Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Ερευνητές ξεγελούν την διαδικασία ελέγχου στο App Store δημοσιεύοντας εφαρμογή με malware


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 19/08/2013 - 11:51

App-store.jpg


Ερευνητές του πανεπιστημίου Georgia Tech κατάφεραν να «ξεγελάσουν» την διαδικασία ελέγχου εφαρμογών στο App Store υποβάλλοντας και δημοσιεύοντας εν τέλει μια εφαρμογή που περιείχε κακόβουλο κώδικα. Το εν λόγω malware που οι ερευνητές ονόμασαν Jekyll μπορούσε να δημοσιεύσει tweets, να στείλει e-mails και μηνύματα, να υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες του χρήστη και της συσκευής, να τραβήξει φωτογραφίες και να επιτεθεί σε άλλες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα να οδηγήσει τον Safari σε ιστοσελίδα με περισσότερο malware περιεχόμενο.

Η εφαρμογή βρισκόταν στο App Store μόλις για λίγα λεπτά τον Μάρτιο έτσι ώστε να την εγκαταστήσουν οι ερευνητές στις εφαρμογές τους και κανένας άλλος. Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής ισχυρίζονται ότι με βάση κατάλληλα εργαλεία μπόρεσαν να δουν ότι η Apple άνοιξε την εφαρμογή για λίγα δευτερόλεπτα προτού εγκρίνει την κυκλοφορία της. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο κώδικας είχε αναλυθεί σε "code gadgets" που ήταν κρυμμένα ως λειτουργίες της εφαρμογής. Αυτά τα "code gadgets" μπορούσαν να ενωθούν μεταξύ τους μετά την έγκριση της εφαρμογής και να δημιουργήσουν τον κακόβουλο κώδικα. «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή η διαδικασία ελέγχου της Apple πραγματοποιεί κατά βάση μια στατική ανάλυση της εφαρμογής, η οποία αποδείξαμε ότι δεν είναι επαρκής», αναφέρει η ομάδα.

Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές στο iOS ως απάντηση στο θέμα που εγείρει η ομάδα του Georgia Tech χωρίς, βέβαια, να αναφέρει συγκεκριμένα τις αλλαγές αυτές ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την διαδικασία ελέγχου εφαρμογών στο App Store.


[via TechnologyReview]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες