Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Eλληνικα txt απο windows στο mac


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   monotis

monotis

    iPH Contributor

  • 1.164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/02/2017 - 23:58

Aλλο παλι και τουτο!!

Αρχεια txt τα οποια εχουν δημιουργηθει στα windows στην ελληνικη γλωσσα,στο mac εμφανιζονται με ελληνικους  μεν χαρακτηρες αλλα μπερδεμενους.

 

Οι κινησεις που εκανα ειναι να πεταξω στο φακελο  fonts του mac,τη συγκεκριμενη γραμματοσειρα των windows που ειναι γραμμενα τα αρχεια txt.

Αποτελεσμα μηδεν.Παρολο που εμφανιστηκε η γραμματοσειρα στο μενου με τις γραμματοσειρες του text editor , γινοταν  αλλαγη γραμματοσειρας αλλα η αρθρωση ειναι μπερδεμενη.

 

Τι κανω?

 



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Thresher

Thresher

    iPH User

  • 145 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 11/02/2017 - 00:14

Δεν φταίει η γραμματοσειρά αλλά η κωδικοποίηση.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις του textedit και άλλαξε την κωδικοποίηση στο Open file σε "Windows (Greek)".

Αν θυμάμαι καλά γιατί δεν είμαι μπροστά στον υπολογιστή

#3   monotis

monotis

    iPH Contributor

  • 1.164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/02/2017 - 01:15

Δυστηχως δεν ειχα κανενα αποτελεσμα,οτι εχει σχεση με κωδικοποιηση ελληνικη windows δοκιμασα αλλα το κειμενο αταραχο,στα αλαμπουρνεζικα .



#4   nkarafo

nkarafo

    iPH Member

  • 291 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 11/02/2017 - 11:32

Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα. Για δες στο textedit, στις ρυθμίσεις --> Open and Save -->  Plain Text File Encoding --> Opening files: Greek (Windows) και μετά από κάτω Saving files: Automatic.

 

ΑΝ δεν πιάσει όπως μάλλον το έκανες ήδη όπως έγραψες παραπάνω, θα σε συμβούλευα να κατεβάσεις το UltraEdit το οποίο είναι έτη φωτός μπροστά από κάτι textedit, notepad κλπ 

Και μετά άνοιξε το αρχείο εκεί και κάνε save as με Encoding --> ISO-8859-7 - Default και Line Terminator: Windows (CRLF) - Default και όταν το ανοίξεις φιλοδοξώ ότι θα ανοίγει φυσιολογικά.



#5   monotis

monotis

    iPH Contributor

  • 1.164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/02/2017 - 22:31

Εχω κανει ολα τα παραπανω,αλλα δεν υπαρχει καμια αποκριση,ολες τις κωδικοποιησεις εχω δοκιμασει(και στο open και στο save)αλλα αυτο δεν συγκινητε,παγωμενο οτι αλλαγες και να κανεις ,σα να μη δουλευει σωστα.

Δοκιμασα ακομη και να το σωσω ξανα με αλλη κωδικοποιηση,μετα απο  επιπλοκη...του εβαλα να το σωσει σε "greek windows",αλλα μου πεταξε οτι δεν μπορει να το σωσει σε αυτη την κωδικοποιηση (τοτε τι την εχει?).

Μαλλον για ενα ακομη bug  του el capitan μου μυριζει,αυτη τη φορα στον text editor.

Και στον  vlc  ειχα παρομοιο θεμα με του υποτιτλους ,το σκαλιξα λιγο θυμαμαι στα σχετικα που συζηταμε και εφτιαξε αμεσως.

 

Ηθελα να ξερα μονο εγω εχω αυτο το προβλημα,μονο εγω εχω el capitan ή μονο εγω θελω να διαβασω txt απο windows σε mac.(περιμενα να ειναι κοινο προβλημα και επομενος λυση και ισως μεγαλυτερη ανταποκριση απο το forum η αληθεια)

 

 

 

 

άνοιξε το αρχείο εκεί και κάνε save as με Encoding --> ISO-8859-7 - Default και Line Terminator: Windows (CRLF) - Default και όταν το ανοίξεις φιλοδοξώ ότι θα ανοίγει φυσιολογικά.

Το θεμα ειναι να ανοιγω τα αρχεια και να τα διαβαζω κατευθειαν,δεν πιστευω με αυτο που μου προτεινεις να πρεπει να τα σωνω ενα ενα πρωτα...

Το κατεβαζω ελπιζω να σωθω!



#6   monotis

monotis

    iPH Contributor

  • 1.164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/02/2017 - 23:03

Τιποτα και με το UltraEdit, το αρχειο txt με ελληνικα  το ανοιγει οπως ακριβως το Τexteditor.Oταν εκανα  δε εκανα save as με Encoding --> ISO-8859-7 - Default και Line Terminator: Windows (CRLF) - Default μου τα εμφανισε με τετραγωνακια!

Οπως ηταν εφυγε για τον καδο,γιατι και εκτος των αλλων ηταν και κουραστικος για τα ματια καθως τα εδειχνε ολα θολα(μαλλον δεν ηταν για retina)

 

Δεν το πιστευω αυτο που συμβαινει!


Τελευταία επεξεργασία από: monotis, 11/02/2017 - 23:04





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες