Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple Q4 2010 Financial Results


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
16 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   hexblot

hexblot

    iPH newbie

  • 92 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/10/2010 - 09:53

επειδή βλέπω ότι υπάρχει κάποια σύγχυση - ο SJ δεν είπε ότι δεν είναι open το Android, ούτε ότι δεν είναι closed το iOS. Είπε ότι (κατά την άποψη του, και κατ'επέκταση της Apple) το ερώτημα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν θα έπρεπε να είναι αυτό, αλλά το κατά πόσο είναι fragmented το λειτουργικό. Το ότι υπάρχουν πολλές custom εκδόσεις του Android από τον εκάστοτε vendor / provider αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για το Android, πολλές φορές με άσχημα αποτελέσματα ( θυμάστε τον πανικό όταν κάποιοι χρήστες προσπάθησαν να κάνουν update στην 2.2? ).

Για τα tablets των 7" ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ότι θέλει ακόμα. Ο SJ έχει δίκιο στο ότι ακόμα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, μόνο υποσχέσεις για προϊόντα. Όταν βγουν, θα δούμε τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος. Οι 7" μου φαίνονται λίγες, εφόσον δεν αλλάζει συμαντικά το portability της συσκευής (είτε iPad είτε κάποιο 7" tablet, πάλι τσάντα θα πάρω)... είδωμεν.

Όσο για τους developers, ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η "διάθεση αγοράς" του μέσου χρήστη της κάθε πλατφόρμας. Σε γενικές γραμμές, το Apple AppStore έχει μεγάλο αριθμό paid applications, και οι χρήστες έχουν αποδείξει πως δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν μικροαγορές. Σε αντίθεση, είναι ( ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρότεινος ) πολύ μικρότερος ο αντίστοιχος αριθμός στο Android. Αν σε αυτό προστεθεί η δυσκολία λόγω μεγάλου (και αρκετά διαφοροποιημένου!) αριθμού συσκευών, το κόστος ανάπτυξης για Android φαίνεται (σε μένα προσωπικά) να είναι πολύ πιο δύσκολα αποσβέσιμο.

Πάνω απ'όλα, όταν κάνετε σχόλια μην ξεχνάτε ότι ο κύριος αγοραστής εδώ δεν είναι τα άτομα που συχνάζουν σε sites ενημέρωσης για το κινητό τους, είναι κόσμος που έρχεται από ένα "απλό" τηλέφωνο και πιθανώς δεν έχει καν εμπειρία με υπολογιστές. Για αυτόν είναι σοβαρό θέμα το ότι δεν είναι όλα "σε ένα σημείο", ότι δεν είναι πάντα βέβαιο αν μπορεί να κάνει το Χ update, ή αν πιάσει τηλέφωνο με το ίδιο λειτουργικό από άλλο κατασκευαστή θα δει κάτι που (τουλάχιστον) θα μοιάζει σαν experience.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   Gagarin

Gagarin

    iPH Enthousiast

  • 543 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:aterzop

Δημοσίευση 20/10/2010 - 14:42

Φυσικά, όλα αυτά είναι απλές φιλοσοφικές συζητήσεις. Αυτό που μετράει για τον τελικό καταναλωτή είναι να έχει στα χέρια του μία συσκευή που θα καλύπτει τις ανάγκες του.

Η ύπαρξη “ανοιχτού” ή “κλειστού” λογισμικού αλλά και ο ακριβής ορισμός αυτού, είναι κάτι που ενδιαφέρει μία πολύ μικρή μερίδα χρηστών από την οποία μόνο το 5% θα κάνει χρήση των extra προσφερόμενων δυνατοτήτων. Οι υπόλοιποι απλώς θα γκρινιάζουν γιατί δεν τους δίνονται οι δυνατότητες να κάνουν κάτι το οποίο δεν μπορούν να κάνουν έτσι και αλλιώς.

Τα πες ΟΛΑ!!!
Μπορει να κλειδώσει!!!
:)




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες