Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple και EA αρνούνται ότι υπήρχε ανταλλαγή χρημάτων για να κρατήσουν το Plants vs Zombies 2 εκτός Android


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 26/09/2013 - 11:17

plants_vs_zombies_2.jpg


Από χτες κυκλοφορεί μια αναφορά σε αρκετές ιστοσελίδες ότι η Apple πλήρωσε πάρα πολλά λεφτά την EA για να κρατήσει το δημοφιλές παιχνίδι Plants vs Zombies 2 της PopCap ως αποκλειστικό τίτλο στο iOS. Τόσο η EA όσο και η Apple αρνούνται ότι υπήρχε ανταλλαγή χρημάτων απορρίπτοντας τα δημοσιεύματα ως απλά «αναληθή». Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Όλα ξεκίνησαν από μια κλειστή συνάντηση που είχε η EA με τον επικεφαλής Frank Gibeau να φαίνεται να λέει στους υπαλλήλους ότι «η Apple μας έδωσε πολλά λεφτά για να καθυστερήσουμε την Android έκδοση του Plants vs Zombies 2». Εξαιτίας της φύσης της συνάντησης η EA δεν μπορεί να σχολιάσει το τι ειπώθηκε αλλά ο Matthew Panzarino του TechCrunch υποστηρίζει με βάση αξιόπιστες πηγές ότι πράγματι ο Gibeau έκανε ένα τέτοιο σχόλιο αλλά ήταν περισσότερο σαν αστείο που παρερμηνεύθηκε και χρησιμοποιήθηκε εκτός περιεχομένου ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι δεν κυκλοφορεί όντως για το Android εκτός Κίνας ακόμα.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν να υπάρξει χρηματική συναλλαγή. Προφανώς και η Apple θέλει το App Store να είναι η πρώτη επιλογή που έχουν οι προγραμματιστές εξασφαλίζοντάς τους καλύτερη προώθηση και προβολή αλλά δεν υφίσταται ανταλλαγή χρημάτων. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η πολιτική αυτή δεν είναι άγνωστη γενικότερα και χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρείες όπως η Microsoft και η Sony για την παραγωγή αποκλειστικών τίτλων από μεγάλες εταιρείες σε Xbox και PlayStation αντίστοιχα. Γνωρίζουμε, ακόμα, ότι η Microsoft προσελκύει προγραμματιστές του iOS προσφέροντας να πληρώσει τα έξοδα για την μετάβαση των εφαρμογών τους στο Windows Phone 8. Αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ή ενδείξεις ότι η Apple το κάνει αυτό με το App Store χωρίς να υπονοούμε ότι δεν θα υιοθετήσει αυτή την τακτική κάποια στιγμή στο μέλλον.

[via TechCrunch]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες