Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 3 ψήφοι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Face ID του iPhone X


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
120 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 18/10/2017 - 12:05

Ένα μεγάλο μέρος της ψηφιακής ζωής μας αποθηκεύεται στο iPhone και είναι σημαντικό αυτές οι πληροφορίες να προστατεύονται. Με τον ίδιο τρόπο που το Touch ID έφερε επανάσταση στον έλεγχο ταυτότητας με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος, το Face ID φέρνει επανάσταση στον έλεγχο ταυτότητας με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου.

 

 

iphone-x-face-id.jpg

 

 

Το Face ID παρέχει απλό και ασφαλή έλεγχο ταυτότητας που καθίσταται δυνατός από το εξελιγμένο σύστημα κάμερας TrueDepth που διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες για την ακριβή αντιστοίχιση της γεωμετρίας του προσώπου σας.

 

Με μια απλή ματιά, το Face ID ξεκλειδώνει με ασφάλεια το iPhone X σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την εξουσιοδότηση αγορών από το iTunes Store, το App Store και το iBooks Store καθώς και πληρωμών με το Apple Pay. Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να σας επιτρέψουν να χρησιμοποιείτε το Face ID, για να συνδεθείτε στις εφαρμογές τους. Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν ήδη το Touch ID θα υποστηρίζουν αυτόματα και το Face ID.

 

 

Προηγμένες τεχνολογίες

 

Η τεχνολογία που υποστηρίζει το Face ID είναι από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες υλικού και λογισμικού που έχει δημιουργήσει η Apple ως τώρα. Η κάμερα TrueDepth συλλέγει ακριβή δεδομένα προσώπου μέσω της προβολής και της ανάλυσης πάνω από 30.000 αόρατων κουκίδων για τη δημιουργία ενός χάρτη βάθους του προσώπου σας και αποτυπώνει επίσης μια υπέρυθρη εικόνα του προσώπου σας. Ένα τμήμα του νευρικού μηχανισμού του A11 Bionic chip —που προστατεύεται στην απομονωμένη περιοχή ασφαλείας (Secure Enclave)— μετατρέπει το χάρτη βάθους και την υπέρυθρη εικόνα σε μια μαθηματική αναπαράσταση και συγκρίνει αυτήν την αναπαράσταση με τα εγγεγραμμένα δεδομένα προσώπου.

 

Το Face ID προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές της εμφάνισής σας, όπως όταν φοράτε μεικ-απ ή αφήνετε γένια. Αν υπάρχει κάποια πιο δραστική αλλαγή στην εμφάνισή σας, όπως όταν ξυρίσετε μια πλούσια γενειάδα, το Face ID επιβεβαιώνει την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας το συνθηματικό σας πριν ενημερώσει τα δεδομένα του προσώπου σας. Το Face ID έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με καπέλα, μαντήλια, φακούς επαφής, γυαλιά και πολλά είδη γυαλιών ηλίου. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι.

 

face_id.jpg

 

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Face ID, πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή του προσώπου σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε κατά την αρχική διαδικασία διαμόρφωσης ή αργότερα μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Face ID και συνθηματικό. Για να ξεκλειδώσετε το iPhone X σας χρησιμοποιώντας το Face ID, απλά κοιτάξτε το. Το Face ID απαιτεί η κάμερα TrueDepth να βλέπει το πρόσωπό σας, είτε το iPhone X σας βρίσκεται πάνω σε κάποια επιφάνεια είτε το κρατάτε κανονικά στα χέρια σας. Η κάμερα TrueDepth έχει παρόμοιο εύρος λήψης όπως όταν τραβάτε μια φωτογραφία ή πραγματοποιείτε μια κλήση FaceTime με την μπροστινή κάμερα. Το Face ID λειτουργεί καλύτερα όταν η συσκευή έχει απόσταση όσο το μήκος του μπράτσου σας ή λιγότερη από το πρόσωπό σας (25-50 εκ. από το πρόσωπό σας).

 
Η κάμερα TrueDepth ενεργοποιείται με έξυπνο τρόπο, για παράδειγμα, σηκώνοντας το iPhone X σας για να το αφυπνίσετε, πατώντας στην οθόνη για να την αφυπνίσετε ή από μια εισερχόμενη γνωστοποίηση που αφυπνίζει την οθόνη. Κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το iPhone X σας, η κάμερα TrueDepth σάς αναγνωρίζει συλλέγοντας ακριβή δεδομένα βάθους καθώς και μια υπέρυθρη εικόνα. Αυτές οι πληροφορίες αντιστοιχίζονται με την αποθηκευμένη μαθηματική αναπαράσταση για έλεγχο ταυτότητας.

 

 

Δικλείδες ασφάλειας

 

Το Face ID χρησιμοποιεί την κάμερα TrueDepth καθώς και την εκμάθηση μηχανής για μια ασφαλή λύση ελέγχου ταυτότητας. Τα δεδομένα του Face ID -συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών αναπαραστάσεων του προσώπου σας- κρυπτογραφούνται και προστατεύονται με ένα κλειδί που είναι διαθέσιμο μόνο στην απομονωμένη περιοχή ασφαλείας (Secure Enclave).

 

Η πιθανότητα ένα οποιοδήποτε άτομο να μπορέσει να κοιτάξει το iPhone X σας και να το ξεκλειδώσει χρησιμοποιώντας το Face ID είναι περίπου 1 στο 1.000.000 (έναντι 1 στις 50.000 για το Touch ID). Για πρόσθετη προστασία, το Face ID επιτρέπει μόνο πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες αντιστοίχισης πριν απαιτήσει ένα συνθηματικό. Η στατιστική πιθανότητα είναι διαφορετική για δίδυμα αδέρφια και αδέρφια που σας μοιάζουν καθώς και ανάμεσα σε παιδιά κάτω των 13 ετών, επειδή τα διακριτά χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπορεί να μην έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Αν σας προβληματίζει αυτό το θέμα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνθηματικό για τον έλεγχο ταυτότητας.

 

face-id.jpg

 

Το Face ID εκτελεί την αντιστοίχιση έναντι πληροφοριών βάθους, οι οποίες δεν υπάρχουν σε εκτυπωμένες ή ψηφιακές φωτογραφίες 2D. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει προστασία από πλαστογράφηση με μάσκες ή άλλες τεχνικές μέσω της χρήσης εξελιγμένων νευρικών δικτύων με προστασία από πλαστογράφηση. Το Face ID ανιχνεύει ακόμα και την προσοχή σας. Αναγνωρίζει αν τα μάτια σας είναι ανοιχτά και κοιτάζουν προς τη συσκευή. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο κάποιος να ξεκλειδώσει το iPhone σας εν αγνοία σας (π.χ. όταν κοιμάστε).

 

Για να χρησιμοποιήσετε το Face ID, πρέπει να ρυθμίσετε ένα συνθηματικό στο iPhone σας. Θα πρέπει να εισαγάγετε το συνθηματικό σας για πρόσθετη επικύρωση ασφάλειας όταν:

  • Έχει γίνει μόλις ενεργοποίηση ή επανεκκίνηση της συσκευής.
  • Η συσκευή δεν έχει ξεκλειδωθεί για περισσότερες από 48 ώρες.
  • Το συνθηματικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για ξεκλείδωμα της συσκευής τις τελευταίες εξήμιση ημέρες και το Face ID δεν έχει ξεκλειδώσει τη συσκευή τις τελευταίες 4 ώρες.
  • Η συσκευή έχει λάβει μια εντολή απομακρυσμένου κλειδώματος.
  • Μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες αντιστοίχισης ενός προσώπου.
  • Μετά από την έναρξη απενεργοποίησης/λειτουργίας Επείγον SOS πατώντας παρατεταμένα ένα από τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης ήχου και το πλευρικό κουμπί ταυτόχρονα για 2 δευτερόλεπτα.

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Λειτουργία απώλειας της Εύρεσης iPhone, για να αποτρέψετε τη χρήση του Face ID για το ξεκλείδωμα της συσκευής σας.

 

 

Απόρρητο

 

Τα δεδομένα του Face ID -συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών αναπαραστάσεων του προσώπου σας- κρυπτογραφούνται και προστατεύονται από την απομονωμένη περιοχή ασφαλείας (Secure Enclave). Αυτά τα δεδομένα θα ενημερώνονται και θα βελτιώνονται καθώς χρησιμοποιείτε το Face ID για τη βελτίωση της εμπειρίας σας, συμπεριλαμβανομένου του επιτυχή ελέγχου ταυτότητας. Το Face ID θα ενημερώνει επίσης αυτά τα δεδομένα όταν ανιχνεύει μια καλή αντιστοίχιση αλλά στη συνέχεια εισάγεται ένα συνθηματικό για το ξεκλείδωμα της συσκευής.

 

Τα δεδομένα του Face ID δεν εξέρχονται από τη συσκευή σας και δεν δημιουργούνται ποτέ εφεδρικά αντίγραφα αυτών στο iCloud ή οπουδήποτε αλλού. Αυτές οι πληροφορίες θα μεταφερθούν από τη συσκευή σας, μόνο στην περίπτωση που θέλετε να παρέχετε διαγνωστικά δεδομένα του Face ID στην AppleCare για υποστήριξη. Και ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα δεν αποστέλλονται αυτόματα στην Apple. Μπορείτε πρώτα να εξετάσετε και να εγκρίνετε τα διαγνωστικά δεδομένα πριν την αποστολή τους.

 

Αν επιλέξετε να κάνετε εγγραφή στο Face ID, μπορείτε να ελέγχετε τον τρόπο χρήσης του ή να το απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε το Face ID για να ξεκλειδώνετε το iPhone σας, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Face ID και συνθηματικό > Χρήση Face ID και απενεργοποιήστε το "Ξεκλείδωμα iPhone". Για να απενεργοποιήσετε το Face ID, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Face ID και συνθηματικό και πατήστε "Επαναφορά Face ID". Με αυτήν την επιλογή, θα διαγραφούν τα δεδομένα του Face ID, συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών αναπαραστάσεων του προσώπου σας, από τη συσκευή σας. Αν επιλέξετε να σβήσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας την Εύρεση iPhone ή σβήνοντας όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις, όλα τα δεδομένα του Face ID θα διαγραφούν.

 

Ακόμα και αν δεν κάνετε εγγραφή στο Face ID, η κάμερα TrueDepth ενεργοποιείται με έξυπνο τρόπο ώστε να υποστηρίζονται δυνατότητες που ανιχνεύουν την προσοχή σας, όπως η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης αν δεν κοιτάζετε το iPhone σας ή η μείωση της έντασης ήχου των ειδοποιήσεων αν κοιτάζετε τη συσκευή σας. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε το Safari, η συσκευή σας θα ελέγξει για να προσδιορίσει αν κοιτάζετε τη συσκευή σας και θα απενεργοποιήσει την οθόνη αν δεν την κοιτάζετε. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα και να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Χαρακτηριστικά έλξης προσοχής".

 

Μέσα στις υποστηριζόμενες εφαρμογές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Face ID για έλεγχο ταυτότητας. Οι εφαρμογές ειδοποιούνται μόνο σχετικά με το αν ο έλεγχος ταυτότητας είναι επιτυχής. Οι εφαρμογές δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Face ID που σχετίζονται με το εγγεγραμμένο πρόσωπο.

 

 

Ασφάλεια

 

Το iPhone και το σύστημα κάμερας TrueDepth έχουν δοκιμαστεί σχολαστικά και ικανοποιούν διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Η χρήση του συστήματος κάμερας TrueDepth είναι ασφαλής σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Το σύστημα δεν προξενεί βλάβες στα μάτια ή το δέρμα, χάρις στην χαμηλή του έξοδο. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να προκληθεί βλάβη στους πομπούς υπέρυθρων ακτίνων κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση, για αυτό το σέρβις του iPhone σας πρέπει να πραγματοποιείται πάντα από την Apple ή ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις.

 

Το σύστημα κάμερας TrueDepth ενσωματώνει δυνατότητες ανίχνευσης παραβίασης. Αν ανιχνευθεί παραβίαση, το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί για λόγους ασφαλείας.

 

Όταν την κοιτάζετε μέσα από συγκεκριμένους τύπους κάμερας, ενδέχεται να παρατηρήσετε μια έξοδο φωτός από την κάμερα TrueDepth. Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς ορισμένες κάμερες μπορεί να ανιχνεύουν το υπέρυθρο φως. Ορισμένοι μπορεί να παρατηρήσετε επίσης την έξοδο χαμηλού φωτισμού από την κάμερα TrueDepth όταν την κοιτάζετε μέσα σε έναν πολύ σκοτεινό χώρο. Αυτό είναι αναμενόμενο σε εξαιρετικά σκοτεινούς χώρους.

 

 

Προσβασιμότητα

 

Η προσβασιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των προϊόντων Apple. Οι χρήστες με φυσικούς περιορισμούς μπορούν να επιλέξουν "Επιλογές προσβασιμότητας" κατά την εγγραφή που δεν απαιτεί την πλήρη γκάμα κινήσεων του κεφαλιού για την αποτύπωση διαφορετικών γωνιών και εξακολουθεί να είναι ασφαλές στη χρήση αλλά απαιτεί περισσότερη συνέπεια στον τρόπο που κοιτάζετε το iPhone X.

 

Το Face ID διαθέτει επίσης μια δυνατότητα προσβασιμότητας για την υποστήριξη ατόμων με απώλεια όρασης ή χαμηλή όραση. Αν δεν θέλετε το Face ID να απαιτεί να κοιτάζετε με ανοιχτά τα μάτια στο iPhone X, μπορείτε να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα και να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Απαίτηση προσοχής για Face ID". Αυτή η επιλογή απενεργοποιείται αυτόματα αν ενεργοποιήσετε το VoiceOver κατά την αρχική διαμόρφωση.


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   galanakop

galanakop

    iPH Enthousiast

  • 511 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 18/10/2017 - 12:12

Μπράβο σας. Πολύ λεπτομερεστατο άρθρο. Θα βοηθήσει πολύ και ειδικά τώρα στην αρχή!!!

Nikos

#3   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 18/10/2017 - 12:27

Μπράβο σας. Πολύ λεπτομερεστατο άρθρο. Θα βοηθήσει πολύ και ειδικά τώρα στην αρχή!!!

Nikos

Τα ευχαριστήρια στην Apple : )


Behind the Scenes...

#4   iMavropoulos

iMavropoulos

    iPH newbie

  • 56 μηνύματα
  • Twitter:@iMavropoulos_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:iMavropoulos

Δημοσίευση 18/10/2017 - 13:49

Μπράβο σας όμως και για την ακριβή απόδοση των πληροφοριών στη γλώσσα μας!



#5   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6.834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/10/2017 - 14:52

...και μια πιο βαθιά ανάλυση


Big things have small beginnings

#6   tzoylhs

tzoylhs

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/10/2017 - 19:37

Δηλαδή αν το’χω δίπλα μου στο γραφείο και το κοιτάζω δεν θα ξεκλειδώνει ;

#7   iMavropoulos

iMavropoulos

    iPH newbie

  • 56 μηνύματα
  • Twitter:@iMavropoulos_
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:iMavropoulos

Δημοσίευση 18/10/2017 - 19:39

Δηλαδή αν το’χω δίπλα μου στο γραφείο και το κοιτάζω δεν θα ξεκλειδώνει ;

Αν το κεφάλι σου ειναι σε μακρινή γωνία λογικά δεν θα ξεκλειδώνει ... αν είσαι από πάνω και το κοιτάς μάλλον ναι.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τελευταία επεξεργασία από: iMavropoulos, 18/10/2017 - 19:39


#8   peripolo

peripolo

    iPH Enthousiast

  • 583 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/10/2017 - 19:44

Αφού μας έχουν καταγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα τώρα μας καταγράφει και την γεωμετρία του προσώπου μας και το.... φακέλωμα τελειώνει εδώ ....
οποιος κατάλαβε ..... κατάλαβε !!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από: peripolo, 18/10/2017 - 19:46


#9   Makavelli

Makavelli

    iPH Addict

  • 630 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 18/10/2017 - 20:08

Αφού μας έχουν καταγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα τώρα μας καταγράφει και την γεωμετρία του προσώπου μας και το.... φακέλωμα τελειώνει εδώ ....
οποιος κατάλαβε ..... κατάλαβε !!!


Sent from my iPhone using Tapatalk


Την γεωμετρία του προσώπου σου την έχουν ήδη, χρόνια τώρα και με διάφορους τρόπους! Δεν χρειάζονται ένα κινητο των 1200 ευρώ για να το κάνουν αυτό! Εκτός και αν θέλουν μόνο τις φάτσες των "λεφταδων"! Ωραίες ακούγονται οι θεωρίες συνωμοσίας αλλά ας μην ξεφευγουμε από την πραγματικότητα!

#10   peripolo

peripolo

    iPH Enthousiast

  • 583 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/10/2017 - 20:20

Σε λίγα χρόνια θα έχουν όλα τα κινητά την δυνατότητα αυτή ακόμα και αυτά των 100 ευρώ


Sent from my iPhone using Tapatalk

#11   AlexandrosQV

AlexandrosQV

    iPH User

  • 108 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 19/10/2017 - 10:31

 

 

Ασφάλεια

 

Το σύστημα δεν προξενεί βλάβες στα μάτια ή το δέρμα, χάρις στην χαμηλή του έξοδο.

 

Μήπως θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο αυτό το θέμα; :-/



#12   MethAvrio

MethAvrio

    iPH Addict

  • 792 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/10/2017 - 11:11

Αφού μας έχουν καταγράψει το δακτυλικό αποτύπωμα τώρα μας καταγράφει και την γεωμετρία του προσώπου μας και το.... φακέλωμα τελειώνει εδώ ....
οποιος κατάλαβε ..... κατάλαβε !!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Σωστά, αλλά καμία σχέση το στατικό αποτύπωμα που θα είναι ίδιο και αύριο και μεθαύριο με την depth φωτογραφία που θα σε παίρνει κάθε φορά που ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η apple κάνει κάτι τέτοιο. Και παλιά υπήρχαν αναφορές για φακέλωμα εν αγνοία. Ούτως ή άλλως από την στιγμή που βγήκε εμπορικά η αναγνώριση προσώπου και το λογισμικό να συγκρίνει πρόσωπα και να τα ομαδοποιεί στο ίδιο άτομο, καταλαβαίνεις πόσο περιορίζεται η ελευθερία σου χρόνο με το χρόνο.



#13   PariS21

PariS21

    iPH Contributor

  • 1.032 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 19/10/2017 - 12:20

peripolo ΟΛΑ αυτα τα εχουν εδω και καιρο οχι απο το Iphone, αλλα μπορουν να σε βρουν και εχουν στοιχεια σου απο παντου...δαχτυλικο αποτυμομα δινεις για διαβατηριο και ποιο παλια στις ταυτοτητες,για το προσωπο σου ειτε facebook ειτε καμερα τραπεζας και πολλα πολλα αλλα.... Αρα ολα αυτα ειναι αστεια εν ετη 2017 καποιος θεωρει οτι τωρα ξεκινανε...επισης αφου σε ενοχλουν ολα αυτα μπορεις να παρεις ενα dummy Phone και ολα καλα....



#14   GRchris

GRchris

    iPH Addict

  • 840 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 19/10/2017 - 15:35

Ελπίζω στο επόμενο τεχνολογικό επίτευγμα επαλήθευσης ταυτότητας να βρεθεί η εξέταση ούρων και η γενική αίματος...τουλάχιστον θα γλιτώσουμε απο τις πανάκριβες υπηρεσίες υγείας. :lol:

Προσωπικά πέραν της πλάκας το θεωρώ περιττό. Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι ΥΠΕΡαρκετό και πολύ ασφαλές.

Απλά θα συμφωνήσω με κάποιους, οτι όντως η υπόθεση πάει για πλήρες φακέλωμα (όσο και σύνηθες να διαβάζεται) με αποτύπωμα, πρόσωπο και σύντομα ίριδα είναι καθ'οδόν!

Τα κινητά ήταν το μόνο μέσω ο άνθρωπος να δώσει όλα του τα στοιχεία δίχως δέυτερη σκέψη. Σκεφτείτε το...και δεν είναι απλά θέμα συνωμοσίας.

Αλλά πραγματικότητα.

Άν ερχόταν κάποιος σήμερα, και σας έλεγε δώσε μου το δαχτυλικό αποτύπωμα, το πρόσωπό σου και την ίριδα, θα του τα δίνατε;

Φυσικά και όχι...θα τους υβρίζατε, και θα λέγατε τα ίδια ακριβώς που λένε οι "συνωμοσιολόγοι"...

Θα δίνατε ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου και του σπιτιού σας σε έναν ξένο; Στις πολυεθνικές όμως τα δίνουμε...

Και μην πεί κανείς οτι αυτοί τα χρησιμοποιούνε με ασφαλή τρόπο και ιδιωτικότητα...επειδή εδώ  :lol:  :lol:  :lol: .

Το θέμα ιδιωτικότητα έχει αναλυθεί απο ειδικούς με αρκετή ανησυχία, επειδή όλοι βλέπουν οτι σταματημό δεν έχει. Ο κόσμος τα δίνει όλα σε μία συσκευή.

 

Το Iphone έχει μείνει στην συντριπτική πλειοψηφία με το γνωστό design. Κυκλικό home button και αισθητήρας.

Το X το θεωρώ κακάσχημο απο design και πολύ γυαλιστερό μέχρι βαρεμάρας. Άν έκανα αναβάθμιση (κανένας λόγως για την επόμενη 3ετία ή αγορά καινούριου) θα πήγαινα στο 8 plus.

Θα συμφωνήσω με το φίλο Πάρη, οτι άν κάποιος θέλει ιδιωτικότητα πάει σε ένα απλό κινητό τύπου nokia 3310.

To θέμα όμως φίλε μου είναι οτι λόγω διαφόρων επαγγελμάτων (όχι με την αυστηρή επαγγελματική έννοια) κάποιες λειτουργίες smart χρειάζονται σήμερα στο κινητό.

Αυτά λοιπόν εκμεταλλέυονται οι εταιρείες και, κοντά στο ένα που δίνουν παίρνουν τα "άλλα"...


Τελευταία επεξεργασία από: GRchris, 19/10/2017 - 15:37


#15   agnostos13

agnostos13

    iPH Contributor

  • 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 19/10/2017 - 16:09

Σωστά, αλλά καμία σχέση το στατικό αποτύπωμα που θα είναι ίδιο και αύριο και μεθαύριο με την depth φωτογραφία που θα σε παίρνει κάθε φορά που ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η apple κάνει κάτι τέτοιο. Και παλιά υπήρχαν αναφορές για φακέλωμα εν αγνοία. Ούτως ή άλλως από την στιγμή που βγήκε εμπορικά η αναγνώριση προσώπου και το λογισμικό να συγκρίνει πρόσωπα και να τα ομαδοποιεί στο ίδιο άτομο, καταλαβαίνεις πόσο περιορίζεται η ελευθερία σου χρόνο με το χρόνο.

Εδώ η Google με Search, G Suite, Android, Chrome κλπ ξέρει μέχρι και που έχεις ελιές στον πισινό... Για την Apple λες;



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες