ηλίας Παναγιώταρος, βρέθηκαν χθες βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.
Σε ερώτηση του παρουσιαστή, αν θα ορκιστούν κανονικά στη Βουλή απάντησαν ότι «σεβόμαστε απόλυτα το σύνταγμα και θα ορκιστούμε πίστη στο πολίτευμα της χώρας».
«Δεν πρέπει να υπάρχουν μετανάστες στην Ελλάδα, γιατί η χώρα δεν έχει μεταναστευτικό πρόγραμμα. Όλοι αυτοί μπήκαν παράνομα στην χώρα και πρέπει να απελαθούν», ανέφεραν για τους μετανάστες.
Και ύστερα ήρθε η άποψή τους για τον Χίτλερ!
«Ο Χίτλερ είναι ένα ιστορικό πρόσωπο που θα κριθεί εν καιρώ από την ιστορία», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής που έχει φωτογραφηθεί χαμογελώντας μπροστά στους φούρνους στο κολαστήριο του Νταχάου.
Δείτε τα βίντεο:



Αναρτημένη εικόνα


#66   angelo-ifone

angelo-ifone

    iPH Contributor

  • 1.836 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:48

Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό και όχι ο λαός τις κυβερνήσεις.
Guy Fawkes 16ος αιώνας αν δεν απατομαι

#67   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:58

Οποτε καταδικάζουμε τους κυριους χρυσαυγιτες με το παραδειγμα που μου δινεις ποιο πανω και με την παρακατω περιπτωση απο μερια ΔΗΜΑΡ ομως τι κανουμε;αυριο θα σου στειλω και περι Συριζα αντιστοιχα.

Στην περιοχή του Πόντου πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 1914-1923 από το κίνημα των Νεότουρκων σφαγές και εκτοπισμοί ( Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου) που στοίχισε τη ζωή 350.000 Ελλήνων. Όσοι κατάφεραν να φύγουν ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας, Αγρίνιο. Η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε τη γενοκτονία και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».
         Η Πολιτεία κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή,  διοργανώνει εκδηλώσεις Μνήμης με ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων κ.τ.λ. Η Βουλή των Ελλήνων, διά του Προέδρου της, ζήτησε από τους 300 νεοεκλεγέντες  Βουλευτές της να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για την Γενοκτονία των αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου. Με το κάλεσμα αυτό του κ. Προέδρου η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση ( η γνωστή σε όλους μας συγγραφέας του βιβλίου της Ιστορίας που αναφερόταν στο… συνωστισμό … των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης), έφυγε από τα έδρανα της Βουλής.
        Αμείλικτα ερωτήματα και πολλά γιατί ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου θα πρέπει να βασανίζουν συνεχώς τους ψηφοφόρους αλλά και τον Αρχηγό της ΔΗΜ.ΑΡ. για την κ. Ρεπούση που κάποια περίοδο αναστάτωσε το Πανελλήνιο και σήμερα ως Βουλευτής κινείται προκλητικά. (Υ.Γ.κείμενα και φωτογραφίες βρίσκονται και στο διαδίκτυο).

#68   giorgarasGRE

giorgarasGRE

    iPH Addict

  • 629 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/05/2012 - 00:59

Ρε μάγκες το "Χαρίζω Χρέοι Σώζω Ζωές Παναγροτικό εργατικό κίνημα Ελλάδος ΠΑ.Ε.Κ.Ε." δεν βλέπω και τρελένομαι....γιατί??

#69   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 01:07

Ρε μάγκες το "Χαρίζω Χρέοι Σώζω Ζωές Παναγροτικό εργατικό κίνημα Ελλάδος ΠΑ.Ε.Κ.Ε." δεν βλέπω και τρελένομαι....γιατί??


Το παληκαρι που εφτιαξε το τοπικ ας το προσθεσει και αυτο το κομμα :)

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 24/05/2012 - 01:08


#70   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 24/05/2012 - 01:09

Σας εχω και το ψηφοδελτιο..

Αναρτημένη εικόνα

#71   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3.897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 24/05/2012 - 01:11

@Alex0077

Δεν το ηξερα οτι υπηρχε θεωρησα οτι ο φιλος ποιο πανω εκανε πλακα :)

Εγω αποσυρομαι για σημερα και αυριο μερα ειναι καλο βραδυ και καλη συνεχεια :)

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 24/05/2012 - 01:12


#72   giorgarasGRE

giorgarasGRE

    iPH Addict

  • 629 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/05/2012 - 01:55

Σας εχω και το ψηφοδελτιο..

Αναρτημένη εικόνα

Xαχαχα και εγώ έχω κρατήσει ένα!!

#73   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 24/05/2012 - 03:32

Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς οι άνθρωποι από 30-40 και πάνω χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς βάση του τι έγινε στον εμφύλιο.
Όταν η γιαγιά μου είδε μπροστά στα μάτια της στον εμφύλιο τους αριστερούς να της σφάζουν την μητέρα, τότε δεν μπορώ εγώ να της πω τίποτα για το ότι θα ψηφίζει μια ζωή δεξιά.
Όταν αντίστοιχα οι αριστεροί έζησαν απομονωμένοι στα βουνά και πέθαιναν από τις κακουχίες εξαιτίας του αποκλεισμού των δεξιών, ε και πάλι δεν μπορείς να πεις τίποτα σε όσους είναι από τότε αριστεροί.

Ανήκω σε οικογένεια του πρώτου από τα δύο παραδείγματα.
Οι γονείς μου παρόλα αυτά είχαν μηδενικό ποσοστό φανατισμού και με έμαθαν να κρίνω τι γίνεται γύρω μου.
Ποτέ δεν άκουσα από το στόμα τους ύμνους για κάποιο κόμμα.
Ποτέ δεν τους είδα με σημαίες σε πλατείες.

Παρόλα αυτά τους κατηγορώ μαζί με όλους τους συνομηλίκους τους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τώρα.
Γιατί αυτοί ψήφιζαν τόσα χρόνια.
Αυτοί έτρωγαν αμάσητες της μπούρδες του Ανδρέα, του Κώστα, του άλλου Κώστα, του Κωστάκη και του Γιωργάκη!
Το βλέπω καμιά φορά στα μάτια του πατέρα μου, που μετανιώνει και νιώθει σαν να τον κοροϊδέψανε...
Και τα βάζει με τον εαυτό του.
Και μου λέει: "Εσείς θα το αλλάξετε το λάθος μας".

Είμαι 24 χρονών.
Μετά από ένα σύντομο και ατυχές πέρασμά μου από την φοιτητική δεξιά (στο οποίο είδα και κατάλαβα πολλά), γύρισα την πλάτη σε όλο αυτό το σύστημα.
Δεν είχα ψηφίσει ποτέ μέχρι τις τελευταίες εκλογές.
Κυρίως λόγω της απόστασης (Πάτρα-Ξάνθη), αλλά και γιατί νόμιζα ότι η αποχή ήταν η λύση.
Η απαξίωση του ίδιου του συστήματος.
Αλλά αυτήν την φορά το είδα αλλιώς.
Έκανα 1600 χιλιόμετρα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο για να ψηφίσω γιατί αυτό ήθελα να κάνω.
Γιατί αυτό ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω.
Γιατί το λευκό, το άκυρο και η αποχή απλά βοηθούν να ανέβουν τα ποσοστά αυτών που όλες οι προηγούμενες γενιές ψήφιζαν και που μας οδήγησαν ως εδώ.

Και ήρθε το βράδυ και βγήκαν τα αποτελέσματα.

ΝΔ στο 19%: Χαρά απερίγραπτη. Επιτέλους είπα μέσα μου, κάτι αλλάζει. Κάτι γυρνάει τούμπα και ο κόσμος τους τιμωρεί!!! Γιατί είναι εξίσου υπεύθυνοι και ας μην ήταν κυβέρνηση!

ΣΥΡΙΖΑ στο 17%: Εκείνη την ώρα μη σας πω ψέματα απλά το πήρα σαν μία πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ, και γέλασα με την ψυχή μου.
Βέβαια μετά σκέφτηκα ότι δεν διαφέρει και πολύ από την Χρυσή Αυγή (στον τρόπο δράσης προφανώς όχι στην ιδεολογία).
Απλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει ότι οτιδήποτε είναι αριστερότερα του κέντρου είναι καλό και μάγκικο, ενώ ότι είναι δεξιά είναι συντηρητικό, φασιστικό και κατάπτυστο.
Είναι απόλυτα δικαιολογημένο να δείρουν τον Πλεύρη στην Ευελπίδων ή να γιαουρτώσουν τον Άδωνη, ή τον δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από μέλος της ΧΑ.
Αλλά σε περίπτωση που κάποιος έστω και αγγίξει μία τρίχα του Ψαριανού μπορούμε να κάψουμε την Ελλάδα απόλυτα δικαιολογημένα.
Έδερναν χθες το πρωί τον Πλεύρη και του έλεγαν "τώρα που θα αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία θα σας κρεμάσουμε".
Πολύ δημοκρατικό.
Όχι κύριοι. Μία πράξη δεν αλλάζει ανάλογα με το πολιτικό της background.
Όταν έχεις βάλει έναν άνθρωπο στη γωνία και τον δέρνεις/βρίζεις/γιαουρτώνεις, δεν θα σε ρωτήσω σε ποιό κόμμα ανήκεις φίλε μου. ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!
(Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία του κόσμου ήταν ο Χίτλερ, αλλά δεύτερος ήταν ο Στάλιν κύριοι)

ΠΑΣΟΚ στο 13%: Ακόμα γέλαγα....

Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 10%: Εδώ κατσούφιασα. Στενοχωρήθηκα. Κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο είπα.... Αυτοί, που όποιος ε΄χε ακούσει σοβαρά το πρόγραμμά τους και τις θέσεις τους θα έβλεπε ότι έμπαζαν από παντού και ότι ήταν σαν να ξεπήδησαν από βιβλίο του Dan Brown για θεωρίες συνωμοσίας...

ΚΚΕ στο 8%: Σταθερή αξία τι να λέμε τώρα... Μετρημένα κουκιά οι ψήφοι του. Άσχετο που το ίδιο το κόμμα κατά δήλωση της Αλέκας δεν επιθυμεί αν κυβερνήσει!!!

Χρυσή Αυγή στο 7%: Στο άκουσμα του 7% της Χρυσής Αυγής, ανατρίχιασα ολόκληρος.
Δεν το πίστευα.
Δεν είναι δυνατόν να έχει γίνε ένα τέτοιο λάθος είπα.
Πολλά δίκια δίνω σε όλους αυτού που οδηγήθηκαν εκεί εξαιτίας της απελπισίας τους, λόγω καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες περιοχές.
Αλλά αυτοί είναι 5, βαριά 10 χιλιάδες άνθρωποι. Δεν είναι 440000!
Το να βγαίνει το 18χρονο και να λέει "δεν με νοιάζει τι είναι η ΧΑ, τους ψήφισα για να τιμωρήσω τους μεγάλους" είναι ότι πιο εξοργιστικό.
Να ποια είναι η Χρυσή Αυγή κύριοι. Και να ποιοί είναι οι βουλευτές της!
Τι δουλειά έχει σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα ένα "κόμμα" που υποστηρίζει πως δεν θα διστάσει να καταλύσει την Δημοκρατία?
Που έχει στις τάξεις του εγκληματίες?
Που μέχρι πρότινος αποτελούσε στην ουσία εγκληματική οργάνωση και οργανωμένο στρατό ενάντια σε οτιδήποτε αντίθετό του?
ΚΑΜΙΑ δουλειά δεν έχει!

Διαβάζοντας τα παραπάνω, θα μου πείτε "και δηλαδή μηδενίζοντας τα πάντα θα βγει κάτι?".
Όχι. Δεν τα μηδενίζω.
Απλά τα βλέπω όπως είναι.
Η γνώμη μου είναι να μπουν όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα στη Βουλή.
Να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να συνεννοηθούν.
Μπας και δούμε κάτι καλύτερο.
Μπας και σε κάποια χρόνια καταφέρουμε να θυμηθούμε τα όνειρα που μας αφήνανε να κάνουμε μέχρι πριν λίγο καιρό...
Και μέχρι να τα καταφέρουν και να συνεργαστούν?
Ας μείνουμε με τους υπηρεσιακούς!
Το Βέλγιο τι έπαθε?

Ενδεχομένως να ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά το ποστ ήδη ξέφυγε σε μήκος.
Δεν ξέρω πόσοι θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν, ελπίζω να ανοίξω τα μάτια ακόμα και σε ένα άτομο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε τις απόψεις μου,

Νίκος (nsxbass).

Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 24/05/2012 - 03:34


#74   tzigis

tzigis

    iPH Addict

  • 663 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/05/2012 - 09:23

Ειμαι 42 ετων εζησα στην ολλανδια 11 χρονια και ακομα 6 χρονια σε διαφορα κρατη λογο επαγγελματοσ,εχω 1 διδακτορικο και 2 μαστερ στον τομεα μου, εζησα οσο προλαβα και αλλες αντιληψεις και ιδεες απο υπαρχουν στην χωρα μασ πιστευω στην πραγματικη δημοκρατια ,μονο απο την μερα που γεννηθηκα δεν την γνωρισα ποτε ,ουτε εντος ουτε εκτος συνορων...ποιος εινα αυτος που πιστευει οτι υπαρχη εστω και ενα κομμα στην χωρα μας που εκφραζει την δημοκρατια....και δεν ψιλοκοροιδευει τον ευατο του με ψεματα που τον ηρεμουν κατα καποιο τροπο...ουτε ο τσιπρα ουτε η χα ουτε οι λοιποι διαβρωμενοι απο προσωπικα συμφεροντα πανω απο ολα θα δωσουν ουσιαστικη λυση...ηρθα προσφατα στην αθηνα και κατεβηκα στα γνωστα μου φοιτητικα λημερια στα εξαρχεια και τρελαθηκα απο τα νεα παιδια που το "θα τα παρουμε απο την πλουτοκρατια "ειναι τοσο βαθια στο πετσι τους που αμφιβαλω αν ξεχωριζουν την πραγματικη πλουτοκρατια σε αυτην την χωρα ,,,καιγοντας οτι βρουν μπροστα τους...και απο την αλλη ακρη η χρυση αυγη που φωναζει για τον εθνικο της χαρακτηρα ...κερδιζοντας την ψηφο της απελπισμενης γιαγιας λαικιζοντας....ολοι στην βουλη εχουν το δικαιωμα να ειναι αφου καποιο ποσοστο του λαου τους ψηφισε...αυτο ειναι συνταγματικο τους δικαιωμα αγαπητε mark που οσο και να συμφωνω μαζι σου για το ποιοι ειναι πραγματικα( και συχενομαι μονο με την υπαρξη τους) διαφωνω στον αν εχουν το δικαιωμα να ειναι στην βουλη...και καποιος ειπε παραπανω σωστα μεγαλο κομματι του λαου της χωρας ψηφιζει αναλογα με τα βιωματα που εχει...

#75   Mixalisgate7

Mixalisgate7

    iPH Enthousiast

  • 397 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 24/05/2012 - 09:47

Το παληκαρι που εφτιαξε το τοπικ ας το προσθεσει και αυτο το κομμα :)

φιλε μου δεν εχω προσβαση για επεξεργασια...στειλτε πμ σε mod...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες