Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple: Πατεντάρει νέους αισθητήρες Touch ID ενσωματωμένους στην οθόνη


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   whoose

whoose

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 01/06/2016 - 21:29

Συνημμένο αρχείο  Touch-ID-in-display.png   79,04KB   27 λήψεις

 

Η πραγματοποίηση της δημιουργίας ενός iPhone χωρίς bezels, λέγεται ότι φθάνει ένα βήμα πιο κοντά στη πραγματικότητα, αφού η Apple προέβη πρόσφατα στην κατοχύρωση πατέντας για έναν νέο αισθητήρα Touch ID, ο οποίος θα ενσωματώνεται μέσα σε οθόνη. Μια από τις εφευρέσεις που περιγράφονται στην πατέντα, χρησιμοποιεί τεχνολογίες ultrasonic απεικόνισης, μια μέθοδος, που λέγεται ότι θα είναι ακόμη καλύτερη από την αντίστοιχη που χρησιμοποιούν τα σημερινά scanners.

 

Έχουμε δει πολλά concept μελλοντικών σχεδιασμών του iPhone μέχρι σήμερα, τα οποία προωθούν τα μικρά bazels που περιβάλλουν την οθόνη τύπου Retina και ενσωματώνουν το Touch ID στο εσωτερικό αυτής. Άλλες εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει transparent scanners που επιτελούν αυτή τη διαδικασία, αλλά η Apple από την μεριά της έχει αναπτύξει τα δικά της.Η εταιρεία περιγράφει μια σειρά διαφορετικών αισθητήρων, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται σήμερα, οπτικών αισθητήρων αλλά και ultrasonic αισθητήρων. Ωστόσο όμως αυτό που τονίζει είναι ότι οι σημερινοί αισθητήρες δεν είναι εντελώς ακριβείς στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί.

 

Ο αισθητήρας που περιγράφει η πατέντα είναι νέος και οι επιδόσεις του δεν είναι τόσο δοκιμασμένες σε πλήθος καταστάσεων, αλλά τα αρχικά αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και η τεχνολογία μοιάζει να υπόσχεται πολλά. Με την τοποθέτησή του στο εσωτερικό της οθόνης, η Apple λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς δεν θα χρειάζεται να αφήνει τόσο μεγάλα bazels στις συσκευές της. Θα μπορέσει δηλαδή να δημιουργήσει μελλοντικά iPhone και iPads τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες, απλά με την σμίκρυνση των bazels.

 

Ωστόσο πριν εγκαταλείψει οριστικά τα bazels, θα πρέπει να βρει τρόπο να ενσωματώσει την FaceTime camera και το ηχείο στην οθόνη. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατες φήμες ήθελαν την εταιρεία να εγκαταλείπει το φυσικό πλήκτρο Home, αρχής γενομένης από το φετινό μοντέλο.

 

[via]


Τελευταία επεξεργασία από: whoose, 01/06/2016 - 21:31


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες