Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Πρόβλημα με Windows


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   michkal91

michkal91

    iPH Elite Poster

  • 2.335 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 31/03/2020 - 10:54

Καλημέρα σε όλους. Τώρα με τον Κορονοϊό αναγκαστικά χρησιμοποιω το λαπτοπ και για τη δουλειά που όμως θέλει Windows. Έχουμε όμως τα εξής δεδομένα:

Έχω κάνει εγκατάσταση μέσω bootcamp τα Windows αλλά δεν μου δουλεύει η κάμερα στο Skype for business (λέει ότι χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα που από ότι είδα το βγάζει και σε άλλους). Στο απλό Skype δουλεύει . Επίσης στο one drive for business ενώ βάζω κωδικό κανονικά κολλάει στο σημείο που κάνει δημιουργία τον φάκελο και βγαζει fail. Επίσης μέσω browser και Windows virtual desktop τρέχω το εταιρικό SAP αλλά και εκεί έχω θέμα όπως θα πω παρακάτω.

Είπα να δοκιμάσω στο μακ. Εκεί όντως δούλεψε και το Skype και το one drive. Έχω όμως θέμα με τα ελληνικά στο SAP. Αν τα κανω copy paste βγαίνουν ερωτηματικό ενώ αν τα γράφω δεν μπαίνουν τόνοι. Αυτό γίνεται σε συγκεκριμένο transaction. Το περιβάλλον είναι κανονικά ελληνικά και αλλού γράφω κανονικα. Τονίζω ότι το θέμα με τα ελληνικά υπάρχει και στα Windows απλά εκεί μπαίνουν οι τόνοι. Δεν γίνεται copy paste.

Υποψιάζομαι ότι για το θέμα ελληνικών ίσως λείπει οποία γραμματοσειρά; Έχει κανένας ιδέα;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nkarafo

nkarafo

    iPH Member

  • 291 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 04/04/2020 - 13:40

Εάν κατάλαβα καλά το πρόβλημα είναι με τα ελληνικά στα windows? Γιατί εάν είναι αυτό, είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα στο virtual machine vmware των windows (όχι dual boot). Αν είναι αυτό με τα ελληνικά να βγαίνουν ακαταλαβίστικα, ΕΝΩ είναι σε περιβάλλον ελληνικό, πχ Έναρξη, Έγγραφα, κλπ δεν είναι θέμα γραμματοσειράς. Πήγαινε πίνακα ελέγχου και μετά κάπου θα λέει περιοχή και γλώσσα κάτι τέτοιο (στα αγγλικά είναι Region and language) (σε windows 7 αναφέρομαι - σε windows 10 δεν ξέρω αλλά μπορεί να είναι το ίδιο). Μετά πήγαινε Περιοχή (Location) και βάλε Ελλάδα (Greece) και τέλος πήγαινε στην τελευταία καρτέλα Διαχείρισης κάτι τέτοιο (Administrative) και στο κάτω μέρος που λέει για Change system locale βάλε μετά σε νέο παράθυρο το Greek (Greece) και ΟΚ. Λογικά θα σου πει να κάνεις επανεκκίνηση και όταν κάνει επανεκκίνηση, πιστεύω θα δουλεύει φυσιολογικά.

Δεν μπαίνω πολύ συχνά και δεν το είδα νωρίτερα.






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες