Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

To 40% των downloads παιχνιδιών από το App Store είναι freemium


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   epaminos

epaminos

    iPH Contributor

  • 1.546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 04/05/2011 - 15:53

Η εταιρεία ανάλυσης πωλήσεων εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα Xyologic μας ενημερώνει ότι το 40% των downloads παιχνιδιών από το App Store είναι “freemium”, δηλαδή δωρεάν μεν εφαρμογές, όμως οι προγραμματιστές τους κερδίζουν χρήματα είτε μέσω ενσωματωμένων διαφημίσεων, είτε μέσω επιπρόσθετου περιεχομένου (εξτρά πίστες, αντικείμενα, κλπ.) με τη γνωστή διαδικασία των in-app purchases.

Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο που μας πέρασε σημειώθηκαν 99,9 εκατομμύρια downloads δωρεάν παιχνιδιών, ενώ από το σύνολο όλων των app downloads, το 80,8% το αποτελούσαν δωρεάν εφαρμογές.

Αναρτημένη εικόνα


Αξίζει να αναφερθεί ότι από αυτά τα δεδομένα προκύπτει πως η πλειοψηφία των χρηστών διστάζει να δαπανήσει χρήματα για αγορά εφαρμογών, ενώ αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πως οι καλές εφαρμογές είναι εύκολες να προγραμματιστούν αλλά υπερτιμολογούνται! Κι ενώ όσοι ασχολούνται με προγραμματισμό γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο πρώτος ισχυρισμός δεν ευσταθεί, για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους παρέχουν την κυρίως εφαρμογή δωρεάν και το έξτρα περιεχόμενο επί πληρωμή. Ο χρήστης που θέλει να πληρώσει, θα πληρώσει. Να γιατί από τα 150 top παιχνίδια του App Store, τα 94 από αυτά περιέχουν in-app purchases για επιπλέον περιεχόμενο!

Φαίνεται τελικά πως το μοντέλο “freemium” είναι αυτό που επικρατεί στο App Store. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν μικροί και μεγάλοι προγραμματιστές θα αντέξουν να συνυπάρχουν, μένοντας όλοι κερδισμένοι.

[Το ραβδόγραμμα είναι ιδιοκτησία της GamesBeat]



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   chrispaok97

chrispaok97

    iPH Member

  • 298 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:chrispaok97

Δημοσίευση 04/05/2011 - 23:52



#3   babylonx

babylonx

    iPH newbie

  • 40 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/05/2011 - 02:06

Εξαρτάται κι από την τιμή.

Πχ τα Angry Birds είναι παιχνίδια που παίζονται με τρέλα και θεωρώ ότι εάν το παίζεις όπως οι 9 στους 10 που το έχουν πιάσει στα χέρια τους αξίζει να τα δώσεις 79 cents. Μην είμαστε και ματζίριδες. Τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει πολύ υψηλότερη τιμή. Βάζοντας την τόσο χαμηλά είναι σα να κάνει ουσιαστικά επίκληση στο φιλότιμό σου ο δημιουργός.

Επίσης το σύστημα είναι στημένο έτσι που ο δημιουργός δε μπορεί να ανεβάσει trials. Κάποιοι δίνουν demo εκδόσεις (lite κλπ) αλλά με τα in app purchases δίνεις τη δυνατότητα στο χρήστη να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα/παιχνίδι και εάν του αρέσει να αγοράσει μετά εξτρά περιεχόμενο. Βολεύει πολύ όπως είναι στημένο γι' αυτό και το προτιμάνε οι χρήστες αλλά και πολλοί developers.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες