Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* - - - - 1 ψήφοι

Ebay και αγορες εκτος ευρωπης-τελωνειο!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
18 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   efib

efib

    iPH Elite Poster

  • 2.944 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 08/05/2018 - 00:10

Μπορώ κάπως να το υπολογίσω;;
(Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά δεν μπόρεσα.)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


Αν θυμαμαι καλα ειναι 24% επι του συνολικού ποσού (αξία προϊόντος+μεταφορικά)+ 10€. Μετα, αν ειναι πανω απο 45€ εχει καποια έξτρα. Google it γιατι δεν θυμαμαι καλα. Αυτα σε περίπτωση που στο στείλει με USPS, και καλυτερα priority, ετσι ώστε να παραδοθεί με ΕΛΤΑ. Αν τα στείλει με ups/fedex/dhl εχει άλλες χρεώσεις που ειναι πιο υψηλές. Ισως εχω μηνύματα γεμάτα για αυτο δεν μπορεις. Θα διαγράψω, οποτε αν θες κατι αλλο στειλε.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Teirecias

Teirecias

    iPH newbie

  • 6 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 20/05/2018 - 18:34

Λοιπον συνφορουμιτες

 

ειμαι  "αρχαιο" μελος στο ΕΒΑΥ και στο Alibaba.

Οταν αγοραζετε απο ΕΒΑΥ και πληρωσετε με το λεγομενο Ebay's Global Shipping System ουσιαστικα προπληρωνετε τους οποιους δασμους (που θα προεκυπταν στο Ελληνικο Τελωνειο) στην χωρα αποστολης του αντικειμενου.

Οπως βλεπετε στο παρακατω αντικειμενο:

 
  th_832114453_ebay_122_684lo.jpg
     

Παραδειγμα: αγορασα 3 μεταχειρισμενα λαπακια (laptops) απο Αμερικη και πληρωσα με το Global Shipping System ποσα αναλογα με την τελικη τιμη αγορας.

Aυτο το συστημα αποστολης δεν εξασφαλιζει το ποια μεταφορικη εταιρεια που θα κανει την παραδοση. (δεν σας απασχολει καθολου)

Σε 2 περιπτωσεις μου παρεδωσαν τα δεματα απο την DHL (ασχετως που ειχαν αποσταλει απο Αμερικη) και μια φορα μου το παρεδωσε η UPS.

Και στις 2 περιπτωσεις ελαβα τηλεφωνα και απο τις 2 εταιρειες που ενημερωθηκα οτι προκειται να μου παραδωθουν δεματα για τα οποια δεν επιβαρυνομαι με κανενα δασμο.

Η 2η περιπτωση ειναι να αγορασετε απο πωλητη της Αμερικης που δεν εχει αποστολη μεσω Global Shipping System και να του ζητησετε (εαν δεν το εχει προεπιλογη), να σας στειλει το δεμα μεσω των Αμερικανικων "ΕΛΤΑ" = USPS.  Σε αυτη την περιπτωση εαν ειναι δεμα κατω απο 2 κιλα (4.4 λιμπρες) ερχεται ως "επιστολικο" ταχυδρομειο και ειναι πολυ πιθανον να μην σταματησει καν στο Τελωνειο (το γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια και απο αυτα που μου εχουν πει στο Ταχυδρομειο). Σε περιπτωση που σταματησει στο Τελωνειο, τοτε εκτελωνιζεται απο Δημοσιο εκτελωνιστη και ερχεται στο ταχυδρομειο της περιοχης σας μαζι με ενα χαρτι που γραφει ποσα πρεπει να πληρωσετε για να το παραλαβετε. (συνηθως ειναι το 30% - 40% της αξιας του εμπορευματος ).

 

Συμπερασματικα σας συστηνω να χρησιμοποιειτε ΠΑΝΤΑ το  Ebay's Global Shipping System.

 

Παμε στο Alibaba τωρα. (ή σε αγορες που γινονται απο Κινα γενικοτερα)

Να προτιματε να ζητατε απο τους Κινεζους πωλητες να σας στελνουν τα δεματα μεσω EMS (ειναι το Κινεζικο Εθνικο Ταχυδρομειο), αυτο σημαινει οτι οταν μπει στην Ελλαδα, υπευθυνος για το δεμα ειναι ο ΕΛΤΑ. Μην αφησετε να σας στειλουν ΠΟΤΕ δεμα μεσω DHL ή FedEx απο Κινα.

Εχω παραδειγμα που αγορασα μικροαντικειμενα αξιας 60$ (δολλαριων) και μου ζητησε η DHL 60 Ευρω για εκτελωνισμο και δασμους κι επειδη δεν μπορεσαν να με βρουν στο τηλεφωνο την 1η μερα που μπηκε το δεμα στην Ελλαδα,  μου ζητησαν κι αλλα 20 Ευρω για φυλαξη στις αποθηκες τους για 1 ημερα...!!!

 

Και κατι τελευταιο..

πληρωνετε ΠΑΝΤΑ & ΜΟΝΟ  με PayPal.

(ειναι ο πλεον ασφαλης τροπος πληρωμης γιατι ακομα κι αν ο πωλητης ειναι απατεωνας {σπανιο} σας αποζημιωνει το PayPal για ποσα μεχρι 1500 Ευρω - το δεχονται για πληρωμες, πλεον, και ολοι οι Κινεζοι κατασκευαστες - μεσα απο το Alibaba ).

 



#18   stifler

stifler

    iPH Addict

  • 772 μηνύματα
  • Twitter:@stiflerakos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:MrJail

Δημοσίευση 10/08/2018 - 14:37

Παιδια αγορασα 2 iphone 4s καινουρια απο ebay. Το ενα απο Αγγλια και το αλλο απο Αυστραλια.Ξεκλειδωτα και τα 2.

Χοντρικα μου στοιχησε απο 100 ευρω το κομματι.

Δεν υπηρχε κατι σαν το global shipping στην περιγραφη. Ερχονται με απλο ταχυδρομειο χωρις δυνατοτητα tracking. Eμπιστοι και με εξιολογησεις οι πωλητες.

Τωρα εγω ομως αναρωτιεμαι κατι που δεν ειχα σκεφτει. Θα πληρωσω τελωνειο ? Αν ναι για τι ποσο μιλαμε και πως θα ειδοποιηθω γι αυτο?? Ερχεται καποια ειδοποιηση??

Ο λογος που δεν τα πηρα απο Ελλαδα ειναι διοτι δεν τα βρηκα πουθενα...


Τελευταία επεξεργασία από: stifler, 10/08/2018 - 14:38


#19   michkal91

michkal91

    iPH Elite Poster

  • 2.335 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 10/08/2018 - 15:16

Από Αγγλία σίγουρα δε θα πληρώσεις.

Τώρα από Αυστραλία είναι πολύ πιθανό




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες