Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορα iPhone 5 16gb

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
62 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   pet31ros

pet31ros

iPH Member

• 320 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/01/2013 - 04:59

Η εγγύηση ξεκινά από την πρώτη ενεργοποίηση του τηλεφώνου.

Αυτό ισχύει από πάντα για την Apple.

Μπορώ να φέρω και σαν παράδειγμα το δικό μου τηλέφωνο. 14/1 η αγορά, 9/2 η ενεργοποίηση.

Στο σύστημα της Apple φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εγγύηση ξεκινά στις 9/2...

Το ίδιο και με όλα τα υπόλοιπα τηλέφωνα.

Μπορείτε να το ελέγξετε και ως εξής: Σε ένα από τα σφραγισμένα που πωλούνται μπορείτε να βάλετε το serial number του στη σελίδα της Apple.

Θα δείτε ότι δεν θα έχει ξεκινήσει η εγγύηση...

Συγνωμη αλλα κανεις λαθος το παιδι πιο πανω το ειπε σωστα.....Αν ηταν ετσι θα αγοραζαμε ενα Iphone και θα το ενεργοποιουσαμε οποτε θελουμε....
Το εκαστοτε ομως καταστημα δινει εγγυηση 1 χρονο....Τσεκαρε το να το δεις...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   pavlossss

pavlossss

iPH Contributor

• 1.456 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 17/01/2013 - 05:59

Συγνωμη αλλα κανεις λαθος το παιδι πιο πανω το ειπε σωστα.....Αν ηταν ετσι θα αγοραζαμε ενα Iphone και θα το ενεργοποιουσαμε οποτε θελουμε....
Το εκαστοτε ομως καταστημα δινει εγγυηση 1 χρονο....Τσεκαρε το να το δεις...

Αντί να κάνετε μάθημα καλύτερα να ξαναγίνεται μαθητές...

Τα iphones πάνε βάση activation οι εγγυήσεις τους και είναι bandled με το apple id που έγιναν πρώτη φορά activate.

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης έχετε 3 μήνες υποστήριξη στο apple care και 1 χρόνο service εντός εγγύησης.

Φυσικά η εγγύηση θα έπρεπε να ήταν 2 χρονιά άλλα ας όψονται οι Ελληνικές καταναλωτικές οργανώσεις-ανοργανωσεις...

Τελευταία επεξεργασία από: pavlossss, 17/01/2013 - 06:01

#18   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 17/01/2013 - 06:00

Το έχω τσεκάρει πάμπολες φορές.

Το λέμε χρόνια.

Την εγγύηση δεν την δίνει το κατάστημα, τη δίνει η Apple.

Όταν το τηλέφωνο πάει στο service, δεν κοιτάνε την απόδειξη αγοράς (δεν την ζητάνε κάν), το serial number κοιτάνε.

Σκεφτείτε ότι τα περισσότερα καταστήματα ούτε κάν γράφουν τα στοιχεία της συσκευής στην απόδειξη.

Πόσο μάλλον πιστεύετε ότι μπαίνουν να καταχωρήσεων τη συσκευή στα συστήματα της Apple?

Το μπάχαλο θα ήταν τεράστιο με σφάλματα.

Για αυτό η Apple ενεργοποιεί αυτόματα την εγγύηση με την πρώτη ενεργοποίηση.

#19   Manousos1994

Manousos1994

iPH Contributor

• 1.599 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 17/01/2013 - 09:20

Το έχω τσεκάρει πάμπολες φορές.

Το λέμε χρόνια.

Την εγγύηση δεν την δίνει το κατάστημα, τη δίνει η Apple.

Όταν το τηλέφωνο πάει στο service, δεν κοιτάνε την απόδειξη αγοράς (δεν την ζητάνε κάν), το serial number κοιτάνε.

Σκεφτείτε ότι τα περισσότερα καταστήματα ούτε κάν γράφουν τα στοιχεία της συσκευής στην απόδειξη.

Πόσο μάλλον πιστεύετε ότι μπαίνουν να καταχωρήσεων τη συσκευή στα συστήματα της Apple?

Το μπάχαλο θα ήταν τεράστιο με σφάλματα.

Για αυτό η Apple ενεργοποιεί αυτόματα την εγγύηση με την πρώτη ενεργοποίηση.

Aκριβώς αυτό....Πχ στη δική μου περίπτωση με το 4s αγορασμένο απο Κωτσοβολο είχαν γράψει "Προϊόν κινητής τηλεφωνίας" .....Απο την στιγμή που γίνει το Activation απο τότε μετράει και η εγγύηση η οποία βάσει νόμου είναι 2ετης όποιος το κυνηγάει δικαιώνετε αλλιώς μην μιλάτε καθόλου....
Το πτυχίο μου αντί για βαθμό θα γράφει "Επιτέλους" !!!

#20   xalkinos

xalkinos

iPH newbie

• 78 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 17/01/2013 - 09:58

Το έχω τσεκάρει και εγώ 2 φορές. Την 1η φορά με iPad και την άλλη με iPhone, και τα 2 σφραγισμένα αλλά χωρίς αποδείξεις.
Ενώ στην αρχή με το που ενεργοποιείται σου αναφέρει την σημερινή μέρα ενεργοποίησης, μετά από 2 μήνες ίσως και λίγο λιγότερο δεν θυμαμαι, με πήγε 5 μήνες πίσω. Όταν έστειλα mail στην apple εκεί που αναφέρει ότι δεν συμφωνείς στείλε μας mail, όταν τους έστειλα μου απάντησαν να τους στείλω την απόδειξη αλλα απόδειξη δεν είχα.
Και έχει συμβεί 2 φορές ευτυχώς όχι πάνω από 5 μήνες διάφορα. Γίαυτο από τότε πάντα με απόδειξη.
Το έχω αναφέρει και εγώ 2-3 φορές παλιότερα...στα καλά του forum!!!

#21   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 11:38

Αυτό που αναφέρεις ακούγεται πρώτη φορά.

Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι παρόμοιο ιστορικό.

Όσο για την τελευταία σου πρόταση, θα ήθελες να τη εξηγήσεις λίγο παραπάνω?

#22   ainerone

ainerone

iPH Addict

• 740 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 12:01

Επειδη ειχε τυχει περυσι να ειχα και εγω το ιδιο θεμα σχετικα με την εγγυηση,οτι ενεργοποιειται βαση αποδειξης,τελικα ημουν λαθος μιας και οντως ενεργοποιειται βαση ποτε θα ανοιξεις και θα κανεις activate το κινητο πρωτη φορα.Και το δικο μου που το πηρα απο κοτσοβολο,δεν αναγραφει τιποτα πανω(imei,κλπ)οποτε αν παθει κατι βασει serial number θα παει για service.Μην ανχωνεστε με τις αποδειξεις οτι ισχυουν και ως εγγυησεις..

#23   pet31ros

pet31ros

iPH Member

• 320 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 14:10

Αντί να κάνετε μάθημα καλύτερα να ξαναγίνεται μαθητές...

Τα iphones πάνε βάση activation οι εγγυήσεις τους και είναι bandled με το apple id που έγιναν πρώτη φορά activate.

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης έχετε 3 μήνες υποστήριξη στο apple care και 1 χρόνο service εντός εγγύησης.

Φυσικά η εγγύηση θα έπρεπε να ήταν 2 χρονιά άλλα ας όψονται οι Ελληνικές καταναλωτικές οργανώσεις-ανοργανωσεις...

Φιλε προσεχε τι λες και πως μιλας οταν λεω κατι ειναι τεκμηριομενο εχω στα χερια μου iphone 5 που εχει αποδειξη αγορας απο Cosmote 14 Γεναρη το ενεργοποιησα 15 Γεναρη πηγα στην σελιδα της Apple και με βαση το serial η εγγυηση γραφει πως αρχιζει απο τις 14 Γεναρη...Ολα τα ξερετε εδω μεσα χωρις αποδειξεις χωρις τιποτα και λογικο ειναι.....Αν ηταν να αρχιζε η εγγυηση οποτε θελουμε θα γινοταν μπαχαλο μεγαλο....

#24   pet31ros

pet31ros

iPH Member

• 320 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 14:24

Ενω στο πρωτο αρχιζει κανονικα βαση ενεργοποιησης στο δευτερο αρχιζει βαση αγορας και αποδειξης...
Telephone Technical Support: Active

Your product is eligible for complimentary telephone technical support during the first 90 days.
Estimated Expiration Date: April 15, 2013

Repairs and Service Coverage: Active

Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: January 14, 2014

Εγω βαση του δευτερου μιλησα....

#25   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:06

Μιλάς για μία ημέρα διαφορά.

Κάτι το οποίο μπορεί και να υπάρχει αν λάβεις υπόψιν σου τις διαφορές ώρας μεταξύ ημών και των server της Apple.

Αν ενεργοποίησες οριακά στην αλλαγή της μέρας το τηλέφωνο δε βλέπω τραγικό το να υπάρχει αυτή η διαφορά.

Εδώ σου λέμε για διαφορές της τάξεως του μήνα+ που δεν δικαιολογούνται...

14/1/2012 αγόρασα το τηλέφωνό μου.

Το ενεργοποίησα 9/2/2012. Μου εξηγείς πως μέχρι και σήμερα η εγγύηση είναι μέχρι 9/2/2013?

Και αυτά που λέω μπορώ να στα αποδείξω.

Το μπάχαλο που ισχυρίζεσαι όπως σου προείπα θα γινόταν αν πήγαινε βάση απόδειξης, εφόσον οι μισοί έμποροι δεν αναγράφουν επάνω το ΙΜΕΙ ή το Serial Number.

Επίσης, μπορείς να πας σε όποιον έμπορο θέλεις να τον ρωτήσεις το αν υποβάλλει κάπου στην Apple το ποιά συσκευή πουλάει και πότε.

Σε διαβεβαιώ ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Αντί να κάνει όλο αυτό το πράγμα, η Apple ενεργοποιεί την εγγύηση με την πρώτη ενεργοποίηση και ξεμπερδεύει.

#26   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:10

Από την ενεργοποίηση μετράει όπως λέει κι από πάνω ο Νίκος. Και στα Macbook και στα iMac το ίδιο γίνεται γιατί πολύ απλά μπορεί να το έχεις παραγγείλει από ένα Apple Store και το παίρνεις μετά από κάποιες μέρες. Δεν είναι δυνατόν αυτές τις μέρες
να τις χρεώνεσαι ως μέρες χρήσης.

Αναρτημένη εικόνα

#27   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4.524 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:21

Κάντε ένα σχετικα ψάξιμο στο google και θα δείτε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα.
Έχω διαβάσει σχετικα με τηλέφωνα που αγοράστηκαν απο eBay, σφραγισμένα και μη ενεργοποιημένα, και τα οποία είχαν μόλις λίγους μήνες υπόλοιπο εγγύησης.

Μην είστε τόσο άπολυτοι στις απόψεις σας κρίνοντας μονάχα εξ ιδίων...
Αντιγράφω απο το site της Apple, http://www.apple.com...anty/iphone.pdf

(1) YEAR from the date of retail purchase by the original end-user purchaser (“Warranty Period”).

Τελευταία επεξεργασία από: omilitis1987, 17/01/2013 - 17:22

#28   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16.726 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:32

Αυτό ισχύει στα Apple Stores όπου δηλώνεται η αγορά με το ΙΜΕΙ και καταχωρείται αυτόματα, αν δεν καταχωρηθεί κατά την αγορά μετράει η ενεργοποίηση.
Δεν είμαστε απόλυτοι, συζητάμε.

Αναρτημένη εικόνα

#29   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4.524 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:37

Πως είσαι σίγουρος ότι ισχύει μόνο για τα applestore?

Κι εγω την ίδια γνώμη με εσάς έχω σχετικα με την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης, αλλα απέχει πολυ απο το να γίνει βεβαιότητα;)
Κι επίσης λογικοφανη επιχειρήματα όπως αυτα στα ποστ 23,25,26 κτλ δε νομίζω ότι αρκούν για να πειστεί κανείς.

#30   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16.726 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2013 - 17:40

Ισχύει παντού όπου δηλώνουν το ΙΜΕΙ με την αγορά σε κάποιο σύστημα της Apple. Οι APR ενδεχομένως να το κάνουν αυτό.
Δεν είμαι σίγουρος εννοείται, δεν είναι βέβαιο.
Ας μας πει κάποιος που πήρε το iPhone από Apple Store εξωτερικού από πότε μέτρησε η εγγύησή του αν το ενεργοποίησε μέρες μετά.

Εμένα πάντως iPad από Αμερική μέτρησε όταν το ενεργοποίησα.

Αναρτημένη εικόνα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4