Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Steve Jobs: "Θέλετε σεξουαλικό περιεχόμενο; "Πάρτε κινητό Android"


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
4 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 22/04/2010 - 19:36

Ο Steve Jobs δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη γλώσσα της διπλωματίας όταν θέλουν να πουν κάτι. Το αντίθετο, μάλιστα. Το μεγάλο αφεντικό της Apple έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα media με την οξύτητα των λεγομένων του. Το τελευταίο επεισόδιο έχει ως πρωταγωνιστές το iPhone, το Android και το πορνό.

Ένας πελάτης ονόματι Matthew Browning έστειλε mail στον Jobs, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό από το App Store μιας εφαρμογής με θέμα τα σατιρικά καρτούν του Mark Fiore. Ο Browning έκανε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείεται εξ ορισμού το πορνογραφικό περιεχόμενο. Για να προστατευτούν τα παιδιά, υπάρχουν και τα parental controls. Μια χαρά τα είπε ο κ. Browning, ο Jobs όμως δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στην απάντησή του, είπε αρχικά ότι ο αποκλεισμός του app για τον καρτουνίστα ήταν λάθος και εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Όσο για τις γενικότερες ανησυχίες του Matthew, ο Jobs δήλωσε το εξής: "πιστεύουμε ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να κρατήσουμε το πορνό μακριά από το iPhone. Όσοι θέλουν πορνό, μπορούν να πάρουν ένα κινητό με Android".

Αναρτημένη εικόνα


Πώς εξηγείται αυτό το ξέσπασμα ηθικολογίας του Jobs; Προφανώς, ο δυνατός άνδρας της Apple θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι το iPhone είναι ένας χώρος όπου υπάρχουν κανόνες, ενώ το Android είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" .

Υπερβολική αντίδραση; Ρεαλιστική τοποθέτηση; Χτύπημα κάτω από τη ζώνη; Όπως και να το δει κανείς, το συμπέρασμα είναι ένα: ο Steve Jobs ξέρει πώς να κάνει τον κόσμο να τον προσέξει και να αποδείξει πως η εταιρία της οποίας ηγείται έχει ένα αρκετά υψηλό ποιοτικό επίπεδο..



[Via Cnet]


Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 22/04/2010 - 19:41

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   chris93

chris93

    iPH newbie

  • 88 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/04/2010 - 21:18

[ΟFFTOPIC}
Kαι ΝΑΙ,αλλη μια φωτο με τα ιδια ρουχα...χαχαχα :lol:

#3   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/04/2010 - 07:44

Όταν τα έχεις τσεπωσει χοντρά τόσα χρόνια από αυτά τα "apps" και από τους "developers" τους δεν δικαιουσε να μιλάς και να ηθικολογεις. Οι κανόνες της apple και του AppStore είναι όπου φυσάει ο άνεμος τι λέει η κοινή γνώμη και από που ερχονται τα δολάρια. Αν ο Steve δει πως τα κέρδη του εξαρτονται από την θρησκευτική ακροδεξιά της Αμερικής θα δεις για ποτέ θα αρχίσουν να εμφανίζονται εφαρμογές kill the Muslim. Το ίδιο θα γίνει και αν δει πως τα κέρδη του έχουν μέλλον στην Κίνα ή εξαρτονται από κάποια άλλη μερίδα του πληθυσμού. Αν είναι τόσο μάγκας ας βάλει φραγές στο safari για να μην μπορεί να βλέπεις τσοβτες από το Internet. Δεν έχει όμως τα μπαλακα να το κάνει γιατί εκεί η κοινή γνώμη θα μιλήσει για λογοκρισία, αλλά το να επιβάλει εκ των υστέρων έλεγχο στο AppStore είναι ηθική.

Προσωπικά συμφωνώ με την απομάκρυνση αυτών των apps από την "κοινή θέα" σο AppStore αλλά σσσσς όταν τα έχεις τσεπωσει μην προσπαθείς να βγεις και από πάνω προσποιουμενος και καλά πως έχεις ηθική υπεροχή.

Τελευταία επεξεργασία από: ktzaf, 23/04/2010 - 07:53


#4   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 23/04/2010 - 09:20

ktzaf με ενδιαφέρον διαβάζω το μήνυμά σου και μου κάνει εντύπωση ότι αναφέρεται συχνά (όχι μόνο από σένα) πως η Apple τα έχει τσεπώσει από τους Developers και όχι το ανάποδο. Αν δεν υπήρχε το App Store με τη μορφή που έχει, δεν θα έβγαζαν χρήματα οι Developers. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι καλύτερα από τους χρήστες του iPhone/iPT/iPad. Μην αρχίσουμε να αναφερόμαστε σε μετριότατες εφαρμογές οι οποίες πρόσφεραν κέρδη από το πουθενά σε "below par" developers.

Όσο αφορά τον αέρα, τα θρησκευτικά κτλ, σίγουρα μια εταιρία παρακολουθεί την αγορά και κάνει συνεχώς διορθωτικές κινήσεις, αλλά οι μεγάλες εταιρίες δεν κάνουν κινήσεις που ίσως τους αποφέρουν κέρδη για 1-2 μήνες και πιθανώς να χαλάσουν την εικόνα τους. Αυτό που αναφέρεις είναι αρκετά ακραίο, και πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να το εφαρμόσει ΚΑΜΜΙΑ από τις σοβαρές εταιρίες. Αν για κάποιο λόγο το κάνει η επίθεση που θα δεχτεί δεν θα έχει προηγούμενο.

Το να βάλει φραγή στο Safari δεν είναι το ίδιο, γιατί απλά με τις εφαρμογές, βάση συστήματος, κερδίζει ΚΑΙ η Apple (30%) άρα στην ουσία θα έχει κέρδη η εταιρία πουλώντας πορνογραφικό υλικό... Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχει άλλωστε το πολύ καλό "Parental Controls" με το οποίο μπορείς να μπλοκάρεις τη χρήση εφαρμογών ή να "κόψεις" διάφορες λειτουργίες, αν είσαι ευσυνείδητος και δεν θέλεις τα παιδιά σου να δουν υλικό το οποίο είναι ακατάλληλο.

Good things come to those who wait...


#5   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/04/2010 - 10:04

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό που λες για τους developers. Αλλά εγώ μιλάω για "developers". Είναι περισσότερο ορθό και ίσως και ηθικό το να απομακρυνεις έναν "developer" που το μόνο που παράγει είναι πορνογραφια και να περάσεις το μυνημα «εδώ κάνω κουμάντο ΕΓΩ». Αν έρχεσαι όμως εκ των υστέρων και προφανως κατόπιν πιέσεων να κανείς αυτή τη δουλειά δεν δικαιουσαι να το παίζεις ηθικός.

Υποτίθεται πως το selling point σου είναι οι ανωτερωτητα σου σε υλικά, software και τις υπηρεσίες του AppStore. Γιατί δεν βάζεις από την αρχή κάποια guidlines ως πρως το «αποδεκτό»? Μήπως γιατί πρέπει να πιασος ένα momentum για να μπορείς να διαφημιζεις τεράστιους ρυθμούς ανάπτυξης και πώλησης εφαρμογών? Και μάλιστα όταν επιρρεπείς τις τσοβτες για κάποια χρόνια σο AppStore απο που και ως που βρίσκεις το θράσος να δηλώσεις «αν θέλετε πορνογραφια αγοραστές android?»

Καθώς είμαι ευαίσθητος σαν χαρακτήρας και χρησημοποιω android x86 δοκιμαστικά από live cd σε ένα παλιό umpc και με προσβάλει το σχόλιο, να περάσω και εγώ το μυνημα πως αν θέλετε fart apps νοικιαστε ένα idevice από την apple.

Το προβλημα είναι πως αν κλασει ο Jobs μυρίζει channel no5 και αντί να αναγνωρίσει κάποιος το πόσο απαράδεκτο είναι το σχόλιο που έκανε τον θεωρείτε σαν αντισυμβατικο επαναστάτη που δεν μασάει τα λόγια του. Where is the money from the porn Steve?

Όσο για τα θρησκευτικά και αλλά, υπάρχουν ήδη apps που πολεμας τρομοκράτες με μαντιλες και τουρμπανια. Ας παει κανένας developer να μεταφέρει στο iPhone κάποιο από τα παιχνίδια που παλαιστίνιοι μάχονται τον ισραηλινό στρατό να μου πείτε πόσο γρήγορα θα φάει πόρτα.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες