Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

[Tutorial] Use msn & facebook chat with ichat


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   Aceman1925

Aceman1925

    iPH Member

  • 274 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Aceman1925

Δημοσίευση 09/02/2011 - 10:33

O παρακάτω οδηγός μας εξηγεί πως μπορουμε να ενσωματοσουμε στο ichat τις επαφές μας απο το msn και το facebook.

Το chat του Facebook χρησιμοποιεί το Jabber Protocol και το iChat είναι ένα από τα καλύτερα jabber clients που υπάρχουν,
Για να κάνετε setup το Facebook Chat στο iChat για τις συνομιλιες σας.

# Ξεκινάμε κλικάροντας το iChat για να ανοίξει.
# Επιλέγουμε στο menu iChat - Preferences
# Επιλέγουμε τη καρτέλα Accounts
# Κάνουμε κλικ στο + στη κάτω αριστερή γωνία, και εμφανίζεται το παράθυρο Account Setup
# Στο Account Type επιλέγουμε Jabber
# Στο Account Name εισάγουμε το όνομα χρήστη* με τη μορφή user@chat.facebook.com
# Στο Password βάζουμε το κωδικό του λογαριασμού μας στο Facebook
# Κάνουμε κλικ στο βελάκι μπροστά από το Server Options και έτσι κάνουμε expand το menu.
# Στο Server δε συμπληρώνουμε τίποτα
# Στο Port συμπληρώνουμε τον αριθμό 5222
# Δε τσεκάρουμε ούτε το Use SSL ούτε το Use Kerberos v5 for authentication

Αναρτημένη εικόνα

*Εάν δε γνωρίζετε το όνομα χρήστη μπορείτε να το βρείτε στο http://www.facebook.com/username/


Αφου περάσαμε απλα και με απόλυτη επιτυχία το facebook chat συνεχιζουμε με τις επαφες του msn.
Πριν ξεκινήσω να επισημάνω οτι αν δε προσέξουμε εδω υπάρχει περίπτωση να προκλήθει προβλημα με τις επαφές μας οποτε καλο ειναι να πάρουμε ενα backup των επαφών μας πριν τη διαδικασία που ακολουθεί.


Ξεκινώντας, θα χρειαστούμε ένα Jabber client που να έχει τη δυνατότητα να κάνει register, το iChat δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, το psi όμως έχει αυτή τη δυνατότητα, και εάν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως το main chat client. Επίσης θα πρέπει να έχουμε ένα λογαριασμό msn. Για το post, και εμένα, θα χρησιμοποιήσω τον server jabber.fsinf.at , είναι ένας server στη Βιέννη, πιο συγκεκριμένα στο Technical University of Vienna, με υποστήριξη transport για διάφορα πρωτόκολλα, τρέχει σε Linux Ubuntu 9.04 και ο Jabber server είναι ο ejabberd 2.1.3 (για πολλούς άχρηστες λεπτομέρειες, για άλλους λόγος να χρησιμοποιήσουν ένα server). Φυσικά υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι Jabber servers με transport, και μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε λίστες όπως
αυτή.

Ξεκινάμε τρέχοντας το PSI, ο πρώτος διάλογος θα είναι για να φτιάξουμε ένα νεο account, το επιλέγουμε και στον επόμενο διάλογο βάζουμε τα στοιχεία του server. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα στοιχεία του account, username & password, και αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θα μας ειδοποιήσει οτι ο λογαριασμός μας δημιουργήθηκε.
Αναρτημένη εικόνα

Ενεργοποιούμε το λογαριασμό μας επιλέγοντας :
Αναρτημένη εικόνα

Μετά απο αυτό το βήμα θα ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα transport έτσι ώστε να μεταφέρουμε το msn στο Jabber. Επιλέγουμε από το μενού General το Service Discovery.
Αναρτημένη εικόνα

Θα μας βγάλει μία ειδοποίηση για να περάσουμε τα στοιχεία μας, δεν είναι υποχρεωτικό να περάσουμε τίποτα οπότε επιλέγουμε close. Στο επόμενο παράθυρο θα δούμε τα Services κάνουμε διπλό κλικ στο MSN Transport, θα μας ρωτήσει για το username και το password μας, αυτα αφορούν το msn λογαριασμό μας, οπότε θα βάλουμε τα αντίστοιχα. Τέλος μόλις συνδεθεί στο MSN θα μας βγάλει ένα μυνημα με τίτλο System Message και θα μας ζητήσει να κάνουμε authorise το presence ενώς contact, αυτό το contact θα είναι ο server και δε θα φαίνεται, πατάμε Add/Auth.
Αναρτημένη εικόνα

Επόμενο βήμα είναι να βγούμε offline απο το μενού status, να κλείσουμε το PSI, και να τρέξουμε το iChat στο οποίο θα προσθέσουμε το MSN Account μας. Ανοίγουμε τα Preferences του iChat επιλέγουμε το Accounts και προσθέτουμε επιλέγοντας το + ένα νέο Jabber account όπως στη παρακάτω εικόνα, με Account name το username@jabber.fsinf.at και τον αντίστοιχο κωδικό μας στο Jabber server. Αυτό ήταν, μπορείτε να κάνετε text chat στο δικτυο MSN μέσω του iChat.
Αναρτημένη εικόνα

Τέλος να πούμε ότι για να κάνετε add καινούργιες επαφές, δε θα γράφετε το κλασικό username@hotmail.com αλλά username\40hotmail.com@ jabber.fsinf.at



πολυτιμη βοηθεια στο:osxspot.blogspot.com



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   watchdog

watchdog

    iPH User

  • 113 μηνύματα
  • Twitter:@watchd0g
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:watchdog.gr

Δημοσίευση 16/02/2011 - 13:04

Εξαιρετικός και πολύ κατατοπιστικός οδηγός :excl: , αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις-απορίες..

Μπορώ να αλλάξω καθόλου τη διάταξη των παραθύρων ή να τα βάλω όλα μαζί αλλά σε groups ? Χρησιμοποιώ το Adium αλλά θα ήθελα να δώσω στο iChat μια ευκαιρία. Με βολεύει πολύ που είναι τακτοποιημένα σε groups κι όχι σε ξεχωριστά παράθυρα (όπως στο iChat).

Έκανα προσθήκη το λογαριασμό του MSN μέσω του Jabber, όλα οκ. Μου άνοιξαν τόσα παράθυρα όσες και οι επαφές που είχα στο MSN (καμιά 100ρια) για να κάνω Authorize. Ελαφρώς σπαστικό νομίζω.
ΑΦού τα έκανα, παρατήρησα ότι στη λίστα με τις επαφές του MSN τα ονόματα ήταν της μορφής "user/40hotmail.com@msn.fsinf.at" κι όχι με το ψευδώνυμό τους ή οτιδήποτε άλλο. Μπορεί με κάποιο τρόπο να εμφανιστεί ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θοδωρής




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες