Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Εφαρμογή του iphone δίνει "φωνή" σε παιδιά με αυτισμό!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   Geopanousis

Geopanousis

    iPH User

  • 131 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 22/06/2010 - 15:17

Η Mia είναι ένα κορίτσι μόλις 5 ετών. Γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση κάτι που της στερεί τη δυνατότητα να μιλάει, να περπατάει και να παίζει όπως τα παιδιά της ηλικίας της.

Οι γονείς της, Martin και Sarah, από το Σεντ Όλμπανς από το Χέρτφορντσιρ της Αγγλίας προσπαθούσαν πάρα πολλά χρόνια να «μαντέψουν» τις ανάγκες της μικρής Mia αφού η ίδια δεν ήταν σε θέση να τις εκφράσει.

«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πότε πεινάει για παράδειγμα. Κι αν πάλι το καταλαβαίναμε δεν ξέραμε τι ήθελε να φάει» λέει η μητέρα της.
Ο πατέρας της, ιδιοκτήτης εταιρείας επικοινωνιών, αγόρασε πέρυσι το iPhone για επαγγελματικούς λόγους.

Τι μπορεί να κάνει η ανάγκη του γονιού για επικοινωνία με το παιδί του!!

Η «επιφοίτηση» του ήρθε βλέποντας τις διαφημίσεις της Apple με το σλόγκαν «το iPhone καλύπτει κάθε σας ανάγκη». Τη δική του όμως ανάγκη για επικοινωνία με την κόρη του δεν την είχε ακόμα καλύψει κανείς. Δεν υπήρχε η εφαρμογή που θα ταίριαζε στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η μονάκριβή τους, και έτσι αποφάσισε να φτιάξει μια δική του.

Έπρεπε πάση θυσία να βρει ένα τρόπο να δώσει «φωνή» στη Μία του. Του πήρε 9 ολόκληρους μήνες αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Έφτιαξε ένα λογισμικό το οποίο εγκατέστησε στο κινητό του και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε πια να «συνομιλήσει» με το παιδί του.

H Mia έχει πια φωνή!

Πρόκειται για το iComm, μία εφαρμογή με την οποία η Μία, χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια της, μπορεί να δείχνει εικόνες φαγητών, παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και άλλων καθημερινών αναγκών της στην οθόνη του iΡhone. Οι εικόνες που εμφανίζονται κάθε φορά στο κινητό έγιναν η «φωνή» της. Με λίγα λόγια εάν η Mia θέλει να απολαύσει ένα παγωτό αρκεί να το «πει» με τα μάτια της.

Αναρτημένη εικόνα

Επιπλέον οι δύο νέοι γονείς, μπορούν να «ανεβάσουν» τις δικές τους φωτογραφίες. Μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής τους για την ανακοίνωση των επιλογών στην οθόνη. Η ίδια η Μία μπορεί να βλέπει εικόνες του εαυτού της καθώς εκτελεί μια δραστηριότητα, δηλαδή καθώς παίζει με την αγαπημένη της κούκλα ή καθώς παρακολουθεί το αγαπημένο της παιδικό στην τηλεόραση.

"Τώρα βλέπουμε το παιδί μας ευτυχισμένο"

Η ίδια δείχνει να λατρεύει να βλέπει εικόνες των φίλων και της οικογένειάς της.«Της έχει δώσει φωνή για πρώτη φορά και μας επιτρέπει να την καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα. Τώρα βλέπουμε το παιδί μας ευτυχισμένο» λένε οι γονείς της.

Επίσης, οι γονείς δηλώνουν ότι έχουν αναπτύξει μια μορφή αμοιβαίας επικοινωνίας: «Τώρα μπορούμε να της ζητήσουμε να κάνει κάτι και αυτή μπορεί να μας πει αν θέλει να το κάνει ή όχι. Η Mia είναι πιο ομιλητική μαζί μας. Ένα άλλο μεγάλο προτέρημα για το iPhone είναι ότι είναι φορητό, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν Mia είναι εκτός σπιτιού κάτι που την κάνει να μην αισθάνεται ότι διαφέρει ή ότι υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά».

Γονείς από όλον τον κόσμο, τον ευχαριστούν!

Από τον Μάρτιο που έγινε διαθέσιμο στο κατάστημα εφαρμογών της Αpple, το λογισμικό έχει γίνει ανάρπαστο. Το έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 1.300 χρήστες. Ο εφευρέτης-πατέρας Μπρουκς, λαμβάνει μηνύματα από γονείς από ολόκληρο τον κόσμο, που δηλώνουν ευγνώμονες για την ελευθερία της έκφρασης που δίνει η εφαρμογή αυτή στα παιδιά τους.

Η βασική έκδοση του iComm, διατίθεται στο Ίντερνετ δωρεάν και μπορεί κανείς να την «κατεβάσει» από το κατάστημα της Apple. Η πλήρης έκδοση, η οποία κοστίζει 15.99£, είναι διαθέσιμη προς το παρόν στην τιμή μόνο των 1.79£.
πηγή pyles.tv

Τελευταία επεξεργασία από: Geopanousis, 22/06/2010 - 15:17


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   juliahna12

juliahna12

    iPH newbie

  • 60 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/06/2010 - 15:28

Άλλο αυτισμός και άλλο Εγ. Παράλυση. Δεν έχει καμία σχέση, διορθώστε τον τίτλο προς αποφυγή παρεξηγήσεως.

Τελευταία επεξεργασία από: computeras, 22/06/2010 - 16:04
Το επόμενο post δεν θα διορθωθεί. Δεν είναι δικαιολογία ότι γράφετε από iPad, υπάρχουν λύσεις.





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες