Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Σε συμβιβασμό κατέληξε η αγωγή κατά της Apple σχετικά με in-app αγορές από ανήλικους


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 26/02/2013 - 13:48

Όπως μας μεταφέρει το Macuser.gr, σε συμβιβασμό κατέληξε αγωγή στην οποία παιδιά ξόδεψαν εκατοντάδες δολάρια σε in-app purchases σε freemium παιχνίδια του App Store για iOS συσκευές.

H Apple θα δώσει iTunes credits αξίας $5 σε γονείς που ισχυρίζονται ότι το ανήλικο παιδί τους αγόρασε in-app περιεχόμενο χωρίς την άδεια τους ενώ εφόσον το ποσό ξεπερνάει τα $30 θα πραγματοποιηθεί επιστροφή χρημάτων.


Η αγωγή είχε κατατεθεί το 2011 όταν γονείς ανακάλυψαν χρεώσεις εκατοντάδων δολαρίων στις πιστωτικές τους κάρτες από in-app αγορές σε δωρεάν παιχνίδια. Οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν πως το ανήλικο παιδί τους αγόρασε αυτά τα αντικείμενα και ότι δεν τους είχε παρασχεθεί ο κωδικός του λογαριασμού στο App Store.

Ο αριθμός των εν δυνάμει λογαριασμών που έχουν επηρεαστεί ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια και η Apple θα πρέπει να τους ενημερώσει με e-mail. Το πλήρες έγγραφο του συμβιβασμού μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.


Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα είχε αναφερθεί το 2001 και πως με την κυκλοφορία του iOS 4.3 η Apple άλλαξε την πολιτική των αγορών μέσα από εφαρμογές, απαιτώντας την εισαγωγή του συνθηματικού για κάθε αγορά, ακόμη κι αν ο χρήστης το πληκτρολόγησε αμέσως πριν κατεβάσει την εφαρμογή.

Αναρτημένη εικόνα


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες