Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Ερωτοαπαντήσεις για το multitasking στο ios 4


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/07/2010 - 14:03

Όταν πατάμε το Home Button σε μια εφαρμογή, αυτή πλέον δεν κλείνει όπως συνήθιζε μέχρι τώρα αλλά ανάλογα με τα APIs που έχει ενσωματωμένα καθορίζεται η συμπεριφορά της στο παρασκήνιο.

Για να δούμε τι εφαρμογές υπάρχουν στο παρασκήνιο πατάμε δύο φορές το Home Button ώστε να εμφανιστεί το App Switcher Bar:

Αναρτημένη εικόνα


Εκεί βλέπουμε αρχικά τις τέσσερις τελευταίες εφαρμογές που ανοίξαμε και οι οποίες βρίσκονται στο παρασκήνιο. Κάνοντας swiper από δεξιά προς τα αριστερά θα δούμε όλες τις υπόλοιπες.

Εδώ λοιπόν εμφανίστηκαν οι πρώτες απορίες…

Γιατί δεν υπάρχει κουμπί να τις κλείνω όλες μαζί;

Γιατί δεν χρειάζεται είναι η απάντηση. Είναι λάθος να βλέπουμε το App Switcher Bar ως Task Manager γιατί δεν είναι τέτοιος ο σκοπός του. Ναι, αν κρατήσετε πατημένη μια εφαρμογή θα αρχίσει να τρέμει και θα σας δώσει τη δυνατότητα να κλείσετε μια μια τις εφαρμογές που θέλετε αλλά ο σκοπός δεν είναι αυτός.

Το multitasking στο iPhone φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σας απασχολούν οι εφαρμογές που είναι στο παρασκήνιο γιατί δε σας τρώνε μπαταρία και δεν απασχολούν τον επεξεργαστή. Το λειτουργικό είναι αρκετά έξυπνο ώστε αν χρειαστεί πόρους να κλείσει αυτές που είναι ανενεργές πολύ καιρό. Πιστέψτε με, δε θα δείτε το 3GS σας ή το iPhone 4 να κολλάνε λόγω του multitasking.

Ωραία όλα αυτά, αλλά οι εφαρμογές που θέλω να χρησιμοποιήσω είναι πολύ πίσω και βλέπω μόνο τις τέσσερις πρώτες στην αρχή και πρέπει να κάνω scroll μέχρι να πάω εκεί που θέλω…

Και πάλι θεωρώ αυτό τον τρόπο λειτουργίας μη ενδεδειγμένο. Βλέπετε τις 4 τελευταίες εφαρμογές γιατί όταν πραγματικά κάνετε multitasking είναι λίγο δύσκολο να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα πάνω από 4 εφαρμογές. Όταν θέλετε να ανοίξετε μια εφαρμογή που τελευταία φορά εκτελέσατε πριν 24 ώρες είναι κουτό να ψάξετε να τη βρείτε στο App Switcher. Θα την ανοίξετε κανονικά από την επιφάνεια εργασίας και το εικονίδιό της και θα επανέλθει στο ίδο σημείο που θα έκανε ακόμα και για αν την επαναφέρατε από το App Switcher.

Και αφού δε χρειάζεται να κλείνω εφαρμογές, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα αυτή αν κρατήσω πατημένη κάποια από αυτές;

Ας πούμε ότι δουλεύετε το Safari διαβάζοντας νέα, το IM+ μιλώντας με ένα φίλο, ακούτε μουσική από μια εφαρμογή για radio streaming και εν τω μεταξύ αποθηκεύεται φωτογραφίες που βρίσκετε στο Safari στη συσκευή. Εκείνη τη στιγμή στο App Switcher θα βλέπετε προφανώς αυτές τις 4 εφαρμογές: Το Radio, το IM+, το Safari και το Photos. Αν εκείνη τη στιγμή έρθει ένα email θα ανοίξετε το email και μετά θα προστεθεί στο App Switcher και αυτό στέλνοντας μια από τις 4 παραπάνω εφαρμογές στην επόμενη σελίδα. Η δυνατότητα του delete δίνεται ώστε να κλείσετε το Email στο συγκεκριμένο παράδειγμα για να επανέλθουν μπροστά σας οι 4 εφαρμογές που θέλετε.

Συμπέρασμα

Το multitasking φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και οι χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν smartphone να μη μπλέξουν με Task Managers και άλλα τέτοια. Μην αλλάζετε τον τρόπο που δουλεύατε. Δείτε το App Switcher καθαρά ως ένα τρόπο μετάβασης στις πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές όταν κάνετε κάποια δουλειά ταυτόχρονα σε πάνω από μια από αυτές.

Υ.Γ. Επειδή πλέον με το διπλό πάτημα του Home Button ανοίγει το App Switcher, όταν ακούτε μουσική το διπλό πάτημα δεν φέρνει μπροστά τα iPod Controls. Επαναφέρει πάλι το App Switcher. Αν κάνετε swipe από τα αριστερά στα δεξιά θα δείτε ένα widget για τον έλεγχο του iPod το οποίο παρεμπιπτόντως μεταμορφώνεται ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για αναπαραγωγή ήχου. :)

ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ από πηγή : www.carpenoctum.gr

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 15/07/2010 - 14:09


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   SolidSnake

SolidSnake

    iPH Contributor

  • 1.586 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/07/2010 - 14:39

Πολύ καλό και επεξηγηματικό αλλά αυτό που όταν αφήνουμε τις εφαρμογές ανοιχτές στο background και δεν τρώει μπαταρία δεν τ καταλαβαίνω

#3   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/07/2010 - 14:44

Οι εφαρμογές στο backround είναι ανενεργές και ως εκ τούτου δεν καταναλώνουν μπαταρία.. Μιλάμε πάντα για εφαρμογές που έχει γίνει προσθήκη του Apis αναλόγως την χρήση του .. Περισσότερα στο link. :)




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες