Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Σκέψη για αγορά iMac


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
51 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1.249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 21/06/2011 - 20:59

Αυτό με την εγγύηση δεν είμαι σίγουρος. Σε MacBook Pro πάντως, μπορείς να αλλάξεις RAM και δίσκο χωρίς να χάσεις την εγγύηση (το λέει και στην ιστοσελίδα της η Apple). Απλά δεν πρέπει να κόψεις κάποιες ταινίες που έχει (πρέπει να το προσπαθήσεις για να τις κόψεις, κατά λάθος αποκλείεται να κάνεις ζημιά).
Όσον αφορά το νταβατζιλίκι της Apple με τους SSD και την RAM, είμαι κατά. Διότι μπορείς με πολύ λιγότερα χρήματα να κάνεις την δουλειά σου (ακόμα και αν δεν "πιάνουν" τα χέρια σου, μπορείς να το πάς σε κάποιο authorized service και να στο κάνουν, χωρίς να χάσεις την εγγύηση). Άσε που για παράδειγμα ο Verex 3 SSD βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά με τον εργοστασιακό της Apple και είναι 2-2,5 φορές ταχύτερος (0.5 GB/s = 500 MB/s ταχύτητα εγγραφής!!).
Ο μόνος λόγος (εκτός από τον ψυχολογικό, δηλαδή "δεν θέλω να βάλω χέρι σε καινούριο μηχάνημα") που αξίζει να βάλει κανείς SSD από την Apple, είναι στους καινούριους iMac, που υπάρχει επιλογή για έναν κανονικό δίσκο σύν έναν SSD.
Και αυτό γιατί αν πάρεις μόνο τον απλό, ο iMac δεν θα έχει (εσωτερικά) την βάση (βίδες, στηρίγματα, κτλ.) που μπαίνει ο έξτρα SSD, ώστε να μπορείς να τον προσθέσεις αργότερα.

Γιάννη καταρχήν με τον SSD Vertex 3 έχεις απόλυτο δίκιο σίγουρα είναι καλύτερος και αξίζει δεν το συζητώ καν , όμως ρώτησα σχετικά με τους SSD σε iMac ( δεν μιλάω για MacBook Pro!! ) τι συμβαίνει με την εγγύηση και τα σχετικά σε κάποιο σέρβις και μου απάντησαν...παραγγέλνεις έναν καινούριο iMac , ότι επιπλέον-extra του βάλεις π.χ. core i7 - 2 giga GDDR5 GPU 6970M - SSD δίσκο , γίνετε μια ειδική παραγγελία από την αντιπροσωπεία στο εργοστάσιο στην κίνα και μετά από 4-6 εβδομάδες το μηχάνημα φτάνει Ελλάδα έτοιμο για παράδοση με όλα τα extra έτοιμα επάνω όπως παραγγέλθηκαν , εξ ου και η καθυστέρηση !! Για SSD δίσκο θα πρέπει λοιπόν να παραγγείλεις ΕΞ-ΑΡΧΗΣ iMac SSD και όχι απλό iMac ώστε να γίνει ειδική τροποποίηση μέσα στο μηχάνημα από το εργοστάσιο στην κίνα για να φορά τον εργοστασιακό SSD δίσκο!! Αυτή η τροποποίηση δεν μπορεί μου είπαν να γίνει εδώ στην Ελλάδα σε κάποιο εξουσιοδοτημένο σέρβις , εκτός και αν επέμβεις μόνος σου και κάνεις πατέντα αφαιρώντας το Super Drive και στην θέση του τοποθετήσεις τον δικό σου δίσκο SSD , όμως έτσι ακυρώνεις αυτόματα την εγγύηση και φυσικά δεν θα έχεις Sdrive!! Αν πάθει κάτι π.χ. το Πάνελ και θα πρέπει να αλλαχτεί , τότε θα πρέπει να βγάλεις τον SSD να ξαναφορέσεις το superdrive χωρίς να κοπούν οι ταινίες μέσα για να πάει στο σέρβις και πάλι λέγοντας. Αν τώρα τον παραγγείλεις με εργοστασιακό SSD , τότε θα μπορούν να στον αλλάξουν με κάποιον δικό σου π.χ. Vertex 3 διότι θα είναι κατασκευασμένο εσωτερικά και τροποποιημένο έτσι το μηχάνημα , όμως πάλι πάει ο κούκος αηδόνι με την τακτική αυτή!! Επίσης ο Vertex 3 256 Γιγα στοιχίζει 500 ευρώ και ο SSD Apple 256 Γιγα 550 ευρώ , σίγουρα ο Vertex 3 είναι καλύτερος όμως η εγγυσηση+apple care είναι ακόμα καλύτερη , διότι φαντάσου μόνο το Πάνελ να βγάλει το κλασικό πρόβλημα με τις σκιές και αν είσαι εκτός εγγύησης θα πληρώσεις την αλλαγή 500+ Ευρώ , η κάρτα γραφικών μια από τα ίδια...δεν συμφέρει να την χάσεις !! Άρα με βάση την δίκη μου ενημέρωση , καλύτερα να πληρώσω 50-100 ευρώ παραπάνω , χωρίς να κάνω τον χειρούργο σε καινούριου μηχάνημα , έχοντας και το κεφάλι μου ήσυχο με την εγγύηση και με όλα !! Το μόνο που ο χρήστης μπορεί να πειράξει και δεν χρειάζεται να το παραγγείλει εξ-αρχής είναι οι μνήμες , περνιούνται πολύ εύκολα αγοράζονταστες σε χαμηλή τιμή μέσω internet !!

Τελευταία επεξεργασία από: KYRIAKOS2, 21/06/2011 - 21:02


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   nyo77

nyo77

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 22/06/2011 - 10:29

Απλά…
+
1.Επιλεγμενο hardware για σωστή συμβατότητα.
2.Ποιότητα κατασκευής
3. Άριστη οθόνη σε κάθε imac.
4.MAC OS. Ένα (όχι το μόνο) ολοκληρωμένο και αρκετά σταθερό (μην νομίζεις ότι δεν κολλάει) λειτουργικό.
5.Καλη μεταπώληση.
6.Διάρκεια στο χρόνο.

-

1. Κόστος
2. περιορισμένη δυνατότητα αναβάθμισης
3. ΔΕΝ είναι παιχνιδομηχανη.
4. ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ…ΚΟΛΛΑΕΙ. (αυτό αν θες το αναλύουμε και καλύτερα. Αρκετά σπάνιο φαινόμενο όμως).

Τελευταία επεξεργασία από: nyo77, 22/06/2011 - 10:30


#48   jimmakos

jimmakos

    iPH Community Leader

  • 10.183 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 22/06/2011 - 10:33

Η εγγυηση του δικου μου iMac εχει τελειωσει οποτε και του περασα εναν ssd vertex 2. Οντως με τον μαμα δισκο αργουσε σε καποια σημεια.

Πραγματικα αυτοι οι δισκοι δινουν αλλη διασταση στους υπολογιστες. Κολλημα????Τι παει να πει αυτο?? :)
Once You Go Mac You Never Go Back

#49   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1.249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 22/06/2011 - 20:13

Η εγγυηση του δικου μου iMac εχει τελειωσει οποτε και του περασα εναν ssd vertex 2. Οντως με τον μαμα δισκο αργουσε σε καποια σημεια.

Πραγματικα αυτοι οι δισκοι δινουν αλλη διασταση στους υπολογιστες. Κολλημα????Τι παει να πει αυτο?? :)

Jimmako αν σου τελειώσει η εγγύηση μετά βάζεις ότι θέλεις , αν περάσει και το apple care , δηλαδή χτυπήσεις 3ετια(+) τότε λογικο να βάζεις ότι θέλεις , αλλά ποιο πριν το σκεφτείτε για την ριμάδα την εγγύηση !! Όσο για το παλικάρι που έγραψε τα κατά και τα υπέρ συμφωνώ σε πολλά αλλά το κόστος δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο σε σχέση με τα πι-σι !! Ο Μακ πωλείτε ως ολοκληρωμένο μηχάνημα έχει τα πάντα έτοιμα πάνω του , αν κάνω μια ανάλογη αγορά με τα ίδια ποιοτικά περιφερειακά για πι-σι , τότε στα ίδια χρήματα θα φτάσω. Δηλαδή , μια οθόνη 27αρα LED-IPS με την σχεδόν 2χFull HD ανάλυση απλά δεν υπάρχει στην αγορά και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει σίγουρα θα κάνει μόνη της πάνω από 600-700 ευρώ !! Μονο τα παρελκόμενα ποιότητας ανάλογης όπως της Apple , δηλαδή πληκτρολόγιο , ποντίκι , κάμερα HD , wi-fi κάρτα , blootuth ως αξεσουάρ που θα έβαζες αντίστοιχα σε ένα πι-σι για να κάνεις και ανάλογη σύγκριση , θα σου έβγαιναν κοντά στο 200αρι. Το λειτουργικό που θα αγόραζες για το πι-σι πάντα για γνήσιο μιλάμε όχι κόπιες...π.χ. win 7 64bit ultimate το είδα με την αγορά νέου πι-σι στα 190 ευρώ. Βάλε και το κόστος των εξαρτημάτων του υπολογιστή και μην ξεχνάμε ότι...στο πι-σι θέλεις antivirous , για πολλαπλασίασε το 60-70αρι επί 4 , πχ μια τετραετία να δεις πόσα θα μαζευτούνε !! Άσε που το πι-σι δεν κρατά τόσο στο χρόνο άρα θα ρίξεις στην 2ετια και επιπλέον χρήμα για αναβάθμιση αναγκαστικά...οπότε ξεφύγαμε !! Κόστος δεν υπάρχει όπως παρουσιάζετε..εκτός και αν αγοράσεις μόνο έναν πύργο ΣΚΈΤΟ με σπασμένα τα πάντα επάνω και σου στοιχίσει 500-600 ευρώ , αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα μηχανήματα έτσι διότι το ένα είναι μόνο ο πύργος και το άλλο ένας πλήρης υπολογιστής που έχει τα πάντα σετ επάνω....αν βάλεις και στο πύργο τα αντίστοιχης ποιότητας περιφερειακά-εσωτερικά τότε το κόστος θα είναι παρόμοιο...άσε που οι κάρτες γραφικών είναι πλέων πολύ ισχυρές στα νέα Μακ και επίσης πολλοί γνωστοί τίτλοι από παιχνίδια ξεπηδάνε σαν μανιτάρια στο Mac AppStore , ενώ παλιότερα δεν υπήρχαν για Μακ και πίστεψε με σε σύντομα θα εξελιχτεί και ο Μακ σε παιχνιδομηχανη όπως έγινε με το iPhone...τα κωλύματα απειροελάχιστα...άρα πας σε Μακ!!

#50   tgnikit

tgnikit

    iPH Contributor

  • 1.137 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/06/2011 - 20:35

Το MAC είναι το κάτι άλλο. Ξεχνάς τα προβλήματα, και αν βρείς τα απαραίτητα προγράμματα για τη δουλειά που το θέλεις τότε δε γυρνάς πίσω σε windows. Εγώ απο iphone ξεκίνησα, laptop πήρα και σε iMAC κατέληξα! Windows δεν έχω βάλει (αν και έχει τη δυνατότητα) και απλά ψάχνομαι με προγράμματα mac πλέον.
Είναι άλλη αίσθηση πάντως να ξέρεις οτι όσες ώρες μπορείς να ασχοληθείς με το MAC δε θα έχεις προβλημα με restart και κολήματα και απλά θα κάνεις τη δουλειά σου. Δεν ασχολείσαι με προβλήματα hardware (ανοιξε κουτί βγάλε hd βάλε ανεμιστηράκια...intercooler ... κλπ!). Δε το πειράζεις και δε σε πειράζει! (...αν χαλάσει πάει apple store βέβαια, και κανείς δε βάζει χέρι)!

#51   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/06/2011 - 20:50

Ειδική τρόποποποίηση ο iMac χρειάζεται αν θές να έχεις Καί SSD καί μηχανικό δίσκο. Αν θές μόνο SSD, μπορείς να παραγγείλεις χωρίς SSD και στην θέση του μηχανικού να βάλεις τον SSD.

#52   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1.249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 22/06/2011 - 21:11

Ειδική τρόποποποίηση ο iMac χρειάζεται αν θές να έχεις Καί SSD καί μηχανικό δίσκο. Αν θές μόνο SSD, μπορείς να παραγγείλεις χωρίς SSD και στην θέση του μηχανικού να βάλεις τον SSD.

Ναι έτσι είναι θέλει τροποποίηση με ειδική βάση όλα γίνονται..αλλά αν το κάνεις χάνεις επιβεβαιωμένα (πήρα τηλ. στο σέρβις) την εγγύηση και ανεπίστρεπτη. Μακ χωρίς εγγύηση εδώ στην Ελλάδα είναι ρίσκο !!! Αυτό που λες το κάνεις από την 3ετια και πάνω...οκ !!!! Αλλιώς παρ το με εργοστασιακό SSD !!

Τελευταία επεξεργασία από: KYRIAKOS2, 22/06/2011 - 21:12





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες