Κι έρχομαι εγώ αφελώς και σε ρωτάω; Ποια features; Οι συσκευές μας είναι σαν τους υπολογιστές. Όσο οι εφαρμογές τρέχουν πρακτικά δε σου λείπει τίποτα. Και το S2 τρέχει τα πάντα αφού ακόμα η 2.3 τρέχει σε πολλές συσκευές.
Πιάνοντας το στα χέρια μου απλά καταλαβαίνω ότι εκτός από χαρακτηριστικά που αποτελούν το υγρό όνειρο των θιασωτών των φόρουμ (κι εγώ μέσα), πρακτικά έχουμε κάνει λίγα βήματα εμπρός και κυρίως προσπαθούμε να θρέψουμε οθόνες και αναλύσεις που μεγαλώνουν χωρίς πρακτικό λόγο. Στο μοναδικό παράδειγμα που δεν ακολουθείται αυτό, στο L90 φίλου με "παλιά ανάλυση" αλλά καινούρια μπαταρία, ειλικρινά με πιάνει ντροπή που έδωσα την 700αρα, αφού κάνουμε τα ίδια με τη διαφορά ότι ο φίλος πιάνει 6 ώρες οθόνη με 3 μέρες αναμονή για πλάκα. Εμένα όμως είναι 1080 (κέρδισα...).
Απο τη 2.3 στην 4.4 η διαφορά είναι τεράστια αν δεν κάνω λάθος. (Δεν το έχω ψαξει αναλυτικα)
Πέρα απο θέματα πόρων και διαχείρησής τους καθώς και θέματα σταθερότητας είναι και άλλα.
Τα χαρακτηριστικά δεν λένε τίποτα όταν το λειτουργικό είναι στημένο σωστα και νομίζω συμφωνούμε σε αυτό. (Αν εξαιρέσεις κάμερα και οθόνη).
Το S2 δεν το ξέρω σαν συσκευή οπότε και δεν μοπρώ να μιλήσω.
Σαν συσκευή είχε όμως αντίστοιχη τύχη με το iPhone 3Gs. Και εκείνο τρέχει τα πάντα και δεν έχει θέμα και ειναι 5ετίας.
Για Features σου αναφέρω πάλι το Continuity-Handoff το οποίο δοθηκε στο 2 ετών iPhone 5 (και ίσως και στο 3 ετών 4S), όταν το Galaxy S3 πριν καλά καλά κλείσει τα 2 χρόνια σταμάτησε να υποστηρίζεται.
Σε κάθε περίπτωση η υποστήριξη που προσφέρουν οι κατασκευαστές δεν ξεπερνάει τα 2 χρόνια σε αντίθεση με την Apple.
Αλλά και πάλι, δεν είπα οτι μια android συσκευή είναι κακή.
Είπα οτι σε βάζει στο τρυπάκι να την αλλάζεις συνέχεια και να την πειράζεις.
Και δεν εχω 1 μονο παράδειγμα (εμένα), έχω άπειρα.
Προσωπικά το iPhone 4 το κράτησα 2 χρόνια και δεν ένιωσα την ανάγκη να το δώσω (και ο αδερφός μου το κράτησε άλλο 1,5 χρόνο). Αντίστοιχα το S4 που θεωρητικά είναι 100000φορές ανώτερο δεν το κράτησα πάνω απο 1 μήνα , το ίδιο και τις υπόλοιπες συσκευές.
Με ενα iPhone (σε συνδιασμό με ένα iPad και ένα Mac) θα βγάλεις 3 χρόνια (ή και παραπάνω) πριν το αλλαξεις (το iPhone), ακόμα και αν είσαι απαιτητικός χρήστης , κατι που με αντίστοιχες android συσκευές δύσκολα θα κάνει κάποιος (ίσως ο αδερφός σου αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι τόσο απαιτητικός χρήστης).
EDIT : και στο λέει χρήστης που εχουν περάσει από τα χέρια του ΟΛΕΣ οι Ναυαρχίδες του 2013.
Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 22/06/2014 - 13:19