Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

H ζωή στην Apple στην μετά-Jobs εποχή


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 04/10/2012 - 10:26

Αναρτημένη εικόνα



Το Businessweek δημοσιεύει εκτενές αφιέρωμα στην μετά-Jobs εποχή στην Apple με διάφορες δηλώσεις νυν και πρώην υπαλλήλων της εταιρείας. Μετά το θάνατο του συν-ιδρυτή της Apple πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν το μέλλον της εταιρείας και αμφισβήτησαν τις ηγετικές ικανότητες του Tim Cook.

H αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Apple λειτουργεί καλύτερα από ποτέ χάριν στις ικανότητες του Tim Cook και την εμπειρία του στη γραμμή παραγωγής με το iPhone 5 να γίνεται διαθέσιμο σε 100 χώρες μέχρι το τέλος του 2012! Η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε 75 τοις εκατό από πέρσι οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε πάνω από $600 δις.

Κουλτούρα
Υπάλληλοι της εταιρείας αποκαλύπτουν μια γενικότερη εσωτερική διάθεση που χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια να αποδείξουν στον κόσμο ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει να εκτελεί. Η εταιρεία είναι πιο χαρούμενη από ποτέ χωρίς την “παράνοια” του Jobs με τηλεφωνήματα τα μεσάνυχτα και λιγότερη πίεση για μείωση ή ακύρωση διακοπών εν μέσω του κύκλου ανάπτυξης ενός προϊόντος.

Tim Cook
Ο Tim Cook ήταν πλήρως προετοιμασμένος για τη διαδοχή στην ηγεσία της Apple. Σε αντίθεση με τον Jobs ο Cook προτιμά να περιμένει μέχρι να έχει όλες τις πληροφορίες προτού εκφράσει την άποψή του μετά το τέλος των συσκέψεων.Κατάφερε, μάλιστα, να κρατήσει όλους στην εταιρεία με το ανάλογο κόστος, βέβαια. Για παράδειγμα, όταν η Apple ανακοίνωσε την συνταξιοδότηση του Bob Mansfield πολλοί υπάλληλοι στην ομάδα του παραπονέθηκαν στον Cook για τον αντικαταστάτη του που ένιωθαν ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για το μέγεθος του ρόλου που αναλάμβανε. Ο Cook προσέγγισε εκ νέου τον Mansfield και του πρόσφερε πάρα πολλά χρήματα και μετοχές αξίας $2 εκατομμυρίων για να παραμείνει στην Apple ως σύμβουλος.

Χάρτες
Το πρόσφατο θέμα με τους χάρτες προκάλεσε για μια ακόμη φορά την κλασική πλέον ερώτηση “Θα συνέβαινε αυτό υπό τον Steve Jobs;” Στην πραγματικότητα η Apple έχει κυκλοφορήσει αρκετά αποτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες υπό την ηγεσία του Jobs. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο Jobs διέταξε τη δημιουργία των νέων χαρτών θέτοντας τον Forstall υπεύθυνο και την ομάδα του στον τρίτο όροφο του Κτηρίου 2 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο Jobs ήθελε, επίσης, να αφαιρέσει και το Google Search από το iPhone αλλά κατάλαβε ότι η κίνηση αυτή ήταν κάτι που οι πελάτες θα απέρριπταν.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ.

Πηγή: Macuser.gr

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες