Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Vodafone unlimited με Internet - Tethering τέλος από τη Vodafone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
525 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   Tsopanos

Tsopanos

    iPH Honoured Member

  • 595 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/03/2010 - 18:04

Μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η Vodafone, όπως και κάθε άλλος πάροχος που έφερε το iPhone βρέθηκε προ μιας αναπάντεχης κατάστασης: Το iPhone ήταν τόσο πετυχημένο, που οι χρήστες του έκαναν πολλαπλάσια κίνηση από ό,τι είχε σχεδιαστεί για το κινητό, και ήδη μόνο για την χρήση από το κινητό, τα δίκτυα παγκοσμίως έφτασαν στα όριά τους, και μερικά "υπέκυψαν" κιόλας.

Αντίθετα, η Vodafone εδώ ανταποκρίθηκε στο έπακρο και έχει φτάσει πλέον να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες δεδομένων, ανεξαρτήτως του iPhone. Αν τώρα σε αυτό προσθέσουμε και την ευκολία με την οποία το iPhone χρησιμοποιείται ως modem, τότε οποιοσδήποτε σχεδιασμός δικτύου με βάση προβλεπόμενη αύξηση της κίνησης καθίσταται άκυρος και εν μέσω κρίσης, η κάθε εταιρεία καλείται να επενδύσει πολλαπλάσια εκατομμύρια σε επεκτάσεις δικτύου.

Να επιστήσω την προσοχή στο εξής: Η Vodafone, όπως και όλοι οι πάροχοι που δίνουν δωρεάν ΜΒ τα δίνουν για χρήση κινητού - για την απόδειξη αυτού δεν έχετε παρά να δείτε τους δωρεάν όγκους και τις πολιτικές ορθής χρήσης, αυτές μόνο για κινητά θα μπορούσαν να ισχύσουν, ένας υπολογιστής ζήτημα να εξυπηρετηθεί για 5-6 μέρες πόσο μάλλον για έναν μήνα.

Στα πλαίσια αυτά, το tethering δινόταν σιωπηλά και ως "κάτι έξτρα". Θεωρώ απολύτως λογικό να αρχίσουν να το χρεώνουν, με αντίτιμο το να συνεχίσω να απολαμβάνω ποιοτικές υπηρεσίες δεδομένων από το δίκτυο, αντί να προσεύχομαι κάθε φορά που συνδέομαι με το iPhone να μην έχει συνδεθεί κανένας άλλος με tethering και όλο το δίκτυο να σέρνεται.

Κάθε άποψη φυσικά είναι αποδεκτή και σεβαστή.

Εκεί που υπάρχει πρόβλημα - και αν δεν είναι τόσο μεγάλο σήμερα θα γίνει πολύ σύντομα - είναι στο ότι τα δίκτυα της κινητής σήμερα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει τις αναγκαίες αναβαθμίσεις ώστε να προλάβουν την ζήτηση που τον τελευταίο καιρό αυξάνεται γεωμετρικά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα προλάβουν. Συνεπώς η διαμεταγωγή δεδομένων μεσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας ήδη παρουσιάζει προβλήματα τα οποία θα αυξηθούν στο μέλλον.


Οι επεκτάσεις δικτύου στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και κοστοβόρες. Όχι μόνο αυτό, το ARPU (average revenue per user) πέφτει συνεχώς, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε επένδυση να αποφέρει όλο και λιγότερα. Πράγματι, το κόστος του κάθε ΜΒ είναι κάθε χρονιά και μικρότερο. Η Vodafone όπως και ο Cosmote επεκτείνουν σε καθημερινή βάση το δίκτυό τους και έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου οι υπηρεσίες μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα ανταγωνίζονται αυτές των ενσύρματων επικοινωνιών - ήδη σε όρους ονομαστικών ταχυτήτων η κινητή τρέχει με 28.8Mbps και η σταθερή με 24Mbps - η ψαλίδα θα συνεχίσει να ανοίγει αφού ήδη έχουν τυποποηθεί τεχνολογίες για μέχρι 84Mbps (dual carrier HSPA) όπως και 320Mbps (LTE ή 4G).

Θεωρώ άδικο να επικρίνουμε σε τέτοιο βαθμό της εταιρείες κινητής, που παλεύουν σε καθημερινή βάση με τραγελαφικές καταστάσεις όπως απρόσμενες απώλειες κάλυψης γιατί κάποια πρόβατα τρέξαν με τσεκούρια και καταστρέψαν εξοπλισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και έχουν καταφέρει να μας προσφέρουν υπηρεσίες όχι μόνο εφάμιλλες, αλλά και καλύτερες από αυτές των εταιριών του εξωτερικού.

στην Αγγλία το χρεώνουν μου απάντησε η τηλεφωνιτρια και της απάντησα να κάνουν το δίκτυο τους σαν της αγγλίας και μετά να φέρουν και τις χρεώσεις τους!έλεος!


Το δίκτυο ήδη είναι σαν της Αγγλίας, αν όχι καλύτερο.

Tsopanos

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   panosru

panosru

    iPH newbie

  • 87 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/03/2010 - 19:02

Να επιστήσω την προσοχή στο εξής: Η Vodafone, όπως και όλοι οι πάροχοι που δίνουν δωρεάν ΜΒ τα δίνουν για χρήση κινητού - για την απόδειξη αυτού δεν έχετε παρά να δείτε τους δωρεάν όγκους και τις πολιτικές ορθής χρήσης, αυτές μόνο για κινητά θα μπορούσαν να ισχύσουν, ένας υπολογιστής ζήτημα να εξυπηρετηθεί για 5-6 μέρες πόσο μάλλον για έναν μήνα


Ωραία, πες πως εγώ πχ έχω δωρεάν 1GB το μήνα και καταλήγω να κάνω χρήση 10GB το μήνα, από την στιγμή που τα 9GB που έκανα παραπάνω τα χρεώνομαι κανονικά που το πρόβλημα;

Και στο κάτω κάτω, αν είχαν κάνει καλή μελέτη θα το είχαν προβλέψει αυτό και θα είχαν την υπηρεσία χρεώσιμη από την αρχή, και συν της άλλης αλλάζουν πολιτική χωρίς καμία προειδοποίηση; Εμείς τους ταΐζουμε και μας έχουν γραμμένους τελείως! Αυτό και μόνο δείχνει η στάση τους, δεν εννοείτε να παίρνει ο πελάτης να ρωτήσει γιατί δεν λειτουργεί η υπηρεσία αυτή και να του λένε ότι αλλάξανε πολιτική της εταιρίας, αυτό είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό!

+1 Πάω κι' εγώ στην Cosmote... bye bye

#48   mspot

mspot

    iPH newbie

  • 12 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/03/2010 - 19:31

Συμφωνώ στα περισσότερα με κάποιες εξαιρέσεις

Στα πλαίσια αυτά, το tethering δινόταν σιωπηλά και ως "κάτι έξτρα". Θεωρώ απολύτως λογικό να αρχίσουν να το χρεώνουν, με αντίτιμο το να συνεχίσω να απολαμβάνω ποιοτικές υπηρεσίες δεδομένων από το δίκτυο, αντί να προσεύχομαι κάθε φορά που συνδέομαι με το iPhone να μην έχει συνδεθεί κανένας άλλος με tethering και όλο το δίκτυο να σέρνεται.

Το tethering δεν δόθηκε ποτέ σιωπηλά ούτε ως έξτρα. Αν ίσχυε αυτό τότε θα είχαν βρεί τρόπο οι εταιρίες κινητής να το αναφέρουν στα συμβόλαιά τους. Δεν μας το έδωσαν επειδή είμασταν "καλά παιδιά"
Προτιμώ να πιστεύω ότι "ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται" και όχι ότι "επιτρέπεται μόνο αυτό που αναφέρεται στο συμβόλαιο".

Θεωρώ άδικο να επικρίνουμε σε τέτοιο βαθμό της εταιρείες κινητής, που παλεύουν σε καθημερινή βάση με τραγελαφικές καταστάσεις όπως απρόσμενες απώλειες κάλυψης γιατί κάποια πρόβατα τρέξαν με τσεκούρια και καταστρέψαν εξοπλισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, και έχουν καταφέρει να μας προσφέρουν υπηρεσίες όχι μόνο εφάμιλλες, αλλά και καλύτερες από αυτές των εταιριών του εξωτερικού.

Ίσως θα ήταν καλύτερα ως καταναλωτές να αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη (όχι με κακοπιστία) τις εταιρίες αυτές. Αυτό γίνεται στο εξωτερικό όπου υπάρχει καταναλωτική συνείδηση και λειτουργεί στην πράξη ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή. Έτσι πιστεύω ότι οι εταιρίες αυτές δεν θα "πάθουν" τίποτα αν τις επικρίνουμε (έστω και λίγο παραπάνω) για τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους. Θα προτιμούσα να δουλεύουν με το φόβο του καταναλωτή παρά με την εκτίμησή του...

Τελευταία επεξεργασία από: mspot, 21/03/2010 - 19:41


#49   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 21/03/2010 - 19:46

Έλεος ρε παιδιά.. Σε λίγο θα τους λυπηθούμε κι όλας και θα τους ευχαριστήσουμε που μας έκοψαν το tethering (ή μάλλον όχι το έκοψαν, αλλά το έκαναν απλησίαστο με 10 ευρώ την ημέρα, 4 ευρώ τις 2 ώρες και κάτι εξωπραγματικά πακέτα που υπάρχουν)..
Τουλάχιστον θα πρεπε αν ήταν να το πληρώσουμε 10 ευρώ την ημέρα να μας δώσουν και πακέτα mb πέρα από αυτά που έχουμε.. Δεν γίνεται να διπλωπληρώνουμε αυτό.. + το mobile internet + tethering.. Στα πακέτα τα κανονικά του vodafone mobile broandband με αυτές τις τιμές παίρνεις και mb φυσικά.. Όχι να πληρώνουμε πανάκριβα, απλά την υπηρεσία..

Tέλος, από τη στιγμή που όλα τα δίκτυα βγάζουν και τις κάρτες με τα στικάκια που μπορείς να τα βάζεις σε netbooks/laptop που η σύνδεση γίνεται μέσω 3G/GPRS (αν τα λέω σωστά , γιατί δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ) , θα πρέπει να γνωρίζουν τα προβλήματα με το ''γονατισμό'' των δικτύων τους που λέει ο φίλος παραπάνω.. Γιατί λανσάρουν αυτά τα πακέτα τότε ??

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 21/03/2010 - 19:53


#50   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 21/03/2010 - 22:02

Ανούσια η συζήτηση, αλλά τελείως ανούσια.


Το "tethering" είναι απλά μία λέξη στο μενού του iphone. Από τότε που υπάρχει το internet στα κινητά, (GPRS) υπάρχουν και οι drivers για να χρησημοποιεί κάποιος το κινητό του σαν modem. Το iphone δεν έφερε αλλά ούτε και άλλαξε το "tethering" ή αλλιώς την χρήση του κινητού ως modem. Ο τρόπος που δουλεύουμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε, κλπ ΚΑΙ ΜΟΝΟ άλλαξε τις απαιτήσεις, ή μάλλον δημιούργησε απαιτήσεις, για mobile internet. Το αν και πόσο κοστίζει στην vodafone να αναβαθμίσει το δίκτυό της σαν καταναλωτή με αφήνει αδιάφορο. Το συμβόλαιό μου αφορά ΜΒ και GB και τίποτα παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει πως θα τα καταναλώσω.

Εν κατακλείδι αν η vodafone δεν μπορεί να έχει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη (mobile internet και mobile broadband για υπολογιστές) ή να αναβαθμίσει το δίκτυό της ή ας καταργήσει μία από τις δύο υπηρεσίες. Στην τελική είναι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, το mobile broadband είναι το κερασάκι στην τούρτα, ας διαλέξουν τι θέλουν, συνδρομητές κινητής με mobile internet ή συνδρομητές mobile broadband. Στο κάτω κάτω όπως λένε και πολλά παιδιά εδώ δόξα το θεώ υπάρχει και η cosmote ή και η wind. Δεν θα τους παρακαλάμε κιόλας.

Προσωπικά έχω ακόμα tethering και ποτέ δεν μου ήρθε μήνυμα για να κάνω update network settings αλλά από την άλλη έχω απενεργοποιήσει τα automatic updates στο iVirus.

#51   Bonewarrior

Bonewarrior

    iPH Member

  • 209 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/03/2010 - 23:01

Εγω εχω συμβολαιο με 95 ευρω το μηνα και θα μου πουν πως θα τα καταναλωσω ???
Θα παω cosmote λοιπον ...
Αντε byeeee

#52   Alexandros_T

Alexandros_T

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 00:08

Εδω http://www.trejan.co...pod/phobos.html βρήκα 2 παλιότερες μαλλον version του Vodafone_gr.ipcc.
Versions 3.0 και 3.1
Οι ημ/νίες δημιουργίας των αρχείων αναφέρουν 11/6/09 και 11/3/10 αντίστοιχα
Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει για το ποιό είναι το κατάλληλο και κυρίως πως να κάνουμε downgrade?
(Jailbroken iphone 3G)

ps: Συγνώμη αν είμαι off topic. Σήμερα ανακάλυψα τεράστια ρωγμή στο πίσω μέρος του Iphone μου.
Αν αποφασίσω να το πάω για αλλαγή πλάτης στη Vodafone πρέπει αναγκαστικά να μην είμαι jailbroken?
Η εγγύηση έχει λήξει άλλωστε.

#53   Alexandros_T

Alexandros_T

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 00:32

Μάλλον τα κατάφερα αλλά πάλι με βγάζει στη σελίδα της Vodafone. Καμιά ιδέα παράκαμψης?

#54   mspot

mspot

    iPH newbie

  • 12 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 22/03/2010 - 01:58

Μάλλον τα κατάφερα αλλά πάλι με βγάζει στη σελίδα της Vodafone. Καμιά ιδέα παράκαμψης?


H μόνη διασταυρωμένη μέθοδος (συσκευές χωρίς jailbreak) είναι restore στο itunes, μη αποδοχή των νέων ρυθμίσεων carrier και sync για να ξαναβάλουμε τα περιεχόμενα (εφαρμογές, μουσική κλπ) προσοχή μην δεχθείτε και restore από παλαιότερο backup γιατί θα γυρίσετε εκεί που ήσασταν. Ορίστε τη συσκευή σαν νέα στο Itunes.

#55   Bassman

Bassman

    iPH newbie

  • 3 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 10:10

Καλημέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω τον tsopano μήπως φίλε μου δουλεύεις στην εν λόγο εταιρία ;;;;; γιατί όταν γίνεται ένας χαμός με την απόφαση της εταιρίας να κάνει αυτή την αλλαγή χωρίς να σκέφτεται τους πελάτες καθόλου και έχει φάει κράξιμο από όλους μας και ΕΣΥ την δικαιολογεις και μάλιστα και με κάποιους τεχνικούς όρους συγνώμη αλλά αυτήν την εντύπωση μου δίνεις!!. Και τέλος μην ξανά πεις αν θες ότι η vodafone ελλαδος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από της Αγγλίας γιατί έχω αδερφό στην Αγγλία και πάω δυο φορές τον χρόνο και πιστεψεμε οι διάφορες είναι μεγάλες υπέρ της αγγλικής αυτά.....!!!!!

#56   ellin

ellin

    iPH User

  • 195 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 12:18

Είναι απαράδεκτοι!

Θα έπρεπε να ενημερώσουν τους πελάτες τους οι οποίο πληρώνουν 50 - 100 ευρώ το μήνα για να έχουν data plan!

#57   Alexandros_T

Alexandros_T

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 12:29

Βρήκα κάπου οτι αλλάζοντας το apn σε internet.vodafone.gr λειτουργεί το tethering.
Επιβεβαιώνω πως ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
Ελπίζω να μην έρθει καμιά εξωφρενική χρέωση.
Τι λέτε?

#58   dunkelStern

dunkelStern

    iPH newbie

  • 22 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 12:47

Καλησπέρα σας, είμαι συνδρομητής της Vodafone.

είναι εξοργιστικό αυτό το πράγμα που κάνατε σε σχέση με το tethering. άμα η εταιρία σας ακουλουθήσει αυτήν την επιθετική πολιτική θα αναγκαστώ να φύγω από συνδρομητής σας σε άλλη εταιρία η οποια δεν χρησιμοποιεί μαύρες πόρτες συμβολαίου εις βάρος των πελατών της.

επίσης συγκεκριμένα για αυτήν την υπηρεσία, άμα με ενημερώνατε εξαρχής δεν θα δεχόμουν ποτε να γίνω πελάτης σας και δεν διατίθεμαι να πληρώσω ούτε ένα ευρώ για την κλοπή που πράττετε.

αναμένεται απάντηση

Τελευταία επεξεργασία από: dunkelStern, 22/03/2010 - 12:51


#59   nonliner

nonliner

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 12:48

APARADEKTOI !!! KLIDOSATE TO TEATHERING STO IPHONE XORIS KAMIA EIDOPOIISI !! APO POTE ALAZETE PRAGMATA STO PAKETO XRISIS MAS XORIS PROTERO ENIMEROSI ???? PLIRONOUME APERIORISTO INTERNET APO TO KINITO MAS GIA NA TO XRISIMOPOIOUME OPOS THELOUME. LIPAMAI POU TO LEO ALLA PRIN LIGO KAIRO DEN EPELEKSA COSMOTE GIA FORITOTITA KAI EMEINA STIN VODAFONE. DEN THA IPARXEI ALLI ENANEOSI STA ETERIKA MAS THELFONA STIN VODAFONE. OTAN MAS KALESETE GIA NA APOFIGETE TIN FORITOTITA THA SAS STEILO AYTO TO EMAIL PALI GIA NA KSERETE TON LOGO. KALI SAS MERA



To arpaksan to emailaki tous kai tou xronou cosmote gia na mathoun oi karagiozides!

tespa..

ekana tin malakia kai ekana update settings alla meta restore kai DEN ekana update ta settings kai pali mou exei eksafanisei to menu tethering...

kamia idea re pedia ?


thanks

#60   nonliner

nonliner

    iPH newbie

  • 15 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/03/2010 - 13:08

http://reviews.cnet....265889-233.html

ego afou ekana update ta settings traviksa amesws to kalodio xoris na kanei sync to kinito.

meta piga kai antikatestika sto arxeio: /Users/webstic/Library/iTunes/iPhone Carrier Support/Vodafone_gr.ipcc

me ayto: pou katevasa apo to CNET kai apla tou alaksa to onoma apo: ATT_US.ipcc se Vodafone_gr.ipcc ekana sync (pou eipe oti iparxoun ena settings na kano update kai to ekana) traviksa ena restart
kai eida oti iparxei to tethering kai doulepse.


apla kapoios pou einai eidikos se ayta na mas pei an epireazei tin xreosi i OXI.


euxaristo.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες