Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 3G Unlock "Yellowsn0w"


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
271 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#226   themis1983

themis1983

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 25/04/2009 - 21:08

Quote

Πρέπει να την τρέξεις κιόλας και να περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία (πατώντας Go) και εφόσον έχεις Bootloader 5.8


ok thanks bro

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#227   s.chris

s.chris

    iPH newbie

  • 5 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/04/2009 - 19:49

Παιδιά τα κάνω όλα ακριβώς και μου βγάζει SIM FAILURE!

#228   Panar

Panar

    iPH newbie

  • 87 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/05/2009 - 20:07

Quote

Καλησπέρα! Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον  το θέμα του ξεκλειδώματος του iphone καθώς είμαι και εγώ κάτοχος ενός κλειδωμένου iphone 3G αγορασμένο από Αγγλία το οποίο ήρθε φυσικά με το τελευταίο baseband προεγκατεστημενο (2.30.03).  Βλέπω ότι πολλά άτομα αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, και γενικότερα υπάρχει ένα μεγάλο κενό γύρω από τις SIM κάρτες που ξεκλειδώνουν το iphone, και για αυτό θεώρησα σωστό να σας μεταφέρω τις προσωπικές  μου εμπειρίες πάνω σε αυτό το θέμα.



Αφού λοιπόν είδα ότι δεν παίζει ξεκλείδωμα με yellowsnow είπα να αγοράσω μια SIM κάρτα, και μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην rebel sim card. Διάλεξα αυτή την κάρτα κυρίως γιατί έρχεται με usb controller με το οποίο μπορείς να περάσεις καινούργια versions και επιπλέον, η τελευταία έκδοση  της δεν χρειάζεται να ανοίξουμε τρύπα στην sim κάρτα μας, όπως γινόταν με τις παλαιότερες, απλά τοποθετείς την μία κάρτα πάνω από την άλλη. Ουσιαστικά, είναι μια πάρα πολύ λεπτή καρτούλα που πάνω σε αυτή κάθεται η sim κάρτα μας.



Αρχικά, είδα και έπαθα να τις περάσω στο τηλέφωνο. Η καρτούλα έχει πάνω ένα μικρό τσιπάκι το οποίο έβρισκε πάνω στον μηχανισμό που βγάζει την κάρτα έξω. Με τα πολλά τέλος πάντων (και με την βοήθεια μιας λίμας, μην φανταστείτε όμως τίποτα τρελό) κατάφερα να τις περάσω . Το αποτέλεσμα: μου έβγαζε συνεχώς μηνύματα “NO SIM” ή “NO SERVICE” άλλες φορές συνδέονταν με την Vodafone, και μετά από 5 λεπτά με πετούσε. Όταν έδειχνε ότι ήταν συνδεδεμένο έπαιρνα κανονικά τηλέφωνο αλλά όταν με έπαιρναν έδειχνε ότι δεν είχα σήμα.  Έβαζα κάρτες, έβγαζα κάρτες, δοκίμαζα άλλες κάρτες των φίλων μου, έκανα ότι συνδυασμούς μπορούσα να σκεφτώ, περνούσα παλιότερα firmwares καινούργια firmwares, αλλά τίποτα. Δεν ξέρω και εγω πόσες εκατοντάδες φορές έβαλα και έβγαλα την κάρτα και πόσες φορές έκανα restore το iphone. Έφαγα μια ολόκληρη μέρα να πειραματίζομαι και τίποτα. Πλήρης απογοήτευση.



Το ίδιο βράδυ, έκατσα πάλι στο νετ και έψαξα διάφορα forums για την συγκεκριμένη κάρτα και έπεσα πάνω σε κάποια πολύ ενδιαφέροντα posts όπου τελικά κατάφερα και βρήκα μια λύση η οποία είναι η εξής:

Πρώτα από όλα έπρεπε να κάνω Reset network keys στην simcard: παίρνουμε ένα άλλο κινητό, στην επιλογή τύπου δικτύων επιλέγουμε ΜΟΝΟ δίκτυο GSM. Κάνουμε αναζήτηση δικτύων, κάνουμε εγγραφή σε άλλο παροχέα από αυτόν που έχουμε. Αν έχουμε δηλαδή Vodafone κάνουμε εγγραφή στην Wind ή Cosmote. Θα  βγάλει φυσικά μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται η εγγραφή. Μετά κάνουμε εγγραφή στον παροχέα μας κανονικά - στην συγκεκριμένη περίπτωση, Vodafone. Αφού κάνει εγγραφή και συνδεθεί με Vodafone σβήνουμε κινητό, βγάζουμε κάρτα και την τοποθετούμε στο iphone, μαζί με την rebel sim.



Στις ρυθμίσεις του iphone το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απενεργοποιήσουμε το 3G. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει το κινητό είναι με το 3G απενεργοποιημένο. Δοκίμασα να το ενεργοποιήσω και άρχισε πάλι τα τρελά του ( και μετά θέλει πάλι την διαδικασία με το κινητό και το reset network keys).  Στο site τους λένε οτι λειτουργεί κανονικά το 3G αλλά τρίχες.



Πέρα από αυτό, το κινητό λειτουργεί μια χαρά τώρα, είναι πολύ σταθερό και δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτά έχω να σας πω εγώ από δική μου εμπειρία, από τις ελάχιστες μέρες που το λειτουργώ με την καρτούλα. Δεν ξέρω για τις άλλες κάρτες, yessim, turbosim και δενξερωκαιεγωsim, αλλά αυτή που έχω εγώ, το τηλ δεν έχει 3G αλλά κατά τα άλλα λειτουργεί μια χαρά το κινητό και σίγουρα είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από το να μην λειτουργεί καθόλου. Από το ολότελα, καλή και η Παναγιώτενα που λένε :) Και πολύ πιθανόν, το πρόβλημα του 3G να αντιμετωπιστεί με κάποια μελλοντική αναβάθμιση. Ήδη έχουν βγάλει 3 firmware τις τελευταίες 15 μέρες και έχουν βγάλει επίσης firmware που ξεκλειδώνει  v3.0 beta 2, ή τουλάχιστον έτσι λένε. Έχω την εντύπωση οτι το παλεύουν αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να το σταθεροποιήσουν με το 3G ενεργοποιημένο. Ελπίζω να τα καταφέρουν :)

Τέλος κάποια περεταίρω στοιχεία:



Η κάρτα αγοράστηκε από rebelsimcard.com περίπου 50 ευρώ, αποστολή με fedex, 4 μέρες για Ρόδο. Το πακέτο συμπεριλάμβανε 2 κάρτες, ένα usb programmer, ένα usb καλώδιο, και δύο screen protectors όπου και έπαθα την πλάκα μου. Ακούμπησα την μεμβράνη πάνω στο τηλέφωνο και αυτή από μόνη της απορροφήθηκε,  μαγνητίστηκε , έγινε ένα με το iphone χωρίς να την πιέσω και χωρίς να αφήσει ούτε μια φουσκάλα.



Έχω κάνει jailbreak κανονικότατα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.



Δεν υπάρχει πρόβλημα με reboot και respring. Μια φορά έκανα reset network keys στην κάρτα, και από τότε δεν χρειάστηκε να ξανακάνω.



Δεν χάνεται η εγγύηση με αυτή την πατέντα.



Γενικότερα πιστεύω ότι το να δώσεις 25-50 ευρώ σε μια κάρτα για να δουλέψει το iphone σου δεν είναι και τόσο τραγικό. Σίγουρα καλύτερα από το να το λειτουργείς μόνο σαν ipod ;)



Ελπίζω όλα αυτά να φανούν χρήσιμα σε κάποιους και αν υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μάθετε θα χαρώ να σας βοηθήσω.



Καλό ξεκλείδωμα :)



Καλησπερα και απο μενα..!

Το να παρεις ενα iPhone 3G χωρις να μπορεις να χρησιμοποιησεις το 3g functionality ειναι λιγο  :-\ ??? :o

Παντως εγω περιμενω ενα iphone 3g απο το εξωτερικο το οποιο και λογικα θα ειναι κλειδωμενο , οποτε διαβαζοντας αναλυτικα ολα τα χρησιμα threads εδω , απ οτι καταλαβα αυτο που θα πρεπει να κανω οταν το ανοιξω και το κανω activation , ειναι να δω ποια εκδοση baseband εχει και μετα :

1) εαν η baseband ειναι 2.28  --> τοτε κανω κανονικα update στο firmware 2.2.1 μεσω itunes (αν χρεαζεται) και μετα
jailbreak μεσω Quickpwn (ή Winpwn ?? )  --> Cydia --> yellowsn0w --> unlock  και ειμαι ετοιμος?

2) εαν η baseband ειναι 2.30 τοτε απλα περιμενω μεχρι να βγει νεο version του yellowsn0w ?

Αυτο που επισης δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης :
Υπαρχει αναλογο προγραμμα του Pwnage Tool για PC?
Αν οχι τοτε πως γινεται το jailbreak σε baseband 2.28 απο την στιγμη που το Quickpwn κανει αναβαθμιση του baseband σε 2.30 by default  (αρα το unlock δεν θα μπορει να γινει με το υπαρχον yellowsn0w.) ???

Απλα μια επιβεβαιωση θα ηθελα μηπως δεν εχω καταλαβει κατι σωστα!
Ευχαριστω!!!



#229   GoS

GoS

    iPH Member

  • 333 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 20/05/2009 - 00:45

Αν το κινητό είναι σε 2.2 τότε όπως είσαι quickpwn για jailbreak και μετά περνάς yellosn0w αν είσαι σε 2.2.1 με τότε πας στο cydia και περνάς το προγραμματακί απο το αντίστοιχο ρεπο που κάνει απλά και εύκολα downgrade! Οπότε θα πάς σε 2.2 και θα κάνεις ότι είπα στην αρχή! Με το Yellosn0w χρησιμοποιείς κανονικά 3G,Edge κλπ με οποιονδήποτε πάροχο!!
Αντε με το καλό να σου έρθει και μεγιά  ;)

#230   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 02:04

καλησπερα κ απο μενα....
εχω το iphone 3g apo cosmote αγορασμενο εδω κ μια βδομαδα!!!!
σημερα εβαλα το cybia κ εκανα jailbreak

modem firmware 02.30.03
version 2.2.1 5h11

η καρτα σιμ μου ειναι 6ετιας (εχει χασει το χρωμα της,, χαχαχα)

διαβασα σχεδον ΟΛΑ τα ποστ σε αυτο το θεμα
δοκιμασα οτι εκαναν ολοι οι κατοχοι cosmote  κ δουλεψε γι αυτους ...
για μενα ΟΧΙ

κατεβασα  το τελευταιο yellosnow νομιζω 0,98 αν δεν κανω λα8ος....
καταλαβα οτι περα απο μια συγκεκριμενη μεθοδο ειναι κ λιγο θεμα τυχης-επιμονης ....

υπαρχει λογος να προσπα8ω η δεν 8α τα καταφερω????

#231   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 20/05/2009 - 08:35

Quote

εχω το iphone 3g apo cosmote αγορασμενο εδω κ μια βδομαδα!!!!

σημερα εβαλα το cybia κ εκανα jailbreak



modem firmware 02.30.03

version 2.2.1



κατεβασα  το τελευταιο yellosnow νομιζω 0,98 αν δεν κανω λα8ος....

καταλαβα οτι περα απο μια συγκεκριμενη μεθοδο ειναι κ λιγο θεμα τυχης-επιμονης ....



υπαρχει λογος να προσπα8ω η δεν 8α τα καταφερω????


Όπως έχουμε πει χιλλιάδες φορές τα iPhone που πωλούνται στην Ελλάδα (είτε από την Vodafone είτε από την Cosmote) είναι ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΑ δλδ UNLOCKED!

Εφόσόν έκανες Jailbreak δεν χρειάζεται τίποτα άλλο

#232   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 09:14

κοινως ειναι σαν να λεμε οτι πρεπει να το ζορισω λιγο....
πρεπει να αλλαξω μαλλον τη καρτα σιμ μου που ειναι παλια....

η να προσπαθησω ξανα να περασω yellosnow

παντως με τα ρημπουτ το ερπλεην μοουντ ον κ οφ κ βαλε βγαλε σιμ δεν κανει δουλεια!!!!

#233   GoS

GoS

    iPH Member

  • 333 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 20/05/2009 - 09:36

Αφού λεει ο άνθρωπος

Quote

Όπως έχουμε πει χιλλιάδες φορές τα iPhone που πωλούνται στην Ελλάδα (είτε από την Vodafone είτε από την Cosmote) είναι ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΑ δλδ UNLOCKED!



Εφόσόν έκανες Jailbreak δεν χρειάζεται τίποτα άλλο

Το Yellosn0w γιατί θες να το κάνεις? σου είναι εντελώς ΑΧΡΗΣΤΟ, το βάλεις δεν το βάλεις δεν έχει καμία σημασία γιατί το κινητό σου είναι ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ!!!
Όσο για την σιμ δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα πρόβλημα γτ και η δικιά μου κοντά 7ετίας είναι και την χρησιμοποιούσα και με turbo sim και τώρα σκέτη μια χαρά πιάνει 3g


#234   Panar

Panar

    iPH newbie

  • 87 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 09:43

Quote

κοινως ειναι σαν να λεμε οτι πρεπει να το ζορισω λιγο....

πρεπει να αλλαξω μαλλον τη καρτα σιμ μου που ειναι παλια....



η να προσπαθησω ξανα να περασω yellosnow



παντως με τα ρημπουτ το ερπλεην μοουντ ον κ οφ κ βαλε βγαλε σιμ δεν κανει δουλεια!!!!


Τι να το κανεις το yellosn0w απο την στιγμη που η συσκευη σου ειναι ΗΔΗ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!! ??
Το yellosn0w το χρειαζεσαι ΜΟΝΟ αν η συσκευη ειναι αγορασμενη απο εξωτερικο...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#235   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 10:00

αν βγαλω το yellosnow δηλαδη 8α δουλεψει η σιμ???
κατι αλλο που παρατηρησα κ ισως βοηθησει τους γνωστες .... sto carrier μου γραφει διπλα null/null (αυτο στο status)
ενω στα σεττινγς του κινητου εχει χαθει το carrier KATΩ απο το wifi κ πανω απο το push data

#236   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 20/05/2009 - 10:54

αν εχετε παρει το κινητο σας μια απο αυτες της χωρες δεν χρειαζεται unlock οι οποιες ειναι οι παρακατω...

http://www.iphonehel...pic,1931.0.html

οποτε το "Yellowsn0w" ειναι παντελος αχρηστο....

μονο jailbreak θελει η συσκευη σας,ασχετος τη modem firmware εχετε.

#237   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 11:23

modem firmware 02.30.03
version 2.2.1 5h11


#238   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 20/05/2009 - 12:26

δεν εχει σημασια αν το πειρες απο ελλαδα δεν χρειαζεσε το "Yellowsn0w"

#239   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 16:00

οκ παιδια ευχαριστω....
το πιασα το νοημα απλα το θεμα μου ειναι τωρα ποια ειναι η λυση?
αν βγαλω απλα το yellosnow θα λυθει το προβλημα η θελει restore k 3ανα απο την αρχη?

#240   jetsam

jetsam

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/05/2009 - 16:33

Quote

Πρέπει να την τρέξεις κιόλας και να περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία (πατώντας Go) και εφόσον έχεις Bootloader 5.8



Edit: Greeklish to Greek


εγω εχω το 6,0,2 ... καμια ιδεα πως βαζουμε το 5,8 ????

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες