Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Steve Jobs, ένας χρόνος από τον θάνατό του


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
9 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 05/10/2012 - 10:21

Αναρτημένη εικόνα


Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Steve Jobs, της σημαντικότερης για πολλούς προσωπικότητας στο χώρο της τεχνολογίας. Ο Steve Jobs απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην αναδιάρθρωση της Apple, αλλάζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες όπως το iPhone, iPad και Mac.

Αναρτημένη εικόναΤο αδιαμφισβήτητο ταλέντο, η διορατικότητα και η έντονη προσωπικότητα είναι μόλις μερικές από τις ιδιότητες που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο και οραματιστή. Όντας προνοητικός από τη φύση του φρόντισε να εκπαιδεύσει κατάλληλα και να καλλιεργήσει μια κουλτούρα στην Apple που θα παρέμενε και μετά τον θάνατό του. Και όντως, ένα χρόνο αργότερα η Apple είναι καλύτερα από ποτέ, έχοντας κυκλοφορήσει μία απίστευτη σειρά προϊόντων μέσα στο 2012 (iPad 3, Retina MacBook Pro, iPhone 5…) υπό τις οδηγίες του νέου CEO, Tim Cook.

Πολλοί θα επιχειρηματολογήσουν ότι όλα αυτά ήταν ήδη στα σχέδια του Steve Jobs και απλά απέμενε η εκτέλεσή τους. Ίσως να έχουν και δίκιο αλλά αδιαμφισβήτητα η προσωπικότητα, οι γνώσεις και εμπειρία του Tim Cook σε θέματα οικονομικών και της γραμμής παραγωγής διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην οικονομική ευμάρεια αλλά και στη γενικότερη διατήρηση του καλού κλίματος μέσα στην εταιρεία. Και παρόλο που μερικές από τις τελευταίες επιλογές της Apple μπορεί να μην είναι και τόσο δημοφιλείς (βλέπε Χάρτες) μπορούμε να θυμηθούμε αντίστοιχες στιγμές και για τον Steve Jobs, όπως η πρόσληψη του Eric Schmidt στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το Antennagate του iPhone 4, το Motorola ROKR, το MobileMe κτλπ

Θα περάσουν αρκετά χρόνια προτού μπορέσουμε να αξιολογήσουμε με ασφάλεια τον αντίκτυπο που είχε ο θάνατος του Steve Jobs στην Apple. Μέχρι τότε, όμως, μπορούμε να εκτιμήσουμε όλα αυτά που δημιούργησε ή βοήθησε να δημιουργηθούν και απλώς να ελπίζουμε για το καλύτερο. Θα κλείσουμε με μια χαρακτηριστική δήλωση του Steve Jobs:


«Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, γι' αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεστε στο δόγμα που είναι να ζείτε με τα αποτελέσματα της σκέψης άλλων ανθρώπων.
Μην αφήνετε τον θόρυβο από τις απόψεις άλλων να πνίξει τη δική σας εσωτερική φωνή. Και κυρίως, έχετε το κουράγιο να ακολουθείτε την καρδιά και το ένστικτό σας. Με κάποιον τρόπο ξέρουν ήδη τι θέλετε να γίνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».


Αναρτημένη εικόνα



Αξίζει επίσης να διαβάσετε:

Steve Jobs 1955-2011


Αναρτημένη εικόνα


Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική μεγαλοφϋία και ο κόσμος έχει χάσει έναν απίστευτο άνθρωπο.
Όλοι εμείς που είμασταν αρκετά τυχεροί για να δουλέψουμε μαζί με τον Steve έχουμε χάσει ένα αγαπητό φίλο και έναν εμπνευστή μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία την οποία μόνο αυτός θα μπορούσε να κτίσει, και το πνεύμα του θα είναι για πάντα τα θεμέλεια της Apple.


Steve Jobs: Η ζωή του


O Steven Paul Jobs γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο και δόθηκε για υιοθεσία στο ζεύγος Jobs.
Ο Jobs μεγάλωσε στο Cupertino στην Καλιφόρνια πηγαίνοντας σχολείο και παρακολουθώντας αρχικά διαλέξεις στα κτήρια της Hewlett-Packard στο Palo Alto και αργότερα ως εργαζόμενος εκεί μαζί με τον Steve Wozniak ως καλοκαιρινή δουλειά.


Ακυκλοφόρητη έκδοση του ”The Crazy One's” με την φωνή του Steve Jobs


Ένα μικρό διαμαντάκι για τους απανταχού “συλλέκτες συναισθημάτων”. Η all-time-classic διαφήμιση “Here’s To The Crazy One’s” με τον Steve Jobs ως αφηγητή:Steve Jobs: 12 δηλώσεις που μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγοί στη ζωή σου


Αναρτημένη εικόνα


O Steve Jobs άφησε πλάνα τεσσάρων χρόνων για τα προϊόντα της Apple

Αναρτημένη εικόνα


Το "αντίο" της Pixar στον Steve Jobs


O Steve Jobs μετά το διωγμό του από την Apple το 1985 αγόρασε μια εταιρεία με το όνομα The Graphics Group, την οποία και κατάφερε να κάνει γνωστή με το όνομα Pixar.

Αναρτημένη εικόνα


Πως ο Steve Jobs σταμάτησε τις διαρροές στην Apple


Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπήρχε μια εποχή στην Apple όπου η μυστικότητα ήταν μια λέξη άγνωστη. Τα πάντα για την εταιρεία ήταν γνωστά στον τύπο στον υπερθετικό βαθμό!
Μετά την επιστροφή του Jobs στην Apple το 1997, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο John Lilly, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, περιγράφει το τι έγινε...


Η ιστορία του περίφημου μαύρου ζιβάγκο του Steve Jobs


Ένα νέο απόσπασμα από την επερχόμενη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson έκανε την εμφάνισή του αποκαλύπτοντας το λόγο που ο Jobs φορούσε το περίφημο ζιβάγκο.


Αναρτημένη εικόνα


O Jim Gianopulos για τον Steve Jobs


Ο CEO του FOX Film Entertainment, Jim Gianopulos, σε άρθρο του σε ιστοσελίδα του εξωτερικού αναφέρει την προσωπική του εμπειρία για τον Steve Jobs.


Αναρτημένη εικόνα


"Remembering Steve"

H Apple αναβάθμισε την σελίδα για τον Steve Jobs σχετικά με αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα από διάφορους ανθρώπους ανά τον κόσμο μετά το θάνατό του.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι άφησαν σχόλια στο ειδικό e-mail που είχε στήσει η Apple -από φίλους, συναδέλφους ή απλούς χρήστες προϊόντων.


Διαθέσιμη η βιογραφία του Steve Jobs


Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγη ώρα η πολυαναμενόμενη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson μέσω του iBooks.
Η βιογραφία αποτελεί μια λεπτομερή περιγραφή της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του Steve Jobs με την συγκατάθεση του ιδίου χωρίς καμία λογοκρισία στο περιεχόμενο του βιβλίου.


Steve Jobs by Walter Isaacson [iBooks - 15,99€]


Steve Jobs 'The Lost Interview' [Teaser]


Από τις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η προβολή σε 19 πόλεις των ΗΠΑ της ταινίας Steve Jobs ‘The Lost Interview’, μιας ωριαίας συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Bob Cringely το 1995 κατά τη διάρκεια δημιουργίας της τηλεοπτικής σειράς ‘Triumph of the Nerds’.


http://www.dailymotion.com/video/xm8vi8_steve-jobs-the-lost-interview-sneak-peek_tech


Πορτρέτο του Steve Jobs αποτελούμενο από λέξεις


Ένα πορτρέτο του Steve Jobs που αποτελείται μόνο από λέξεις δημιούργησε μέλος της δημοφιλούς ιστοσελίδας Reddit.


O Steve Jobs για το πως να κάνεις την διαφορά στον κόσμο


Ένα μικρό απόσπασμα από μια ανέκδοτη συνέντευξη του Steve Jobs έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο από τη σειρά Steve Jobs: iChanged the World.


http://www.dailymotion.com/video/xmovei_steve-jobs-ichanged-the-world_tech


Σπάνιο βίντεο με τον Steve Jobs να αφηγείται την ιστορία της Apple

Το μουσείο για την ιστορία των υπολογιστών διαθέτει αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα του ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στον Steve Jobs προβάλλοντας ένα ανέκδοτο 20λεπτο βίντεο με τον ίδιο σε νεαρή ηλικία να εξηγεί την ιστορία της Apple.


Fortune: "Σπουδαιότερος επιχειρηματίας της εποχής μας ο Steve Jobs"


Μερικούς μήνες μετά το θάνατό του Steve Jobs, οι πρωτιές και οι διακρίσεις για τον ιδρυτή της Apple δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά, το δημοφιλές περιοδικό Fortune τον ανέδειξε πρώτο στη λίστα των ’12 Σπουδαιότερων Επιχειρηματιών της Εποχής μας’.


Νέες ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις του Steve Jobs έρχονται στο προσκήνιο


H ιστοσελίδα FastCompany έχει στην κατοχή της έναν «θησαυρό από ακυκλοφόρητες συνεντεύξεις με τον Steve Jobs από τον συγγραφέα που τον ήξερε καλύτερα από όλους». Ο λόγος για τον Brent Schlender, ο οποίος κάλυπτε τον Steve Jobs για λογαριασμό του Fortune και της Wall Street Journal από το 1985 έχοντας στην κατοχή του αρκετές κασέτες με συνεντεύξεις από τον πρώην CEO της Apple.


Webby Awards: Διάσημοι ευχαριστούν τον Steve Jobs για τη συνεισφορά του


Η 16η ετήσια εκδήλωση των Webby Awards, των λεγόμενων Όσκαρ του Internet, ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη συγκινητικό αφιέρωμα προς το πρόσωπο του Steve Jobs.


Στη σκηνή ανέβηκαν οι ηθοποιοί John Hodgman και Justin Long (που συμμετείχαν στις διαφημιστική καμπάνια ‘I’m Mac’ της Apple) και αφού εξέφρασαν τη δική τους ευγνωμοσύνη για το συνιδρυτή της Apple, παρουσίασαν το παρακάτω video...


Ανέκδοτες φωτογραφίες του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Silicon Valley


Μια σειρά ακυκλοφόρητων φωτογραφιών σχετικές με τον Steve Jobs και τη Silicon Valley δημοσίευσε πρόσφατα το Wired ως αποτέλεσμα της δουλειάς του φωτογράφου Doug Menuez. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν σημαντικές στιγμές του ιδρυτή της Apple, όπως μια ομιλία του πριν την έναρξη της NeXT, ένα γεύμα με τον Ross Perot κτλπ.


Kέρινο ομοίωμα του Steve Jobs στο Μαντάμ Τισό του Χονγκ Κονγκ


Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Steve Jobs σε λίγες μέρες, το μουσείο Μαντάμ Τισό στο Χονγκ Κονγκ θα παρουσίασει ένα νέο κέρινο ομοίωμα με τη μορφή του συνιδρυτή της Apple.


O Steve Jobs μιλά για το iPad ...το 1983 [Ανέκδοτο Υλικό]


Μία ανέκδοτη ομιλία του Steve Jobs από το 1983 στο Center for Design Innovation αποκαλύπτει τη διορατικότητα που είχε ο συνιδρυτής της Apple σχετικά με ένα μεγάλο εύρος τεχνολογικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα το iPad – 27 ολόκληρα χρόνια πριν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά!


Αναρτημένη εικόνα


H ζωή στην Apple στην μετά-Jobs εποχή

Το Businessweek δημοσιεύει εκτενές αφιέρωμα στην μετά-Jobs εποχή στην Apple με διάφορες δηλώσεις νυν και πρώην υπαλλήλων της εταιρείας. Μετά το θάνατο του συν-ιδρυτή της Apple πολλοί έσπευσαν να καταδικάσουν το μέλλον της εταιρείας και αμφισβήτησαν τις ηγετικές ικανότητες του Tim Cook.


H αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική, σύμφωνα με το δημοσίευμα...


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   NiKlaus

NiKlaus

    iPH Contributor

  • 1.406 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 05/10/2012 - 10:28

Πολυ καλο αφιερωμα!
Μια γρηγορη και περιεκτική ιστορικη αναδρομη.!
+1

#3   gas

gas

    iPH Elite Poster

  • 2.750 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:Gasantony

Δημοσίευση 05/10/2012 - 10:36

Σήμερα στις 7 η ΕΤ3 θα έχει ένα αφιέρωμα , δείτε το !!!!

#4   Dionisaras

Dionisaras

    iPH newbie

  • 81 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 05/10/2012 - 18:23

φοβερό στο ΕΤ3 μέχρι στιγμής... κρίμα όποιος το χάσει...

#5   Alexthekiller1993

Alexthekiller1993

    iPH Contributor

  • 1.515 μηνύματα
  • Twitter:@AlexNannos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:Alex-the-killer

Δημοσίευση 05/10/2012 - 18:27

Θα εχει και στο Εθνος της Κυριακης DVD με αφιερωμα στον Steve Jobs !

#6   dsmpampis

dsmpampis

    iPH Contributor

  • 935 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:dsmpampis

Δημοσίευση 05/10/2012 - 18:35

Ο Jobs ήταν ένας μεγάλος οραματιστής και ιδιοφυια!!!
Απο την άλλη ο Tim είναι ένας ΜΕΓΑΛΟΣ επιχειρηματίας!!!

#7   yiannisag

yiannisag

    iPH User

  • 123 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/10/2012 - 19:07

Διάβασα την βιογραφία του... Απλά ήταν ένας διορατικός επιχειρηματίας που δεν έχουμε πολλούς σήμερα! 'Εβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του. Ήταν ένας άνθρωπος που έκανε αυτό που νόμιζε σωστό και του έβγαινε πάντα. Μα πάντα!!! Μεγάλη απώλεια στον ηλεκτρονικό-επιχειρηματικό κόσμο. Αν ζούσε ίσως το iPhone 5 να ήταν διαφορετικό... Σεβασμός!!!

#8   gregog7

gregog7

    iPH Enthousiast

  • 433 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 05/10/2012 - 19:18

Πριν από λίγο είχε στην ΕΤ3 αφιέρωμα στη ζωή του.Ο άνθρωπος δεν υπάρχει ,ήταν όντως ένας οραματιστής...
Ανέφερε πως εμπνεύστηκε το όνομα APPLE,γιατί έχει τη δαγκωνιά και πολλά άλλα γνωστά και άγνωστα.Έδειξε και το γκαράζ που ξεκίνησαν...

#9   teo18480

teo18480

    iPH Contributor

  • 1.142 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/10/2012 - 11:34

o Tim Cook αφησε μυνηνα και ειναι αναρτημενο σε ολες τις σελιδες της apple :


Μήνυμα από τον Tim Cook
Ο θάνατος του CEO της Apple, Steve, ένα χρόνο πριν, ήταν μία λυπηρή και δύσκολη στιγμή για όλοςυ μας. Εύχομαι όλοι σήμερα να θυμούνται την απίστευτη ζωή του και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους έκανε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.
Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έδωσε ο Steve στον κόσμο, ήταν η Apple. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει εμπνεύσει τόση δημιουργικότητα για τους ανθρώπους της, ή έχει θέσει τόσο υψηλά στάνταρντ. Οι αξίες μας, προέρχονται από τον Steve και το πνεύμα του θα αποτελεί πάντα θεμέλιο για την Apple. Έχουμε την ευθύνη και το προνόμιο να συνεχίσουμε την μελλοντική του κληρονομιά, στο μέλλον.
Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την δουλειά που κάνουμε. Να δίνουμε στους πελάτες μας προϊόντα που λατρεύουν και να ονειρευόμαστε καινούρια που θα τους ευχαριστήσουν στο μέλλον. Είναι ένας πανέμορφος φόρος τιμής στη μνήμη του Steve και όλα εκείνα στα οποία πίστευε.
Τim



#10   DJTaurus

DJTaurus

    iPH Member

  • 283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:DJTaurus_

Δημοσίευση 21/10/2012 - 09:53

The Steve Jobs I Met
http://www.roughlydr...eve-jobs-i-met/




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες