Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

FocusTwist


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 23/04/2013 - 12:55

Αναρτημένη εικόνα


Η Lytro κάμερα που παρουσιάστηκε πέρσι αποτελεί επανάσταση στο χώρο της φωτογραφίας καθώς δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εστιάσει σε οποιοδήποτε σημείο της φωτογραφίας μετά τη λήψη της! Το ίδιο περίπου αποτέλεσμα φιλοδοξεί να καταφέρει και η εφαρμογή FocusTwist της Arqball που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με πολλαπλά στοιχεία για να επιτευχθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα focus. Δυστυχώς, παρόλο που στη θεωρία τα πράγματα ακούγονται ιδανικά στην πράξη το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, κάτι που, φυσικά, δικαιολογεί και τη διαφορά στην τιμή με την Lytro αξίας $400. O λόγος που το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ιδανικό είναι διότι στην πραγματικότητα γίνεται λήψη δύο φωτογραφιών (μία με focus στο μπροστινό αντικείμενο και μία με focus στο μακρινότερο) που εξαιτίας του αναπόφευκτου «κουνήματος» που θα υπάρξει δεν δημιουργεί το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της Lytro. Αποτελεί, ωστόσο, ένα ωραίο πολλά υποσχόμενο πείραμα που μπορείτε να δοκιμάσετε.



Θα βρείτε το FocusTwist για iPhone στο App Store [iTunes link] στην τιμή των 1.79€

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 23/04/2013 - 18:17

Ωραία η ιδέα αλλά...

Από την στιγμή που η λήψη της φωτογραφίας είναι από κινητό τηλέφωνο δεν έχει καμία αξία... Οι κάμερες αυτές όσα megapixel και να έχουν αφήνουν στο λειτουργικό να θέσει σημαντικές ρυθμίσεις όπως Aperture, Shutter Speed και ISO.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορείς να επέμβεις στο exposure triangle και φυσικά δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν μια long exposure φωτογραφία. Για snapshots καλές είναι αλλά η Φωτογραφία δεν είναι μόνο instagram αν και ζούμε σε μια τέτοια εποχή δυστυχώς!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες