Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Firmware update και Jailbreak


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
25 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Supermod

Supermod

    iPH newbie

  • 48 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 03:38

Γειά σε όλες και όλους, είμαι φρέσκος κάτοχος ενός iphone 3gs 32gb, το έκανα jailbreak και πέρασα "2-3" εφαρμογούλες όλα κομπλέ.....
Ποιο είναι το ερώτημα-σκοπός που ανοίγω topic...; Οπως ξέρουμε όλοι στις 27 του μήνα πρόκειτε να κυκλοφορίσει το νέο firmware v4.0 του iphone, και σκέφτομαι:"όταν εκανα jailbreak είχα firmware 3.1.2(και θεωρούταν απαίτηση για να πετυχει η διαδικασία), τώρα που αλλάζει το firmware(εαν κανω update) χάνεται το jailbreak, συνεπώς όλα τα πλεονεκτηματα του,-ήτη θα πρέπει να περιμένω για καινούρια εφαρμογή από devteam η geohot- ή συνεχίζει η λειτουργεία του απροβλημάτιστα?" Διάβασα ότι θα υποστιρίζεται πλεον multitasking(πράγμα που θεώρησα ως σοβαρό μειωνέκτημα-και το κλειδωμένο bluetooth-πράγματα χρήσιμα τα οποία πολυ κατώτερα κινιτα το υποστήριζαν) και είμαι πολυ "ψημένος" για update.....Τέλος,επειδή πρώτη φορά έχω iphone στα χέρια μου θα ήθελα να μου πει κάποιος εαν είναι εύκολο, τι δυνατότητες μπορώ να προσθέσω στο πλέον pc-κινητό μου τώρα που το έκανα jailbreak-τι ΔΕΝ μπορούσα να κανω πριν, πραγματα ουσίας κατα τη γνώμη σας-

Παρακαλώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος κάπου.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   fuzzy

fuzzy

    iPH Addict

  • 725 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/01/2010 - 09:31

το jailbreak είναι firmware specific, δλδ με το που θα αναβαθμίσεις στην επόμενη έκδοση θα χαθεί και θα πρέπει να περιμένεις να το βγάλει κάποιος χακεράς πάλι για την νεα έκδοση.

Τελευταία επεξεργασία από: fuzzy, 21/01/2010 - 09:31


#3   minakiii

minakiii

    iPH Addict

  • 814 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 21/01/2010 - 09:38

απο που εμαθες πως στις 27 του μηνα θα βγει η OS4.0

#4   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 10:48

Τόσα ποστ έχουν αναρτηθεί μέσα στο IPH για το ΟS 4.Εσυ δεν έχεις δει τίποτα? :P

#5   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 21/01/2010 - 10:56

To ποστ είναι τελείως άκυρο. Κατ'αρχάς δημιουργεί σύγχηση όσο αφορά και στο OS4 και στο JB. Όταν βγεί το OS4 ένα googlάρισμα ή ένα search στο forum θα βγάλει τους χρήστες εδώ. Και μετά? Ή ακόμα χειρότερα κάποιος noob μπορεί να μην καταλάβει, να νομίζει πως υπάρχει jb στο 4 να κάνει το update και να πάρει ξέρετε τι.
Το θέμα είναι απλό αν κάποιο μέλος κάνει update στο 4 μόλις βγεί είναι άξιο της μοίρας του και το λέω με την έννοια του τί έγινε με το 3.1.2 το 3.0 κλπ. Τελεία και πάυλα. Αν θες jb περιμένεις να βγεί για το firmware που σε καίει και μετά κάνεις upgrade.

#6   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 11:01

Αν και είναι σωστά αυτά που λες,τα θέτεις εντελώς λάθος πιστεύω.Ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλά νέα μέλη τα οποία πήραν το iphone τους κατευθείαν στην 3.1.2 οπότε βρήκαν και έτοιμο το jb :huh: Βασικά και εγώ είμαι ένας από αυτούς(ασχέτως ότι ήξερα από πριν τι παίζει με το λογισμικό),οπότε πιστεύω δεν είναι θέμα "noob" ή "μη noob" αλλά θέμα "νέου" και "παλιού"

#7   fuzzy

fuzzy

    iPH Addict

  • 725 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/01/2010 - 11:27

noob = νέος :lol:

#8   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 21/01/2010 - 11:32

Διάβασες τα topic για το jailbreak? Είδες τι τράβηξαν οι χρήστες που "κατά λάθος" αναβάθμισαν σε 3.1.2 πρωτού βγεί το jb? Ή απλά, το έψαξες πριν αγοράσεις ή απλά είδες τον ντόρο που γίνεται και το αγόρασες?

Αν το έψαξες, είσαι απλά ένα νέο μέλος, αν δεν τα έκανες αυτά πριν πάρεις το iphone είσαι noob και δεν το λέω υποτιμητικά. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την τεχνολογία και παίρνουν informed decissions για το τι θα αγοράσουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν ασχολούνται, έχουν άλλα ενδιαφέροντα βρε αδελφέ στην τελική, οπότε γιατί να δημιουργούμε σύγχηση ενώ καλά καλά δεν ξέρουμε αν υπάρχει OS 4? Πολλοί πελαγώνουν απλά και μόνο διαβάζοντας τον οδηγό για νέους χρήστες, ποιος ο λόγος να δημιουργούμε topics με ζητήματα που ενδέχεται να προκείψουν στο μακρινό μέλλον?

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ενδιαφέροντως για το OS4. Όσοι δεν είναι jailbroken που απλά τους νοιάζει το release date και όσοι είναι jb και το μόνο που τους νοιάζει είναι να παραμείνουν έτσι. Η γνώμη μου είναι πως η ενημέρωση πανω στο OS 4 και την πιθανότητα ύπαρξής του και του release date πρέπει να ακολουθήσουν αυτούς τους άξoνες. Ενημερωτικά για όσους θέλουν το upgrade και προληπτικά για όσους δεν το θέλουν. Αυτός είναι και ο λόγος που το ξεκαθάρισα και θα το ξανα πω. Αν θέλετε jb και βγεί το OS4 ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ. Και για να το προχωρίσω, στην παρούσα φάση το μόνο που θα έπρεπε να σας απασχολεί με το OS4 είναι πως κλέινετε το automatic update του iTunes.

Τελευταία επεξεργασία από: ktzaf, 21/01/2010 - 11:33


#9   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 12:02

Οπως είπα και πριν συμφωνώ με τα δεδομένα σου,το μόνο σου λάθος κατ'εμέ είναι να χαρακτηρίζεις τους νέους χρήστες noobs το οποίο και ως όρος μόνο,είναι υποτιμητικός.Επειτα όπως και στην αναβάθμιση από 3 σε 3.1 κάποιοι έπαθαν για να μάθουν κάποιοι άλλοι :)
Υ.Γ : noob = άσχετος
newbie = νέος
Για τον φίλτατο fuzzy :)

"Το noob ή n00b άρχισε να χρησιμοποιείται ως ένας όρος στην «αργκό» του διαδικτύου, για τους νέους χρήστες του online gaming. Οι προχωρημένοι - καλοί παίχτες, αποκαλούσαν noob τον παίκτη που δεν ήξερε ή που έκανε κάποιο λάθος και έφερνε την ομάδα σε κίνδυνο. Πάντα όμως, αποτελούσε ένα επικριτικό τίτλο." Από wikipedia όσο άκυρη και αν είναι η πηγή :)

Τελευταία επεξεργασία από: damgr, 21/01/2010 - 12:06


#10   XCoNaN

XCoNaN

    iPH Enthousiast

  • 383 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 21/01/2010 - 12:29

Χωρίς να παρεξηγηθεί ο νέος!
Θα πρότεινα το post να διαγραφή η αν αλλάξει ο τίτλος του!

#11   fuzzy

fuzzy

    iPH Addict

  • 725 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/01/2010 - 12:31

εγώ τουλάχιστον δεν το είπα υποτιμιτικά, και εγώ noob ήμουν 3 χρόνια πρίν που πήρα το 2g. :blush:

#12   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 13:29

Γιατί να διαγραφεί ή να αλλάξει? Το παιδί-user ζητάει βοήθεια και όποιος θέλει βοηθάει.Εμείς ξεφύγαμε λίγο από το θέμα :P

Supermod θα μπορούσες να βάλεις backgrounder για να μην χρειάζεται να ανοιγο-κλείνεις εφαρμογές όταν θες να πας από την μία εφαρμογή στην άλλη.SBSettings για να διαχειρίζεσαι την RAM σου κλείνοντας από εκεί διάφορες εφαρμογές που τρέχουν στο background(κλείνει και εφαρμογές του backgrounder) αλλά και για να κάνεις και κανένα respring για defrug.Από αισθητικής άποψης μπορείς να βάλεις το Winterboard και να κατεβάσεις θέματα ή να αλλάξεις εικονίδια στο "slide to unlock" ή ακόμα και να βάλεις μια φωτό που θες για background.Από εκεί και πέρα,ψάχνοντας στο cydia όλο και κάτι θα βρεις που θα σ'αρέσει

Υ.Γ : Το πρώτο σκέλος της ερώτησης το απάντησε πολύ σωστά ο fuzzy από την πρώτη κιόλας στιγμή :D

Τελευταία επεξεργασία από: damgr, 21/01/2010 - 13:33


#13   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/01/2010 - 14:48

Επιπλέον κάτι το οποίο δεν έχει αναφέρει κανείς απ' ότι είδα είναι οτι στις 27 θα ανακοινωθεί και παρουσιαστεί η 4.0. Η πιθανότητα να κυκλοφορήσει εκείνη την ημερομηνία είναι μικρή έως πολύ μικρή...

#14   Supermod

Supermod

    iPH newbie

  • 48 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 18:16

Αρχικα σας ευχαριστω ολους(ακομα και αυτους που λιγο η πολυ με μειωνουν) για την αμεση ανταποκριση(δε το περιμενα).
Στο iphonehellas δεν ειμαστε; Εδω το ειδα οτι θα βγει νεο os, στην home page το εχουν βαλει...
Δευτερον ειμαι και noob και οτι αλλο θελετε το ειπα και στην αρχη οτι ειμαι φρεσκος κατοχος(δε σκεφτομαι να παρω εχω ηδη)
Τριτον ζηταω συγνωμη εαν ειναι ακυρο το topic και σπαταλησα το χρονο σας αλλα κανενας δεν ηταν-ειναι υποχρεωμενος
να γραψει(για οσους δε συμπαθησαν το topic)και συνεπως ζηταω απο τους expert που δε θελουν να βοηθησουν να μη γραφουν καθολου.
Τεταρτον εαν υπαρχουν ηδη καπου απαντησεις στα ερωτηματα μου, ακομα και εσεις expert θα ηταν πολυ πιο χρησιμο και θα αξιοποιουσατε καλυτερα τις γνωσεις και το χρονο σας εαν απλα μου λεγατε που να κοιταξω αντι να με μειωνετε.
Τωρα επειδη προτιμω να μετονομασω το topic απο την οριστικη διαγραφη του καθως μπορω να μαθω 5 πραγματα απο τους καλοπροαιρετους ρωταω εσας ως καινουριος τι ονομα θελετε να του βαλω;(εαν φυσικα επιμενετε ση διαγραφη του δεν εχω παλι κανενα προβλημα).

Και παλι σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ για την προθυμια σας και τις πληροφοριες που μου δωσατε.

#15   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/01/2010 - 19:09

Να μην αλλάξεις τπτ! Ο τίτλος εκφράζει απόλυτα το θέμα του ποστ και τις απορίες που έθεσες...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες