Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Σε ποιες χώρες η Apple πουλάει τα περισσότερα iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 07/11/2010 - 14:01

Αναρτημένη εικόνα

O William Power του Baird προσφέρει [via] δύο ενδιαφέροντα γραφήματα στα οποία φαίνονται οι αγορές στις οποίες η Apple έχει πουλήσει τα περισσότερα iPhone και το μερίδιο που αυτές καταλαμβάνουν. Όπως παρατηρείτε και εσείς στο παραπάνω διάγραμμα η μεγαλύτερη αγορά για το iPhone παραμένει η Αμερική (χωρίς να δίνονται ξεχωριστά στοιχεία για τις ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική) με ποσοστό 41.5% και ακολουθεί η Ευρώπη με 34.4%. Ιδιαίτερες αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και η Ασία (κυρίως η Κίνα) όπου το iPhone έχει ισχυρές βάσεις.

Παρ' όλες τις ελλείψεις του iPhone και τον καθαρά «αμερικανικό» τρόπο σχεδιασμού του τόσο στα hardware χαρακτηριστικά όσο και στις υπηρεσίες η Ευρώπη φαίνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα. Οι χρήστες στην Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση τους και αυτό φαίνεται από την αύξηση στις πωλήσεις που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην Αμερική από το τρίτο τρίμηνο του '09 στο τρίτο τρίμηνο του '10

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνονται οι 79 χώρες στις οποίες πωλείται το iPhone (με μοβ χρώμα) καθώς και οι 25 χώρες στις οποίες στις οποίες θα διατίθεται σήμερα (με κίτρινο). Αξίζει να σημειωθεί ότι 18 από τις 25 αυτές χώρες βρίσκονται στην Αφρική, μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη αγορά για smartphone συσκευές.

Αναρτημένη εικόνα

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   SunOfABeach

SunOfABeach

    iPH Member

  • 247 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/11/2010 - 14:25

Το καλό, βέβαια, θα ήταν να μπορούσαμε να ξέρουμε και τις πωλήσεις ανα χώρα... Μόνο έτσι θα είχαμε τη δυνατότητα να κρίνουμε. Εάν, για παράδειγμα, έχουν πουληθεί 10.000 συσκευές στην Ελλάδα και 10.000 στη Τουρκία, τότε, "τους ρίχνουμε στ' αυτιά" και είμαστε πολύ καλύτεροι πελάτες της Apple, αφού εμείς έχουμε 10 εκατομμύρια πληθυσμό και η Τουρκία τον υπερδιπλάιο και βάλε -μιλάω για την ευρωπαϊκή, πάντα, έτσι;
Μιας και τό'φερε η κουβέντα (off topic)... Ξέρετε ποιά χώρα είναι η πρώτη σε εισαγωγές και πωλήσεις Mercedes αυτοκινήτων; (Σύμφωνα, πάντα με την αντιστοιχία του πληθυσμού, έτσι;...) Η... Αλβανία!!! (Όπως είχα διαβάσει, θεωρούνται οι πιο κατάλληλες για τα εδάφη της!).




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες


    Google (1)