Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Απόρρητο και Υπηρεσίες Τοποθεσίας στο iOS: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 18/04/2016 - 17:24

Έλεγχος απορρήτου

 

Ο έλεγχος απορρήτου στο iOS 8 και iOS 9 σας επιτρέπει να ελέγχετε τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει στη συσκευή iOS. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιτρέψετε σε μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιεί την κάμερά σας, ώστε να μπορείτε να τραβάτε και να ανεβάζετε φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να παραχωρείτε πρόσβαση στις επαφές σας, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν οι εφαρμογές μηνυμάτων τους φίλους σας που χρησιμοποιούν ήδη την ίδια εφαρμογή.

 

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, από το μενού Ρυθμίσεις > Απόρρητο. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο δεδομένων από αυτήν τη λίστα για να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν ζητήσει την άδειά σας για χρήση αυτών των δεδομένων. Σε αυτήν τη λίστα θα εμφανίζονται μόνο εφαρμογές που έχουν ζητήσει την άδειά σας για χρήση των δεδομένων σας. Μπορείτε να παραχωρείτε ή να αποσύρετε την άδειά σας για οποιαδήποτε εφαρμογή έχει ζητήσει πρόσβαση στα δεδομένα. Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας μόνο αν έχετε δώσει την άδειά σας.


iphone6-ios9-settings-privacy-motion-fit

 

Αν επιτρέψετε σε εφαρμογές ή ιστότοπους τρίτων να χρησιμοποιούν τα δεδομένα ή την τρέχουσα τοποθεσία σας, δεσμεύεστε από τους όρους, τις πολιτικές απορρήτου και τις πρακτικές τους. Συνιστάται να ελέγχετε τους όρους, τις πολιτικές απορρήτου και τις πρακτικές αυτών των εφαρμογών και των ιστότοπων, για να γνωρίζετε πώς χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας και άλλες πληροφορίες. Η διαχείριση των πληροφοριών που συλλέγει η Apple γίνεται με βάση την Πολιτική απορρήτου της Apple.

 

 

Πώς χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες τοποθεσίας οι συσκευές iOS

 

Μετά από δική σας έγκριση, οι Υπηρεσίες τοποθεσίας επιτρέπουν σε διάφορες εφαρμογές και ιστότοπους (όπως οι Χάρτες, η Κάμερα, ο Καιρός και άλλες εφαρμογές) να χρησιμοποιούν πληροφορίες από κινητά δίκτυα (1), δίκτυα Wi-Fi (2), GPS (3) και Bluetooth (4), για να εντοπίζουν κατά προσέγγιση την τοποθεσία σας (5).
Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία και τις πρόσφατες αναζητήσεις σας για να σας βοηθήσει να βρείτε καφετέριες, θέατρα και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση. Μια άλλη εφαρμογή ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τοποθεσίας σας για να παρουσιάσει μια λίστα δημοφιλών εφαρμογών στη γύρω περιοχή. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στη συσκευή σας και να δώσετε τη συγκατάθεσή σας σε κάθε εφαρμογή ή ιστότοπο, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τοποθεσίας σας. 

Στο iOS 8 και iOS 9, αν απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας και έπειτα χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία απώλειας της Εύρεσης iPhone, η συσκευή σας θα ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για όσο χρονικό διάστημα η συσκευή θα βρίσκεται σε λειτουργία απώλειας. Όταν απενεργοποιείτε τη Λειτουργία απώλειας, οι Yπηρεσίες τοποθεσίας θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

 -- -- -- -- -- --

(1). iPad (μοντέλα Wi-Fi + Cellular): Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα κινητού δικτύου είναι ενεργοποιημένα στο μενού Ρυθμίσεις > Δεδομένα > Δεδομένα, ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα δεδομένων κινητού δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή σας θα μπορεί να ρυθμίζεται με περισσότερη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες ώρας και τοποθεσίας από το δίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να είναι απαραίτητη η απενεργοποίηση του PIN της κάρτας SIM.
(2). Οι συσκευές iOS που πωλούνται στην Κίνα ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον όρο "Wireless LAN (WLAN)" αντί για "Wi-Fi". Δεν υποστηρίζουν όλα τα μοντέλα iPhone που πωλούνται στην Κίνα το WLAN.
(3). Το GPS είναι διαθέσιμο σε συσκευές iPhone και στα μοντέλα iPad Wi-Fi + Cellular.
(4). Η δικτύωση Bluetooth αλληλεπιδρά με τα iBeacons με στόχο τη δημιουργία και την παρακολούθηση περιοχών που δημοσιοποιούν συγκεκριμένες πληροφορίες ταυτοποίησης.
(5). Οι συσκευές iOS που δεν διαθέτουν σύνδεση κινητού δικτύου χρησιμοποιούν μόνο τα δίκτυα Wi-Fi για τις Υπηρεσίες τοποθεσίας (αν υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi). Ορισμένες εφαρμογές άλλων κατασκευαστών βασίζονται σε σύνδεση Wi-Fi για την παρακολούθηση περιοχών. Αν μια συσκευή είναι κλειδωμένη με συνθηματικό, αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη ή ανακριβής.
 

 

Πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια του εντοπισμού τοποθεσίας

 

Ανάλογα με τη συσκευή σας και τις διαθέσιμες υπηρεσίες, οι Yπηρεσίες τοποθεσίας χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό δικτύου κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi, Bluetooth και GPS για να εντοπίσουν την τοποθεσία σας. Αν η τοποθεσία σας δεν βρίσκεται εντός του πεδίου ορατότητας των δορυφόρων GPS, η συσκευή σας μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία σας, κάνοντας χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi, τοποθεσιών κεραιών κινητής τηλεφωνίας ή iBeacons.

 

Οι εφαρμογές που εμφανίζουν την τοποθεσία σας στην οθόνη, όπως οι Χάρτες, εμφανίζουν την τρέχουσα θέση σας (κατά προσέγγιση) με ένα μπλε σημάδι. Αν δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός της τοποθεσίας σας με ακρίβεια, θα εμφανίζεται ένας μπλε κύκλος γύρω από το σημάδι. Το μέγεθος του κύκλου υποδεικνύει το βαθμό ακρίβειας με τον οποίο μπορεί να προσδιοριστεί η τοποθεσία σας. Όσο μικρότερος είναι ο κύκλος, τόσο πιο ακριβής είναι ο εντοπισμός.
Όταν οι Yπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργές, εμφανίζεται ένα μαύρο ή λευκό εικονίδιο βέλους στη γραμμή κατάστασης.

 

Οι Χάρτες, οι οδηγίες κατεύθυνσης και οι εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία σας εξαρτώνται από τις υπηρεσίες δεδομένων. Αυτές οι υπηρεσίες δεδομένων υπόκεινται σε αλλαγές και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις γεωγραφικές τοποθεσίες. Κατά συνέπεια, ορισμένα στοιχεία όπως χάρτες, οδηγίες κατεύθυνσης ή πληροφορίες τοποθεσίας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα, ακριβή ή πλήρη. Να συγκρίνετε πάντα τις πληροφορίες που σας δίνει η συσκευή σας με το περιβάλλον σας και, σε περίπτωση διαφορών, ακολουθήστε τις δημόσιες πινακίδες.
 

 

Παραχώρηση άδειας σε εφαρμογές για τη χρήση της τοποθεσίας σας

 

Την πρώτη φορά που κάποια εφαρμογή θα προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες τοποθεσίας σας, ακόμη και αν αυτή η εργασία γίνεται στο παρασκήνιο, θα ζητήσει την άδειά σας. Θα ενημερωθείτε για την εφαρμογή που ζητά άδεια για χρήση της τοποθεσίας σας και ο δημιουργός της εφαρμογής ενδέχεται να προσθέσει επιπλέον πληροφορίες που εξηγούν πιο αναλυτικά πώς η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας.

 

iphone6-ios9-weather-app-location-sharin

 

Ορισμένες εφαρμογές θα ζητήσουν άδεια χρήσης της τοποθεσίας σας, μόνο για το διάστημα που χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Μια εφαρμογή θεωρείται "σε χρήση" όταν τη χρησιμοποιείτε ενεργά στο προσκήνιο ή όταν βρίσκεται στο παρασκήνιο, κάτι το οποίο υποδεικνύεται στη γραμμή κατάστασης.

 

Άλλες εφαρμογές θα ζητήσουν άδεια χρήσης της τοποθεσίας σας, ακόμα και για τα διαστήματα που η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται. Όταν επιτρέπετε σε μια εφαρμογή να χρησιμοποιεί πάντα την τοποθεσία σας, το iOS θα σας υπενθυμίσει τις εφαρμογές που έχουν αυτό το δικαίωμα, όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιήσει την τοποθεσία σας στο παρασκήνιο.
 

 

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των Υπηρεσιών τοποθεσίας

 

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, επιλέγοντας Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας κατά τη διάρκεια του Βοηθού διαμόρφωσης ή αργότερα από τη ρύθμιση "Υπηρεσίες τοποθεσίας". Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεμονωμένα τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες συστήματος που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των Υπηρεσιών τοποθεσίας. 

 

Όταν οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, οι εφαρμογές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των επιδόσεων διάφορων εφαρμογών της Apple και άλλων κατασκευαστών.

 

iphone6-ios9-settings-privacy-577x1024.j

 

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας.

 

 

iphone6-ios9-settings-privacy-location-s

 

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Υπηρεσίες συστήματος.

 

 

Όταν ενεργοποιείτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας, ενεργοποιούνται και οι υπηρεσίες συστήματος που βασίζονται στα δεδομένα τοποθεσίας, όπως είναι οι εξής:

  • Κίνηση: Αν κινείστε στο περιβάλλον σας (αν επιβαίνετε σε ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα), η συσκευή iOS θα στέλνει περιοδικά τοποθεσίες GPS και πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητά σας με ανώνυμο και κρυπτογραφημένο τρόπο στην Apple. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση μιας δημόσιας βάσης δεδομένων κίνησης στους δρόμους, η οποία αντλεί δεδομένα από τους χρήστες.
  • Δημοφιλή κοντά μου: Η συσκευή iOS θα στέλνει περιοδικά στην Apple, με ανώνυμο και κρυπτογραφημένο τρόπο, τοποθεσίες όπου έχετε αγοράσει ή χρησιμοποιήσει εφαρμογές για τη βελτίωση μιας δημόσιας βάσης δεδομένων, η οποία αντλεί δεδομένα από τους χρήστες. Αυτή η βάση δεδομένων ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή γεωγραφικά σχετικών εφαρμογών και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Συχνές τοποθεσίες: Για να μάθει τις τοποθεσίες που είναι σημαντικές για εσάς, η συσκευή iOS παρακολουθεί τα μέρη που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα, καθώς και τη χρονική στιγμή και τη συχνότητα των επισκέψεών σας. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή σας και δεν αποστέλλονται στην Apple χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, όπως είναι η δρομολόγηση με πρόβλεψη κίνησης.
  • iAd βάσει τοποθεσίας: Το iPhone σας θα στέλνει την τοποθεσία σας, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας και της κατεύθυνσης μετακίνησης στην Apple, ώστε να σας παρέχονται γεωγραφικά σχετικές διαφημίσεις iAd.
  • Προτάσεις Spotlight: Κατά τη χρήση του Spotlight ή των Προτάσεων Spotlight στο Safari, η τοποθεσία της συσκευής iOS τη στιγμή που υποβάλετε ένα ερώτημα αναζήτησης στο Spotlight ή το Safari θα αποστέλλεται στην Apple για να γίνονται πιο σχετικές οι Προτάσεις Spotlight, αλλά και για τη βελτίωση άλλων προϊόντων και υπηρεσιών της Apple. Αν απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για τις Προτάσεις Spotlight, η ακριβής τοποθεσία σας δεν θα αποστέλλεται στην Apple. Για την παροχή σχετικών προτάσεων αναζήτησης, η Apple μπορεί να χρησιμοποιεί τη διεύθυνση IP της σύνδεσής σας στο Internet για την εκτίμηση κατά προσέγγιση της τοποθεσίας σας αντιστοιχίζοντας αυτήν τη διεύθυνση με μια γεωγραφική περιοχή.
  • Ειδοποιήσεις βάσει τοποθεσίας: Η συσκευή iOS θα χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να σας παρέχει γεωγραφικά σχετικές ειδοποιήσεις, όπως μια υπόμνηση να καλέσετε κάποιον όταν φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή πότε πρέπει να αποχωρήσετε για το επόμενο ραντεβού σας βάσει της τρέχουσας τοποθεσίας σας.
  • Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου: Μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε προσωρινά ή μόνιμα την τρέχουσα τοποθεσία σας με άλλους, μέσα από συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως είναι τα Μηνύματα ή η Εύρεση φίλων.

Τα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέγει η Apple από τους χρήστες δεν επιτρέπουν την ταυτοποίησή τους.

 

 

Σχετικά με την τοποθεσία σας κατά τη διάρκεια κλήσεων έκτακτης ανάγκης

 

Για την προστασία σας, οι πληροφορίες τοποθεσίας στη συσκευή σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα από το αν έχετε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

 

Για την προστασία του απόρρητού σας, οι πληροφορίες τοποθεσίας είναι διαθέσιμες μόνο στην περίπτωση μιας κλήσης έκτακτης ανάγκης. Η συσκευή σας θα υποδεικνύει πάντα ότι βρίσκεται σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης κατά την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας.
 

 

Επαναφορά ή απενεργοποίηση υπηρεσιών τοποθεσίας

 

Οι προειδοποιήσεις τοποθεσίας είναι αιτήματα εφαρμογών (όπως είναι η Κάμερα, η Πυξίδα και οι Χάρτες, καθώς και εφαρμογές άλλων κατασκευαστών που βασίζονται στην τοποθεσία) για χρήση των υπηρεσιών τοποθεσίας κατά τη λειτουργία τους. Την πρώτη φορά που θα χρειαστεί μια εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών τοποθεσίας, θα ζητήσει την άδειά σας. 

 

Αν πατήσετε "Να επιτρέπεται", η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει τις Υπηρεσίες τοποθεσίας ανάλογα με τις ανάγκες της. Αν πατήσετε "Να μην επιτρέπεται", η εφαρμογή δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών τοποθεσίας. Οι εφαρμογές δεν θα χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας χωρίς να ζητήσουν και να λάβουν την άδειά σας.

 

iphone6-ios9-weather-app-location-sharin

 

Αν θέλετε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις τοποθεσίας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά και πατήστε "Τοποθεσία και απόρρητο". Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά των ρυθμίσεων τοποθεσίας και απορρήτου, οι εφαρμογές θα πάψουν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας μέχρι να δώσετε την άδειά σας.
 

 

Βελτίωση της ακρίβειας του GPS

 

Η ακρίβεια του GPS διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των ορατών δορυφόρων GPS. Ο εντοπισμός όλων των ορατών δορυφόρων μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, ενώ η ακρίβεια θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για να βελτιώσετε την ακρίβεια του GPS, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:

  • Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ημερομηνία και ώρα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει σωστά την ημερομηνία, την ώρα και τη ζώνη ώρας στη συσκευή. Αν είναι δυνατόν, ενεργοποιήστε την Αυτόματη ρύθμιση.
    Σημαντικό: Αν οι ρυθμίσεις του υπολογιστή σας δεν είναι σωστές, ενδέχεται να συγχρονιστούν με τη συσκευή σας και να αλλάξουν και τις δικές της ρυθμίσεις. Ελέγξτε την ημερομηνία, την ώρα και τη ζώνη ώρας σε όλους τους υπολογιστές που συγχρονίζονται με τη συσκευή σας.
  • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σύνδεση δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υποβοηθούμενο GPS (A-GPS) της συσκευής για να εντοπίσετε πιο γρήγορα τους ορατούς δορυφόρους GPS, ενώ παράλληλα θα εμφανίζονται κάποιες αρχικές πληροφορίες τοποθεσίας μέσω των δικτύων Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας.
    Τα Microcells (αλλιώς γνωστά ως Femtocells) δεν υποστηρίζονται από τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  • Φροντίστε ώστε να έχετε οπτική επαφή με τον ορίζοντα σε πολλές κατευθύνσεις. Έχετε υπόψη σας ότι οι τοίχοι, οι οροφές των οχημάτων, τα ψηλά κτήρια, τα βουνά και άλλα εμπόδια ενδέχεται να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό από τους δορυφόρους GPS. Αν συμβεί αυτό, η συσκευή σας θα χρησιμοποιήσει αυτόματα δίκτυα Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσει την τοποθεσία σας, μέχρι να αποκατασταθεί η επαφή με τους δορυφόρους GPS.

 

 

Υπηρεσίες τοποθεσίας μέσω δημοσίων δικτύων Wi-Fi και δικτύων κινητής τηλεφωνίας

 

Αν οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες, η συσκευή σας θα στέλνει περιοδικά στην Apple γεωγραφικές πληροφορίες για τα hotspot Wi-Fi και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στην περιοχή σας. 

 

Αυτές οι πληροφορίες εμπλουτίζουν τη βάση δεδομένων της Apple με τοποθεσίες hotspot Wi-Fi και κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αν ταξιδεύετε (αν επιβαίνετε, για παράδειγμα, σε ένα αυτοκίνητο) και οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες, οι συσκευές iOS με δυνατότητα GPS θα στέλνουν περιοδικά τοποθεσίες GPS και πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα της διαδρομής στην Apple για τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων της Apple για την κίνηση στους δρόμους.

 

Τα μαζικά δεδομένα που συλλέγει η Apple από τους χρήστες είναι ανώνυμα και κρυπτογραφημένα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας ταυτοποιήσουν προσωπικά.


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   sakis697

sakis697

    iPH Hero

  • 3.909 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 18/04/2016 - 18:56

Εγω ναι σε ολα! Ουτε ενα δεν ειναι κλειστο!  :lol:


Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες