Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPod,πως έχει βοηθήσει τους ανθρώπους με απώλεια μνήμης !


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   winnie74

winnie74

    iPH Contributor

  • 1.581 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 28/07/2012 - 16:26

Αναρτημένη εικόνα


Το iPod άλλαξε τη μουσική βιομηχανία και, προφανώς, δεν είναι μόνο αυτό.

Σύμφωνα με μια προσεκτική μελέτη, έχει κρίσιμη σημασία στη ζωή των ηλικιωμένων που πάσχουν από άνοια και απώλεια μνήμης.Ο πειραματισμός iPod και μνήμης ξεκίνησε όταν ο Dan Cohen, ένας κοινωνικός λειτουργός από το Long Island, NY,διένειμε 200 iPod σε τέσσερις τοπικές οίκους ευγηρίας το 2008.

Τότε ο Dan Cohen είχε πει:


Sapevo che la musica era un’attività importante nelle case di riposo, così ho chiesto se potevamo vedere quale sarebbe stato il valore aggiunto qualora avessimo utilizzato questo strumento.


Ήξερα ότι η μουσική ήταν μια σημαντική δραστηριότητα σε οίκους ευγηρίας, έτσι ρώτησα αν θα μπορούσαμε να δούμε ποια θα η συμβολή της,αν είχαμε χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο.

Κάθε φορά που ο Cohen προέτρεπε τους ασθενείς να ακούσουν τραγούδια που είχαν ακούσει σε νεότερη ηλικία, παρατηρούσε ότι οι ασθενείς γίνονταν πιο κοινωνικοί, δραστήριοι και ευτυχισμένοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τις αντιδράσεις ενός ασθενούς, 94 ετών που ονομάζεται Henry, ο οποίος ακούγοντας τη μουσική "μεταμορφώνεται" από εντελώς αδιάφορος σε πιο ενεργητικό και πιο ζωντανό. χαμογελώντας και αλληλεπιδρόντας με το περιβάλλον. Το βίντεο του Henry, περιλαμβάνεται σε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το έργο του Cohen, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία στο YouTube με περισσότερες από 6 εκατομμύρια προβολές από τον Απρίλιο.
«Είμαι τρελός για τη μουσική, καλή μουσική, καλό ήχο», δήλωσε ο Χένρι, μετά την ακρόαση του iPod. Παρατηρήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του iPod σε ασθενείς με άνοια οδήγησε τον Cohen στη δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που αφιερώνεται στο να δώσει iPods σε γηροκομεία.

Επί του παρόντος, ο Cohen προσπαθεί να συλλέξει 1 εκατομμύρια iPod μέσω δωρεών και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου του. Η οργάνωση έχει αποδείξει, στη πράξη, ότι η προσφορά της μουσικής σε ασθενείς σε γηροκομεία βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Υπάρχουν πάνω από 50 οίκοι ευγηρίας σε 15 κράτη που έχουν επιλέξει αυτό το «πλάνο θεραπείας» και ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δείτε το video που ακολουθεί:




Πηγή

Τελευταία επεξεργασία από: winnie74, 28/07/2012 - 16:27

My brain has two sides. Left and Right. Right has nothing left and Left has nothing right.


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες