Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Βοήθεια για backup και επαφες


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   fotion

fotion

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/06/2009 - 13:28

πηρα και γω το iphone ειχα ενα sony ericson  περασα τις επαφες απο το sony στο outlook και απο το outlook στο iphone....μεχρι εδω ολα καλα...υστερα ομως εσβησα τισ επαφες απο outlook επηδη δεν ειμουν στο pc μου.τις επομενεσ φορες που εκανα sync,χωρις να το καταλαβω στην αρχη, ολες οι επαφες ειχαν χα8ει...μπορω καπος να τισ ανακτισω απο καποιο παλιο backup του iphone???αν ναι πως??εκανα το λα8οσ και εχω σβισει τισ επαφες μου και απο το sony ericson....

pls help.......

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   dpap

dpap

    iPH User

  • 156 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/06/2009 - 14:25

Καταρχίν να πω το εξής:

Το contact database στο *iPhone* (οχι δηλαδή στο PC, ή στο itunes) βρίσκεται στο /var/mobile/Library/AddressBook/

Εκεί έχει 2 αρχεία:

AddressBook.sqlitedb
AddressBookImages.sqlitedb

Το πρώτο ειναι το contact database σε SQLite format. Προσοχή: δεν ειναι human-readable αρχείο. Δεν μπορεις να το επεξεργαστείς σε καποιον text editor δηλαδη.

Το δεύτερο, αν κρίνω απο το ονομα του, ειναι οι εικόνες που έχουν αποδοθεί στα contacts. Ισως να μην υπάρχει σε ολους αυτό - ειδικα αν δεν εχετε κανει assign καποια φώτο σε καποιο contact.

Εχοντας πει αυτά προτείνω να κατεβάσεις το ακόλουθο backup extractor:

http://www.reincubat...backup-windows/

Οταν το τρέξεις, θα βρει τα προηγούμενα backup σου (ψαχνει στα default folders αρχικά αλλα μπορείς να του ορίσεις που να ψάξει αν εχεις αλλου το backup αρχειο που δημιούργησε το iTunes).

Τώρα έχεις δυο επιλογές

1) Κάνεις register το προγραμμα (~24$) οποτε και ανοίγουν οι δυνατοτητες για να παρεις τα δεδομενα σε CSV format ωστε μετα να μπορέσεις να τα δώσεις στο outlook ξανα ή εστω να μπορεσεις να διαβάσεις τα ονοματα/τηλέφωνα και να τα ξαναπεράσεις με το χέρι.

2) Δεν κανεις register και του λες 'Restore some or all files from backup manually' και θα σου δείξει ωμά τα αρχεία του backup. Διαλέγεις να κανεις extract τα αρχεία AddressBook.sqlitedb και AddressBookImages.sqlitedb που είναι κάτω απο το Library/AddressBook/

Έχοντας λοιπον κάνει extract τα .sqlitedb αρχεία, μπαίνεις με winscp στο τηλέφωνο και τα ανεβάζεις και λογικά θα στα εμφανίσει αμεσως στα contacts.

Ειναι λίγο περίπλοκο αλλα μην πανικοβάλεσε και ολα γίνονται :) αρκει να έχεις το backup. Ισως και να υπάρχει και πιο ευκολος τρόπος ή καποιο αλλο πρόγραμμα - οποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.


#3   rally170hp

rally170hp

    iPH Addict

  • 1.174 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:Rally170hp

Δημοσίευση 24/06/2009 - 14:29

στην sim δεν εχει επαφες καθολου??εγω ετσι τις περασα

#4   dpap

dpap

    iPH User

  • 156 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/06/2009 - 14:55

Συμπληρώνω οτι πρεπει να προσέξεις λίγο τώρα ωστε να μην συνδέσεις το τηλέφωνο στο iTunes και ξεκινήσει νεο backup το οποιο θα κάνει overwrite το παλιο που έχει ακομα μεσα τα contact που θελεις να ανακτήσεις!

Πριν κάνεις οτιδήποτε με το iTunes προτείνω να κρατήσεις αντίγραφο με ολα τα αρχεία του φακέλου

C:\Documents and Settings\<USERNAME>\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup

σε κάποιο αλλο σημείο. Αν έχεις Vista, o φακελος νομιζω είναι C:\Users\USERNAME\...\... κλπ. Η παραπάνω διαδρομή περιέχει υπο-φακέλους με το ID του τηλέφωνου (ενα μακαρόνι-ονομα με φαινομενικά τυχαίους αριθμούς και γραμματα). Αν ειχες συνδέσει ενα μονο iphone στο PC σου θα πρεπει να έχει ενα folder. Αν ειχες συνδέσει δύο, θα έχει δυο folders κλπ. Πρεπει να κρατήσεις αντίγραφο ολου του φακέλου με ολα τα αρχεία που περιέχει μέσα!

Επίσης, στο PC/iTunes που έκανες αρχικα τον συγχρονισμό λογικά θα έχει και εκει ενα παλιο backup σου. Αν δεν βρεις τα contacts σου στο δικό σου backup file, πηγαινε στο PC που έκανες το αρχικό sync και πάρε απο εκει τον φάκελο για το δικό σου ID.

To ID του κινητού σου φαίνετε νομίζω και στο iTunes, στην καρτέλα Summary -> click πανω στο serial number και θα αλλάξει/δείξει το UUID του τηλεφώνου :D Αλλα ξαναλέω, συνδεσε το τηλεφωνο στο itunes μονο οταν έχεις σιγουρέψει οτι έχεις αντίγραφο του backup file.

Για σιγουριά απενεργοποίησε προσωρινά το automatic syncing για το τηλέφωνο απο το View -> Preferences -> Devices -> Disable automatic syncing for iPhones and iPods.






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες