Θα ήθελα να σας παραθέσω τη δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα. Επαναλαμβάνω, τη δική μου εμπειρία.
Είμαι στη Vodafone πελάτης από.... πάντα! Το 2007 έκανα ένα συμβόλαιο You&Me 300, το οποίο έχει πάγιο, μαζί με τα τέλη συνδρομητή που χρεώνει το κράτος, περίπου 80 ευρώ. Να σημειώσω ότι στους λογαριασμούς μου ποτέ δεν ξεπερνάω το πάγιο ή αν το ξεπεράσω θα είναι για 2 - 3 ευρώ. Λόγω του προγράμματός μου, έχω 2 αριθμούς στο όνομά μου, γιατί το You&Me πρέπει να φαίνεται σε έναν συνδρομητή, παρόλο που το μοιράζομαι με την κοπέλα μου.
Το καλοκαίρι του 2008, θέλησα να αγοράσω το iphone 3G 16GB, εκμεταλλευόμενος την επιδότησή μου. Παίρνω στη Vodafone να ρωτήσω το ποσό της επιδότησης.
Μου είπαν ότι και για τους δύο αριθμούς, η συνολική επιδότηση είναι 170 ευρώ. Έκανα παράπονα ότι ήταν μικρή και η υπάλληλος μου είπε ότι θα γίνει επανεξέταση και θα με ειδοποιήσουν. Μετά από 3 μέρες μου είπαν ότι τώρα έχω επιδότηση 280 ευρώ. Θεώρησα ότι 110 ευρώ παραπάνω είναι καλά και, ενώ σκεφτόμουνα να πάω να αγοράσω το iphone, με παίρνουν λίγες μέρες αργότερα από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών να με ρωτήσουν αν είμαι ευχαριστημένος πελάτης. Εγώ, κάνοντας χιούμορ, τους είπα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά θα ήμουν ακόμα περισσότερο αν μου ανέβαζαν κι άλλο την επιδότηση! 2 μέρες αργότερα με παίρνει ένας υπάλληλος και μου λέει ότι η επιδότησή μου είναι τώρα 450 ευρώ!!! Κι επειδή θέλω το iphone και αναγκαστηκά πρέπει να προσθέσω στο πάγιό μου 15 ευρώ για το internet, δικαιούμαι κι άλλη επιδότηση, αλλά να πάω σε ένα κατάστημα να το δουν. Πάω λοιπόν στο κατάστημα και ανανεώνω το συμβόλαιό μου προσθέτωντας στο πρόγραμμα με 500 MB internet και 150 SMS δώρο. Συνολικό πάγιο περίπου 97 ευρώ. Συνολική επιδότηση 555,50 ευρώ! Αγόρασα το iphone δίνωντας 15,50 ευρώ!
Ακόμα και η υπάλληλος του μαγαζιού με ρώτησε πως πήρα τέτοια επιδότηση! Της είπα ότι το ζήτησα ευγενικά!!!
Καλοκαίρι 2009. Φυσικά δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην αγοράσω το καινούριο iphone 3GS 16GB... Επιδότηση αυτή τη φορά 240 ευρώ, μετά την επανεξέταση 357 ευρώ. Παίρνω και κάνω παράπονα γιατί έχω μικρότερη επιδότηση από πέρσι (αχάριστος!). Μου λένε ότι η επιδότηση βγαίνει με βάση τους τελευταίους λογαριασμούς. Τους λέω ότι πέρσι είχα μικρότερους λογαριασμούς, αφού φέτος πρόσθεσα 15 ευρώ στο πάγιο για το internet. Μου λένε ότι 357 ευρώ είναι καλή επιδότηση και δεν μπορούν να μου δώσουν άλλο. Κι ενώ το έχω πάρει απόφαση ότι δεν έχει άλλη επιδότηση, με παίρνει τη Δευτέρα το πρωί μια υπάλληλος και λέει ότι είδαν που στο site της Vodafone δήλωσα ενδιαφέρον για το iphone και ότι έχει έρθει η συσκευή κι αν θέλω να μου τη στείλουν σπίτι δωρεάν. Ρωτάω, "τί εννοείτε, δωρεάν μεταφορικά;" και μου απαντάει "δωρεάν μεταφορικά και δωρεάν συσκευή, μόνο με την επιδότησή μου" !!!
Σήμερα, 3 μέρες μετά παρέλαβα το καινούριο iphone χωρίς να πληρώσω τίποτα!! Επιδότηση 595 ευρώ!!!!
Σας παραθέτω τα συμβόλαια για να δείτε ότι λέω αλήθεια. Vodafone και πάλι Vodafone !!!