Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple ανακοινώνει νέες πολύ γρήγορες θύρες για τα καινούρια MacBook.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/02/2011 - 14:00

Αναρτημένη εικόνα


Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει μια καινούρια σύνδεση υψηλής ταχύτητας για μερικά από τα Mac μοντέλα, σύμφωνα με δημοσίευμα που συνδέει την ανακοίνωση με την κυκλοφορία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, των ανανεωμένων Mac Book Pro.

Επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του θέματος, το Cnet υποθέτει ότι μάλλον πρόκειται για τον πολυαναμενόμενο κονέκτορα της Intel Light Peak, ο οποίος θα κυκλοφορήσει με καινούριο όνομα που θα επιλέξει η Apple.

Το Light Peak είναι τεχνολογία οπτικής ίνας υψηλής ταχύτητας που αναπτύχθηκε από την Intel και αναμενόταν να κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε προσωπικούς υπολογιστές και περιφερειακές συσκευές στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Υποστηρίζει εύρος ζώνης μετάδοσης δεδομένων 10Gbps, με δυνατότητα μελλοντικής αύξησης στα 100Gbps. Σύμφωνα με την Intel, μια κανονικής διάρκειας ταινία Blu-Ray θα μπορούσε να μεταδοθεί (κάνοντας χρήση του Light Peak) σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Υπήρξε τουλάχιστον μια αναφορά, πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με την οποία κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας ήταν η Apple που σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά προιόντα της, αντικαθιστώντας υπάρχουσες τεχνολογίες όπως : USB, Fire Wire και DisplayPort.

Αντίθετα με τα ογκώδη συμβατικά χάλκινα καλώδια( όπως το HDMI), το Light Peak επιτυγχάνει την ταχύτητα μέσω οπτικής ίνας η οποία έχει το μέγεθος μιας ανθρώπινης τρίχας. Και σε αντίθεση με τις σημερινές εξόδους όπου εξυπηρετούν ένα μόνο σκοπό η κάθε μία ( USB για απλά περιφερειακά, DisplayPort για βίντεο, SATA για δίσκους κ.λ.π.), το Light Peak μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλά πρωτόκολλα συγχρόνως πάνω στο ίδιο καλώδιο.

Χρησιμοποιώντας οπτικά αντί για ηλεκτρικά σήματα, η τεχνολογία είναι παρόμοια με το HDMI, και 10 φορές ταχύτερη από το USB 2.0 και 3 φορές από το eSATA/SATA 300. Μέσα σε μια δεκαετία, η Intel ευελπιστεί να ανεβάσει την ταχύτητα στα 100Gbps.

http://www.youtube.com/watch?v=izNoF1SWtSg&feature=player_embedded


Η αντικατάσταση όλων των εξωτερικών θυρών σε υπάρχοντα notebooks ή κινητά τηλέφωνα, θα μπορούσε να αποτελέσει έναρξη νέα εποχή βιομηχανικής σχεδίασης, χωρίς θυσία της λειτουργικότητας, όπως έγινε με το MacBook Air.

Φήμες επίσης ακούγονται ότι ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Light Peak, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει και έκδοση χαμηλής κατανάλωσης για κινητές συσκευές όπως iPhone, iPad και iPod Touch.


Αναρτημένη εικόνα


Light Peak :


Αναρτημένη εικόνα




Για να κατανοήσετε καλύτερα το Light Peak και τον τρόπο λειτουργίας του, δείτε εδώ

[Via]


Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 21/02/2011 - 14:33

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   komos

komos

    iPH Contributor

  • 1.410 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/02/2011 - 14:20

ευχαριστα νεα
εχουμε εικονα ποσο θα μας χρεωσουν αυτο το feature?
επισης ποσο θα κοστιζει πχ ενας δισκος με τετοια δυνατοτητα?
γιατι αν κρινω απο το usb 3 θα πληρωσουμε μαυρο χαβιαρι

#3   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/02/2011 - 14:22

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα απ'όσο γνωρίζω..

ezgif_com_crop_2.gif





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες