Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Οι άνθρωποι θέλουν μόνο iPads!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
32 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   biller

biller

    iPH Enthousiast

  • 354 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/08/2011 - 10:50

Ρέ παιδιά, σαν αντικαταστάτης υπολογιστή, εννοείται ότι είναι άχρηστο.
Αλλά ποιός είπε ότι πρόκειται να αντικαταστήσει τόν υπολογιστή; Το iPad πλασάρεται ώς συμπλήρωμα του υπολογιστή. Και εκεί τα καταφέρνει υπέροχα.

Για παράδειγμα, εγώ όταν κάθομαι στον υπολογιστή, το 90% αυτών που κάνω είναι: email,web browsing, ανάγνωση και γράψιμο σε blog και fora, βιντεάκια σε YouTube και Vimeo, λίγο μουσική, Skype, διαβάζω κάποια άρθρα ή κάποια βιβλία για την σχολή σε PDF, και παίζω κανένα χαλαρό παιχνιδάκι.
Σε αυτούς τους τομείς το iPad διάπρέπει! Και είναι πολύ πιό άνετο να το έχεις στην αγκαλιά σου, πιο ελαφρύ, δέν ζεσταίνεται όπως ένα MacBook Pro, ενώ η αυτονομία του είναι σχεδόν διπλάσια από MacBook Pro (αν είσαι σε Windows laptop, ακόμη και τετραπλάσια ή πενταπλάσια). Ακόμη οι εφαρμογές ανοίγουν αστραπιαία, κάτι που είναι βασικό αν θές να τσεκάρεις στα γρήγορα κάτι.


Μα δεν είπε κανένας το αντίθετο . Ναι τα Pads (και όχι μόνο το iPad) είναι συμπλήρωμα του PC.
Το θέμα είναι πόσο συχνά μας αναγκάζουν να ανοίγουμε το PC. Πίστευω καλύτερα τα καταφέρνουν τα Android Pads παρα το iPad.

Και τώρα με το καλο που θα έρθουν τα Windows 8 σε Pads , τα οποία θα είναι άκρως λειτουργικά PC's θα πρέπει και η Apple να κόψει τις μλκιες και να βγάλει επιτέλους Pad με OSX.

Τελευταία επεξεργασία από: biller, 23/08/2011 - 10:50


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   xmembs

xmembs

    iPH Enthousiast

  • 438 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/08/2011 - 11:06

Συμφωνω... Ipad με MAC OS X θα ειχε αν μη τι αλλο ενδιαφερον και χρησιμοτητατο. Ο ανταγωνισμος προχωραει και μαζι με πληρες λογισμικο οταν υπερτερει και στην συνδεσιμοτητα (βλ USB) και στην προσβασιμοτητα (βλ Flash Players) ειναι θεμα χρονου να δωσει κινητρο στην Apple να αντεπιτεθει. Τη δεδομενη στιγμη ωστοσω το ipad περναει στην μεταιχμια φαση μεταξυ smartphone και netbook και θεωρω πως στην πορεια θα βελτιστοποιηθει, οπως αλλωστε συμβαινει με καθε τι προωθει η μαμα Αpple...

Αυτα

Τελευταία επεξεργασία από: pakritidis, 23/08/2011 - 11:07


#18   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/08/2011 - 11:53

Δέν λέω ότι δέν μπορεί να βγεί tablet με Mac OS X, αλλά πόσοι από εμάς και γενικά από τους κατόχους iPad θα έδιναν 1500€ για κάτι τέτοιο (όσο δηλαδή το air και παραπάνω); Σίγουρα όχι πολλοί. Και σίγουρα δέν θα είχε την επιτυχία που έχει τώρα. Θυμηθείτε, και άλλοι προσπάθησαν να βγάλουν πλήρη tablets με ολοκληρωμένο λειτουργικό (Windows Tablet edition), αλλά το μερίδιό τους στην αγορά είναι αστείο, αν και βγήκαν 6-7 χρόνια πρίν το iPad.
Μερικές φορές πρέπει να προδπαθείς όχι μόνο να προσθέτεις όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά, αλλά να ξεχωρίσεις τα βασικά από τα πλεονάζοντα, ώστε να δημιουργείς κάτι απλό, εύχρηστο και λειτουργικό (άποψή μου).

#19   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 23/08/2011 - 12:59

Το δημοσίευμα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν μόνο iPad. Θέλουν μόνο ανταγωνιστικά tablets και εφόσον αυτά έχουν τελειώσει από τις αποθήκες των καταστημάτων και δεν μπορούν να βρουν κάτι άλλο τότε αναγκαστικά αγοράζουν το iPad. Κοιτάξτε γύρω σας. Όλοι όσοι έχουν tablet έχουν το TouchPad ή το XOOM ή το Samsung Tab. Κανείς δεν έχει το iPad. Κανείς δεν το θέλει, Μην πιστεύετε σε ανόητες στημένες "έρευνες". Μην γίνεστε Apple fan boys.
Behind the Scenes...

#20   jimaras17

jimaras17

    iPH Addict

  • 737 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:jimaras17

Δημοσίευση 23/08/2011 - 13:12

Φίλε μου αυτο που λες δεν ισχύει...
Δηλ εσύ αν ήθελες το XOOM και σου έλεγαν ότι έχει τειλειωσει...θα έλεγες:ας πάρω το iPad αφού τελειωσε το XOOM!αυτά είναι χαζομαρες!δεν είναι τεράστια ανάγκη να πάρει κάνει tablet,έτσι μπορεί να περιμένει και μια και δυο εβδομάδες ακόμα και μήνα μέχρι να του φέρουν αυτο που πραγματικά θέλει!Δεν είναι δυνατόν επειδή δεν υπάρχει το προϊόν που θέλει κάποιος να αγοράζει ένα άλλο που δεν του αρέσει μόνο και μόνο για να πάρει κάτι!
Και δεν είμαι καθόλου apple fan boy...αντίθετα,αναγνωρίζω στην apple όλα αυτά που έχει δώσει στο χώρο της τεχνολογίας όπως αναγνωρίζω και την Microsoft και την google!


Sent from my iPhone using Tapatalk

#21   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/08/2011 - 13:36

Το δημοσίευμα δεν είναι ψέμα, όντως έγινε η έρευνα και όντως αυτά είναι τα αποτελέσματα. Κανείς δεν κρίνει αν είναι αλήθεια ή ψέματα, παρά μόνο την γελοιοτητα του. Δεν είναι βεβαία το ίδιο γελοίο με το να βασιζεσαι σε συμπεράσματα ερευνας 200 ατόμων για το πόσοι θα το γυρισουν απο blackbery σε iphone αλλά είναι πολύ κοντά.

#22   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 23/08/2011 - 15:46

Όπως σωστά ανέφερε ο Reaver

Το μεγεθος του δείγματος δεν ειναι αυτό που κανει αξιοπιστη μια ερευνα. Η ποιοτητα του δειγματος και η ανομοιογενεια ειναι αυτή που καθορίζει την στατιστικη σημαντικοτητα ενός δειγματος.


Παρόμοιο παράδειγμα αποτελούν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που με ένα ελάχιστο δείγμα μερικών χιλιάδων ανθρώπων έχουν ακριβέστατα στατιστικά εκλογικά αποτελέσματα για ολόκληρες χώρες. Αλλά μάλλον και αυτοί γελοίοι είναι. Αφού λοιπόν αναιρέσαμε την αξία των στατιστικών μελετών και ερευνών προτείνω να στείλουμε και ένα υπόμνημα στην Υπουργό Παιδείας για να κλείσει τις αντίστοιχες σχολές στην Ελλάδα. Μην μαθαίνουν τα παιδιά μας άχρηστες και γελοίες επιστήμες...
Behind the Scenes...

#23   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/08/2011 - 16:56

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Οι εταιρείες αυτές διεξάγουν συνέχεια έρευνες πάνω σε διάφορα δείγματα τα οποία είναι σχεδιασμένα για να έχουν και την ανάλογη ποιότητα αλλά και την απαιτούμενη ανομοιογένεια. Πέραν αυτού, μία άλλη σημαντική διαφορά είναι η αξιοποίηση και ο συνδιασμός όλων αυτών των μετρήσεων ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία τους τόσο για να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις και να μετριαστεί το περιθώριο σφάλματος αλλά και να υπάρχει επαρκής κατανόηση των τάσεων στην κοινωνία για να εξαχθουν τα ζητούμενα συμπεράσματα. Οπότε θα επιμείνω στην άποψη πως όταν κάποιος διεξάγει μία και μοναδική έρευνα σε ένα αμελητέο δείγμα και περιφέρει τα στοιχεία της "έρευνας" ως αξιόπιστα, ε ναί είναι γελοίος.

Τώρα, όσον αφορά στο υπουργείο, αν υπάρχουν στην Ελλάδα σχολές που διατείνονται πως με δείγμα 500 ατόμων μπορούν να βγάλουν ασφαλή στατιστικά συμπεράσματα, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν τάσεις στην συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού τότε άρχισε να γράφεις το υπόμνημα. Θα σε ευγνωμονούμε για την ελαφρά μείωση του επιπέδου γελοιότητας στην χώρα μας.

Αλλά όπως είπα και νωρίτερα, λέξεις όπως ερευνα, είδηση, έκθεση ανάλυση έχουν χάσει το νόημά τους. Από τα φαινόμενα κατά εκεί οδεύουν και η "μελέτη" αλλά και η "επιστήμη".

Αν θέλεις να δεις κάποια σοβαρότητα όσον αφορά έρευνα σε αυτόν το τομέα ψάξε για μία έρευνα που έλεγε πως τα android tablets θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις το ipad μέσα στο 2012. Αυτή η έρευνα έχει ανανεωθεί με τις προβλέψεις να μιλάνε πλέον για το 2014,γιατί άραγε? Λες η εταιρεία που την διεξάγει να κάνει συνέχεια έρευνα αγοράς και να αναπροσαρμόζει τις ερευνώμενες παραμέτρους ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα που υπάρχουν? Πχ. τώρα που αποσύρθηκε το touchpad τι λες, παραμένει το 2014? Αν η amazon βγάλει δικό της tablet μέσα στα χριστούγεννα τι λες να γίνει, μία τέτοια μεταβολή στο τοπίο της αγοράς τι αντίκτυπο θα έχει στις πωλήσεις των διαφόρων tablet? Αν τα win8 τρέχουν σε tablet με αυτονομία ανάλογη του ipad ή του galaxy tab θα αλλάξουν τα νούμερα και πόσο? Λοιπόν μην κουράζεσαι, σε κάθε snapshot τα νούμερα θα αλλάζουν αλλά δεν θα έχουν καμία σημασία αν δεν εξετάσεις ολόκληρη την χρονοσειρά για να κατανοήσεις τις αλλαγές και τις επιπτώσεις τους στο τοπίο της αγοράς.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να κατάλαβες γιατί αυτή η έρευνα όπως και αυτή με τα 200 άτομα και τα blackbery είναι γελοίες και η σύγκρησή τους με εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι άστοχη.

#24   musiclover

musiclover

    iPH newbie

  • 71 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 23/08/2011 - 17:07

Είδωμεν,αναμένω με ανυπομονησία τα 2ης γενεάς Android Tablets όπως και αυτά της Microsoft με τα Windows 8.

Προς το παρόν όμως μένω στο Ipad 2 καθότι το θεωρώ το καλύτερο της αγοράς,όταν αυτό αλλάξει τότε αλλάζω και εγώ,fanboyισμοί κτλ δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο μου.

#25   mithra

mithra

    iPH Addict

  • 801 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 24/08/2011 - 00:28

το επόμενο βήμα για το ipad θα ήταν να μπορεί να του περαστεί το mac osx και τότε θα μιλούσαμε για πλήρη αντικαταστάτη ενός λαπτοπ

#26   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/08/2011 - 01:08

Το δημοσίευμα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν μόνο iPad. Θέλουν μόνο ανταγωνιστικά tablets και εφόσον αυτά έχουν τελειώσει από τις αποθήκες των καταστημάτων και δεν μπορούν να βρουν κάτι άλλο τότε αναγκαστικά αγοράζουν το iPad. Κοιτάξτε γύρω σας. Όλοι όσοι έχουν tablet έχουν το TouchPad ή το XOOM ή το Samsung Tab. Κανείς δεν έχει το iPad. Κανείς δεν το θέλει, Μην πιστεύετε σε ανόητες στημένες "έρευνες". Μην γίνεστε Apple fan boys.

Προσωπικά, συμφωνώ ότι η έρευνα δέν έχει μεγάλη αξία. Όχι γιατί είναι στημένη, απλά μπορεί αυτός που την έκανε να έτυχε να έβγαλε αποτελέσματα που του άρεσαν/τόν βόκευαν, και γι'αυτό την δημοσίευσε. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι τόσοι με αντίστοιχης "ποιότητας" έρευνες, που να μην τους άρεσαν τα αποτελέσματα και να μην τίς δημοσίευσαν. Το ίδιο και από το στρατόπεδο του Android.

Τέλος πάντων, σε αυτό που διαφωνώ είναι ότι ο κόσμος θέλει ανταγωνιστές του iPad και επειδή δέν μπορεί να βρεί, αγοράζει iPad.
Κατ'αρχάς το iPad παράγεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, και παρόλ'αυτά, βλέπουμε τεράστιες ουρές τίς πρώτες μέρες/εβδομάδες κυκλοφορίας του, δέν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο ακόμα και μήνες μετά την κυκλοφορία του, ενώ η επιθυμία του κόσμου να το αποκτήσει είναι τέτοια, που οι τιμές στο eBay είναι διπλάσιες από το κανονικό τις πρώτες μέρες. Αυτό δείχνει την πολύ υψηλή ζήτηση που έχει το iPad. Από την άλλη, δέν νομίζω κάποιο Android tablet να παράγεται σε τέτοιους αριθμούς όπως το iPad. Αλλά και πάλι, αν και λιγότερα σε αριθμό, κανένα δέν έγινε sold out για πάνω από μιά-δυό μέρες (και άμα), πόσο μάλλον για εβδομάδες. Εδώ πόσοι retailers, μιλάνε για χαμηλές πωλήσεις των tablets, και επικοινωνούν με τους κατασκευαστές να τα πάρουν πίσω, γιατί μένουν απούλητα. Πρόσφατο παράδειγμα η HP με το TouchPad, το οποίο το Best Buy ζήτησε να επιστρέψει γιατί δέν μπορούσε να το πουλήσει.
Γενικά, νομίζω ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Πολλοί δέν βρίσκουν iPad και παίρνουν κάποιο Android. Γενικά ο κόσμος έχει ταυτίσει την έννοια tablet με iPad. Μάλιστα θυμίζει την κατάσταση με τους εξτυπωτές Xerox, που η κυριαρχία τους ήταν τέτοια, που μάλιστα όταν ήθελες να πείς φωτοτύπισα κάτι, έλεγες "I Xeroxed a document"! Δέν εννοώ ότι είναι καλό η κακό, απλά και μόνο που λέμε, και το θεωρούμε κοπλιμέντο, ότι το τάδε tablet είναι iPad killer, ε κάτι μας λέει!

#27   giannos92

giannos92

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/08/2011 - 02:13

αν εχει αξια η οχι δεν ξερω απλα το ιπατ κανει το κατι διαφορετικο! απο μονο του πουλαει! οπως και iphone και ολα της αππλε.! παο στο public cyprus και μπενω μεσα και ολα της αππλε μαζι και το ipad 2 με αφισες και 2 απο το καθε μοντελο να τα λειτουργισεις, και μετα να δινω ενα γυρω, και να βλεπω τα αλλα table να ειναι απλα σε ενα ραφι που απλα υπαρχουν μονο για να υπαρχουν εκει.! αυτο ειναι το marketing της αππλε. απο μονο του πουλαει.

#28   mikelev

mikelev

    iPH Enthousiast

  • 543 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/08/2011 - 02:53

μπορεί να μην μας καλύπτει η έρευνα λόγω μικρού δείγματος αλλά νομίζω το οτι σταμάτησε ολόκληρη HP παραγωγή ταμπλέτων και περαιτέρω του webos λόγω iPad μας καλύπτει απόλυτα.για να μη θυμήσω την ατυχή μείωση τιμής του galaxy tab μετά την παρουσίαση του iPad 2 και το επερχόμενο ναυάγιο της.νομίζω οτι για να αλλάξει η "συνωνυμία" του tablet = ipad μόνο με "αυτοκτονία" της ίδιας της εταιρείας θα γίνει πάνω στο προιόν της και όχι λόγω ανταγωνισμού.

#29   giannos92

giannos92

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 24/08/2011 - 03:03

μπορεί να μην μας καλύπτει η έρευνα λόγω μικρού δείγματος αλλά νομίζω το οτι σταμάτησε ολόκληρη HP παραγωγή ταμπλέτων και περαιτέρω του webos λόγω iPad μας καλύπτει απόλυτα.για να μη θυμήσω την ατυχή μείωση τιμής του galaxy tab μετά την παρουσίαση του iPad 2 και το επερχόμενο ναυάγιο της.νομίζω οτι για να αλλάξει η "συνωνυμία" του tablet = ipad μόνο με "αυτοκτονία" της ίδιας της εταιρείας θα γίνει πάνω στο προιόν της και όχι λόγω ανταγωνισμού.


και για θυμησου και την κινηση της samsung που την ξεχασες που δινει δωρο ενα galaxy tab 10.1 με καθε αγορα μιας samsung tv ανω τον 1600 δολαριων κατι τετοια.! φοβουντε μην τους μινουν στα ραφια η προσπαθουν να το προοθησουν να το αγαπησει ο κοσμος??!

#30   mikelev

mikelev

    iPH Enthousiast

  • 543 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/08/2011 - 03:10

και για να μη μείνει στοκ και για προώθηση.παρόμοια προσπάθεια πριν λίγο καιρό έκανε η sony με τα PS2 στοκ που τους έμειναν και δεν ξέραν τι να τα κάνουν και τα ενσωμάτωσαν σε τηλεοράσεις.marketing tricks μπας και ανέβουν οι πωλήσεις.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες