Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple’s secret license with Imagination Technologies and Samsung


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 24/08/2008 - 02:18

Αναρτημένη εικόνα

Μία μυστική συμφωνία μεταξύ της Apple, της Imagination Technologies (πρωτοπόρο στον τομέα του mobile graphics) και της Samsung (κατασκευαστή του iPhone ARM “system on a chip”) η οποία θα παρέχει στο νέο iPhone απεριόριστες δυνατότητες (σε επίπεδο graphics core και video decoding technology) έχει ήδη υπογραφεί, τουλάχιστον έτσι αναφέρει το AppleInsider !!!

Posted Image

Οι περισσότερες φορητές συσκευές - συμπεριλαμβανομένου και του iPhone χρησιμοποιούν μία έκδοση του PowerVR MBX graphics processor core από την Imagination Technologies, ο οποίος υποστηρίζει το OpenGL ES 1.1.

Ο επόμενης γενιάς, PowerVR SGX θα υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0 μαζί με την Universal Scalable Shader Engine η οποία και θα είναι υπεύθυνη για τα υψηλής πιστότητας shader-based 3D graphics. Ο SGX είναι συμβατός και με κώδικα ο οποίος αναπτύχθηκε για τον MBX, προσφέροντας αυξημένη απόδοση και ταχύτητα εκτέλεσης.

Επιπλέον η Imagination αναπτύσσει και τον PowerVR VXD decoder codec ο οποίος δίνει την δυνατότητα αναπαραγωγής high-definition video σε φορητές συσκευές, είτε απευθείας στην συσκευή είτε με μετάδοση της εικόνας σε εξωτερική οθόνη, όπως π.χ της τηλεόρασης!

Το chip είναι κατασκευασμένο με γνώμονα το ‘highly power efficient decoding’, καταφέρνοντας να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια (όση περίπου καταναλώνουν τα audio playback chips! )

Όπως αναφέρεται σε συνέντευξη τύπου την οποία εξέδωσε η Imagination στις 30 Απριλίου, έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με την Samsung “with respect to to certain POWERVR SGX graphics and VXD video IP cores.”

Ποιο συγκεκριμένα: “The license enables Samsung to manufacture semiconductor devices which integrate these IP cores from Imagination.” Η συμφωνία αναφέρεται ΜΟΝΟ σε κατασκευή των chip (manufacturing licence) , η Samsung δεν έχει άδεια να σχεδιάσει το chip παρά μόνο να το παράγει!

Αυτή η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες συμφωνίες οι οποίες αφορούσαν τον MBX graphics core για τον οποίο η Samsung είχε και την σχεδιαστική άδεια (design license).

Τον προηγούμενο Ιούλιο, η Imagination Technologies ανακοίνωσε μία συμφωνία με εταιρεία το όνομα της οποίας παραμένει μυστικό. Η ανακοίνωση ανέφερε:

“Imagination Technologies Group plc - a leader in System-on-Chip Intellectual Property (SoC IP) - reports that it has licensed next generation graphics and video IP cores to an international electronics systems company under a multi-use licensing agreement.

“…the SoCs to be developed under this license agreement will be produced for this new partner by Imagination’s existing semiconductor partners and/or new chip manufacturing partners.”

Το γεγονός πως η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν νέος συνεργάτης αλλά ταυτόχρονα δεν ήταν κατασκευαστής chip είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο ότι η μυστηριώδης εταιρεία είναι η Apple, Inc., η οποία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων εταιρειών ως πρωτο-εμφανιζόμενη στο mobile graphics core licensing και ταυτόχρονα εξαρτώμενη από τρίτους κατασκευαστές οι οποίοι είναι ήδη συνεργάτες της Imagination.

Γνωρίζοντας πως: “Samsung is now licensing the next generation SGX and VXD designs for manufacturing’, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η Apple έχει εξασφαλίσει αποκλειστική τεχνολογία από την Imagination, και χρησιμοποιεί την Samsung για την κατασκευή των νέων SoC parts για τα μελλοντικά μοντέλα των iPhone!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 10/06/2009 - 11:03

Update: Σύμφωνα με πηγές του appleinsider, το iPhone 3GS όντως χρησιμοποιεί τον PowerVR SGX της Imagination:

"Sources have now reported that Apple has detailed that Imagination's PowerVR SGX is indeed the graphics processor used in the iPhone 3G S, and that it is "designed for OpenGL ES 2.0." The new 2.0 specification of OpenGL for Embedded Systems eliminates most of the fixed-function rendering pipeline for a programmable approach to 3D rendering using shader programs."

[Via appleinsider]

#3   epaminos

epaminos

    iPH Contributor

  • 1.546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 10/06/2009 - 14:40

Δηλαδή το 3GS θα μπορεί να παίζει HD;




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες