Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* - - - - 1 ψήφοι

Η Apple θα μπορούσε να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Twitter !


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   winnie74

winnie74

    iPH Contributor

  • 1.581 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 28/07/2012 - 18:46

Αναρτημένη εικόνα


Σύμφωνα με την NY Times, η Apple θα μπορούσε να επενδύσει «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» στο Twitter.
Και δεν μιλάμε για μια επιφανειακή επενδύση που στοχεύει σε μια απλή ενσωμάτωση, αλλά για μία πιθανή και εντυπωσιακή εξαγορά.

Με 117 δισ. δολάρια σε μετρητά από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Apple θα μπορούσε να επενδύσει εύκολα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Twitter, για μια νέα και δυναμική πλατφόρμα, όπως εκείνες στο Cupertino.

Από την πλευρά του, το Twitter δεν είναι απελπιστική οικονομική κατάσταση δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter,αντίθετα με όσα ορισμένοι πληροφοριοδότες ισχυρίζονται κι ότι τα κέρδη ανέρχονται σε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, μια συνεργασία αυτού του τύπου θα μπορούσε να είναι περισσότερο από καλή, ειδικά για το Twitter.
Έχοντας μια σταθερή βάση, όπως η Apple, το Twitter θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την αιώνια πρόκληση με το Facebook.
Θυμηθείτε ότι το Twitter και η Apple έχουν φτάσει σε στενότερη εταιρική σχέση πέρσυ με την κυκλοφορία την απελευθέρωση iOS 5, στο οποίο έχει ενσωματωθεί το Twitter.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το Twitter δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον της Apple στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης δεδομένου ότι η Apple ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του Facebook στο iOS 6.

Τον περασμένο Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία έπρεπε να έχει στη κατοχή της ένα κοινωνικό δίκτυο, αλλά «όχι και να αγοράσει ένα κοινωνικό δίκτυο." Το Ping, η προσπάθεια της Apple να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο, ήταν μια αποτυχία, και οι πρόσφατες εκθέσεις δείχνουν ότι πρόκειται να κλείσει στο άμεσο μέλλον.

Μετά την ανακοίνωση των μερισμάτων και την αγορά προγραμμάτων το Μάρτιο, Cook επανέλαβε ότι τα αποθέματα θα χρησιμοποιηθούν για "στρατηγικές ευκαιρίες". Το ερώτημα παραμένει: τι θα κάνουν αυτές τις ευκαιρίες και αν το Twitter μπορεί πραγματικά να είναι το ιδανικό εργαλείο για την "κοινωνικοποίηση" της Apple.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο φήμες. Σύντομα θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η επένδυση της Apple, και αν θα πρέπει να επικεντρώνεται σε κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή

Τελευταία επεξεργασία από: winnie74, 28/07/2012 - 18:55

My brain has two sides. Left and Right. Right has nothing left and Left has nothing right.


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 28/07/2012 - 22:16

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι Apple και Twitter βρίσκονταν σε συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με μια πιθανή επένδυση της εταιρείας από το Cupertino στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, η επένδυση θα αφορούσε εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων που θα έφτανε την αξιολόγηση της Twitter στα $10 δις (από τα $8.4 δις πέρσι).

Να σημειώσουμε ότι η Wall Street Journal λίγες ώρες αργότερα, βέβαια, δημοσίευσε ότι οι συζητήσεις στις οποίες αναφέρονταν οι New York Times είχαν συμβεί πάνω από ένα χρόνο πριν και δεν είχαν καταλήξει πουθενά - κάτι που επιβεβαιώνουν και άλλοι έγκριτοι δημοσιογράφοι του χώρου, οι οποίοι κάνουν λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά πιθανόν της Twitter.


[via MacRumors]

Follow me on twitter


#3   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/08/2012 - 10:50

Αναρτημένη εικόνα


Την περασμένη βδομάδα οι New York Times ανέφεραν ότι Apple και Twitter βρίσκονταν σε συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με μια πιθανή επένδυση της εταιρείας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, η Wall Street Journal και άλλες δημοσιογραφικές πηγές αμφισβήτησαν αυτές τις φήμες κάνοντας λόγο για τελειωμένη υπόθεση με τις συζητήσεις να έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο προ καιρού.

Η Wall Street Journal σήμερα με νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι εκείνες οι συζητήσεις είχαν επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση του Twitter στο iOS 5 και στο OS X Mountain Lion. Η αναφορά σημειώνει ότι Apple και Twitter συνεχίζουν να εργάζονται στενά προσπαθώντας να βρουν νέους τρόπους για συνεργασία με το iTunes να αποτελεί έναν τομέα όπου οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι το Twitter μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία καθώς η Apple προχωρά στην κατάργηση του Ping.


[via WSJ]

Follow me on twitter





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες