Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

To Touch ID ως trackpad σε μεγαλύτερο iPhone; Υπάρχει πατέντα για αυτό!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 25/11/2013 - 18:53

event_iphone_5s_5.jpg


Πολλά έχουν ειπωθεί για τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID του iPhone 5S αλλά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple αποκαλύπτει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον. Η μεγάλη ανάλυση του Touch ID στα 500dpi είναι ικανή να διαβάσει και τις παραμικρές λεπτομέρειες στις γραμμές του αποτυπώματός σας. Προσθέτοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης του δακτύλου στην επιφάνεια του Touch ID και με το κατάλληλο software τo Touch ID μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα multi-touch trackpad.

Tο iPhone θα μπορεί, ως εκ τούτου, να αναγνωρίζει την περιστροφή και συστροφή του δακτύλου πάνω στο home button και θα το μεταφράζει σε λειτουργίες. Κάνοντας για παράδειγμα slide left-right θα μετακινείται και ο χάρτης αριστερά-δεξιά αντίστοιχα, ή το με up-down θα μετακινείται και η σελίδα στον Safari πάνω-κάτω ή κουνώντας το δάκτυλο προς το πάνω θα εμφανίζεται το περιβάλλον multitasking. Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του Touch ID να μετράει τη διάρκεια και την πίεση του πατήματος επιτρέπει αμέτρητες λειτουργίες και έναν εντελώς νέο τρόπο διαχείρισης της iOS συσκευής.

touch_id_patent_nov_25_2.jpg


Οι μηχανικοί της Apple δεν σταματούν εδώ, όμως. Το Touch ID αποτελείται από έναν capacitive αισθητήρα, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιεί η Apple στις multi-touch συσκευές της. Θεωρητικά, λοιπόν, μπορεί να κατασκευαστεί μια οθόνη που θα μπορούσε να διαβάζει τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως ακριβώς το Touch ID. Εξαιτίας, βέβαια, της παραπάνω ισχύς που θα απαιτούσε μια τέτοια οθόνη το δίπλωμα περιγράφει δύο λειτουργίες: reduced sensitivity, δηλαδή μια κανονική οθόνη αφής, και enhanced sensitivity που θα λειτουργεί και ως αισθητήρας αναγνώρισης αποτυπωμάτων ακόμα και σε μεμονωμένα τμήματα της οθόνης!

Με μια τέτοια υλοποίηση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και ειδικά gestures για εφαρμογές ή λειτουργίες. Για παράδειγμα, με pinch του μικρού δακτύλου και του αντίχειρα να ανοίγει η εφαρμογή Mail, με παρατεταμένο πάτημα του δεξιού αντίχειρα να ανοίγει η κάμερα από οπουδήποτε και αν είστε, να γίνεται λήψη φωτογραφίας και να επιστρέφετε στην αρχική θέση κτλπ.

touch_id_patent_nov_25_3.jpg


Προτού ενθουσιαστείτε, βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι οθόνες Touch ID δεν είναι κατά πάσα πιθανότητα υλοποιήσιμες στο άμεσο μέλλον αλλά η πρόθεση της Apple είναι ξεκάθαρη. Από την άλλη το Touch ID-trackpad θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα στο επόμενο iPhone, ειδικά αν αυτό διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη σύμφωνα με πρόσφατες φήμες.


[via UnwiredView]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   coolvaggos

coolvaggos

    iPH User

  • 121 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/11/2013 - 15:06

τι ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ακούμε ρε.??? εμπρός καλά μου blackberry ξανά με την μαλακία το μαυράκι αριστερά-δεξιά-πάνω-κάτω.!! τι την θέλαν την GIANT screen τότε.??? α ρε iphone 4s με 6.1.2 και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!! :D :D






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες