Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Σχετικά με τον Lightning connector του iPhone 5


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 17/09/2012 - 10:01

Αναρτημένη εικόνα



Με την παρουσίαση του νέου Lightning connector που σηματοδοτεί την πρώτη αλλαγή από το 2003 και το 30-pin connector πολλοί έσπευσαν να σημειώσουν ότι πρόκειται για “το τέλος της Apple”, “υπέρτατη υπεροψία” και λοιπές τέτοιες ανοησίες. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μία πολύ καλύτερη τεχνολογία από το 30-pin connector και θα μείνει για πολλά ακόμα χρόνια.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα έχουμε πλέον 8-pins σε κάθε πλευρά ώστε να μπορεί να εισέρχεται στη θύρα από οποιαδήποτε πλευρά. Το μεγαλύτερο ερώτημα, βέβαια, που απασχολεί τους χρήστες είναι γιατί δεν επέλεξε η Apple να χρησιμοποιήσει το πρότυπο micro-USB. Δεν πρόκειται περί ξεροκεφαλιάς αλλά για τον απλό λόγο ότι το micro-USB δεν είναι τόσο καλό όσο το Lightning. Συγκεκριμένα, το πρότυπο micro-USB έχει μόνο 5 pins επιτρέποντας μόνο τη φόρτιση και συγχρονισμό μιας συσκευής. Είναι, επίσης, τόσο μικρά που δεν θα ήταν αρκετό για τη φόρτιση του iPad (αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι αρκετοί κατασκευαστές με διάφορες μεθόδους ξεπερνούν αυτόν τον περιορισμό).

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται περί καμίας συνωμοσίας εκ μέρους της Apple αλλά απλά για μία φυσική εξέλιξη ενός τεχνολογικού πρότυπου που μεταξύ άλλων επιτρέπει και τον λεπτότερο σχεδιασμό του iPhone 5.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Rainer Brockerhoff.

Πηγή: Macuser.gr

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες