Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Dev-Team works for (or IS) Apple?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
27 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   phed

phed

    iPH newbie

  • 75 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/11/2009 - 22:25

Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά δυστηχώς δεν λαμβάνουν υπόψη τους ένα απλό γεγονός: η Apple σαν εταιρεία έχει ένα μοναδικό, ιδιάζον χαρακτηριστικό το οποίο δεν το εγκαταλείπει ποτέ, ένα χαρακτηριστικό το οποίο ιστορικά την οδήγησε σχεδόν στην καταστροφή και στην εκμηδένιση, ένα χαρακτηριστικό το οποίο το διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού, και το οποίο κατά πάσα πιθανότητα πρώτα θα βγάλει ο ήλιος κέρατα και ύστερα θα σκεφτεί να το εγκαταλείψει. Η Apple θέλει ΠΑΝΤΑ να έχει τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΈΛΕΓΧΟ του προϊόντος της, όποιο προϊόν κι αν είναι αυτό. Και όταν λέω απόλυτο, εννοώ πραγματικά απόλυτο. Και ο λόγος για τον οποίο έχει αυτό το χαρακτηριστικό, είναι επειδή απο την αρχή το είχε αυτό το χαρακτηριστικό ο Jobs. Απο την πρώτη στιγμή που έφτιαξε την εταιρεία, το μοναδικό πράγμα το οποίο παρέμενε συνεχές και αδιαμφησβήτητο, ήταν αυτό: ο έλεγχος. Δε λέω, χαρισματικος ο Jobs, ταλαντούχος, μεγαλοφυής. Το ίδιο και οι άνθρωποι με τους οποίους επιλέγει να εργάζεται και τους οποίους επιλέγει να εργάζονται για αυτόν. Αλλά: υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Δεν παίζει να υπάρχει πιο εγωκεντρικο και εγωιστικό πλάσμα στον πλανήτη, και φυσικά η εταιρική νοοοτροπία της Apple είναι χτισμένη καθ΄ απόλυτη ομοίωση του. Όσο περνάει απο το χέρι της Apple, ο χρήστης δεν θα βάλει ποτέ το χέρι του στα ενδώτερα του Mac. Ούτε στο OS X. Ούτε στο iPod. Ούτε και στο iPhone. Η τεχνολογία της Apple θα παραμείνει εις τον αιώνα των αιώνων ιδιοκτησία της Apple, και ποτέ δεν θα γίνει κτήμα κανενός άλλου για οποιοδήποτε λόγο και σε κανένα βαθμό. Κανείς ποτέ δεν θα αποκτήσει το δικαίωμα να βγάλει προϊόντα Apple με διαφορετικό branding, και όσοι αντιγράφουν την Apple περνάνε το υπόλοιπο της ύπαρξης τους στα δικαστήρια. Για την Apple οτιδήποτε κατασκευάζει (και εννοώ κυριολεκτικά οτιδήποτε), απο το logo με το μήλο μέχρι την συσκευασία (!) του iPhone, είναι κατοχυρωμένο με καμιά δεκαριά πατέντες. Ακόμα και για να διαφημίσεις την Apple πρέπει να έχεις την ρητή και κατηγορηματική άδεια της Apple.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για το θέμα που συζητάμε: οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πάντοτε ελκυστικές, γιατί δίνουν εύκολες και αβίαστες εξηγήσεις. Αν δεχτούμε όμως ως αληθινή την παραπάνω θεωρία, θα πρέπει αυτομάτως να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η Apple επιτρέπει το Jailbreak με βασικό σκοπό την ενεργό συμμετοχή του τελικού χρήστη στην διαδικασία ανάπτυξης του iPhone, που με τη σειρά της οδηγεί στην εξέλιξη του προϊόντος προς την κατεύθυνση που ο ίδιος ο τελικός χρήστης επιθυμεί παρά τις ενδεχόμενες αρχικές κατευθύνσεις της ίδιας της Apple.

Αυτό πρακτικά ισοδυναμεί με το να πούμε ότι "η Apple δίνει ένα μεγάλο κομμάτι ελέγχου του προϊόντος της στον τελικό χρήστη, επιτρέποντας του να κατευθύνει την εξέλιξη του προϊόντος". Λοιπόν, πολύ απλά, η Apple δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο. Θα προτιμήσει να καταστραφεί σαν εταιρεία (και μάλιστα στο παρελθόν έφτασε στο χείλος της καταστροφής εξαιτίας ενός παρόμοιου διλλήματος) παρά να δώσει τον έλεγχο σε κάποιον άλλο. Όσο ζεί ο Jobs και ηγείται της εταιρείας, έτσι θα έχουν τα πράγματα. Η Apple δεν είναι Microsoft για να κάνει τα στραβά μάτια στα αντεγραμμένα Windows. Η Apple δεν είναι Google για να χτίζει ανοικτές πλατφόρμες. Η Apple δεν είναι υπέρ του open source, κι ας βασίζει το λειτουργικό της σε Unix. Η Apple δεν είναι ο επαναστάτης με τα blue jeans, μια εικόνα που τόσο έντεχνα έχει χτίσει ο Jobs. Η Apple είναι η εταιρεία με το πιο συμπαγές, πειθαρχημένο, αρτηριοσκληρωτικό, κεντρικά ελεγχόμενο μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής. Απλά τυγχάνει επίσης να διαθέτει φοβερή φαντασία και δημιουργικότητα, η οποία μετουσιώνεται σε κορυφαία προϊόντα. Δεν παυει όμως να λειτουργεί σαν γενικός δερβέναγας σε οτιδήποτε αφορά τα προϊόντα της. Και αυτό της έχει κοστίσει, και εξακολουθεί να της κοστίζει ακριβά: Last time I checked, ή Microsoft ήταν αυτή που είχε τα μεγαλύτερα μερίδια στις περισσότερες αγορές, και όχι η Apple...

Οπότε λοιπόν παραμένει το ερώτημα, πως διάολο καταφέρνει ο Geohot και σπάει τον κώδικα που γράφει η Apple. Εντάξει, αμα χρειαζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας για να εξηγήσουμε την ύπαρξη ενός ιδιοφυούς μυαλού, πάω πάσο. Το επόμενο βήμα προφανώς είναι να βρούμε και μια κατάλληλη θεωρία συνωμοσίας για το πως ένα 19χρονο παιδαρέλι ένωσε τα Ελληνικά κρατίδια υπό την ηγεσία του και μετά κατέκτησε όλη την Ασία μέσα σε μια δεκαετία, ή για το πως ένας νεαρός άσημος Εβραίος μαθηματικός διετύπωσε την Θεωρία της Σχετικότητας (ουπς! για αυτό υπάρχουν ήδη αρκετές θεωρίες συνωμοσίας!)...



Φίλε μου χωρίς να θέλω να δημιουργήσω διαμάχη διαφωνώ καθέτως μαζί σου και ο λόγος αρχικά είναι πως καμία εταιρεία δεν θέλει να κλείσει, άρα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να κάνει ορισμένα πράγματα που είναι εναντίον των ιδανικών της, αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να καεί στην πυρά όμως πρέπει να επιβιώσει. Τώρα μια εταιρεία τόσο κάθετη και τόσο κλειστή όπως η Apple δεν θα μπορούσε ποτέ να αφήσει επίσημα και χαλαρά κάποιους να κάνουν το jailbreak, μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου θα έπρεπε να το κυνηγήσει και να κάνει χίλια δυο πράγματα ώστε να φανεί στον κόσμο που την ξέρει ότι δεν αλλάζει η τακτική της και τα πιστεύω της, όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το jailbreak της φέρνει αποτελέσματα μεγαλύτερα από ότι χωρίς αυτό, και όταν γίνονται τα μίτινγκ στα κεντρικά τους αυτό που μετράει είναι τα νούμερα και λιγότερο οι ντε και καλά "τακτικές" τύπου δεν πρέπει να σπάσει κλπ. Σου υπενθυμίζω ότι η Αμερική μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σε κρίση, και ακόμα και "ο ριζοσπαστικός κύριος Jobs" με τα ιδανικά που δεν καταπατούνται δεν θα ήθελε να δει τον κολοσσό που έχτισε με τόσο κόπο και ιδρώτα να κλείνει...
Όσον αφορά το θέμα ότι η Apple θέλει τον απόλυτο έλεγχο και δεν αφήνει τα προϊόντα της ελεύθερα μπούρου μπούρου τα ακούω βερεσέ, και ο λόγος;;;
INTEL στα MAC και WINDOWS...
Μια εταιρεία που θέλει τον απόλυτο έλεγχο και "κλειστά" προϊόντα σίγουρα δεν κάνει ξαφνικά μια κίνηση πριν από λίγο καιρό να βάλει Intel στα Mac και να αφήσει ένα τόσο ανοιχτό λειτουργικό (με την έννοια του μπάτε σκύλοι αλέστε σε προγράμματα κλπ) όπως είναι τα Windows. Αυτές είναι κινήσεις που κάνει μια εταιρεία που συνειδητοποιεί ότι καλά είναι τα ιδανικά καλά όλα αλλά χωρίς πωλήσεις δεν έχει φαΐ και χωρίς φαΐ δεν έχει εταιρεία άρα πρέπει να γίνει κάτι το οποίο να μην είναι τόσο πολύ αντίθετο σε αυτά που φαίνεται ότι πιστεύει (η Apple εννοώ πάντα) και να μπορεί να ανοίξει το target group των υποψηφίων πελατών. Καλοί και χρυσοί οι υπάρχοντες πελάτες και από τους πιο φανατικούς στο brand αλλά δεν φτάνουν για να καλύψουν της ανάγκες που έχει ένας τέτοιος γίγαντας, οπότε η λύση είναι μια, καινούργιοι πελάτες.
Είμαστε σε μια εποχή στην οποία μας εκπαιδεύουν όλοι, όλους στα open source και πως θα φτιάχνουμε ότι έχουμε όπως εμείς θέλουμε και μας βολεύει, ένα μεγάλο παράδειγμα (κατά την γνώμη μου) είναι ο Firefox, κατ εμέ ο λόγος που τον χρησιμοποιώ είναι καθαρά τα addons και όλα όσα μπορώ να κάνω με αυτά και δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Συνεπώς ή μπαίνει σε αυτή την εποχή με τον δικό της μοναδικό τρόπο προσπαθώντας δηλαδή να μην δείξει ότι καταπατάει τα ιδανικά της και δεν χάνει τον έλεγχο των προϊόντων της, ή μένει όσο καιρό μπορεί και κάποια στιγμή κλείνει και ο κύριος Jobs κάνει μόνιμες διακοπές (είχε και κάτι προβληματάκια υγείας πριν λίγο καιρό μια χαρά θα του κάτσει)...
Θέλω επίσης να πω ότι πιστεύω ότι είναι καλύτερο λειτουργικό αυτό των Mac αλλά ο λόγος είναι ότι είναι κλειστό και δεν αφήνει τίποτα γιατί αν άφηνε να μπαίνουν προγράμματα όπως στα Windows δεν νομίζω πως θα είχε και καμιά μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Το iphone γρήγορο, καλό αλλά μόλις το φόρτωσα άρχισαν τα κολλήματα... (παρόλα αυτά θεωρώ το iphone μακράν το καλύτερο τηλέφωνο που κυκλοφορεί)
Θα έλεγα πως θα έπρεπε να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η Apple αφήνει ευάλωτα κάποια κομμάτια κώδικα ώστε να υπάρχει το jailbreak όσο και αν το κυνηγάει και προσπαθεί να δείξει ότι δεν το θέλει!

Τέλος συμπληρώνω ότι αυτά που έχω γράψει είναι καθαρά η προσωπική μου γνώμη και δεν χρειάζεται κανείς να συμφωνεί με αυτά αλλά μόνο να τα καταρρίψει με τα επιχειρήματά του!!!

Τελευταία επεξεργασία από: phed, 28/11/2009 - 22:25


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   jim788e

jim788e

    iPH newbie

  • 23 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/11/2009 - 00:53

Δεν θα ξεχάσω όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Iphone στην Αμερική και επειδή ξέρω αρκετά και είχα επικοινωνία με κάποιους εκεί (οι λόγοι δεν είναι του παρόντος) σας διαβεβαιώ ότι η ΑΤ&Τ πριν την συμφωνία τους με την Apple ήταν στα τελευταία της με χάλια οικονομική κατάσταση με πεπαλαιωμένο δίκτυο και γενικά δεν ήταν η νούμερο ένα προτίμηση των Αμερικάνων.
Βασικό είναι να ξέρουμε ότι στην Αμερική επικρατούσε το Blackberry και το δικό του WLAN. Μετά από την συμφωνία αυτή σίγουρα η Apple δεν ήθελε δίνοντας την αποκλειστικότητα, να μην επισκέπτεται κανείς τα μαγαζιά της ούτε ήθελε να εξαρτιούνται οι πωλήσεις της από μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας γιατί όπως και να το κάνουμε το Iphone είναι ένας μικρός MAC και ποτέ μα πότε δεν ήθελε να δει χαμηλές πωλήσεις. Παράλληλα στο μυαλό τους ήταν και η παγκόσμια αγορά γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι τελικά θέλουν να καταλήξουν στην Ασία. Έτσι εγώ ενισχύοντας τις θεωρίες συνωμοσίες σκέφτομαι πονηρά και λέω...ότι η Apple συμφώνησε να πουλάει Iphone από τα καταστήματα της με την ενεργοποίηση κατόπιν συμβολαίου στο σπίτι του αγοραστή. Ο μόνος περιορισμός ήταν στην αρχή 3 κινητά ανά πιστωτική κάρτα το οποίο μετά έγινε 5 και σε κάποιες πολιτείες δεν υπήρχε καν... Τότε ενώ το Iphone ήταν ένα αξεσουάρ της AT&T υπήρχε μεγαλύτερη βάση συνδρομητών (T-mobile) που έπρεπε με κάποιο τρόπο να καλυφθεί...ο τρόπος ήταν το jailbreak και το unlock.

Όπως μεταγενέστερα αποδείχθηκε ο GeoHot ήταν όντως ένας Χάκερ που η δουλειά του ήταν αθώα. Μετά το ξεκλείδωμα του επικράτησε ένας πανικός αφού αποδεδειγμένα έμπαινες σε ένα Apple Store αγοράζεις ένα iphone σε τιμή συμβολαίου(αυτό μέχρι να το ξεκαθαρίσω εδώ στους κολλημένους που επέμεναν ότι το iphone κοστίζει 235€ σαν συσκευή) το ξεκλειδώνεις μέσα σε λίγα λεπτά, το χρησιμοποιείς με κάρτα T-mobile δηλαδή καλύτερο και από να το αγοράσεις με σύνδεση από την T-Mobile.

Αυτό έφερε μια επανάσταση αφού Αμερικάνοι αγόραζαν τα iphone και τα έστελναν σε όλο το κόσμο μέσω Ebay και με μεγάλο κέρδος.Αυτή η κατάσταση απογείωνε τις πωλήσεις της Apple αλλά δεν υπήρχε ταυτόχρονη αύξηση και στις συνδέσεις της AT&T.Η 1.1.4 firmware με ταυτόχρονα αναβάθμιση της Baseband για αρκετό καιρό καθήλωσε την κοινότητα αφού δεν υπήρχε το unlock(εκτός από κάτι Hardware λύσεις, Turbo Sim κ.τ.λ.)και είμαι 100% σίγουρος ότι ειδικοί της Apple θα πρόσεξαν :excl: τις διαφορές στα νούμερα,την πτώση δηλαδή και τότε σίγουρα έπρεπε να διασφαλίσουν την συνέχιση αυτού του κλεφτοπολέμου ,το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι που συναρπάζει όλους μας (νέο firmware νέο ξεκλείδωμα).

Έτσι στο 3G αφού είχε πετύχει να καταστήσει το iphone τρομερά εμπορικό και όλη η γη είχε πάρει με τους παράπλευρους τρόπους γεύση από το θαύμα της άλλαξε την πολιτική της (υποχρεωτικά ενεργοποίηση στο κατάστημα)ώστε να μην τα χαλάσει και με την AT&T.Βέβαια μετά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο AppStore όπου εκεί ήταν το καθαρό χρήμα..να σε αναγκάζει να βάζεις πιστωτική-χρεωστική για να αγοράζεις ακόμα και τα δωρεάν ώστε να σε μυήσουν στο νόημα της αγοράς(ξέρετε πόσες φορές αγόρασα εφαρμογή που τη βρίσκω και στο @ppul0 γιατί ήταν 0.79).

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, προαναφέρθηκαν και είναι ήδη ιστορία...

Υ.Γ Συμφωνώ ότι είμαι λάτρης των θεωριών συνωμοσίας αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! ;)

#18   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/11/2009 - 03:40

Kαλά, εννοείται ότι η dev-team δεν είναι apple

part-2: Deep inside they’re dev-team in disguise, they release software unlocks: η dev-team δεν έβγαλε unlock για την 3.1 & 3.1.2 άρα άτοπο

part-3: Dev-Team charges 30% to developers: To Cydia δεν έχει καμία σχέση με την dev-team. Είναι του saurik και πριν από αυτό είχαμε τον Installer. Επίσης, το 30% του Cydia Store επήλθε αφού το AppStore ήταν online κανά χρόνο

part-4: Αντιθέτως, καμιά φορά εβγαινε πρώτα το redsn0w για windows και μετά η mac version

part-5: Αν το redsn0w είναι complex τότε είμαστε πολύ χαζοί

Για το θέμα με την intel νομίζω ότι όντως η Apple θέλει να έχει κλειστό λειτουργικό. Αλλά θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει αν δεν έκανε αυτή την άλλαγη. Μόνο και μόνο που μπορούσε να προσελκύσει windows χρήστες με αυτόν τον τρόπο (bootcamp) λέει πολλά για την στρατηγική της. Αν δεν το 'χε κάνει θα είχε φαληρίσει πραγματικά. Ανάμεσα στο να φαληρίσεις και να διακινδυνεύσεις το "κλειστό" λειτουργικό σου (που δεν διακινδύνευσε και τίποτα εν τέλει) νομίζω προτιμάς το δεύτερο

Follow me on twitter


#19   usm77

usm77

    iPH newbie

  • 16 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/11/2009 - 03:44

Εγω γιατι εχω την εντυπωση τωρα, πως τελικα με το jailbreak βαλαμε ενα μικρο "big brother" μεσα στο iphone μας? :unsure:
Πολυ περιεργα ολα αυτα τα παιχνιδια...!!! Ποιος θα εβαζε το χερι του στην φωτια, οτι κανοντας jailbreak, θα μπορουσες να βαζεις οτι εφαρμογες θες μεσα σπασμενες, να ειναι ολα μια χαρα κ να νοιωθεις κ χαρουμενος οτι εχεις κανει κ κατορθωμα??? Ποιος βαζει το χερι του στην φωτια, οτι ετσι δεν αποστελει κανενα στοιχειο με αυτα που κανει με το iphone κ με αυτα που το εχει φορτωσει...?
Χμμμμ, μπορει να ειναι χαζο ερωτημα οντως!! Και αν δεν ειναι ομως...? Ποιος θα το ελεγε αυτο με σιγουρια...? 8)

#20   MixalisXxx

MixalisXxx

    iPH Elite Poster

  • 2.047 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/11/2009 - 04:39

Μα αυτο εχουμε κανει κανει φιλε μου! Εις γνωσην μας ομως! Ενω η Apple το εκανε χωρις να το ξερουμε! Θυμισου ποσες εφαρμογες σου ζητανε να ενεργοποιησεις τις υπηρεσιες τοποθεσιας χωρις να εχουν καν σχεση με αυτο...

Ομως το iphone κ οι εφαρμογες του δεν ειναι το μονο! Πολλα κανουμε εις γνωσην μας γιατι ειμαστε ευκολοπιστοι... Για να σου δωσω ενα παραδειγμα, το gps που μπορει να εχεις στο αυτοκινητο σου δινει στιγμα συνεχεια το που βρισκεσαι! Αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει κ προς οφελως σου αλλα κ εις βαρος σου! Ουσιαστικα ειναι σαν να εχεις καποιον πανω πανω απο το κεφαλι σου να σε παρακολουθει all the time! Φαντασου οτι ξερει κ ποτε ξεπερασες το οριο ταχυτητας! Κ να ηταν μονο αυτο... Ισως αυριο - μεθαυριο να σου στελνουν κ τις κλησεις στο σπιτι!

Anyway ειμαστε εκτος θεματος αν θελεις να το συζητησουμε ανοιγουμε αλλο thread η με pm!

Παντος ρε παιδια μπορει κ να ειμαι εγω πολυ καχυποπτος αλλα η ολη ιστορια δεν μου φαινεται καθολου απιθανη! Να συμφωνω πως η apple εχει μια πολυτικη που κοντεψε να την πληρωσει πολυ ακριβα! Ομως ισως κ για την πολυτικη αυτη να υποστηριζεται απο τους περισσοτερους! Ομως απο την αλλη βλεπει πως το πραγμα δεν παει! Κ καθεται κ σκεφτεται! Απο την μια ο κοσμος γουσταρει που παμε με τσαμπουκα, απο την αλλη χανουμε γιατι μας ζητανε περισδοτερα κ επειδη παμε με τσαμπουκα δεν τους τα δινουμε!

Οποτε τι κανουμε; Κ τα δυο!!! Δεν εγκαταλειπουμε την πολυτικη μας! Βγαζουμε μια ομαδα χακερ που σπαει το τηλεφωνο κ ο κοσμος αγοραζει γιατι πλεον σπαει! Κ η πιτα ολοκληρη κ ο σκυλος χωρτατος!!! Στην προκειμενη εμεις ειμαστε ο σκυλος :P
βασικα ειναι εξυπνο!

Οπως ομως ειπα κ πιο πανω, αφου εγω (ο σκυλος) ειμαι χωρτατος κ κανω την δουλεια μου δεν με πειραζει κ τοσο! Εξαλου κ η Apple κερδισε τα κομματια της πιτας! Πολλες φορες ομως πεισμωνω γιατι πλεον εχουμε καταντησει υπερκαταναλωτες! Κ τα παιγνιδια ολων παιζονται τελικα εις βαρος μας!

#21   Getthemall

Getthemall

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/11/2009 - 13:48

Αυτό το topic μου θύμησε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Playstation 1 και mod-chip. Dreamcast και software patch στα παιχνίδια. X-box και software patch στη κονσόλα. PSP με hacked firmware. X-box 360.
Τι ήταν όλες αυτές οι κονσόλες πριν και τι μετά!
Από την άλλη N64 με τις κασέτες του και το GameCube με τα 8άρια DVD δεν περπάτισαν (εκτός του GameBoy , DS και Wii) γιατί η Nintendo αποφάσισε να τα κρατήσει κλειστά.
Παρένθεση: Το GameBoy και DS περπάτησαν επειδή έχουν πεχνίδια με gameplay και όχι port από κονσόλες. Όπως και Wii.
Άρα υπάρχει τρόπος να μην βάλουν διάφορι το χέρι τους στις συσκευές σου αν δεν το θέλεις!
Και επίσης μπορείς να αφήσεις μερικά παραθυράκια από την αρχή και, στην περίπτωση που χρειαστούν, να τα κλείσεις μετά (δλέπετε PS1, PS2, PS3).
Σιγά μην έδωσε η Apple τόσα μύρια για development για να το χακάρει ο κάθε ένας. Και αν ξεχάσανε κάπου καταλάθως μερικές γραμμές κώδικα για backdoor σύγγουρα μπορούσαν να το διορθώσουν στην επόμενη έκδοση. Αν το θέλανε βέβαια :)
Θυμάστε την εποχή που κόντευε να κλείσει η Apple πριν βγάλει το iPod; Γλυκάθηκε και δεν μπορεί να σταματήσει τώρα.

#22   minotavrs

minotavrs

    iPH User

  • 178 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 29/11/2009 - 15:25

Αποδεδειγμενα στο τελος το χρημα κερδιζει τους παντες .... την ολη ιστορια την εχουμε ξαναδει... ειτε με την m$ και τα ευκολο σπασμενα windows ειτε με τους xda devs και την HTC...

Διατηρω καποιες επιφυλαξεις στο οτι αν αυτο συνεβαινε στα αληθεια ο geohot λογικα θα τους ειχε ξεμπροστιάσει...

#23   katakefalos

katakefalos

    iPH Member

  • 265 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 29/11/2009 - 15:27

Κοίτα, εγώ υπήρξα μεγάλος πολέμιος του Jailbreak απο την πρώτη μέρα που πήρα το iPhone, κυρίως επειδή με ενοχλεί η λογική του "τα κατεβάζω όλα σπασμένα". Παρ΄ όλα αυτά όταν βγήκε το Blackra1n έκανα jailbreak, απλά και μόνο για μερικά πραγματάκια τα οποία δεν δίνει (και δεν σκοπεύει να δώσει) η Apple: το πρώτο απο αυτά είναι το SBSettings (επειδή ένα drop down μενού απο το οποίο ενεργοποιείς BT, WiFi και 3G είναι απείρως καλύτερο απο το ανοίγεις κάθε φορά τις Ρυθμίσεις, και επειδή είναι ενοχλητικό να βλέπεις συνέχεια εικονίδια τα οποία δεν χρησιμοποιείς ποτέ). Έπειτα είναι το Winterboard (επειδή μου αρέσει στη συσκευή μου που και που να αλλάζω theme), το Five Icon Dock (γιατί προτιμώ 5 εικονίδια στο dock), και πρόσφατα το Overboard. Περιμένω ακόμα να βγεί το iBluetooth για την 3.1.2, και θεωρώ πως είμαι καλυμμένος με αυτά. Με σπασμένα, SSH και τα λοιπά απλά δεν ασχολούμαι, είναι όπως λες και εσύ χάσιμο χρόνου και τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργούν είναι πολύ μεγαλύτερα απο τα όποια οφέλη. Κατά τα λοιπά, η συσκευή μου λειτουργεί άψογα: ούτε αργό είναι, ούτε ασταθές (στους 4 μήνες που το έχω, JB ενάμισι-δύο, δεν έχει κολλήσει ούτε μια φορά). Αλλά δυστηχώς θέλει μεγάλο αυτοέλεγχο για να καταφέρει κανείς να έχει στη συσκευή του ΜΟΝΟ αυτά που χρειάζεται και όχι ΟΛΑ όσα μπορεί και είναι σε θέση να εγκαταστήσει, απλά και μόνο επειδή είναι διαθέσιμα και τζάμπα... Οπότε αντιλαμβάνεσαι πως τα όποια προβλήματα τελικά δεν προκύπτουν απο το ίδιο το jailbreak, αλλά απο την απληστία του εκάστοτε χρήστη: δεν γίνεται να έχεις 200+ σπασμένες εφαρμογές στη συσκευή σου και να περιμένεις να δουλεύουν όλα ρολόι όπως πρωτού κάνεις το Jailbreak...

Λοιπον σας παραθετω μερικα "στραβα" των "σπαζμενων" συσκευων.Εχω password εισοδου στο κινητο μου,απο sleep to wake πληκτρολογω το 4ψηφιο νουμερο και το τηλεφωνο σερνετε.Μπαινω στο cydia απο το 8mbs wifi του σπιτιου μου,πανω απο 1 λεπτο για να συνδεθει με cydia ασε που εχεις το προβλημα οτι μπορει να μην μπορει να κανει update resourses και να χρειαστει αλλο προγραμμα στον υπολογιστη για να το φτιαξεις κι αυτο.Οι εφαρμογες σου θελουν καθε λιγο το update τους, λογικο,ομως κατεβαζεις "κατι" στο κινητο σου απο μια "πηγη" που δεν ξερεις και "κατι" το οποιο δεν ξερεις.Προσωπικα πιστευω πως λιγες εφαρμογες αξιζουν της προσοχης μου και πως ναι μεν το τηλεφωνο δεν κολαει αλλα γινετε φοβερα αργο σε σχεση με αυτο που ειναι προ jailbrake.Μου θυμιζει ενα παλιο pc με πολλα προγραματα φορτομενο που ωαι μεν δεν κολλαει αλλα δεν δουλευει και σωστα.Σαν να τρεχουν εφαρμογες απο κατω χωρισ να ξερεις ποιες και γιατι.Συμφωνειτε μαζι μου η εγω ειμαι απλα υπερβολικος??

#24   jim788e

jim788e

    iPH newbie

  • 23 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 30/11/2009 - 02:07

Λοιπον σας παραθετω μερικα "στραβα" των "σπαζμενων" συσκευων.Εχω password εισοδου στο κινητο μου,απο sleep to wake πληκτρολογω το 4ψηφιο νουμερο και το τηλεφωνο σερνετε.Μπαινω στο cydia απο το 8mbs wifi του σπιτιου μου,πανω απο 1 λεπτο για να συνδεθει με cydia ασε που εχεις το προβλημα οτι μπορει να μην μπορει να κανει update resourses και να χρειαστει αλλο προγραμμα στον υπολογιστη για να το φτιαξεις κι αυτο.Οι εφαρμογες σου θελουν καθε λιγο το update τους, λογικο,ομως κατεβαζεις "κατι" στο κινητο σου απο μια "πηγη" που δεν ξερεις και "κατι" το οποιο δεν ξερεις.Προσωπικα πιστευω πως λιγες εφαρμογες αξιζουν της προσοχης μου και πως ναι μεν το τηλεφωνο δεν κολαει αλλα γινετε φοβερα αργο σε σχεση με αυτο που ειναι προ jailbrake.Μου θυμιζει ενα παλιο pc με πολλα προγραματα φορτομενο που ωαι μεν δεν κολλαει αλλα δεν δουλευει και σωστα.Σαν να τρεχουν εφαρμογες απο κατω χωρισ να ξερεις ποιες και γιατι.Συμφωνειτε μαζι μου η εγω ειμαι απλα υπερβολικος??

περιμένω να μας παραθέσεις και μερικά καλά των "σπαζμενων" συσκευών για να γίνουν οι συγκρίσεις... :rolleyes:

#25   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 08:44

Να μιλήσω λίγο από την πλευρά του developer.

Δεν υπάρχει αυτό πουθενά αυτό που λέμε 100% κλειστός κώδικάς. Σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Είτε αυτό λέγεται MS Windows Kernel είτε iphone OS.
Επειδή το λειτουργικό πρέπει να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο θα αφήνει πάντα ίχνη που κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν. Το θέμα είναι πάντα πόσο εύκολο είναι και αν αξίζει την επένδυση. Άρα δεν τίθεται θέμα η Apple Να το έκανε επίτηδες, απλώς δεν μπορεί να κλείσει όλες τις τρύπες from day one. Είναι μια εξελικτική δουλειά το security design και συνήθως κλείνεις τρύπες εκ των υστέρων. Επίσης να πω στους φίλους του φόρουμ που δεν είναι εξοικειωμένοι με το Software design πως η δημιουργία ενός λειτουργικό είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ σύνθετο και σαν φαινόμενο μοιάζει χαοτικό. Η πολυπλοκότητα του Project μοιάζει με την κατασκευή ενός μεγάλου ουρανοξύστη ή με τα τεχνητά νησιά στο Dubai. Μην νομίζετε ότι κάποια πράγματα ξεχνιούνται επίτηδες. Απλώς δεν μπορούν να προβλεφθούν από την αρχή.

Πιστεύω πάντως ότι σιγά σιγά το JB θα ατονίσει μια από τη μία το IPhone Os θα προσθέτει όλες και περισσότερες δυνατότητες και από την άλλη με την εμφάνιση του Android οι power users θα έχουν και άλλες επιλογές να κινηθούν και θα αφήσουν το iPhone.

Σε κάτι άλλο τώρα:
Εγώ είμαι κατά του JB διότι παρακάμπτει όλο το software security και tuning του iphone Os. Η Apple στα επίσημα API's επιτρέπει στις εφαρμογές να τρέχουν σε συγκεκριμένο χώρο (sandbox) και δεν μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της συσκευής. Οι εφαρμογές JB έχουν (ή μπορούν να έχουν) unlimited access στα resources του κινητού στην ουσία ακυρώνοντας ότι performance tuning κάνει το Os αφού το παρακάμπτουν. Να σας το πω αλλιώς. Tο JB είναι σαν να έχεις XP και να έχεις κάνεις share όλο το σκληρό σου με δικαιώματα administrator στον χρήστη του κάθε JB app. Για αυτό και πολλές φορές έχουμε αστοχία ή καθυστέρηση του software.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι κατά του JB. Προσέξτε διαχωρίζω JB από το JB + Cracked apps. Το δεύτερο είναι κατακριτέο και για πολλούς άλλους λόγους.

Τελευταία επεξεργασία από: WoodyAllen, 30/11/2009 - 08:49


#26   phed

phed

    iPH newbie

  • 75 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 09:53

Είτε μένουν κενά στο λογισμικό είτε δεν μένουν την Apple την συμφέρει το jb πολύ απλά γιατί πουλάει παραπάνω τηλέφωνα με αυτό. Το θέμα είναι ότι εφόσον έχει μια σκληρή πολιτική δεν μπορεί ξαφνικά να την αλλάξει οπότε δημιουργεί άλλους τρόπους για να πουλάει και να μην διακινδυνεύει το όνομα της.

Αν η Apple έκανε σωστά την δουλειά της και λέγοντας σωστά εννοώ ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κινητό τηλέφωνο το έτος 2009 που να μην μπορεί να σβήσει της κλήσεις μια μια και να μπορεί μόνο όλες μαζί;;; είναι δυνατόν να υπάρχει κινητό τηλέφωνο που να μην έχει αναφορά παράδοσης μηνυμάτων, να μην μπορεί να κάνει παράλληλα με δεύτερο iphone συγχρονισμό (στο itunes) σε παραπάνω από ένα υπολογιστή γιατί δεν μπορείς να συντονίσεις 2 διαφορετικά music library στον ίδιο υπολογιστή;;; είναι δυνατόν να μην μπορείς να αλλάξεις ένα θέμα;;; Αν όλα αυτά υπήρχαν μπορεί και κάποιοι να μην έκαναν jb... Ζητάμε τα αυτονόητα και δεν τα έχουμε γιατί λοιπόν να μην κάνεις jb, εδώ μέχρι πριν 3 μήνες χωρίς jb δεν είχες ελληνικά, που;;; στην Ελλάδα και αγορασμένα από την Ελλάδα ΕΛΕΟΣ...!!!

Όσον αφορά το jb + cracked apps εγώ προσωπικά συμφωνώ και με αυτό γιατί; για ένα πολύ απλό λόγο το appstore έχει γεμίσει με σκουπίδια που προσπαθούν να μας τα πουλήσουν στην τιμή που ο καθένας έχει δει στο όνειρο του, δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι υπάρχουν εξωφρενικά ακριβές εφαρμογές που είναι εξωφρενικά σκουπίδια και φτάνουν να προσβάλουν ακόμα και την νοημοσύνη μας. Όλες αυτές δεν μπορείς να τις δεις και να τις δοκιμάσεις αν δεν εχεις jb.

Φυσικά υποστηρίζω ότι όταν μια εφαρμογή σου αρέσει και την χρησιμοποιείς αγόρασε την υποστήριξε αυτόν που το αξίζει και άσε τον άρπαγα να κλείσει...

Τελευταία επεξεργασία από: phed, 30/11/2009 - 09:56


#27   Varaderistas

Varaderistas

    iPH User

  • 130 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 10:55

ΑΑΑχχχ!!! Τα έλεγα εγώ! Proficy - My older post

Ευτυχώς, επαληθεύομαι σήμερα σιγά σιγά...

#28   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/11/2009 - 11:27

Είτε μένουν κενά στο λογισμικό είτε δεν μένουν την Apple την συμφέρει το jb πολύ απλά γιατί πουλάει παραπάνω τηλέφωνα με αυτό.


Χμ δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο διότι η Apple δεν πουλάει ένα τηλέφωνο. Πουλάει ένα ολόκληρο οικοσύστημα που προσπαθεί να σε κάνει θιασώτη. Το iPhone είναι μόνο ένα κομμάτι, το itunes είναι ένα άλλο, το App Store ένα τρίτο. Άρα δεν την ενδιαφέρει να πουλήσει απλά ένα κομμάτι hardware. Αν δεις τα revenues Που έχει από το App store ας πούμε είναι πολύ σημαντικά για να αφήσει το JB ανενόχλητο.

Αν η Apple έκανε σωστά την δουλειά της και λέγοντας σωστά εννοώ ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κινητό τηλέφωνο το έτος 2009 που να μην μπορεί να σβήσει της κλήσεις μια μια και να μπορεί μόνο όλες μαζί;;; είναι δυνατόν να υπάρχει κινητό τηλέφωνο που να μην έχει αναφορά παράδοσης μηνυμάτων, να μην μπορεί να κάνει παράλληλα με δεύτερο iphone συγχρονισμό (στο itunes) σε παραπάνω από ένα υπολογιστή γιατί δεν μπορείς να συντονίσεις 2 διαφορετικά music library στον ίδιο υπολογιστή;;; είναι δυνατόν να μην μπορείς να αλλάξεις ένα θέμα;;;


Σωστός συμφωνώ απόλυτα για τις παραπάνω ελλείψεις του iPhone. Δεν έχω και εγώ κανένα πρόβλημα να τα χώσω στην Apple. Αυτά όμως δεν αναιρουν τα επιχειρήματα που δίνω ενάντια στο JB τα οποία είναι τεχνικά και όχι λειτουργικά.

Όσον αφορά το jb + cracked apps εγώ προσωπικά συμφωνώ και με αυτό γιατί; για ένα πολύ απλό λόγο το appstore έχει γεμίσει με σκουπίδια που προσπαθούν να μας τα πουλήσουν στην τιμή που ο καθένας έχει δει στο όνειρο του, δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι υπάρχουν εξωφρενικά ακριβές εφαρμογές που είναι εξωφρενικά σκουπίδια και φτάνουν να προσβάλουν ακόμα και την νοημοσύνη μας. Όλες αυτές δεν μπορείς να τις δεις και να τις δοκιμάσεις αν δεν εχεις jb.

Φυσικά υποστηρίζω ότι όταν μια εφαρμογή σου αρέσει και την χρησιμοποιείς αγόρασε την υποστήριξε αυτόν που το αξίζει και άσε τον άρπαγα να κλείσει...


Εδώ διαφωνώ κάθετα αλλά σεβαστές όλες οι απόψεις. :rolleyes:




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες