Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Τέλος στις επιδοτήσεις των κινητών;


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
37 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   phed

phed

    iPH newbie

  • 75 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/06/2010 - 22:29

Έχεις απόλυτο δίκιο με τη διαφορά ότι πάνω από 150€ νομίζω ότι είναι 21%, χωρίς να είμαι σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι τις εταιρίες τις συμφέρει να παίρνουν σταθερά και σίγουρα λεφτά, και όχι από κάρτες που αν και όποτε βάλει ο άλλος φέξε μου και γλίστρησα. θέλω να πω και το εξής στον φίλο που είπε ότι στις κάρτες παίρνουν το 100%, δεν το παίρνουν γιατί πολύ απλά όλοι μα όλοι κάνουν κλήσεις και σε άλλες εταιρίες οπότε πληρώνονται ποσοστά, γιαυτό προσπαθούν να επιδοτούν να μιλάς στα δικά τους νούμερα και να κερδίζεις χρόνο ομιλίας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   imposter

imposter

    iPH Member

  • 224 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/06/2010 - 22:32

Έχεις απόλυτο δίκιο με τη διαφορά ότι πάνω από 150€ νομίζω ότι είναι 21%, χωρίς να είμαι σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι τις εταιρίες τις συμφέρει να παίρνουν σταθερά και σίγουρα λεφτά, και όχι από κάρτες που αν και όποτε βάλει ο άλλος φέξε μου και γλίστρησα. θέλω να πω και το εξής στον φίλο που είπε ότι στις κάρτες παίρνουν το 100%, δεν το παίρνουν γιατί πολύ απλά όλοι μα όλοι κάνουν κλήσεις και σε άλλες εταιρίες οπότε πληρώνονται ποσοστά, γιαυτό προσπαθούν να επιδοτούν να μιλάς στα δικά τους νούμερα και να κερδίζεις χρόνο ομιλίας.


ακριβως αυτο , δεν ειναι τυχαιο οτι πλεον η καθε εταιρεια σου Δινει "*ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ*" μεταξυ της ιδιας εταιρειας και σταθερα.
προσπαθει η καθε εταιρεια να εχει ενα stadar πελατολογιο. ο ενας φερνει τον αλλο και παει λεγοντας.!

#18   phed

phed

    iPH newbie

  • 75 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/06/2010 - 22:51

Συνεπώς δεν νομίζω να τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, και αν κάνουν θα είμαστε χαζοί αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά να τους το κόψουμε νωρίς... Μην τρελαθούμε κιόλας μας τα παίρνουν χοντρά και δεν θα μας δίνουν και τίποτα;;;

#19   Smaug

Smaug

    iPH Contributor

  • 1.771 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:smaug.gr

Δημοσίευση 15/06/2010 - 23:12

Αν γίνει κάτι τέτοιο όλος ο κόσμος θα στραφεί στα καρτοκινητά. Ήδη ο φόρος πολυτελείας που υπάρχει στα συμβόλαια είναι μεγάλος, αν κοπεί το μόνο κίνητρο που υπάρχει θα χαθούν πολλά έσοδα και από τις εταιρίες και από το κράτος.
Επίσης συσκευές άνω των 300€ χλωμό να πουληθούν στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των καταναλωτών. Αυτοκτονία μου φαίνεται αν ισχύσει, δεν βλέπω κάποιον να επωφελείται, εκτός αν τα χαμένα έσοδα απο τα συμβόλαια μπορούν να υποσκελιστούν απο τα έσοδα που θα φέρει η παύση των επιδοτήσεων. Προσωπικά, φέτος με 50€ συμβόλαιο είχα 100€ επιδότηση, την οποία βρήκα τραγικά μικρή.

#20   Alex0077

Alex0077

    iPH Master

  • 5.732 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:ALEX0077

Δημοσίευση 15/06/2010 - 23:36

Αυτό πιστεύω κι εγώ και το είπα από την αρχή.. Θέλω να πιστεύω τουλάχιστον ότι αυτό είναι παραπληροφόρηση και δεν στέκει.. Γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα δεν συμφέρει κανέναν εξάλλου... γιατί να γίνει? Ούτε τις εταιρίες που θα χάσουν μεγάλο αριθμό συμβολαίων , ούτε φυσικα και εμάς..
Και μην ξεχνάτε αυτό που είπα και παραπάνω ότι η επιδότηση είναι και ένα μέσο για να μας κρατάνε δεσμευμένους οι εταιρίες για ένα 12μηνο.

Τελευταία επεξεργασία από: Alex0077, 15/06/2010 - 23:37


#21   sotoskawasaki

sotoskawasaki

    iPH Enthousiast

  • 426 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/06/2010 - 06:22

Ένα συμβόλαιο σε δεσμεύει να πληρώνεις κάθε μήνα τουλάχιστον το ποσό που έχεις υπογράψει πχ πάγιο 35€ εν αντιθέσει με το καρτοκινητό που βάζεις όποτε θες λεφτά και δεν μπορούν να μπατζετάρουν πάνω σου. Δηλαδή κάθε χρόνο οι εταιρίες κάνουν προϋπολογισμούς που βασίζονται μεταξύ άλλων στα συμβόλαια που ξέρουν ότι κάθε μήνα θα πληρώνεις τουλάχιστον το πάγιο σου, και όχι στα καρτοκινητά που δεν ξέρουν τι κάρτα θα βάλει ο κάθε συνδρομητής, νομίζω αυτό τα εξηγεί όλα.
Όσον αφορά τα 18-24μηνα συμβόλαια που λέει ο φίλος πάνω δεν πιστεύω να συμβεί και αν γίνει θα είναι καθαρά επειδή εμείς το αφήσαμε.


Και το θέμα είναι ότι αν έχεις πάγιο π.χ. 35 ευρώ είναι πολύ πιθανών να πληρώνεις απο 5-10 ευρώ περισσότερο, όπως πάθαινα και εγώ. Όσο για την αύξηση της δέσμευσης του συμβολαίου, ήδη εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 18μηνο συμβόλαιο. Διεθνώς αυτό γίνεται εδώ και χρόνια. Ειναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Είσαι με την εντύπωση ότι αν κάνουν 50 ευρό έπιπλέον έκπτωση απο την τιμή αγοράς τηλεφώνου με 18μηνη συνδεση, με την δέσμευση 24μηνου συμβολαίου δεν θα τρέξουν πολλοί να το κάνουν;

#22   phed

phed

    iPH newbie

  • 75 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/06/2010 - 08:58

Το κακό είναι ότι θα τρέξουν γιατί γι' αυτούς το επιθυμητό δεν είναι ένα σωστό συμβόλαιο συναρτήσει της έκπτωσης του κινητού αλλά πόσο θα πάρουν το κινητό...

#23   aridaias

aridaias

    iPH newbie

  • 89 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/06/2010 - 02:10

Dream 21, έχω εργαστεί σε germanos για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιο πρόσφατα σε wind. Από τις συνδέσεις βγαίνουν τα χρήματα. Πίστεψέ με κάναμε meeting κάθε βδομάδα και τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Αν όντως έχεις στην διάθεσή σου αριθμούς, τότε θα έπρεπε να έχεις την ακριβώς αντίθετη άποψη. Οπότε μάλλον δεν είσαι κάλπες ενημερωμένος.

#24   konstako

konstako

    iPH newbie

  • 23 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/06/2010 - 21:03

θα συμφωνησω και εγω με τον "αντιλογο", ειναι πολυ δυσκολο να κοψουν επιδοτησεις για συμβολαια γιατι πολυ απλα θα μειωθουν και τα συμβολαια. πχ
εστω η εταιρια κινητης "Αλφα Κομιουνικεϊσον" (που νοικιαζει(οπως ολοι αλλωστε) το δορυφορο για να δουλεψει ως εταιρια και να εξυπητετησει τους πελατες της) με την τιμη των 100Ε συν τα οποιαδηποτε αλλα εξοδα της αλλα 100Ε. προφανως θα στηριχθει σε κατι "σιγουρο"(=συμβλαιο) για να μπορεσει να υπολογισει τα εσοδα/εξοδα/κερδος της και να βγαλει ενα τιμολογιο/κοστολογιο για τους πελατες της. Ετσι βγαινουν τα κοστολογια μας.
Προφανως τα τυπου "ενδο-εταιριακες" απεριοριστες κλησεις, μυνηματα(απο Αλφα Κομιουνικεϊσον προς Αλφα Κομιουνικεϊσον) εχουν νοημα καθως πληρωνουν τον δορυφορο ουτως ή αλλως, γιατι να μην βγαλουν extra κερδος (που δεν τους στοιχιζει τιποτα απολυτως-τον τελευταιο καιρο ουτε καν χαρτι!) απο μια προσφορα που θα προσελκυσει και αρκετους επιλπεον πελατες?

#25   Mihos

Mihos

    iPH newbie

  • 10 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/06/2010 - 11:09

γνωμη μου ειναι οτι ακομη και οι επιδοτησεις να σταματησουνε ο λεγομενος "γκατζετακιας" παλι θα παει πληρωσει για να παρει το κινητο που επιθυμει, ασχετα με την τιμη του. Το να πω οτι το συμβολαιο ειναι που μετραει ειναι και οχι η καρτοκινητη δε χρειαζεται, ο φιλος που επιμενε για το αντιθετο, ελπιζω να ηπιε καφεδακι και να το ειδε λιγο πιο σφαιρικα το θεμα και οχι αυτα που του εχουνε πει αλλοι. Οσο για το αν θα αυξηθουνε τα χρονικα περιθωρια σε ενα συμβολαιο προσωπικα θα μιλησω, δε με ενοχλει. Εξαλου μια εταιρεια κινητης σημερα δε προσφερει για να κερδισει μονο εμενα αλλα για να κερδισει και τους φιλους μου και την οικογενεια μου, διαφημιση μεσω εμου ειναι και δεν εχει να κανει με τις επιδοτησεις που δινουνε, εχει να κανει με την ποιοτητα των υπηρεσιων που παρεχουνε. Φυσικα ο κυριως παραγοντας για εμας ως καταναλωτες ειναι το παγιο. Δε με πολυ ενδιαφερει αν θα κοψουνε επιδοτησεις, με ενδιαφερει ομως να κονταροχτυπιουντε στις υπηρεσιες και στις τιμες τους.

#26   sotoskawasaki

sotoskawasaki

    iPH Enthousiast

  • 426 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/06/2010 - 21:11

Δεν είναι λογικό να μην σε ενδιαφέρει ούτε το αν θα κόψουν τις επιδοτήσεις, ούτε το αν θα αυξήσουν την διάρκεια των συμβολαίων. Τί σε ενδιαφέρει τελικά; Και μην μου πείς "με ενδιαφερει ομως να κονταροχτυπιουντε στις υπηρεσιες και στις τιμες τους", γιατί είδαμε τα κονταροκτυπήματά τους όταν είχαν το iPhone στην ίδια εξωφρενικά ψηλή τιμή καί οι δύο πάροχοι. Οπόταν όταν είναι να κρατούν τις τιμές στα ύψη φαίνεται να τα βρίσκουν!

Τελευταία επεξεργασία από: sotoskawasaki, 19/06/2010 - 21:13


#27   than1981

than1981

    iPH newbie

  • 20 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 22/06/2010 - 09:01

Πιστεύω ότι αν κοπούν οι επιδοτήσεις δε θα υπάρχει κανένας λόγος να μείνεις στην ίδια εταιρία πάνω από ένα χρόνο. Δε συμφέρει καθόλου τις εταιρίες αυτό.

#28   Kaloutsikos

Kaloutsikos

    iPH Member

  • 291 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/06/2010 - 19:19

Παιδιά και γω πηστεύω οτι ειναι ψιλοδύσκολο να κωπουν οι επιδοτησεις.
Οι πωλήσεις στα κινητά θα πέσουν κατα πάρα πολυ, μην τρελλαθούμε, εδώ να φάμε δεν εχουμε το καινουριο iphone θα πάμε να πάρουμε και οχι μονο για το iphone αλλα για το οποιοδηποτε ακριβω κινητό.
Δεν θα συμφέρει εμας αλλα και κατα κάποιο τροπο δεν θα συμφερει και αυτους.
Και οσο για αυτα που λέγατε για τις κάρτες και τα συμβόλαια που ειναι τα λεφτα, εννοείτε οτι είναι στις συνδέσεις. Οποιον και αν γνωρίζω έχει μια σύνδεση και ενα whats up. Σιγα μην περιμενει η Cosmote να τα κονομίσει απο την καρτα οταν σου δίνει και ομιλία αλλα και μηνυματα ΤΖΑΜΠΑ.

#29   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 27/06/2010 - 19:43

Εμένα πάντως η vodafone με πήρε την προηγούμενη εβδομάδα να με ενημερώσει 2 μήνες πριν την κανονική μου επιδότηση (τέλη Αυγούστου) πως από τώρα δικαιούμαι €165 μέχρι τον Αύγουστο θα ανεβεί και άλλο και μέχρι να κάνω χρήση της επιδότησης θα έχω €5 έκπτωση στο πάγιο μου.

Είναι η πρώτη φορά που με παίρνουν τηλ να με ενημερώσουν, συνήθως ερχόταν ειδοποίηση με τον λογαριασμό και δεν μιλάω καν για την μείωση στο πάγιο (χωρίς να επηρεάζει την επιδότηση). Και μην πείτε καλά για 2 μήνες είναι 10 ευρώ. Σκεφτείτε σε πόσους συνδρομητές έγινε η πρόταση και για ποσά ευρώ συνολικά μιλάμε

Κωλωτουμπες κάνουν οι εταιρείες να μας κανουν συμβόλαια και να μα κρατήσουν σε αυτά διαφορετικά θα μας έκανα προσφορές για να τα γυρίσουμε σε καρτοκινητη. Και αν θέλετε δείτε το και αλλιώς, οταν σε όλο τον κόσμο οι επιδοτήσεις είναι ο κινητήριος μοχλός των συμβολαίων στις εταιρείες εμείς στην Ελλάδα θα κάνουμε το αντίθετο? Και επιπλέον, τι θα πουλάνε μετά τα μαγαζιά? Πας στον Γερμανό αγοράζεις την σύνδεση της καρτοκινητης αγοράζεις ένα κινητό από eBay και τέρμα.

#30   Kaloutsikos

Kaloutsikos

    iPH Member

  • 291 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/06/2010 - 19:54

Εμένα πάντως η vodafone με πήρε την προηγούμενη εβδομάδα να με ενημερώσει 2 μήνες πριν την κανονική μου επιδότηση (τέλη Αυγούστου) πως από τώρα δικαιούμαι €165 μέχρι τον Αύγουστο θα ανεβεί και άλλο και μέχρι να κάνω χρήση της επιδότησης θα έχω €5 έκπτωση στο πάγιο μου.

Είναι η πρώτη φορά που με παίρνουν τηλ να με ενημερώσουν, συνήθως ερχόταν ειδοποίηση με τον λογαριασμό και δεν μιλάω καν για την μείωση στο πάγιο (χωρίς να επηρεάζει την επιδότηση). Και μην πείτε καλά για 2 μήνες είναι 10 ευρώ. Σκεφτείτε σε πόσους συνδρομητές έγινε η πρόταση και για ποσά ευρώ συνολικά μιλάμε

Κωλωτουμπες κάνουν οι εταιρείες να μας κανουν συμβόλαια και να μα κρατήσουν σε αυτά διαφορετικά θα μας έκανα προσφορές για να τα γυρίσουμε σε καρτοκινητη. Και αν θέλετε δείτε το και αλλιώς, οταν σε όλο τον κόσμο οι επιδοτήσεις είναι ο κινητήριος μοχλός των συμβολαίων στις εταιρείες εμείς στην Ελλάδα θα κάνουμε το αντίθετο? Και επιπλέον, τι θα πουλάνε μετά τα μαγαζιά? Πας στον Γερμανό αγοράζεις την σύνδεση της καρτοκινητης αγοράζεις ένα κινητό από eBay και τέρμα.


Ετσι ειναι και το δικό μου συμβόλαιο τον Σεπτεμβριο λιγη και μεχρι στιγμης με εχουν παρει 4 φορες για να παρω κινητο, α και σε μενα μου ειπανε οτι θα με βοηθησουν για κατι καλυτερο στην επιδοτηση για αγορα κινητου

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες