Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Θέλω να πουλήσω το iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
33 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   ikaros13

ikaros13

    iPH Contributor

  • 1.409 μηνύματα

Δημοσίευση 14/12/2017 - 13:41

Προφανώς η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους που δεν έχουν η δεν θέλουν να διαθέσουν μεγάλα ποσα για καινούργια κινητά αλλα από την άλλη δεν θέλουν και να αγοράσουν κάτι παλαιότερο μεταχειρισμένο (άσχετα την άριστη κατάσταση που το έχεις) σε σημείο που γίνεται ασύμφορο. Θα δούνε τι παίζει καινούργιο στην αγορά με τα ίδια η παραπλήσια χρήματα και θα πράξουν ανάλογα. Αν πχ το έβρισκα καινούργιο 600 γιατί να το πάρω από σένα 500; Μην το πάρεις προσωπικά φυσικά


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   skiace

skiace

    iPH Elite Poster

  • 2.552 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 14/12/2017 - 17:12

Πόσο μπορείς να το πουλήσεις πιστεύεις? Όταν με 900 παίρνεις iphone 8 plus? Εάν το δώσεις 900 το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρεις να το δώσεις. Το 8ρη μου αύριο αν πω να το πουλήσω παρ όλο που το πήρα 850 από ελληνικό κατάστημα και στο skroutz έχει 750 και είναι ενός μήνα ξέρεις πόσα θα πιάσει? 600 παραπάνω με τίποτα. Τέλος πάντων ο καθένας κοστολογεί όσο θέλει τα αντικείμενα του. Το θέμα είναι αν θα πουληθούν ή θα μείνει η αγγελία.



Δεν με πιστεύετε? Μπείτε να δείτε πόσο πιάνει ένα s6 μεταχειρισμένο ένα s7 και θα καταλάβετε πως από την στιγμή που ανοιχτεί το κουτί έχουμε χάσει το 25-50% σχεδόν της αξίας του αντικειμένου. Αυτό ισχύει για τα πάντα ακόμα και για τα ακίνητα.

Ακαδημαϊκά συζητώ, όχι γιατί έχω άμεσο στόχο την πώληση της συσκευής.
Αν πάντως μετά ένα χρόνο η αξία πέφτει σε λιγότερο από το μισό της αρχικής, τότε Νοιώθω χαζός που πήγα και αγόρασα καινούργια.
Ένα 30-35% λιγότερο θα ήταν για μένα αποδεκτό, όχι όμως και -50+% .
Αλλά όπως πάντα λέμε η αγορά είναι αυτή που προσδιορίζει τις τιμές.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#33   paparainbow

paparainbow

    iPH Contributor

  • 1.875 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 14/12/2017 - 17:59

το προβλημα ειναι πως εξαρχης το πηρες υπερκοστολογημενο, με την εννοια οτι η τιμη του επισημα ηταν πολυ επανω απο αυτη του ανταγωνισμου.
Η λογικη σου δεν ειναι παραλογη, αν ειχες μονο τις τιμες που θελει ο εισαγωγεας, θα ειχες μια λογικη διαφορα στη τιμη σε σχεση με τις επομενες 2 γεννιες.
τωρα ομως εκτος απο αυτη την παραμετρο εχεις να ανταγωνιστεις και τις πραεισαγωγες, που για διαφορους λογους που δεν ειναι της παρουσης, πουλανε πολυ πιο φθηνα.

εν ολιγοις, μπορει να αγορασες με τιμες apple, αλλα αν πουλησεις δυστυχως θα πρεπει να πας με τιμες skroutz.

επισης η apple μαρκετινιστικα, κρατα ψηλα (και μη ρεαλιστικα) τις τιμες των παλαιοτερων μοντελων της για να μπουσταρει τις πωλησεις σε καθε νεα γεννια. ολοι λεμε θα δωσω +100 να παρω το φετινο. αν η διαφορα δεν ηταν 100 αλλα 300, τοτε πολλοι περισσοτεροι θα επαιρναν τα παλιοτερα μοντελα.

Τελευταία επεξεργασία από: paparainbow, 14/12/2017 - 18:01

legit


#34   Teirecias

Teirecias

    iPH newbie

  • 6 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S

Δημοσίευση 20/05/2018 - 19:40

Aν και παλαια η αναρτηση, οταν θελετε να πουλησετε κατι ηλεκτρονκο μεσω ιντερνετ (κι οχι με τον κλασσικο τροπο της ΧΕ) να κανετε μια αναζητηση πρωτα ποσο πουλιεται το ιδιο προϊον στο ΕΒΑΥ και να το κοστολογειτε σε τιμη ιδια (χωρις τα μεταφορικα) η ελαφρως χαμηλοτερη.






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες