Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* - - - - 2 ψήφοι

Πως να επαναφέρετε εύκολα τις ρυθμίσεις των Tweak σας μετά από re-Jailbreak


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6,834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/10/2015 - 12:05

Attached File  Cydia23.png   24.61KB   45 downloads

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου Jb εργαλείου στο iOS 9, πολλοί χρήστες παρόλο που ήταν ήδη Jailbroken σε προγενέστερη έκδοση, επέλεξαν να μεταπέσουν στην καινούργια και να ξαναστήσουν τα iDevices τους από την αρχή. :(

 

 

 

Επιπλέον, λόγο του ασταθούς όπως αποδεικνύεται νέου εργαλείου, πολλοί φίλοι (εξ)αναγκάστηκαν σε παραπάνω από ένα re-Jailbreak αναζητώντας εκ’ νέου.... την πολυπόθητη σταθερότητα.

 

 

 

Τα παραπάνω ως γνωστό, οδηγούν στον μονόδρομο του restore και στην αναπόφευκτη επανεγκατάσταση όλων των tweaks (from scratch). Αυτό συνεπάγεται χρόνο και υπομονή, όχι τόσο στην εγκατάσταση αλλά στο «στήσιμο» των ρυθμίσεων τους, που πολλές φορές ούτε εμείς οι ίδιοι δεν θυμόμαστε....

 

 

 

Αν εξαιρέσουμε τα tweaks που παίρνουν απουσία στον PreferenceLoader, όλα τα υπόλοιπα απαιτούν αρκετές ρυθμίσεις με αποκορύφωμα αυτά που πραγματεύονται αλλαγές στο UI (βλέπε Springtomize,NoBlur κτλ).

 

 

 

Θα γλιτώναμε λοιπόν αρκετό χαμένο χρόνο αν ανακτούσαμε ολοκληρωτικά και με μια απλή αντικατάσταση αρχείου, τις ρυθμίσεις του αγαπημένου μας tweak.

 

 

 

Οι ρυθμίσεις ενός Tweak συμπυκνώνονται ως επί το πλείστον σε ένα *.plist αρχείο που τεμπελιάζει στην διαδρομή

 

 

 

/var/mobile/Library/Preferences

Attached File  Preferences.png   77.11KB   36 downloads

 

 

 

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να οδηγηθούμε στον εν λόγω φάκελο με έναν file manager, να εντοπίσουμε τα  *.plist που μας ενδιαφέρουν πριν το restore, να τα αποθηκεύσουμε και να τα επαναφέρουμε μετά το re-install των tweaks, φυσικά στην ίδια διαδρομή.

 

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε backup ολόκληρο τον φάκελο Preferences ( και σε πολλά διαφορετικά χρονικά σημεία) και εκ των υστέρων να αξιοποιήσουμε επιλεκτικά το περιεχόμενο του.

 

 

 

Συνήθως η ονομασία του *.plist αρχείου μαρτυρά και τον εγοδότη του. Παρόλα αυτά (και για τους πιο αρχάριους), μπορούμε να εντοπίσουμε ξεχωριστά για κάθε tweak το αρχείο χρησιμοποιώντας το iCleaner Pro:

 

Πατάμε το + κάτω αριστερά, επιλέγουμε Preference files και κάνοντας tap πάνω στο tweak της αρεσκείας σας, αποκαλύπτεται το ακριβές filename (όπως ακριβώς στην φωτό που ακολουθεί)

 

Attached File  iCleaner.png   77.26KB   33 downloads


Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 22/10/2015 - 12:08.

Big things have small beginnings

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6,834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/01/2016 - 12:29

Σε συνέχεια των παραπάνω και εν αναμονή νέου εργαλείου, μπορείτε να αναγκάσετε την συσκευή σας να συμπεριλάβει στο Backup του iTunes, δεδομένα τα οποία δεν περιλαμβάνονται. Μπορείτε μετά από Restore & re-jailbreak να τα επαναφέρετε εύκολα και χωρίς εξάρτηση από Tweaks που περιμένουν να αναβαθμιστούν.

 

Αυτά μπορεί να είναι αρχεία οποιασδήποτε επέκτασης, μεγέθους ή τύπου. Μπορούν να είναι μουσική, documents, συστημικά αρχεία, κτλ.

Οδηγηθείτε μέσω ενός File Manager στην διαδρομή /var/mobile/Library/Preferences/ και δημιουργήστε έναν καινούργιο φάκελο με όποιο όνομα θέλετε.

Αμέσως μετά επισκεφτείτε όποια διαδρομή θέλετε στο σύστημα αρχείων της συσκευής σας και αντιγράψτε στον φάκελο που δημιουργήσατε ότι τραβάει η ψυχή σας....

 

...από τον Document μιας εφαρμογής... μέχρι τα αρχεία που κατεβάσατε κατά καιρούς από Download managers, την λίστα των repo σας, τα θέματα σας, τα iWidget σας, ringtones κτλ

 

Πάρτε backup από iTunes... και ο φάκελος που δημιουργήσατε είναι πλέον ενσωματωμένος.

Πως θα τα επανακτήσετε/διαχειριστείτε;

 

Ανοίξτε το τελευταίο backup με iBackupbot, κάντε κλικ αριστερά πάνω στον φάκελο System Files>Home Domain>Library>Preferences>

 

Τον βλέπετε τον φάκελο σας;;;

 

Επιλέξτε τον και κάντε τον export στο PC  :)


Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 12/01/2016 - 12:31.

Big things have small beginnings




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες