Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

H Apple διατηρεί ανώνυμα δεδομένα του Siri για δύο χρόνια


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
18 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   azriel84

azriel84

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/04/2013 - 08:06

Ξεστραβωθείτε να πάρετε κανα Proficiency (που στην τελική θα σας μείνει κιόλας) για να κάνετε τη δουλειά σας με τη Siri αν θέλετε και αφήστε τις κλάψες για τα Ελληνικά, σε μια χώρα που πλέον είναι στο Tier 3 της διάθεσης κάθε καινούριου iPhone και με περιορισμένα κομμάτια. Κοινώς, χέστηκαν. Αν χεστήκατε και εσείς, αποδείξτε το έμπρακτα και μην αγοράσετε ούτε ένα από τα περίπου 1500 iPhone 5S που θα έρθουν στην Ελλάδα, 3 μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία. Πάλι η Apple χεσμένους θα μας έχει αλλά θα έχουμε κάποια ηθική ικανοποίηση...

Σοβαρά τώρα, από τη στιγμή που η Nuance έβαλε στο Dragon τα Ελληνικά όχι πριν από πολύ καιρό, ίσως τα Ελληνικά στη Siri να έρθουν πιο σύντομα απ'όσο νομίζουμε. Κατά 6S μεριά το κόβω...

(Χιούμορ κάνω με το Proficiency btw... :P)

Τελευταία επεξεργασία από: azriel84, 21/04/2013 - 08:07


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   eNeRGy

eNeRGy

    iPH Member

  • 336 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/04/2013 - 10:16

Όποτε μιλάτε στο Siri τα δεδομένα αποστέλλονται σε servers της Apple όπου κατηγοριοποιούνται τυχαία και ανώνυμα με βάση κάποιους αριθμούς. Αυτοί οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με το Apple ID του χρήστη και δεν περιλαμβάνουν καμία προσωπική πληροφορία. Μετά από έξι μήνες ο αριθμός αυτός διαγράφεται από τα δεδομένα ενώ αυτά μπορούν να παραμείνουν αποθηκευμένα μέχρι και για 2 χρόνια. Εάν ο χρήστης απενεργοποιήσει το Siri, τότε τόσο οι αριθμοί όσο και τα δεδομένα διαγράφονται εκείνη τη στιγμή.

Αφου η καταχωρηση γινεται ανωνυμα και με τυχαιους αριθμους που δεν εχουν σχεση με το apple ID πως μολις απενεργοποιησεις το Siri ξερει η apple ποια να διαγραψει... ΟΕΟ ?

Τελευταία επεξεργασία από: eNeRGy, 21/04/2013 - 10:17


#18   vanni

vanni

    iPH Contributor

  • 1.599 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 21/04/2013 - 13:27

Πάμε πάλι απο την αρχή... Η Siri, το Facebook, το Twitter, και άλλες τέτοιες υπηρεσίες, είναι απλά υπηρεσίες ενσωματωμένες στο λειτουργικό. Οι υπηρεσίες αυτές διαθέτουν εφαρμογές που έχουν Ελληνική μετάφραση αλλά η υπηρεσία είναι σε άλλη γλώσσα.


Αναρτημένη εικόνα

Για πες μου σε παρακαλω, η υπηρεσία του facebook στην παραπάνω εικόνα σε τι γλώσσα είναι; Γιατί δεν παραπονιέσαι να είναι στα Ελληνικά; Γιατί παραπονιέσαι μόνο για το Siri;

Μάλλον έχουμε μπερδέψει τις έννοιες "εφαρμογή" και "υπηρεσία". Η υπηρεσία Siri της Apple διατήθεται μόνο στα Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Γιαπονέζικα (μέχρι τώρα). Απλό είναι!



Μάλλον εγώ μιλάω άλλα Ελληνικά

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα

Ένα λειτουργικό οφείλει από την στιγμή που είναι default εφαρμογή και όχι επιλογή μου αν θα την εγκαταστήσω ή όχι να είναι σε όποια γλώσσα μου προσφέρεται.

Είναι σαν να λες περνάω τα Ελληνικά windows και η ζωγραφική του είναι στα αγγλικά δεν γίνονται αυτά μια 3d party εφαρμογή όπως είναι το facebook twitter ή όποια άλλη δεν έχει καμία τέτοια υποχρέωση οι default όμως έχουν και το siri είναι μια από αυτές.

Please Before You Ask A Question Use Google You'll See It Will Be Your Best Friend


#19   noman12

noman12

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 21/04/2013 - 21:04

Το Siri ειναι μόνο μια εφαρμογή όπως όλες τις άλλες. Ούτε γραμματέας ειναι ούτε τίποτα. Ενα ηχογραφημένο μήνυμα ειναι... Τώρα αν εσείς θέλετε να το αναγαγετε σε γραμματέα, γκομενα, γυναίκα, φίλη κοκ ειναι δικό σας πρόβλημα.

Και αν δεν σε πείθει το παραπάνω, γιατι δεν ζητάτε απο την google να κάνει αναζητηση στα Ελληνικά αφού μπορείς να κανεις αναζητηση πατώντας το μικροφονακι;

Για να μην παρεξηγηθώ, είχα Siri στο iPhone 4 μέσω jailbreak και με paid server και ήταν οκ για μούρη και τίποτα άλλο. Παίζαμε για μια βδομάδα μέχρι που κατάλαβα οτι δεν ειναι και τίποτα να μου βάζει ξυπνητήρι και να μου λέει την ώρα,(γιατι αυτά μόνο μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή άντε και να ψάχνει ιστοσελίδες για μένα). Μετά απο μια βδομάδα, ούτε που το χρησιμοποιουσα. Και στην γλώσσα μου να ήταν τι θα του λεγα; "Πάρε το μπαμπη τηλέφωνο, τι ώρα ειναι; Τι ώρα ειναι στο αμερικα; Τι ταινία παίζουν σήμερα τα village;" Αν το λες αυτό γραμματέα τότε οκ.

Για μένα ειναι μια μορφή ηχογραφημενου μηνύματος. Εξυπνο δεν λέω αλλα δεν παύει να ειναι μια εφαρμογή και δεν θα έπρεπε να αναγαγεται σε "βοηθό, γραμματεα, συνεργατη κοκ".

Και περα απ αυτο ειναι κ ενσωματωμενο στο λειτουργικο..ενας λογος παραπανω...

Εφοσον εχει ελληνικη γλωσσα το κινητο, γιατι να μην εχει και η Siri??

Δεν είπα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, φιλαράκο. Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου, εντάξει;!
ΩΣ ΤΙ "ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ" ομιλώ, η Apple... Η Apple την πλασάρει ως τέτοια, "assistant/secretary". Το τί είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, δεν με απασχολεί - με νοιάζει ότι ΠΩΛΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ παγκοσμίως και ΔΕΝ το υποστηρίζουν παγκοσμίως!

Αυτά, εντελώς θεωρητικά - ποσώς ποτέ μου με ενδιέφεραν τέτοιες μπούρδες σαν την Σίρι.





Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ!
Θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη και λειτουργική και στα Ελληνικά μια και είναι default, του συστήματος, του λειτουργικού και δεν την κατεβάζουμε από επιλογή.
Εδώ, ακόμα και οι υπηρεσίες που κατεβάζουμε από επιλογή, βλέπε facebook κλπ όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, είναι ΚΑΙ στα Ελληνικά!
Επίσης θεωρώ λίγο ατυχές το παράδειγμα με την προσωπική γραμματέα/γκόμενα κλπ.
Γιατί να μη μπορώ να στείλω ένα μήνυμα όταν οδηγώ με υπαγόρευση??? Και τόσα ακόμα!!!
Και στην τελική, αν μου επιτρέπεις, εγώ θεωρώ ότι η λογική αυτή, του συμβιβασμού, όχι η δική σου, είναι ολίγον και η λογική του κακομοίρη: αυτά μου δίνουν, τι να κάνω, καλά είναι...μπορεί να είναι καλά αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες