Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

iGreekHolidays - iPhone εφαρμογή ημερολογίου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
89 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   ksta

ksta

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/01/2010 - 12:53

Η εφαρμογή iGreekHolidays είναι από τις πρώτες εφαρμογές ημερολογίου που κυκλοφόρησαν στο ελληνικό App Store.

Από τα τέλη Μαίου που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα έχει εγκατασταθεί σε περίπου 2000 iPhone και συνεχίζει να γίνεται update σταθερά μέχρι και την στιγμή που γράφω αυτό το post.

Η περιγραφή που ακολουθεί αφορά την έκδοση 2.3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών στο App Store.

Σημειωτέον ότι η εφαρμογή ξεκίνησε από μια απλή εφαρμογή για την παρουσίαση των αργιών του έτους και έχει φτάσει σε σημείο να είναι εορτολόγιο και καθημερινό ημερολόγιο.

Πρωτιές
Μια από τις πρώτες εφαρμογές ημερολογίου που κυκλοφόρησας στην Ελλάδα
Η πρώτη ελληνική εφαρμογή που περιλαμβάνει 25.000 “σαν σήμερα” γεγονότα/γεννήσεις/θανάτους.
Η εφαρμογή για 2 συνεχόμενες εβδομάδες ήταν top paid εφαρμογή στο ελληνικό App Store, ενώ διατηρεί ακόμα μια αξιοσέβαστη θέση στα top charts.
Η πρώτη ελληνική εφαρμογή που παρουσιάζει πλήρως τις παγκόσμιες ημέρες

Σύντομη περιγραφή
- Παρουσίαση αργιών για τα επόμενα έτη
- Παρουσίαση Παγκόσμιων ημερών
- Παρουσίαση εορτόλογίου
- Παρουσίαση επαφών με γιορτές και γενέθλια
- Ευρετήριο ονομάτων

Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όμοιο με εκείνου ενός επιτραπέζιου ημερολογίου!

Δοκιμάστε το!

-- Screenshots --
Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα

-- Banner --
Αναρτημένη εικόνα

-- iTunes Link AppStore --

-- Τιμή Εφαρμογής --

0,79 ευρώ (To version 2.3 όταν θα είναι έτοιμο από την Apple θα έχει μεγαλύτερη τιμή μια εβδομάδα μετά την δημοσίευσή του)

Τελευταία επεξεργασία από: ksta, 07/01/2010 - 13:00


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ksta

ksta

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/01/2010 - 13:03

Αναλυτική Περιγραφή εφαρμογής

Η εφαρμογή αποτελείται από διάφορες καρτέλες. (Οι καρτέλες παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά δημιουργίας των και όχι με σειρά σημαντικότητας!)

Καρτέλα “Αργίες”: Περιλαμβάνει όλες τις αργίες του έτους και μαθητικές. Δίπλα σε κάθε αργία εμφανίζεται ένα κόκκινο ή πράσινο αστεράκι που υποδηλώνει αν η αργία πέφτει Σαββατοκύριακό ή Παρασκευή/Δευτέρα αντίστοιχα. Έτσι, μπορεί κανείς να δει εύκολα τα τριήμερα αλλά και τις “κακές” αργίες. Με την χρήση ενός slider ο χρήστης μπορεί να μεταβεί μέχρι το έτος 2050, ενώ στην ανεωμένη έκδοση η καρτέλα ανοίγει στο τρέχον έτος.

Καρτέλα “Κινητές”: Περιλαμβάνει σε αντιστοιχία με τις προηγούμενες καρτέλες όλες τις κινητές εορτές του έτους (Καθαρά Δευτέρα, Απόκριες, Πάσχα κτλ). Και πάλι ο χρήστης με κάποιο slider μπορεί να μετακινηθεί στα διάφορα έτη.

Καρτέλα “Μεγάλες”: Περιλαμβάνει, σε αντιστοιχία με τις προηγούμενες καρτέλες, κάποιες μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Η καρτέλα αυτή είχε φτιαχτεί πριν το ημερολόγιο, το οποίο την αντικαθιστά πλήρως, ωστόσο διατηρήθηκε και μέχρι την έκδοση αυτή για τους παλιούς χρήστες. Στην καρτέλα αυτή ο χρήστης έχει και κάποιες ρυθμίσεις ώστε να μπορεί να φιλτράρει τις γιορτές που θέλει να βλέπει.

Καρτέλα “Παγκόσμιες”: Περιλαμβάνει σε περιβάλλον όμοιο με τις προηγούμενες καρτέλες όλες τις παγκόσμιες και διεθνής ημέρες. Ο χρήστης μπορεί να μεταβεί σε διάφορα έτη. Έχουν ληφθεί υπόψιν ημερομηνίες του τύπου: “τελευταία Κυριακή του μήνα” ή “δεύτερη Τρίτη του μήνα” κοκ. Και πάλι εδώ ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ποιες παγκόσμιες γιορτές θέλει να βλέπει.

Καρτέλα “Επ. Αργία”: Παρουσιάζει την επόμενη αργία από την εκάστοτε ημερομηνία και πόσες μέρες απομένουν. Ο χρήστης μπορεί με gestures των δακτύλων να μετακινηθεί σε όλες τις αργίες μετά την εκάστοτε ημερομηνία. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να φιλτράρει τις αργίες με το αν είναι τριήμερα ή όχι. Έτσι έυκολα μπορεί να δει κανείς το επόμενο τριήμερο.

Καρτέλα “Επ.Κινητή”: Το ίδιο με την προηγούμενη καρτέλα αλλά για τις κινητές εορτές

Καρτέλα “Επ.Μεγάλη”: Το ίδιο με την προηγούμενη καρτέλα αλλά για τις μεγάλες εορτές

Καρτέλα “Επ.Παγκόσμια”: Το ίδιο με την προηγούμενη καρτέλα αλλά για τις παγκόσμιες ημέρες
Σημείωση: Σε επόμενη έκδοση η καρτέλες αυτές θα ενοποιηθούν!!!

Καρτέλα “Ευρετήριο”: Η καρτέλα αυτή περιλαμβάνει όλα τα ονόματα της βάσης αλφαβητικά και γκρουπαρισμένα με το αρχικό τους γράμμα. Ο χρήστης μπορεί επιλέγοντας ένα όνομα να δει τις ημερομηνίες που γιορτάζει το όνομα αυτό. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης (case insensitive) αλλά και ευρετηρίου στο σεξιό μέρος της οθόνης.
Σημείωση: Σε επόμενη έκδοση θα ληφθεί υπόψη η αναζήτηση με μη τονούμενες λέξεις (δεν θα λαμβάνεται υπόψη ο τόνος στις αναζητήσεις)

Καρτέλες Επιτραπέζιου Ημερολογίου: Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι στα γραφεία μας έχουμε επιτραπέζιο ημερολόγιο. Οι καρτέλες που ακολουθούν είναι σχεδιασμένες να έχουν την εμφάνιση ενός τέτοιου ημερολογίου. Στο σημείο λοιπόν αυτό αναφέρω τα κοινά στοιχεία που βρίσκει κανείς στις καρτέλες αυτές και στη συνέχεια αναλυτικά την συγκεκριμένη πληροφορία για κάθε καρτέλα.
1)Ημερομηνία (Ημέρα, μέρα – ελληνικά, αγγλικά, μήνας – ελληνικά, αγγλικα, έτος)
2)Ημερολόγιο για εύκολη εύρεση αυτόματα επόμενης/προηγούμενης ημερομηνίας – ποια μέρα ξεκίνησε ο μήνας, πότε τελειώνει κτλ κτλ.
3)Άυξων αριθμός μήνα και εβδομάδας του έτους
4)Ανατολή και δύση ηλίου
5)Ημέρες που έχουν περάσει από την αρχή του έτους και ημέρες που απομένουν για το τέλος τους έτους
6)“Έξυπνο” συναξάρι για τους αγίους της ημέρας, που στην αρχή φαίνεται και κάποια μεγάλη γιορτή αν υπάρχει (πχ. Πρωτοχρονιά) αλλά και το Ευαγγέλιο κάθε Κυριακή που διαβάζεται στην εκκλησία
7) Εικόνίδιο με το ζώδιο που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη ημερομηνία. Πατώντας το εικονίδιο ο χρήστης έχει πρόσβαση στην κάτωθι πληροφορία για το ζώδιο:
a. Γενική περιγραφή
b. Θετικά στοιχεία του ζωδίου
c. Αρνητικά στοιχεία του ζωδίου
d. Ιδαντική εργασία
8. Κουμπιά ελέγχου για την μεταφορά του χρήστη σε προηγούμενη/επόμενη μέρα, στο σήμερα αλλά και σε οποιαδήποτε ημερομηνία επιλογής του χρήστη

Πιο συγκεκριμένα:

Καρτέλα “Εορτολόγιο”: Η καρτέλα αυτή περιλαμβάνει όλα τα ονόματα που γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημέρα. Με έντονο χρώμα φαίνεται το κανονικό όνομα ενώ με απλά γράμματα τα ονόματα που προκύπτουν από το βασικό όνομα. Πατώντας το κουμπί “Νηστεύουμε” μεταβαίνουμε σε άλλο πλαίσιο όπου βλέπουμε τι νηστεία υπάρχει εκείνη τη μέρα και τι μπορούμε να φάμε, βάση πάντα τα αξιόπιστα site της εκκλησίας.

Καρτέλα “Σαν σήμερα”: Εδώ ο χρήστης έχει πρόσβαση σε πληροφορία “σαν σήμερα” με γεγονότα, θανάτους και γεννήσεις. Πατώντας το κουμπί “Ήξερες ότι” εμφανίζεται μια πληροφορία που αποτελεί ένα περίεργο που συμβαίνει στον κόσμο.

Καρτέλα “Συναξάρι”: Εδώ ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ένα πιο πλήρες συναξάρι για τους αγίους της ημέρας. Πατώντας το κουμπί “Γνωμικό” μπορεί να δει ένα γνωμικό/απόφθεγμα της ημέρας εμπνευσμένο από τα πατερικά βιβλία της εκκλησίας.

Καρτέλα “Επαφές”: Εδώ ο χρήστης μπορεί να δει ποιες από τις επαφές του έχει την συγκεκριμένη μέρα γιορτή. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ορίσει και φωτογραφία, εμφανίζεται και αυτή για πιο εύκολη πλοήγηση. Προσοχή: στην παρούσα έκδοση ο αλγόριθμος σύγκρισης είναι σχετικά απλός. Είναι case insensitive και πρέπει το όνομα να εμφανίζεται στο πεδίο «first name» της επαφής. Σε επόμενη έκδοση, θα βελτιωθεί. Στην καρτέλα αυτή, μπορεί επίσης ο χρήστης να δει ποιες από τις επαφές του έχουν γενέθλια πατώντας το κουμπί “Γενέθλια”. Εδώ, πέρα από φωτογραφία και όνομα μπορεί να δει και πόσω χρονών γίνεται αλλά και την ημερομηνία γέννησης. Θυμηθείτε, το ζώδιο φαίνεται ούτως ή άλλως σε όλες τις καρτέλες.

Τελευταία επεξεργασία από: ksta, 07/01/2010 - 13:04


#3   JohnHasio

JohnHasio

    iPH Contributor

  • 1.268 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 08/01/2010 - 04:34

:o ... ΤΡΟΜΕΡΗ η αναβάθμιση που ετοίμασες φίλε!
Πραγματικά τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια τέτοια εφαρμογή!!!

Υ.γ. Φραπέ φτιάχνει? :P

#4   ksta

ksta

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/01/2010 - 08:36

Σε ευχαριστώ JohnHasio!

Βασικά, έχω ξεκινήσει την έκδοση 2.4 . Έχω σκεφτεί αυτά που θέλω να προσθέσω αλλά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ.
Θα έχει όμως νέα στοιχεία και νέες καρτέλες. Ελπίζω να είναι διαθέσιμη σύντομα!

#5   Corinna

Corinna

    iPH User

  • 178 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone SE
  • GameCenter:Zealgr

Δημοσίευση 08/01/2010 - 14:25

Την έχω κατεβάσει εδώ και λίγες μέρες και είναι τέλεια. Περιμένω την αναβάθμιση για να μην χρειάζομαι καμία άλλη εφρμογή για τις γιορτές!
Καλή συνέχεια

#6   GEORGEFLOROS

GEORGEFLOROS

    iPH newbie

  • 9 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/01/2010 - 14:40

Πάρα μα πάρα πολύ καλή εφαρμογή!!!!
Έχω κουραστεί να βλέπω συνεχώς ελληνικές εφαρμογές με εορτές!!
Αυτή εδώ όμως πραγματικά ξεχωρίζει και πρωτοτυπεί!

Ενα μεγάλο μπράβο στον δημιουργό!!!! :D

#7   jimRL

jimRL

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 08/01/2010 - 16:15

Αγόρασα σήμερα την εφαρμογή και η καρτέλλα "Επαφές" δεν υπάρχει.. Μου φαίνεται πολύ περίεργο. Ήταν ένας από τους λόγους που προχώρησα στην αγορά της. Τι μπορεί να συμβαίνει;

#8   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 08/01/2010 - 16:23

Ο developer αναφέρει ότι:

Η περιγραφή που ακολουθεί αφορά την έκδοση 2.3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών στο App Store.

Προφανώς η καρτέλα θα προστεθεί στο update της v2.3
Behind the Scenes...

#9   Alk1S

Alk1S

    iPH Enthousiast

  • 1.098 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Alk1S

Δημοσίευση 08/01/2010 - 17:16

Την χρησιμοποιώ καιρό την εφαρμογή. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Απλά αργεί να ανοίξει λίγο.

#10   jimRL

jimRL

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 08/01/2010 - 17:21

Ο developer αναφέρει ότι:

Η περιγραφή που ακολουθεί αφορά την έκδοση 2.3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών στο App Store.

Προφανώς η καρτέλα θα προστεθεί στο update της v2.3


Έχεις δίκιο ευχαριστώ. Απλά στα screenshots στο App Store φαίνεται η καρτέλλα αυτή γι' αυτό παραξενεύτηκα, καθώς δεν είχα προσέξει και αυτή την επισήμανση του developer.

#11   ksta

ksta

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/01/2010 - 18:33

Καλησπέρα σε όλους.

Φαίνεται ότι τελικά δεν έπρεπε να έχω κάνει αυτό το post πριν βγει ολοκληρωτικά το update στο App Store.

Έπρεπε να εξηγήσω καλύτερα ότι οι εικόνες και η περιγραφή αφορούν την έκδοση 2.3, ωστόσο δεν υπάρχει ανυσηχία. Σε 1-2 μέρες το update θα είναι online.

Επίσης, στο App Store, χωρίς να έχει βγει το update έχουν ανανεώσει τις εικόνες και έτσι παραπλανέται ο κόσμος.

Συγνώμη παιδιά για την παρεξήγηση. Σε 1-2 μέρες θα είμαστε ΟΚ - ελπίζω συντομότερα.


Στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά λόγια.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια προτίμηση για κάποιο feature που θέλει να συμπεριληφθεί σε επόμενη έκδοση, ας το κάνει post εδώ ή ας μου στείλει ένα email.
Μην ξεχνάτε ότι γι αυτό το λόγο είμαστε εδώ οι developers. Να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις σας.

#12   jimRL

jimRL

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 09/01/2010 - 05:46

Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου, ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις και συγχαρητήρια για την εφαρμογή. Πάντα τέτοια :)

#13   ksta

ksta

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/01/2010 - 13:30

Καλησπέρα,

φαίνεται ότι τελικά η Apple καθυστέρησε αρκετά το update της εφαρμογής. Επηρεάστηκα από το γεγονός ότι προηγούμενο update βγήκε μόλις σε 1 ημέρα.

Ζητώ συγγνώμη και αναμένουμε για το update!

Ευχαριστώ.

#14   Aster

Aster

    iPH Addict

  • 733 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 14:31

Δεν υπάρχει πρόβλημα, θα περιμένουμε. :)

#15   jimRL

jimRL

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 12/01/2010 - 14:18

Καλησπέρα! Μια μικρή προσθήκη που σκέφτηκα είναι στην καρτέλλα "Αργίες" ο slider να πηγαίνει αυτόματα στο τρέχον έτος ή να αποθηκεύεται η ρύθμιση που κάναμε τελευταία φορά. Εάν είναι εύκολο φυσικά :)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες