Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

[ΟΔΗΓΟΣ] Σχετικά με τους Cleaners for Mac


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   giodis

giodis

    iPH Hero

  • 4.468 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 20/10/2016 - 11:26

Φαίνεται ότι δυο είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν νέους χρήστες Mac computers και ιδιαίτερα όσοι κάνουν χρήση Windows based συστημάτων·

 
1. Οι ιοί (virus), για τους οποίους γίνεται εκτενής αναφορά στο άρθρο διαχείριση κακόβουλου λογισμικού (malware) στο Mac OS X.  Όπου -με λίγα λόγια- στο macOS δεν συνιστάται η χρήση antivirus ή internet security scanners. Δεν προστατεύουν το σύστημα, ενώ είναι οι συνήθεις πρόξενοι αποσταθεροποίησης του.   
 
2. Το “καθάρισμα” του συστήματος από διάφορα περιττά στοιχεία, με απώτερο σκοπό βελτιωμένες επιδόσεις. Και σ’ αυτή την περίπτωση λοιπόν χρήστες σπεύδουν να προμηθευτούν cleaning utilities που βασικά υπόσχονται καθάρισμα του δίσκου με παράλληλη αύξηση του ελεύθερου χώρου του και βελτίωση επιδόσεων, με απομάκρυνση (διαγραφή) μη απαραίτητων στοιχείων. 
 
Και αυτά τα utilities είναι περιττά αλλά ενίοτε και επικίνδυνα αφού μπορεί να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα ακόμη και σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι πλέον απαραίτητο το clean install του. 
 
Στον αντίποδα υπεισέρχονται εγγενείς, αυτοματοποιημένες background ρουτίνες του macOS που το κρατούν διαρκώς σε άριστη λειτουργική κατάσταση.  Πάντως, όταν έχετε την αίσθηση ότι το μηχάνημα σας είναι αργό ή έχει ασυνήθη συμπεριφορά τρέχετε επικουρικά τις ρουτίνες που επισκευάζουν, καθαρίζουν και φρεσκάρουν το σύστημα. 
 
Reinstall macOS    
 
Πρακτικά δηλαδή οι ρουτίνες βάζουν στο περιθώριο την όποια χρησιμότητα αυτών των utilities.

Τελευταία επεξεργασία από: giodis, 20/10/2016 - 11:36

vires acquirit eundo


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες