Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple ετοιμάζετε να δώσει 15 εκατομμύρια iPads σε τουρκικά σχολεία


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
44 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   dekaneas

dekaneas

    iPH newbie

  • 18 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/08/2011 - 13:16

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg ο υπουργός οικονομικών της Τουρκίας ολοκλήρωσε μια περιοδεία στις ΗΠΑ πραγματοποιώντας συναντήσεις με στελέχη της Apple, Intel και Microsoft.

Ο σκοπός ήταν η ενημέρωσή τους σχετικά με το project FATIH της γειτονικής χώρας, το οποίο στοχεύει τον εξοπλισμό 15 εκατομμυρίων μαθητών με tablets τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στην τουρκική Turkish Weekly η Microsoft φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμη να συνεργαστεί με τη χώρα ενώ και η Apple εξέφρασε το ενδιαφέρον κατασκευής ορισμένων αξεσουάρ για το iPhone και iPad τοπικά.

Η είδηση αυτή φυσικά και ενδιαφέρει τους μεγάλους κατασκευαστές tablet συσκευών μιας και ο αριθμός των 15 εκατομμυρίων που απαιτεί η Τουρκία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Τα tablets, μάλιστα, θα πρέπει να κατασκευαστούν στην Τουρκία δίνοντας έτσι μια τρομερή ώθηση και στην οικονομία της χώρας.

Πότε λέτε να δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;



Τώρα απο Σεπτέμβριο τα ετοιμάζουνε... 8)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   panteragr

panteragr

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/08/2011 - 13:33

Πολυ κωμική η ερώτηση. Εδώ τρέχουνε στο παραπέντε πάλι να βρούνε χαρτί να τυπώσει βιβλία ο ΟΕΔΒ.

Μόνο να πούμε ότι ο Τζέφρυ πήγε στην Τουρκία πριν λίγους μήνες και συμφώνησε με τον Ερντογάν μείωση των αμυντικών δαπανών και για τις δύο χώρες. Και στα καπάκια πριν κανένα μήνα η Τουρκία αγόρασε έναν από τους πιο ακριβούς αμυντικούς εξοπλισμούς της στην ιστορία της...Έμεινε με τη χαρά ο Μινέικο...

Η οικονομία της Τουρκίας είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα σε σχέση με την Ελλάδα και αν συνεχίσει έτσι θα γίνει από τις μεγαλύτερες δυνάμεις διεθνώς. Εμείς εδώ στην μπανανία θα κάνουμε ακόμα ΕΔΕ και θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας για το αν ο Άκης πήρε μίζα για τα υποβρύχια και αν ήταν σωστό να μπούμε στο ΔΝΤ.

Περαστικά μας...

#18   kosnic

kosnic

    iPH Member

  • 319 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/08/2011 - 14:38

Εν ολίγοις, όταν μέσα σε ένα χρόνο χάνονται 400.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που το δημόσιο παραμένει ανέπαφο (και ας είναι γνωστό ότι το μείζων πρόβλημα είναι ο πλεονασμός υπηρεσιών και προσωπικού στο δημόσιο), το να μιλάμε για ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση είναι τουλάχιστον κωμικό. Όταν βλέπω ανθρώπουν να ολοκληρώνουν χρόνια σπουδών, να κάνουν masters και διδακτορικά, με τελικό σκοπό μια θεσούλα στο δημόσιο, το μόνο πράγμα στο οποίο μπορώ να ελπίζω είναι ένας σεισμός 9 ρίχτερ που θα ισωπεδώσει τη χώρα, μπας και καταφέρουμε να ξεκινήσουμε απο την αρχή...

Άλλος ένας στον οποιον έχουν λειτουργήσει τα παπαγαλάκια και έχει σχηματίσει αυτήν την γνώμη και απέχθεια προς τους άλλους συνέλληνες!έχεις δίκιο ως προς ένα μικρό μέρος του προβλήματος για το έλλειμμα μας γενικα,αλλα είναι τόσο ασήμαντο που θα έπρεπε να το γνωρίζεις και την αποστροφή σου να την εριχνες εκεί που έπρεπε!αυτός είναι ένας απο τους λόγους που παραμένουμε εκτός των πλάνων των εταιριών και στρέφονται και επενδύουν π.χ. Στην Γερμανία με τους τρελους μισθούς!
Υ.Γ. Και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος!

Τελευταία επεξεργασία από: kosnic, 21/08/2011 - 14:40


#19   ntsili

ntsili

    iPH User

  • 180 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/08/2011 - 15:16

H Τουρκία θα φτιάξει 15 εκατομμύρια κομμάτια και τα 11 εκατομύρια θα τα χαρίσει στην Ελλάδα... :blink:

#20   mamakossa

mamakossa

    iPH Member

  • 304 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/08/2011 - 16:04

Πολύ καλή κίνηση για την Τουρκία εάν τελικά ευδοκιμήσει..
Βέβαια η παιδεία και η κουλτούρα δεν θα γίνουν πλέον αποκλειστικότητα των Τούρκων λόγω μιας ακριβής συσκευής...
Μιας και τι θέμα αυτό είναι πολύ πιο πολύπλοκο από το να βάλουμε τα βιβλία σε κάποιο format εκεί μέσα..
Σίγουρα όμως είναι μια καλή ιδέα που δίνει προώθηση στην χώρα σε πολλούς τομείς..

kosnic
έχεις μερικώς δίκιο, μάλλον καθόλου διότι εδώ που τα λέμε ο τρόπος ζωής, σκέψης, συμπεριφοράς των ελλήνων το χρειάζεται το συμμαζεματάκι του..ασχέτως τι λένε οι άλλοι για μας..

#21   Thermoman

Thermoman

    iPH User

  • 107 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Thermoman

Δημοσίευση 21/08/2011 - 16:16

ρε εδώ αν πάρουν όλοι μαθητές Ipad Και πηγαίνουν στο σχολείο με αυτό δεν νομίζω ότι το απόγευμα που θα γυρίζουν σπίτι τους θα το έχουν γιατί απλά θα τους το έχει κλέψει κάποιος στον δρόμο... :)

#22   thanozr

thanozr

    iPH Contributor

  • 1.429 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 21/08/2011 - 16:38

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία της Ελλάδας. Το φετινό πρόβλημά μας είναι πως οι μαθητές φέτος δε θα παραλάβουν όλα τους τα βιβλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς για ευνόητους λόγους! Ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή τους! Βεβαίως τα ηλεκτρονικά αντίστοιχα βιβλία υπάρχουν εδώ και λίγα χρόνια στους Servers του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου! Εδώ βέβαια στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος που να σκεφτεί να παραγγείλουμε εμείς iPad's( και να κατασκευαστούν στην Ελλάδα βεβαίως ) για να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας γιατί έτσι λύνεται το αρχικό πρόβλημα αλλά το ποιο σημαντικό, όχι το κουβάλημα εκείνης της βαριάς τσάντας με όλα τα βιβλία και όχι μόνο!!!


Πάντως πέρυσι και πρόπερυσι που δώσανε τα μαθητικά φορητά στη 1η Γυμνασίου ελάχιστοι μαθήτες είχαν ανοίξει τα pdf με τα βιβλία. Όλοι είχαν όμως MSN, facebook κλπ. Πρέπει και οι γονείς να δείξουμε στα παιδιά τι μπορεί να κάνει ένας Η/Υ. Μακάρι να είχα και γω Wikipedia ή MS Encarta στο σχολείο όταν έψαχνα σε τόμους εγκυκλοπέδιας..

#23   XxKillerGRxX

XxKillerGRxX

    iPH User

  • 176 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 21/08/2011 - 17:17

Και αν ξεφορτισει εν ωρα μαθηματος τι γινεται?Παντως πιστευεται οτι αν παρουν iPad θα τα εχουν μονο για το διαβασμα την ωρα του μαθηματος?Εγω μονο για το μαθημα δεν θα το ειχα...Καλυτερα το παλιο καλο βιβλιο....Αποφευεγεις προβληματα στα ματια και αλλα διαφορα εγω παντως δεν θα μπουρουσα να καθομαι με τις ωρες στο ipad για διαβασμα πρωτον καθε τοσο 8α εμπαινα στο ιντενετ και οσο να ναι και τις καλυτερες οθονεσ να βαλουν δεν θα αποφυγουν το προβλημα τον πονο στα ματια....Ειδικα αν διαβαζεις για εξετασεις τπτ ιστορια γαμησε τα....

#24   DaKnOb

DaKnOb

    iPH Contributor

  • 1.336 μηνύματα
  • Twitter:@DaKnObCS
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:DaKnObCS

Δημοσίευση 21/08/2011 - 17:21

Αν αποφασήσουν να δώσουν υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο σε μαθητές, για να υπάρχει σωστή χρήση στην Ελλάδα πρέπει να περνάνε rootkits και RATs μέσα. Αλλιώς ξεχάστε τα.

#25   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 21/08/2011 - 17:26

Άλλος ένας στον οποιον έχουν λειτουργήσει τα παπαγαλάκια και έχει σχηματίσει αυτήν την γνώμη και απέχθεια προς τους άλλους συνέλληνες!έχεις δίκιο ως προς ένα μικρό μέρος του προβλήματος για το έλλειμμα μας γενικα,αλλα είναι τόσο ασήμαντο που θα έπρεπε να το γνωρίζεις και την αποστροφή σου να την εριχνες εκεί που έπρεπε!αυτός είναι ένας απο τους λόγους που παραμένουμε εκτός των πλάνων των εταιριών και στρέφονται και επενδύουν π.χ. Στην Γερμανία με τους τρελους μισθούς!
Υ.Γ. Και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος!


Κάτι τέτοια διαβάζω και τραβάω τα λίγα μυαλά που μου έχουν μείνει...
Ώστε λοιπόν έχω δίκιο "ως προς ένα μικρό μέρος του προβλήματος για το έλλειμμα μας γενικα", αλλά είναι ασήμαντο... Τώρα δηλαδή συγνώμη, σοβαρολογείς; το ότι η χώρα μας πολύ απλά δεν παράγει, είναι ασήμαντο; το ότι τα λίγα ψήγματα προϊόντος που παράγουμε ανήκουν στην κατηγορία του ελάχιστου δυνατού κέρδους (σύγκρινε πχ το περιθώριο κέρδους που έχουν 1 κιλό πατάτες, 1 αυτοκίνητο και 1 iPad) είναι ασήμαντο; Το ότι στα τελευταία 30 χρόνια η χώρα μας έχει υποστεί μαζική αποβιομηχανοποίηση, είναι ασήμαντο; Το ότι εδώ και 30 χρόνια δανειζόμαστε για να καλύψουμε προϋπολογισμούς επειδή το κόστος συντήρησης του δημόσιου τομέα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς είναι ασήμαντο;

Τελικά είναι πολύ εύκολο να καταφεύγεις σε επιχειρήματα τύπου ad hominem και να μιλάς για παπαγαλάκια όταν δεν ξέρεις για το πράγμα μιλάς (πάλι καλά που δε με είπες και ανθέλληνα, αν και είμαι σίγουρος ότι το είχες στο μυαλό σου). Τα νούμερα όμως φίλτατε kosnic, είναι αμείλικτα. Ψάξε λίγο να μάθεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010: τη συγκεκριμένη χρονιά είχαμε 77 δις έσοδα, εκ των οποίων τα 23 δις προέρχονταν απο δάνεια. Απο αυτά λοιπόν τα 77 δις, τα 13 τα ξοδέψαμε σε τόκους προγενέστεων δανείων. Πρωτού δούμε όμως το που ξοδέψαμε αυτά τα 64 δις που απομένουν, θα πρέπει να δούμε που βρήκαμε τα 77 δις των συνολικών εσόδων. Μάθε λοιπόν ότι για κάθε 100 ευρώ κρατικών εσόδων για το 2010, τα 27 είναι νέα δάνεια, τα 25 είναι φόροι εισοδήματος και περιουσίας, τα 23 είναι φόροι συναλλαγών όπως το ΦΠΑ, τα 15 είναι φόροι κατανάλωσης και έμμεσοι φόροι, τα 4 είναι έσοδα απο τα προγράμματα δημόδιων επενδύσεων, και τα 6 είναι απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και απο την επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας μας. Κοινώς, η χώρα στηρίζεται οικονομικά απο τους συνεχώμενους δανεισμούς και απο την άγρια άμεση και έμμεση φορολόγηση. Το ότι η συνεισφορά της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κρατικό προϋπολογισμό είναι ανάξια λόγου, είναι άμεση συνέπεια του απλού γεγονότος που ανέφερα παραπάνω: Όταν δεν έχεις επιχειρήσεις να παράγουν, δεν έχεις και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν...

Εντάξει όμως, κουτσά - στραβά στα μαζέψαμε τα φράγκα. που τα ξοδέψαμε όμως; Εδώ λοιπόν είναι που βρίσκεται το ζουμί: Για κάθε 100 ευρώ που ξόδεψε το κράτος το 2010, 17 πήγαν σε τόκους παλαιότερων δανείων. Δώσε βάση εδώ τώρα: 20 πήγαν σε αποδοχές και πρόσθετες παροχές δημοσίων υπαλλήλων, και 8 σε συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Κοινώς, κάτι παραπάνω απο το 1/4 των εσόδων ξοδεύεται για την συντήρηση του δημοσίου, τη στιγμή που σε αυτά τα 100 ευρώ, μόνο τα 2 πηγαίνουν σε εξοπλιστικά/ αμυντικά προγράμματα. Για νε έχουμε ένα μέτρο σύγκρισής, επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι ξοδεύουμε πολλά στα εξοπλιστικά... Βάλε τώρα και το ότι στα 100 αυτά ευρώ τα 24 πάνε σε επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων, και βγάλε συμπέρασμα για το που πάνε τα μισά και πλέον έσοδα κάθε χρόνο.

Και έρχεσαι τώρα να μας πεις τι; ότι για το γεγονός ότι δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας απο τους ξένους φταίω εγώ επειδή είμαι "παπαγαλάκι"; Το γεγονός ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας είναι ασύμφορες επειδή ακόμα και για να ανοίξεις μια επιχείρηση πρέπει να περάσεις απο 40 κύματα είναι άνευ σημασίας; Το ότι η κρατική διαφθορά είναι τέτοια ώστε να αποθαρύνει κάθε πιθανό επενδύτη είναι άνευ σημασίας; Αλλά είπαμε, στην χώρα που ζούμε είναι καλύτερα να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους, παρά να κοιτάς την δική σου καμπούρα...

Θα κλείσω με ένα μικρό ευτράπελο που καταδυκνύει την σουρεαλιστική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε: Όποτε γίνονται απολύσεις, το ΠΑΜΕ διαδηλώνει μαζικά υπερασπιζόμενο τα δίκαια του εργάτη απέναντι στους στυγνούς καπιταλιστές εργοδότες. Όταν όμως η Τυποεκδοτική (που ανήκει στο ΚΚΕ και εκδίδει τον Ριζοσπάστη, επίσημο όργανο του κόμματος) απέλυσε 21 εργαζόμενους (και ετοιμάζει άλλες 20 απολύσεις για το φθινόπωρο), όχι διαδηλώσεις, ούτε καν απλή αναφορά στο γεγονός δεν έκαναν οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ. Προφανώς οι απολύσεις της Περισσός ΑΕ δεν είναι απολύσεις, αλλά χτύπημα στο καπιταλιστικό κατεστημένο... Οκ, αμα θές να βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δικαίωμα σου. Απλά μην περιμένεις να σε πάρουν στα σοβαρά την επομένη φορά που θα καταγγείλεις την ανάλγητη εργοδοσία υπερασπιζόμενος το δίκιο του εργάτη...

#26   BAUHAUS

BAUHAUS

    iPH Addict

  • 822 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:BAUHAUSCK

Δημοσίευση 21/08/2011 - 17:29

Σιγά μήν ανοίξει η apple εργοστάσιο στην Τουρκία! ::) Εδώ έχει στην Κίνα και σκεύτεται να ανοίξει και στην Βραζιλία και το έχουν κάνει ολόκληρο θέμα (η apple)! Είπε τώρα η Τουρκία να παραχθούν εκεί (τα iPad) και νομίζετε ότι η apple θα τρέξει... :blink: Και δεν αναφέρομαι στην Τουρκία μονο αλλα και όποια αλλη χωρα επιθυμούσε να ανοίξει εκεί εργοστάσιο η apple.. Δηλαδή επειδή θέλουν να τα φτιάξουν εκεί η apple νομίζετε θα τρέξει; Αποκλείεται...

#27   ANASTASISHELLAS

ANASTASISHELLAS

    iPH Member

  • 268 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/08/2011 - 18:00

ετσι και γινει κατι τετοιο δεν ξανα αγωρασω apple προιοντα!

#28   XxKillerGRxX

XxKillerGRxX

    iPH User

  • 176 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 21/08/2011 - 18:06

εγω θα αγοραζω και 8α κοιταω και αν λεει Made in Turkey πεταμα και καψιμο....μονο κινεζικα (περιεργο μου καουγεται που λεο κατι τετοιο)

#29   DaKnOb

DaKnOb

    iPH Contributor

  • 1.336 μηνύματα
  • Twitter:@DaKnObCS
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:DaKnObCS

Δημοσίευση 21/08/2011 - 19:18

Ρατσισμός... Η χώρα απλά θέλει να αναπτυχθεί. Εσείς τι πρόβλημα έχετε;

#30   XxKillerGRxX

XxKillerGRxX

    iPH User

  • 176 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 21/08/2011 - 19:36

Ρατσισμός... Η χώρα απλά θέλει να αναπτυχθεί. Εσείς τι πρόβλημα έχετε;

Εχω προβλημα με το κρατος επειδη αυτο το κρατος ηταν ο λογος χιλιαδων ελληνων και μεσα σε αυτους και διαφοροι συγγενεις μου....Ναι ειμαι ρατσιστης αλλα οχι με τα υπολοιπα αλλα συγκεκριμενα με την Τουρκια και την Γερμανια μπορει εμενα προσοπικα να μην μου εχουν προκαλεσει ενα προβλημα αλλα εχουν προκαλεσει προβληματα και θανατους σε εκκατομυρια ανθρωπους.

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 21/08/2011 - 19:43


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες