Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple: Πιθανή συνεργασία με την Intel για τον A6


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   giorgakis

giorgakis

    iPH Enthousiast

  • 433 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:giorgakis7

Δημοσίευση 14/05/2011 - 14:59

Αν και ο Α5 της Apple δεν έχει τελειώσει ακόμα την αποστολή του στην αγορά, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει τη σχεδίαση του αντικαταστάτη του και βρίσκεται στην αναζήτηση του κατασκευαστή. Αυτή τη στιγμή, το μοναδικό προϊόν στην αγορά που «φιλοξενεί» τον εν λόγω επεξεργαστή, είναι το iPad 2 και τον ίδιο θα χρησιμοποιήσει το iPhone 5.

Την κατασκευή του Α5 είχε αναλάβει η Samsung, αλλά αυτή η συνεργασία δε θα συνεχιστεί στην κατασκευή του Α6, μιας και οι δύο εταιρίες βρίσκονται σε συνεχείς διαμάχες, μηνύοντας η μια την άλλη. Μάλιστα, λόγω αυτών των διαμαχών και αφού δεν έχει σταματήσει ακόμα η παραγωγή του Α5, η Apple, στράφηκε προς την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), την οποία φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίσει προβλήματα με τη Samsung.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο, ο υποψήφιος «μνηστήρας» αυτής της συνεργασίας είναι η Intel, η οποία έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Αν και η εταιρεία είναι γνωστή ανά τον κόσμο για τους επεξεργαστές της και τα chipsets που ενσωματώνει σε σταθερούς και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο χώρο των smart phones, βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα και ο Α6 θα είναι ένα πολύ καλό σχολείο γι’ αυτή.

Οι δύο εταιρίες όμως, δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, αφού μετά τον «παροπλισμό» των PowerPC επεξεργαστών, ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple είναι η Intel. Μέχρι τότε, ο κατασκευαστής των G5 ήταν η IBM με την οποία η Apple διατηρούσε συνεργασία πάνω από 10 χρόνια.
(via)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες