Έχω το εξής πρόβλημα. Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ ένα PC με Windows XP συνδεδεμένο σε δίκτυο όπου δεν υπάρχει DHCP αλλά static addresses (ο δικός μου υπολογιστής έχει 192.168.5.20). Στον υπολογιστή έχω συνδέσει ένα Belkin WIFI και έχω εγκαταστήσει drivers. Ποιές ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο ασύρματο δίκτυο των Windows (IP, gateway κλπ) και στο iphone ώστε να δω δίκτυο; Ξέρω ότι γίνεται γιατί παλιότερα το είχα ρυθμίσει και δούλευε αλλά κάποιο βλήμα πείραξε τις ρυθμίσεις και τα έχασα όλα χωρίς να θυμάμαι τι είχα κάνει (αν και θυμάμαι ότι και τότε είχα ταλαιπωρηθεί). Αν κάποιος έχει καμιά καλή ιδέα παρακαλώ.....
Wifi σε δίκτυο PC
Από
thomac
, 28/05/2009 08:08
9 μηνύματα σε αυτό το θέμα
Δημοσίευση 28/05/2009 - 08:08
Ad
Δημοσίευση 28/05/2009 - 09:07
Δεν είναι και τόσο δύσκολο,όπως λες....
Λοιπόν το belkin που έχεις βάλει είναι access point?
Αν ναι,μπες στο access point και απλά πήγαινε στην κατηγορία wireless και ενεργοποίησε το Broadcast SSID....Βάλε ένα όνομα,βάλε και ένα κωδικό και......
Αυτό ήταν....
Αμέσως μετά στο κινητό σου πήγαινε ρυθμίσεις->wi-fi-> ενεργοποίησέτο και μόλις το βρεις μπαίνεις...

Λοιπόν το belkin που έχεις βάλει είναι access point?
Αν ναι,μπες στο access point και απλά πήγαινε στην κατηγορία wireless και ενεργοποίησε το Broadcast SSID....Βάλε ένα όνομα,βάλε και ένα κωδικό και......
Αυτό ήταν....
Αμέσως μετά στο κινητό σου πήγαινε ρυθμίσεις->wi-fi-> ενεργοποίησέτο και μόλις το βρεις μπαίνεις...
Δημοσίευση 28/05/2009 - 13:36
αμ δε! οι ΙΡ του access point και του iphone δεν είναι καν στο ίδιο δίκτυο και δεν βλέπει το ένα το άλλο και φυσικά δεν βλέπει και internet
Δημοσίευση 29/05/2009 - 15:02
Τι εννοείς δεν είναι στο ίδιο δίκτυο?
Πώς γίνεται αυτό? Είσαι συνδεδεμένος μήπως με το iphone σε άλλο δίκτυο?
Πώς γίνεται αυτό? Είσαι συνδεδεμένος μήπως με το iphone σε άλλο δίκτυο?
Δημοσίευση 29/05/2009 - 15:57
όπως είπα ο υπολογιστής είναι σε δίκτυο μέσω ethernet και έχει σταθερή διεύθυνση ΙΡ. Τι ΙΡ πρέπει να πάρει το access point και τι το iphone?
Δημοσίευση 29/05/2009 - 16:13
το access point είναι συνδεδεμένο πάνω στο router με ethernet....Σωστά?
Οπότε μπαίνεις στις ρυθμίσεις του access point και ενεργοποιείς όπως σου είπα και ποιο πριν το Broadcast SSID....
Οπότε μπαίνεις στις ρυθμίσεις του access point και ενεργοποιείς όπως σου είπα και ποιο πριν το Broadcast SSID....
Δημοσίευση 30/05/2009 - 08:46
όχι to access point είναι συνδεδεμένο πάνω στον υπολογιστή που με τη σειρά του είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο ενσύρματα ethernet
Δημοσίευση 30/05/2009 - 15:44
Γίνεται και έτσι,αλλά γιατί δεν βάζεις το access point κατευθείαν στο ρούτερ?
Δημοσίευση 31/05/2009 - 08:34
γιατί το router είναι σε άλλο όροφο του κτηρίου!
Δημοσίευση 31/05/2009 - 18:49
Τότε θα χρειαστείς και ένα switch για να κάνεις δουλειά...
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες

Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο