Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Ανοιχτό λογισμικό - Τέλος στο παραμύθι της Google


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
59 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   nickolasemp

nickolasemp

    iPH newbie

  • 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 09:12

Για να αλλάξεις roms κτλ πρέπει να κάνεις root και άλλες ιστορίες, τα οποία κάτι αντίστοιχο του jailbreak αν δεν κάνω λάθος.

Κάνεις λάθος. Σού απάντησε ο jastonas. Άλλο να πειράζεις το λειτουργικό και άλλο να φτιάχνεις ένα από την αρχή στις προτιμήσεις σου.

Εγώ αγοράζοντας πχ ένα HTC και χωρίς να ασχοληθώ με hacks και tweaks κτλ, που βλέπω το πλεονέκτημα του ανοιχτού λειτουργικού στη συσκευή μου?

Κατεβάζεις το λειτουργικό που σου πάει περισσότερο και δεν είσαι εγκλωβισμένος σε αυτό που ήρθε με την μαμά του...

Αντιστρέφοντας την ερώτηση, τι θα είχα στερηθεί αν δεν ήταν ανοιχτού λογισμικού?

Στερείσαι ελευθερίας, στερείσαι την δυνατότητα να διαμορφώνεις όπως θέλεις εσύ την συσκευή σου. Και αυτό είναι σε όλα τα επίπεδα, από το iTunes, μέχρι πόσες φορές θα κάνει blink το led του κινητού στα μηνύματα, τί χρώμα θα έχει στα e-mails, πώς ακριβώς θα δονείται (με ποιο pattern). Ο αδερφός το κοιτάει από μακριά ή δονείται με έναν τρόπο και αμέσως καταλαβαίνει τί του ήρθε όταν είναι π.χ. σε meeting. Εγώ μέχρι να τα δω όλα αυτά ούτε καν που φανταζόμουν ότι θα είναι τόσο βολικό. Εμείς έχουμε μείνει με το Marimba, το Strum & to Xylophone... Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Συγκρίνοντας με τα linux
Mπορώ να "φτιάξω" το pc μου και να εγκαταστήσω δωρεάν linux μιας και δεν έχω να πληρώνω για windows.
Απο τη στιγμή που δεν μπορώ να κάνω το ίδιο στο κινητό μου πως συγκρίνουμε android με linux? (παλι τα root κτλ τα αφήνω απέξω γιατί δεν παρέχονται με την αγορά της συσκευής)

Μπορείς να φτιάξεις το κινητό σου. Κάνεις λάθος με το root, το είπαμε και πριν. Π.χ. στο Nexus One/Nexus S κάνεις issue μόνο μία εντολή fastboot oem unlock και μετά τρέχεις όποια rom θέλεις. Δεν περιμένεις να βρουν τρύπες στον bootloader. Σου την δίνει την δυνατότητα η ίδια η Google. Γιατί ακριβώς είναι open. Και ακριβώς επειδή μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά από την αρχή με την αγορά της συσκευής, υπάρχει σύγκριση με το linux και τις διανομές του. Ψάξε λίγο καλύτερα και θα δεις ότι έχω δίκιο.

Τέλος, κερδίζει άραγε ο καταναλωτής με το android? ΔΝΤ
Θα έπρεπε συσκευές αντίστοιχου hardware με το iPhone 4 να κοστίζουν 300 ευρω max - μιας και το λειτουργικό διανέμεται δωρεάν.
Για να δώ ένα στην τύχη...
Δε νομίζω Τάκη...

Θα συμφωνήσω με τον Jastonas. Εδώ το βρίσκω 485€, ενώ το iPhone 4 630€. Εάν υποθέσουμε ότι η διαφορά στην τιμή είναι λόγω λογισμικού κι όχι λόγω υψηλής τιμολογιακής πολιτικής της Apple ως είθισται, θεωρώ ότι 145€ διαφορά στο λογισμικό σε κάθε συσκευή, ναι, είναι πάρα πολλά αυτα που γλιτώνω για κινητό παρόμοιου hardware (ίσως και καλύτερου; ).

Μην αφήνετε πάντως την ευχαρίστηση σας σε ένα προϊόν να είναι τροχοπέδη για μία πιο αυστηρή κριτική. Εμείς επωφελούμαστε από τον ανταγωνισμό, οι τελικοί καταναλωτές. Ναι, το Android έχει θέσει ψηλά τον πήχυ (ξαναλέω μάς περασε στο wifi hotspot, στο bluetooth, στο nfc, στα widgets κλπ.) αλλά αυτό είναι προς συμφέρον μας. Ίσως έτσι η Apple κινηθεί προς τα μπροστά. Ήδη έβαλε κι αυτή το hotspot και κάπου είχε πάρει το μάτι μου για nfc στο iPhone 5.

Τελευταία επεξεργασία από: nickolasemp, 07/04/2011 - 09:15


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   nickolasemp

nickolasemp

    iPH newbie

  • 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 09:17

Και ορίστε και η απάντηση από την μεριά της Google.

http://www.engadget....ms-head-on-say/

#48   vasilioslog

vasilioslog

    iPH newbie

  • 7 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 12:02

Να πω μερικα πραγματα για το root.

Το root οχι λανθασμενα, συγχεεται με το jailbreak. Και οι δυο αυτες διαδικασιες, κανουν enable features, που δεν ηταν αρχικα προσβασιμα στο χρηστη. Και οι δυο διαδικασιες, εχουν ως αποτελεσμα να χαθει η εγγυηση της συσκευης αν για καποιο λογω φτασουν στο service, rooted/jailbroken. Ομως υπαρχει η διαδικασια αφαιρεσης του root και του jailbreak, επομενως η εγγυηση συνεχιζει να ισχυει.

Τα του jailbreak ειναι γνωστα.

Το root, μπορει να ειναι permanent, μπορει να ειναι και temporary. Υπαρχουν καποια apps, που κατεβαζει κανεις απο το official android market, και κανουν root τη συσκευη με ενα κουμπι ή unroot. Γενικοτερα το root μπορει να παρει απο δευτερολεπτα, ως 2-3 λεπτα αναλογα την περιπτωση.

Αν καποιος ακολουθησει, την οδο των custom rom, δεν θα χρειαστει να κανει root περισσοτερo απο μια φορα. Ανεξαρτητα απο την εκδοση Android που θα βαλει.

Τι κερδιζει καποιος απο το root:

1)Τη δυνατοτητα εγκαταστασης custom rom. Δηλαδη, ενος λειτουργικου, με παραλλαγες και προσθηκες πολλες φορες σημαντικες απο την official rom. Επισης, μπορει καποιος ευκολα να φτιαξει μια rom, ή οποια θα περιεχει ηδη τις αγαπημενες του εφαρμογες χωρις να χρειαστει να τις ξανακατεβασει.

2)Τη δυνατοτητα, να κανει backup τα παντα στο κινητο. Και μεσα απο μια διαδικασια δευτερολεπτων, restore στην κατασταση που ηταν το κινητο οταν πηρε backup. Ακομα και τα sms, το αρχειο των κλησεων κλπ.

3)Την ενεργοποιηση του paid κομματιου στο Android Market. To Android Market, σε καποιες χωρες (οπως η Ελλαδα) δεν επιτρεπουν την αγορα εφαρμογων. Αλλα μονο το κατεβασμα δωρεαν εφαρμογων. Με root, μπορει κανεις να εχει προσβαση στις paid εφαρμογες.

4)Τη δυνατοτητα να κανει overclock, ή underclock τη συσκευη.

Ισως μου ξεφευγουν μερικες ακομα δυνατοτητες του root. Αλλα οι σημαντικοτερες ειναι οι παραπανω.

Ακομα και αν δεν εχει γινει root στη συσκευη, ο χρηστης μπορει:
Να εγκαταστησει εφαρμογες που βρισκει απο εναλλακτικα market αλλα και απο το official. Ακομα και σπασμενες (cracked/warez).
Να χρησιμοποιηθει το bluetooth, το wifi hotspot, κλπ.
Να παραμετροποιησει το interface της συσκευης με skins, διαφορετικους launcher, widgets, live wallpapers κλπ. Γενικοτερα, δεν εχει περιορισμους, εκτος απο τους τεσσερις που ανεφερα πιο πανω.

Ομως, το root δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το ανοιχτο ή κλειστο λογισμικο.
To root, προερχεται απο το linux. Ειναι (εντελως απλουστευμενα) το αντιστοιχο administrator account των Windows. Δηλαδη ενας τροπος να κανεις login στο λειτουργικο, με περισσοτερα priviledges.

Για να επανελθω στο θεμα.
Ο τελικος καταναλωτης μπορει να εχει εν δυναμει οφελη, απο το opensource. Μπορει να εχει και εν δυναμει μειονεκτηματα. Το root οπως ειπα δεν εχει σχεση με το opensource.

Επιμενω παντως, πως το μονο κερδος για τον τελικο καταναλωτη ειναι το κοστος. Μιας και το android εχει μηδενικο κοστος. Ομως ακομα και αυτο το κερδος, μπορει να μην μετακυλησει στον καταναλωτη, αλλα το παρει ο κατασκευαστης.

Ειναι ασκοπες οι συγκρισεις με iOS. To iOS δεν πωλειται/διανεμεται εκτος προιοντων Apple.Επισης δεν μπορουν να γινουν συγκρισεις με το Bada. Οι συγκρισεις που θα μπορουσαν να γινουν, ειναι με τα Windows Phone 7 και γενικοτερα με λειτουργικα, που εχουν licensing κοστος και χρησιμοποιουνται απο περισσοτερους του ενος κατασκευαστες.

#49   tasulm

tasulm

    iPH Addict

  • 673 μηνύματα
  • Twitter:@tasulm
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:tasulm

Δημοσίευση 07/04/2011 - 12:18

Μην συγκρίνεις το Jailbreak με το Root. Το τι δυνατότητες σου δίνει το root που γίνεται και πιό εύκολα είναι πολύ περισσότερες. Όταν αλλάζεις ρομ, αλλάζεις λειτουργικό. Αυτό που λες δηλαδή στο παράδειγμα με το pc. Παίρνουν οι dev των κώδικα του android και των πειράζουνε, τον φέρνουνε στα μέτρα τους και φτιάχνουν το λειτουργικό διαφορετικό. Στο iOS ΔΕΝ υπάρχει αυτό. Στο iOS απλά κάνεις tweaks ΠΑΝΩ από το λειτουργικό.

φίλε μου απαντάς με τα δικά σου δεδομένα, ξαναδιάβασε καλά τι έχω γράψει.
Αγοράζοντας ένα HTC ή whatever, μου δίνεται η δυνατότητα απο την κατασκευάστρια εταιρεία ή απο τη Google να αλλάξω roms, out of the box που λένε και στην Ελλάδα?
Νομίζω πως όχι, άρα για τα παραπάνω που γράφεις εκ των πραγμάτων δεν έχουν βάση.

Όσον αφορά το θέμα τιμής.. πραγματικά ξανασκέψου τι είπες
Μπορείς να μου εξηγήσεις με πιό οικονομικό μοντέλο έβγαλες την τιμή των 300 ευρώ;
Ή με ποιά στοιχεία κατασκευής προϊόντων, κόστος πρώτων υλών, έξοδα μάρκετιν κτλ κτλ κτλ..
Φοβερό επιχείρημα
Έχεις δίκιο. Ότι δεν είναι iPhone πρέπει να έχει 300 ευρώ το πολύ.
Παρεπιπτόντως, το φτηνότερ nexus s το βρίσκεις 485.00 € και το iPhone μετά από ένα χρόνο 629.00 €.

το ξανασκέφτομαι.
Με κόστος κατασκευής του iPhone 4 150ευρώ, θα ήταν λογική μια τιμή 300ευρώ για να βγάλει και κέρδος η apple αν πούλαγε καθαρά το τηλέφωνο χωρίς λειτουργικό και όλο το οικοσύστημα που το περιβάλλει?
Αφού το λειτουργικό του nexus διανέμεται δωρεάν, πως εξηγείτε την τόσο ακριβή τιμή του? (ακόμα και σκρουτζάτη τιμή)

#50   vasilioslog

vasilioslog

    iPH newbie

  • 7 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 12:51

Με κόστος κατασκευής του iPhone 4 150ευρώ, θα ήταν λογική μια τιμή 300ευρώ για να βγάλει και κέρδος η apple αν πούλαγε καθαρά το τηλέφωνο χωρίς λειτουργικό και όλο το οικοσύστημα που το περιβάλλει?
Αφού το λειτουργικό του nexus διανέμεται δωρεάν, πως εξηγείτε την τόσο ακριβή τιμή του? (ακόμα και σκρουτζάτη τιμή)


Παμε για καφε στη καφετερια. Και πληρωνουμε 4 ευρω το φραπογαλα. Και λεμε, εχει 2 κουταλιες καφε (0,14€), 3 κουταλιες ζαχαρη (0,03€), λιγο γαλα (0,02€) και νερο (0,01€). Αρα ο καφες κανει 0,2€ και τον πουλανε 4. 20φορες πανω! Δεν υπολογισα ομως ενοικια, δεη, οτε, μισθοδοσια, ικα κλπ.

Ετσι και η λιστα που εδωσες link. Μαλιστα αναφερεται στο πρωτο post του link οτι η λιστα δεν εχει υπολογιστει το R&D, marketing costs, shipping κλπ. Επισης, εκτιμω πως δεν εχει υπολογιστει με ακριβεια το κοστος των υλικων γιατι δεν αποτελουν μια ενιαια σταθερα. Δεν μπορει καποιος τριτος να ξερει σε τι τιμες κλειδωνει τα chip ή Apple, ή HTC κλπ. Και προφανως το κλειδωμα τιμης, δεν ειναι αοριστο. Θα ειναι για συγκεκριμενο αριθμο προμηθειων.

Το πως θα κοστολογηθει ενα προιον, δεν εχει να κανει μονο προσθετοντας τα υλικα του. Πρεπει να υπολογιστουν και οι υπηρεσιες κατα την διαρκεια της κατασκευης του, αλλα και το κοστος εξελιξης, και το κοστος προωθησης. Επισης το τελικο κοστος της συσκευης πρεπει να αποσβενει μερος των παγιων εξοδων της εταιριας. Δηλαδη, μισθους, ενδεχομενες ζημιες, εξαγορες κλπ.

Οπως ειπα και πιο πανω, μια συγκριση στο κοστος ενος iPhone και ενος Android, δεν μπορει να εχει ιδιαιτερο νοημα.
Το iOS δεν κοστολογειται. Ειναι proprietary λογισμικο. Ερχεται πακετο με το hardware. Το android, δεν εχει οφελη στο κοστος εναντι του iPhone επειδη ειναι δωρεαν. Εχει οφελη ισως απεναντι σε ενα Windows Phone 7.

Το iPhone4, κοστιζει στην Apple πολυ περισσοτερο απο 150 ευρω. Ειμαι βεβαιος. Το ποσο κοστιζει ειναι ομως αγνωστο σε μενα. Το γνωριζουν μονο οι οικονομικοι διευθυνταδες της Apple.

Τελευταία επεξεργασία από: vasilioslog, 07/04/2011 - 12:53


#51   nickolasemp

nickolasemp

    iPH newbie

  • 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 13:09

Το root οχι λανθασμενα, συγχεεται με το jailbreak. Και οι δυο αυτες διαδικασιες, κανουν enable features, που δεν ηταν αρχικα προσβασιμα στο χρηστη. Και οι δυο διαδικασιες, εχουν ως αποτελεσμα να χαθει η εγγυηση της συσκευης αν για καποιο λογω φτασουν στο service, rooted/jailbroken. Ομως υπαρχει η διαδικασια αφαιρεσης του root και του jailbreak, επομενως η εγγυηση συνεχιζει να ισχυει.

Λανθασμένα. Το είπαμε και πριν, άλλο να έχεις δικαιώματα superuser με αποτέλεσμα να μπορείς να βάλεις άλλο λειτουργικό και άλλο να προσθέτεις features στο ήδη υπάρχον. Μετά το root, εάν βάλεις άλλη rom, δεν είναι σαν να βάζεις επιπλέον features στο λειτουργικό. Το φτιάχνεις αλλιώς. Ίσως ένας καλός παραλληλισμός να είναι το gentoo.

Ομως, το root δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με το ανοιχτο ή κλειστο λογισμικο.

Έχει συσχέτιση. Το root σού δίνει την ευκαιρία να βάλεις ένα Open source λειτουργικό. Αυτό δεν είναι σχέση; Δεν ξέρω, πάντως τα δύο συσχετίζονται. Συμφωνώ δεν είναι το ίδιο, αλλά συσχετίζονται. Ναι, είναι διακριτά.

Ειναι ασκοπες οι συγκρισεις με iOS.

To the point. Άρα όλη αυτή η σύγκριση στο post στην αρχική σελίδα τί είναι; Δεν είναι άραγε μία σύγκριση;

#52   nickolasemp

nickolasemp

    iPH newbie

  • 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/04/2011 - 13:11

φίλε μου απαντάς με τα δικά σου δεδομένα, ξαναδιάβασε καλά τι έχω γράψει.
Αγοράζοντας ένα HTC ή whatever, μου δίνεται η δυνατότητα απο την κατασκευάστρια εταιρεία ή απο τη Google να αλλάξω roms, out of the box που λένε και στην Ελλάδα?
Νομίζω πως όχι, άρα για τα παραπάνω που γράφεις εκ των πραγμάτων δεν έχουν βάση.

Πάντως για να ξεκαθαρίσω λίγο τί ενδεχομένως έλεγε ο jastonas, είπα και πιο πάνω πάντως ότι γίνεται out of the box, με μία απλή εντολή του fastboot σε όσα κινητά η Google έχει την επίβλεψη (G1, Nexus 1, Nexus S)... Είναι στην δική σου διακριτική ευχέρεια.

Τελευταία επεξεργασία από: nickolasemp, 07/04/2011 - 13:13


#53   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 07/04/2011 - 20:31

To the point. Άρα όλη αυτή η σύγκριση στο post στην αρχική σελίδα τί είναι; Δεν είναι άραγε μία σύγκριση;


Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο δικό μου δημοσίευμα αλλά όχι, δεν είναι σύγκριση και το έχω τονίσει πάμπολλες φορές. Το αν ένα λειτουργικό είναι ανοιχτό ή όχι δεν έχει για μένα καμία βαρύτητα όταν τα συγκρίνω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό που με ενδιαφέρει ως τελικό καταναλωτή είναι αν αυτό το λειτουργικό κάνει τη δουλειά που θέλω και με ποιό τρόπο.

Αυτό που το δικό μου άρθρο θέλει να αποσαφηνίσει είναι η «παραπληροφόρηση» της Google ότι το Android είναι open source. Mου αρέσει που ο Andy Rubin βγήκε και είπε "Finally, we continue to be an open source platform and will continue releasing source code when it is ready". Συγνώμη, αλλά όταν είσαι open source πραγματικά δεν περιμένεις να τελειώσεις τον κώδικα για να τον κυκλοφορήσεις. Επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα open συμπεριφορά όταν για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Android με τις Google εφαρμογές ενσωματωμένες θα πρέπει να περάσει ένα «τεστ συμβατότητας» για να μην δημιουργηθεί fragmentation (πηγή)

Και επαναλαμβάνω ότι το παραπάνω δεν έχει καμία επίπτωση στο πόσο καλό ή κακό είναι το Android. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση αν είναι open ή closed ένα λειτουργικό με το πόσο καλό είναι. Απλώς θέλω να επισημάνω κάποια παραπληροφόρηση από μεριάς της Google σχετικά με το Android.

Follow me on twitter


#54   tasulm

tasulm

    iPH Addict

  • 673 μηνύματα
  • Twitter:@tasulm
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:tasulm

Δημοσίευση 07/04/2011 - 23:14

Πάντως για να ξεκαθαρίσω λίγο τί ενδεχομένως έλεγε ο jastonas, είπα και πιο πάνω πάντως ότι γίνεται out of the box, με μία απλή εντολή του fastboot σε όσα κινητά η Google έχει την επίβλεψη (G1, Nexus 1, Nexus S)... Είναι στην δική σου διακριτική ευχέρεια.

την οποία εντολή πρέπει να αναζητήσεις στο xda devs ή παρέχεται από τη google στο manual/support/newsletter κτλ out of the box?
Αν το πρώτο, για μένα δεν είναι ανοιχτό λογισμικό.
Μπορεί να υπάρχει κ στο iOS αντίστοιχη εντολή που να σου μετατρέπει το iPhone σε διαστημόπλοιο απλά να μην είναι ακόμη γνωστή... :-)

#55   vasilioslog

vasilioslog

    iPH newbie

  • 7 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2011 - 07:25

την οποία εντολή πρέπει να αναζητήσεις στο xda devs ή παρέχεται από τη google στο manual/support/newsletter κτλ out of the box?
Αν το πρώτο, για μένα δεν είναι ανοιχτό λογισμικό.
Μπορεί να υπάρχει κ στο iOS αντίστοιχη εντολή που να σου μετατρέπει το iPhone σε διαστημόπλοιο απλά να μην είναι ακόμη γνωστή... :-)


Δεν υπαρχει υποκειμενικος ορισμος του opensource. Επισης η "εντολη" δεν καθοριζει αν ειναι opensource ή οχι.Root και opensource ειναι ξεχωριστα πραγματα. Η εντολη απλα δινει root. Root μπορει να δωσει και μια εφαρμογη απο το official android market.

Υπαρχει προσβαση στο κωδικα του Android, μεχρι και την εκδοση 2.3 ? Ναι, αρα ειναι ανοιχτο λογισμικο.
Υπαρχει προσβαση στο κωδικα του Android εκδοσης Gingerbread? Οχι. Ειναι κλειστο λογισμικο. Προσωρινα, μιας και θα δοθει προσβαση στο κωδικα του αργοτερα.

#56   Jimmy08

Jimmy08

    iPH Community Leader

  • 10.257 μηνύματα
  • Twitter:@JimmyR8
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:j0kerr

Δημοσίευση 08/04/2011 - 07:37

εγω λεω οτι κοιτατε το δεντρο και χανετε το δασος. πως ξεκινησε παλι αυτη η κουβεντα για τη συγκριση ios και android, απο ενα αρθρο που αναδημοσιευσε ο sepsis και σε καμια περιπτωση δεν αποτελει δικη του συλληψη και να τον κατηγορειτε για φανμποισμο και οτιδηποτε αλλο ειναι απαραδεκτο. και στο κατω κατω αν εχετε εμμονη με τους fanboys και θελετε να τα βαλετε με καποιον, βρειτε το συγγραφεα του οριτζιναλ αρθρου.

#57   jastonas

jastonas

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Twitter:@jastonas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/04/2011 - 07:42

Η συζήτηση κάπου πήγαινε αλλά έπεσε trolling και κόλλημα συγκρίσεως jailbreak/root... (βλ. tasulm).

Δεν ξέρω ποιά μπορεί να είναι τα θετικά από την αργοπορία έκδοσης του κώδικα, αλλά ένα από τα παρασκήνια που λογικά παίζετε είναι οι συμφωνίες με εταιρείες.
Μπορεί η motorola και οι άλλες που θα βγάλουν tablet με honeycomb τώρα να πληρώσανε κάτι παραπάνω και να τους δωθεί ένα προβάδισμα στην αγορά μέχρι να αρχίζει ο κάθε κινέζος να βγάζει tablet με honeycomb και να τα πουλάει 7 ευρώ.

#58   tasulm

tasulm

    iPH Addict

  • 673 μηνύματα
  • Twitter:@tasulm
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:tasulm

Δημοσίευση 08/04/2011 - 11:55

Η συζήτηση κάπου πήγαινε αλλά έπεσε trolling και κόλλημα συγκρίσεως jailbreak/root... (βλ. tasulm).

Δεν ξέρω ποιά μπορεί να είναι τα θετικά από την αργοπορία έκδοσης του κώδικα, αλλά ένα από τα παρασκήνια που λογικά παίζετε είναι οι συμφωνίες με εταιρείες.
Μπορεί η motorola και οι άλλες που θα βγάλουν tablet με honeycomb τώρα να πληρώσανε κάτι παραπάνω και να τους δωθεί ένα προβάδισμα στην αγορά μέχρι να αρχίζει ο κάθε κινέζος να βγάζει tablet με honeycomb και να τα πουλάει 7 ευρώ.

Δεύτερη φορά που απαντάς με τα δικά σου δεδομένα.
Σε παραπέμπω σε όλα μου τα ποστ και σε παρακαλώ να μου υποδείξεις που τρολάρω και που συγκρίνω jb/root.

Και βασικά θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι λές αρλούμπες. Τύπου:
"Ανοιχτό είναι η δυνατότητα να κατεβάζεις αρχέια από τον browser, η δυνατότητα να εγκαθιστάς άλλους browsers, να συνδέεις την συσκευή με οποιοδήποτε λειτουργικό και να διαβάζει την κάρτα σου σαν sd και να περνάς αρχεία.. αυτά είναι λίγα από τα βασικά. Όλα αυτά χωρίς jailbreak και περίεργα προγράμματα."

Αντε καλή μας μέρα

#59   jastonas

jastonas

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Twitter:@jastonas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/04/2011 - 11:59

Δεύτερη φορά που απαντάς με τα δικά σου δεδομένα.
Σε παραπέμπω σε όλα μου τα ποστ και σε παρακαλώ να μου υποδείξεις που τρολάρω και που συγκρίνω jb/root.

Και βασικά θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι λές αρλούμπες. Τύπου:
"Ανοιχτό είναι η δυνατότητα να κατεβάζεις αρχέια από τον browser, η δυνατότητα να εγκαθιστάς άλλους browsers, να συνδέεις την συσκευή με οποιοδήποτε λειτουργικό και να διαβάζει την κάρτα σου σαν sd και να περνάς αρχεία.. αυτά είναι λίγα από τα βασικά. Όλα αυτά χωρίς jailbreak και περίεργα προγράμματα."

Αντε καλή μας μέρα


Είπα ότι ανοιχτό δεν εννοώ open source αλλά ανοιχτό ως προς την χρήση του. Καλό θα είναι να σταματήσω να μιλάω από εδώ και πέρα αφού προκαλώ και εγώ (πραγματικά το δέχομαι αυτό) και να τα πούνε άλλοι που έχουνε μιλήσει πολύ ωραία μέχρι τώρα.

#60   YesorNo

YesorNo

    iPH Member

  • 263 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/04/2011 - 12:57

Εγω λεω θα δειξει ο χρονος...

Παντως δεν μπορουμε να κατηγορουμε το andrroid που σκεφτεται να κανει το λογισμικο της οχι και τοσο ανοιχτο και καλα κανει , απο να την κατηγορουνε για ιους και τετοια και να πεφτει η αξιοπιστια της..το προτιμω

Απο την αλλη ολοι εμεις που εχουμε ios με τον εγωκεντρικο steve που αμα δεν ηταν το jaikbrake οι δυνατοτητες του κινητου θα ητανε σαν αυτες ενος 3210 με πιο καλη εμφανιση ..Λεμε εμεις απο την αρχη ξεραμε οτι το λογισμικο της apple ηταν αυτο και εξακολουθει να παραμενει ετσι και πιο κλειστο και μας δινει κατι ψιχουλα για να μας ξεγελασει..Αμα δεν υπηρχε το app-store η apple στον τομεα της κινητης τηλεφωνιας θα ειχε πατωσει..

Ας δουμε τα ελλατωμματα του δικου μας λογισμικου και να μην λεμε ..εμεις ειμαστε ετσι αλλα οι αλλοι θα γινουν χειροτεροι..να κοιταξουμε ποτε θα πειστει ο steve να δωσει τις βασικες λειτουργιες που πρεπει να εχει ενα κινητο..Το πιο απλο να μπορω να σβηνω μια κληση απο τις εξερχομενες και οχι ολες μαζι..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες