Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone: Big in Japan


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
17 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/04/2010 - 22:33

Αυτή η άμεση απόκριση από τον iPhoneHellas, είναι ακριβός και ο λόγος του εκνευρισμού που βγάζουν ορισμένα posts μου. Και εξηγώ, αν και είμαι τελείως offtopic.

Ασχολούμαι με αυτό το forum αρκετό καιρό, πολύ πριν γραφτώ μέλος. Δεν έχω facebook, msn, twitter ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με κοινωνική δικτύωση παρά μόνο αυτό το forum. Ο λόγος είναι απλός. Αν και τα Αγγλικά σε θέματα τεχνολογίας με βολεύουν πολύ περισσότερο από τα Ελληνικά (γενικότερα τα Αγγλικά μου είναι καλύτερα από τα Ελληνικά μου) όταν έψαχνα πληροφορίες για το αν θα αγοράσω iPhone βρήκα αυτό το forum ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ από τα αντίστοιχα αγγλόφωνα. Το γιατί το βλέπετε καθημερινά. Τα προβλήματα βρίσκουν απαντήσεις άμεσα, γίνονται άπειρες συζητήσεις και "τσακωμοί" πάνω στα πάντα, φιλοξενούνται όλες οι απόψεις και όλοι κάνουν το παν για να υπάρχει σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση. Φανταστείτε πως ένας αντιδραστικός και καχύποπτος άνθρωπος με everething Apple σαν εμένα είναι moderator. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα. Γιατί εκνευρίζομαι?

Ο iPhoneHellas είδε το post μου στο θέμα, είδε τα links μου και έκανε update την είδηση γιατί σκοπός του section αυτού είναι η ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ και η ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ. Το 9to5mac όμως με δύο ανθρώπους να κάνουν σχόλια που να αμφισβητούν σοβαρά την "είδηση" εξακολουθεί να μην κάνει διορθώσεις και να την φιλοξενεί κάτω από το βαρύγδουπο section "industry intel" Αυτοί οι προφανώς έμμισθοι καραγκιοζάκιδες παίρνουν στον λαιμό τους σοβαρά φόρουμ σαν το δικό μας αναπαράγοντας τις ανακοινώσεις της μοναδικής εταιρείας που πουλάει τα iphone στην Ιαπωνία (consider the source) και μάλιστα παραφράζοντας και λανσάροντάς τες σαν ευαγγέλιο εκμεταλλευόμενοι την "θέση" τους σαν πηγή πληροφόρησης και την ασφάλεια που αποπνέουν οι πληροφορίες τους. Γιατί το λέω αυτό, δείτε ακόμα μία εκδοχή της είδησης:
"Softbank Corp., Japan’s sole iPhone carrier, has announced that the iPhone accounted for 72% of smartphones shipped in the country during the fiscal year that ended March 31."

Αυτές τις πληροφορίες τις βρήκα μετά από 30 λεπτά ψάξιμο και 33 χρόνια καχυποψίας και αντιδραστικότητας. Η άμεση απόκριση των admins και το γεγονός πως MONO ΕΜΕΙΣ έχουμε αυτήν την ενημέρωση μέχρι τώρα (τα άλλα blogs/forums εξακολουθούν να μιλούν για 72% market share της Apple χωρίς κανένας να αναρωτιέται "σαν πολύ μου ακούγεται ρε μήπως να το ψάχναμε") είναι ο λόγος που το forum αυτό είναι ένα διαμάντι για τα Ελληνικά technology forums και αν είχαμε και section στα Αγγλικά... ένας Θεός ξέρει τι θα γινότανε εδωμέσα, υποθέτω θα παρατάγαμε τις δουλείες μας για να προλαβαίνουμε να ποστάρουμε.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 23/04/2010 - 22:55

Μ'άρέσει που εκνευρίζεσαι. Η είδηση στον 21ο αιώνα δεν αρκεί να σε ενημερώνει για ένα γεγονός, πρέπει να ξεσηκώνει τα πάθη, να προκαλεί ίντριγκα και να δημιουργεί κουτσομπολίο γύρω απο αυτή. Αν ένα γεγονός δεν μπορεί να προκαλέσει τα παραπάνω απλά δεν παρουσιάζεται. Τώρα, αν δεν έχουμε κάποιο νέο πολύ απλά αποκρύπτουμε κάποιες πληροφορίες και σφυρίζουμε κλέφτικα.

Όσο για το forum, για μένα ξεχωρίζει επειδή δεν κυριαρχείται απο fanboys και όλοι έχουν ισότιμο λόγο (δύσκολο να το βρείς σε forum με προϊόντα της Apple).

#18   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/04/2010 - 23:11

Δεν συμφωνώ για τον fanboyσμό απόλυτα. Ο fanboyσμός δεν είναι αποκλειστικότητα καμίας εταιρείας. Εδώ μέσα όμως τις περισσότερες φορές ανάβουν τα αίματα και καταλήγουμε να συμφωνούμε πως διαφωνούμε χωρίς κανένας να προσπαθεί να σου stuff down your throat τις απόψεις του. Sorry για τον εθνικισμό που θα βγάλω αλλά το πιστεύω πως είναι θέμα Ελληνικό αυτό, γιατί ναι μεν γουστάρουμε κάτι αλλά οι περισσότεροι έχουμε περάσει από ένα σωρό δουλειές και ένα σωρό πλατφόρμες και λειτουργικά και όταν δεν βαρεθούμε να τσιγκλάμε τον άλλο απλά παραδεχόμαστε το αυτονόητο, έκαστος στο είδος του. Και κάτι άλλο, παρόλο που είμαστε και ευέξαπτοι, σπάνια παραφερόμαστε, που να δεις άλλα φόρουμ από "πολιτισμένους" και "προηγμένους" τεχνολογικά λαούς.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες