Η Apple ανακοινώνει ριζική διοικητική αναδιάρθρωση!
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:20
Το έχουμε δει και στο παρελθόν. Microsoft PC vs Apple Mac. Χαμένη φυσικά η Apple επειδή δεν είχε οικοσύστημα γύρω από τα μηχανήματα της.
Η Apple έπαθε (παραλίγο να κλείσει) και έμαθε! Όλο της το πακέτο στηρίζεται στην συνεργασία hardware-software και σε ένα υπερ-πλήρη οικοσύστημα. Τα specs έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να μετράνε για τον χρήστη και όταν αναφέρομαι σε χρήστη να ξεκαθαρίσω το εξής:
Οι 5.000 - 10.000 "καμμένοι" -με την καλή έννοια- που ασχολούμαστε στα blogs και τα forums ΔΕΝ είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Οτι έγινε στο παρελθόν με την επικράτηση των Windows γίνεται εδώ και μετικά χρόνια με την επικράτηση του iOS. Ότι και να βγάζει ο ανταγωνισμός σε επίπεδο hardware ΔΕΝ φτάνει. Πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω στον τομέα του συνολικού οικοσυστήματος και εκεί το Android αλλά και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός πάσχει.
Ad
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:22
Ο πόλεμος δεν κρίνεται πλεόν από τα ξερά χαρακτηριστικά. Το οικοσύστημα και οι εφαρμογές που διατίθονται στον χρήστη είναι πλέον ο βασικότερος παράγοντας!
Το έχουμε δει και στο παρελθόν. Microsoft PC vs Apple Mac. Χαμένη φυσικά η Apple επειδή δεν είχε οικοσύστημα γύρω από τα μηχανήματα της.
Η Apple έπαθε (παραλίγο να κλείσει) και έμαθε! Όλο της το πακέτο στηρίζεται στην συνεργασία hardware-software και σε ένα υπερ-πλήρη οικοσύστημα. Τα specs έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να μετράνε για τον χρήστη και όταν αναφέρομαι σε χρήστη να ξεκαθαρίσω το εξής:
Οι 5.000 - 10.000 "καμμένοι" -με την καλή έννοια- που ασχολούμαστε στα blogs και τα forums ΔΕΝ είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Οτι έγινε στο παρελθόν με την επικράτηση των Windows γίνεται εδώ και μετικά χρόνια με την επικράτηση του iOS. Ότι και να βγάζει ο ανταγωνισμός σε επίπεδο hardware ΔΕΝ φτάνει. Πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω στον τομέα του συνολικού οικοσυστήματος και εκεί το Android αλλά και ο υπόλοιπος ανταγωνισμός πάσχει.
Πεστα φίλε μου....
Haters don't think. They just hate ...
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:23
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:28
Ο πόλεμος δεν κρίνεται πλεόν από τα ξερά χαρακτηριστικά. Το οικοσύστημα και οι εφαρμογές που διατίθονται στον χρήστη είναι ο βασικότερος παράγοντας!
Το jelly bean που χρησιμοποιώ στο Galaxy Nexus είναι πιο γρήγορο και smooth από το ios 6 που τρέχει στο 4s που έχω για δεύτερο κινητό.
To playstore έχει τα πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητητικός χρήστης...
Τα έχω δίπλα μου τα 2 οικοσυστήματα και τα συγκρίνω κάθε μέρα...
Τα specs πάντα θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς δίνουν ελευθερία στο software...
Όταν δηλαδή η apple παρουσίασε τη retina ήταν καλά και τώρα που την ξεπέρασαν δεν πρέπει να δίνουμε σημασία...
Με το ios 6 να συγκρίνεται με το android 4.2 είναι σα να πυροβολείς το ίδιο σου το πόδι..
Ωραίο το ποστ σου φίλε και θα συμφωνούσα 100% αν το είχες γράψει πριν από 1-1,5 χρόνο...
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:30
Μιλάς σωστά. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που έκανε την Apple αυτό που είναι στο iOS. Η πληθώρα επιλογών σε Apps.Ο πόλεμος δεν κρίνεται πλεόν από τα ξερά χαρακτηριστικά. Το οικοσύστημα και οι εφαρμογές που διατίθονται στον χρήστη είναι ο βασικότερος παράγοντας!
Ξέρεις που διαφωνώ όμως; Στο γεγονός ότι μια τέτοια εταιρία που είναι κακά τα ψέματα software-oriented πλέον μπαίνει σε συγκρίσεις officially hardware. Εμένα δεν με νοιάζει τόσο το hardware.
Αν ο προγραμματιστής είναι μάγκας και σκεφτεί έξυπνα θα βρει τρόπο να το προσαρμόσει. Πάντα σε λογικά πλαίσια, δε λέμε να βάλουν 8085 CPU.
Πεστα φίλε μου....
Haters don't think. They just hate ...
O Βασίλης είπε ότι είπε και το τεκμηρίωσε. Εσύ απλά αναπαράγεις κάτι και λες για haters. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι όλοι όσοι διαφωνούμε με κάποια πράγματα που κάνει
η Apple είμαστε haters? Τι είναι καλύτερο να κάνεις κριτική με σκοπό να κάνεις κάτι καλύτερο ή να επιδοκιμάζεις τα πάντα και να χαϊδεύεις τα αυτιά;
Τι είναι πιο εποικοδομητικό;
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:31
Η LG πάντως ανεξάρτητα αν πρόκειται για τηλεόραση, κλιματιστικό η όπως τώρα κινητό τηλέφωνο ποτέ δεν φημιζόταν για τη ποιότητα της ή την καινοτομία της αλλά για τη «φτήνια» της. Και αυτό είναι που δεν λένε να κατανοήσουν οι ανταγωνιστές της Apple. Εκτός τεχνικών χαρακτηριστικών ένα τηλέφωνο αποτελείται και από υλικά και δε νομίζω να χτυπάει κανείς την Apple σε αυτό το τομέα, και σίγουρα δε πας να τη χτυπήσεις με την LG για κατασκευαστή.
Έχεις δίκιο.
Μιλάμε για τα υλικά που έχουν ξεφτίσει πριν καν ανοίξεις το κουτί του νέου σου iphone.
Μιλαμε για τα ίδια υλικά που η ίδια η apple ήδη εξηγήσει ότι είναι φυσιολογικό να ξεφτίζουν...
Τελευταία επεξεργασία από: Looter, 30/10/2012 - 14:32.
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:32
Το jelly bean που χρησιμοποιώ στο Galaxy Nexus είναι πιο γρήγορο και smooth από το ios 6 που τρέχει στο 4s που έχω για δεύτερο κινητό.
To playstore έχει τα πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητητικός χρήστης...
Τα έχω δίπλα μου τα 2 οικοσυστήματα και τα συγκρίνω κάθε μέρα...
Τα specs πάντα θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς δίνουν ελευθερία στο software...
Όταν δηλαδή η apple παρουσίασε τη retina ήταν καλά και τώρα που την ξεπέρασαν δεν πρέπει να δίνουμε σημασία...
Με το ios 6 να συγκρίνεται με το android 4.2 είναι σα να πυροβολείς το ίδιο σου το πόδι..
Ωραίο το ποστ σου φίλε και θα συμφωνούσα 100% αν το είχες γράψει πριν από 1-1,5 χρόνο...
Τα ίδια έγραφα και πριν από 2 χρόνια. Δεν άλλαξε κάτι. Το οικοσύστημα είναι αυτό που μετράει. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ακόμα και σήμερα ο ανταγωνισμός πάσχει σε αυτό το κομμάτι. Δεν κρίνω το Android ως λειτουργικό και ως μοναδικό ανταγωνιστή (προσωπικά δεν με βολεύει, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα). Αναφέρομαι στο store και τις εφαρμογές του. Όχι μόνο το πόσες υπάρχουν διαθέσιμες αλλά και αυτές που υπάρχουν το πως έχουν υλοποιηθεί και το τι εμπειρία προσφέρουν στον χρήστη.
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:36
O Βασίλης είπε ότι είπε και το τεκμηρίωσε. Εσύ απλά αναπαράγεις κάτι και λες για haters. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι όλοι όσοι διαφωνούμε με κάποια πράγματα που κάνει
η Apple είμαστε haters? Τι είναι καλύτερο να κάνεις κριτική με σκοπό να κάνεις κάτι καλύτερο ή να επιδοκιμάζεις τα πάντα και να χαϊδεύεις τα αυτιά;
Τι είναι πιο εποικοδομητικό;
Η κριτικη σαφώς ειναι εποικοδομιτικη. Και προσπαθω πάντα να κάνω συζητησεις σοβαρές και με επιχειρήματα. Αλλα που βρίσκεις την λογική την κριτικη και τα επιχειρήματα στο post με τον 'τυφώνα που χτύπησε την Apple' στο οποίο απάντησα αρχικά ?
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:41
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:42
Η κριτικη σαφώς ειναι εποικοδομιτικη. Και προσπαθω πάντα να κάνω συζητησεις σοβαρές και με επιχειρήματα. Αλλα που βρίσκεις την λογική την κριτικη και τα επιχειρήματα στο post με τον 'τυφώνα που χτύπησε την Apple' στο οποίο απάντησα αρχικά ?
Αν είσαι η Apple θα έπρεπε να σε παραξενέψει-πειράξει αυτή η φράση αλλιώς δε βλέπω το λόγο. Ο καθένας λέει την άποψή του.
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:45
Αν είσαι η Apple θα έπρεπε να σε παραξενέψει-πειράξει αυτή η φράση αλλιώς δε βλέπω το λόγο. Ο καθένας λέει την άποψή του.
Με παραξενεύει η ελλειψη λογικης συνεπαγωγης. Πως να το κάνουμε, απο το 'Διοικητικη αναρδαρθρωση στην Apple' δεν συνεπαγεται το 'τυφωνας έπληξε την Apple' ...
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:48
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:51
Τα ίδια έγραφα και πριν από 2 χρόνια. Δεν άλλαξε κάτι. Το οικοσύστημα είναι αυτό που μετράει. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ακόμα και σήμερα ο ανταγνωισμός πάσχει σε αυτό το κομμάτι. Δεν κρίνω το Android ως λειτουργικό και ως μοναδικό ανταγωνιστή (προσωπικά δεν με βολεύει, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα). Αναφέρομαι στο store και τις εφαρμογές του. Όχι μόνο το πόσες υπάρχουν διαθέσιμες αλλά και αυτές που υπάρχουν το πως έχουν υλοποιηθεί και το τι εμπειρία προσφέρουν στον χρήστη.
Το ότι έγραφες τα ίδια πράγματα και πριν 2 χρόνια δε σημαίνει ότι αυτά δεν έχουν αλλάξει σήμερα...
Το ίδιο πάνω κάτι πρέπει να πίστευαν και στην apple και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν...
Επειδή έχω βαρεθεί τις γενικότητες περί εμπειρίας χρήσης και επειδή έχω και τα 2 τηλεφωνα δίπλα μου θα παρακαλούσα να μας πουν οι φωστήρες του ios ποιες είναι συγκεκριμένα οι εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο playstore ή που δεν προσφέρουν καλή εμπειρία χρήστης σε σύγκριση με το ios για να τις βρω και εγώ...
Δημοσίευση 30/10/2012 - 14:55
αυτη την απορια εχω και γω..Το ότι έγραφες τα ίδια πράγματα και πριν 2 χρόνια δε σημαίνει ότι αυτά δεν έχουν αλλάξει σήμερα...
Το ίδιο πάνω κάτι πρέπει να πίστευαν και στην apple και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν...
Επειδή έχω βαρεθεί τις γενικότητες περί εμπειρίας χρήσης και επειδή έχω και τα 2 τηλεφωνα δίπλα μου θα παρακαλούσα να μας πουν οι φωστήρες του ios ποιες είναι συγκεκριμένα οι εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο playstore ή που δεν προσφέρουν καλή εμπειρία χρήστης σε σύγκριση με το ios για να τις βρω και εγώ...
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 10
0 μέλη, 10 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες